2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Bazen teorik ile pratik farklı oluyo haklısın. Benim hiç tecrübem yok bu ilk bebeğim olacak insallah. Bunlar Dr un anlattıkları, ama dedigim gibi pratik başka olabiliyor. Bu arada göğüs kalkanıyla ilgili şunu da söyledi zorunlu hallerde max 40dk kullanın ama mutlaka göğsü uyarmadan dinlendirin. Galiba biraz deneme yanılma böyle isler:)

Canım benimki de küvezden çıktı biliyorsun 4 gün oldu. Maalesef orada biberona alışmış. Göğsümü aslında emiyor ama hiç uğraşmak istemiyor inat yapıyor ağlıyor . Dediğin gibi biberonla hiç sıkıntımız yok . Biberon bile alırken ilk önce meme mi diye kontrol ediyor o kadar yani, ben sağıp veriyorum biberonla başka şansım yok . Herkes emziren diyor tamam emzireyim deniyorum sinirden kıpkırmızı oluyor istemiyor. Sütüm muhtemelen bebek almadığı için erken kesilecek ama başka şansım yok, düzenli sağsan da ben 3 saatte bir sağıyorum muhtemelen 6 aydan sonra azalacak . Yani aslında bebek emdikçe süt kanalları açılır , ama başka şansım yok . Tek sıkıntı hastane vs gidince önceden dağılmış sütü poşetliyorum dolaba atıyorum , onu orada hemen sıcak suda bekleyip veriyorum . Meşakatli oluyor, emse hemen bebek odasına girer emziririm , bir de sıkıntı bazen erken uyanıyor sağırmış sütüm olmuyor ki sütüm bol gelmiyor benim ki 60 ml meiyor şuanda anlatıp bir taraftan süt sağıyorum zor oluyor ...

Allah analı babalı büyütsün canım

Sagmaya çalıştım ama sanırım yeterince birikmedi yada süt azdı 1 saat once emzirmistim sonra Sağdim çok az süt çıktı tekrar denicem 3 saat emmedigi zaman

Sıcak duş yada sıcak havlu koyarsan gogsune sagmadan evvel biraz daha cıkar. C seklinde emzirmeyıde unutma.

Arkadaş ne kadar akıllılar bu bebişler :)demek meme olup olmadığını anlıyor he :)ya yerim ben onu ya ,minicik şey sinirleniyor demek annesi :)

Canim hayirli olsun ilk denizimiz geldi benim doktorumda ayin 10u genel anesteziyle sezeryan tarihi verdi.epiduraldan memnunmusun belinde agri fln yaptimi ozgecim,genel anestezi beni korkutmuyo degil
Sağol canım. epiduralden memnunum evet. çok şükür ne baş ağrım ne de bel ağrım oldu şimdilik tabi.. bebeği ilk ben gördüm odaya da benimle çıktı. güzel geçti sağsalim kurtulduk ikimiz de. bebekte dilbağı var. 6. aydan sonra alacaklar. kalbinde üfürüm var ama geçeceğini söylediler. bunlar dışında bi problemimiz yok.

Canım gözün aydın.darısı başımıza.uçurum benim ilk kızım da da var.dört yaşında şuan hala var ama 7 yaşına kadar kapanır diyor doktor.hayatini da hic etkilemiyo çok şükür.o konuda canını sıkma sakin.

oyyy kiyamam ona ben Insallah gecer iyilesir kuzucuk annesi opdum denizide senide bize dua et canim sezeryan olcam ama korku var bide genel diyo doktorr

Kızlar beni birden ateş bastı göğüslerim acaip sızlıyor. Az az gelmeye başlıyor süt çok şükür. Mama verdim bebeğe sarılık olduğu için ama önce gögsümü de veriyorum alışmasın diye.
Doğum hikayemi yazdım en kısa haliyle, uzun da olabilir

27 Ağustos Perşembe günü sabah 10 da nst için gitmiştik. Sancılarım çıkar ümidiyle gittim ama yine az çıkmıştı. 40+1 dik ve ben artık sabırsızlanıyordum :) Nst çeken kadın sancı yok herşey normal, 1 hafta daha bekleyebilirsiniz gelmezse müdahale ederiz ama her an gelebilir dedi.. Ben sinirlendim, 40 hafta oldu nasıl bekleyim 1 hafta daha bekleyemem dedim. Neden bekleyemezsin dedi :) Çünki 40 hafta doldu ve endişe ediyorum dedim.. Ağlamaya başladım..
Hangimiz daha iyi biliyoruz dedi.. Tabi ki ben dedim herneyse zar zor ikna oldum. Yarın kendi doktorumu görmek istiyorum yoksa burdan kalkmam dedim Eşim diyor ki kadını döveceksin sandım.. O derece sinirlerim bozuldu çevrenin de hani niye doğurmadın daha demesiyle..
İşimiz bitti eve gittik. Kaynanam da evde bekliyor bizi son durum ne diye.. Dedik daha gelmeye niyeti yokmuş :)
Neyse sohbet etmeye başladık kaynanamla kendi sancısından, nasıl doğum yaptığından bahsediyor bana.. O anda karnıma bi ağrı girdi bi ses duydum pıt diye :) Allah Allah dedim ama oturuyodum. Bişey yoktur diye umursamadım. Eşim de evden çıkacaktı bana istediğin birşey var mı diye sordu. Ben de yolcu etmeye kalktım alınacaklar listesini veriyorum güya :) O anda altıma kaçırmış gibi sular geldi eşim de bakıyo kapının önünde ağzı açık Önümdeki ıslaklığı görünce..
Hemen lavaboya girdim ama çok akıyor sıvı. Rengi çok açık pembe oldu ikinci gidişimde. Hemen valizi alıp hastaneye geldik. Sancılar yavaş yavaş girmeye başladı. Yatış verdiler muayene ettiler açılma yoktu. Sancılar arttıkça açılmada olmaya başladı. Öğlen sonu 3 te gittik gece 12 ye kadar sancılarım oldu yatarak bazen sıcak suyun altında hareket ederek geçirdim sancıları.. Arası 3 dk ya düştü muayene etti doktor 3 cm dedi ve epidural isteyip istemediğimi sordu. Ben önce az daha bekleyim dayanamazsam alırım diye düşündüm ama zaten dayanılmazdı nefesimi kesiyordu. Sonra dedim tamam istiyorum. Belden iğneyi yaptılar kendimi kuş gibi hafif hissettim.. Sancılar nst de çıkıyordu ama ben hafif bir sızlama hissediyordum sadece. Tekrar muayene oldum 4 cm.. 20 dk geçti 6 cm.. Ve bi 20 dk sonra da 9 cm.. 10 dk daha bekledim ve artık doğuma hazırdım. Ayetel Kürsi ve bildiğim duaları okumaya başladım. Doktor ıkın dediğinde ıkınmaya başladım ağrı hissetmeden sadece itme hissiyle..Ve 5-6 ıkınmadan sonra kuzumun önce sesi geldi. O sesi duyunca zaten ben ağlamaya başladım deli gibi.. Sonra kollarıma verdiler.. Buruşuk elleri ve aralamaya çalıştığı gözleri aklımdan gitmiyor. Allahım dedim şükürler olsun. O an dünyalara bedel. Allahım hepinize de yavrularızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
İşte bizim hikayemiz de böyle. Sütüm gelmedi tam ama emziriyorum sürekli gelmesi için. Az sıvı geliyor mama da veriyorum bazen. Sarılık seviyesi yükselmemesi için mama vericem bugün..
Sadece şunu unutmayın kızlar. Hep demiştim yine diyorum.. Başkalarının böyle olmuş benim de mi olur diyerek şartlandırmayın kendinizi. Son ana kadar bebeğinizi sevin, tadını çıkarın. Kimseye kulak asıp kendinizi üzmeyin. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda herşeyin boş olduğunu anlayacaksınız.. Ben sabırsızlandım doğsun diye ama hamileyken geçirdiğimiz günler de bir başkaydı şimdi belli oluyor o da :)
Allah yavrularımızı korusun..

Hayırlı uğurlu olsun cnm! Allah analı babalı büyütsün.. Kaç kg doğdu? Bir de hatırlıyorsan son ultrasonda ne demişti kilosuna dr?

oyyy kiyamam ona ben Insallah gecer iyilesir kuzucuk annesi opdum denizide senide bize dua et canim sezeryan olcam ama korku var bide genel diyo doktorr
Allah yardımcınız olsun. korkacak bi şey yok zaten hiç bi şey hissetmeyeceksin. sezeryanda tarih belli olduğu için beklemek zor. sonrasında da illa ki ağrın oluyor ama 3. gün hepsi geçiyor. ben 3. gün eve çıktım ve hiç yatmadım. yeter ki bebek sağlıklı olsun gerisi boş

Hayırlı uğurlu olsun cnm! Allah analı babalı büyütsün.. Kaç kg doğdu? Bir de hatırlıyorsan son ultrasonda ne demişti kilosuna dr?
canım 3 buçuk civarı Doğdu ama enteresan bi şey oldu yanlış tartılmış 2915 olarak geçti kayıtlara. zaten bebek iri ve beni çok zorluyor diye erken alındı. biz de önce şaşırdık. sonra telaştan tekrar tarttırmayı unuttuk. 4 günlükken 3340dı. en son iki doktorum da 3500 civarı doğar Demişti.

Kızlar slmlar.bicogumuz gibi bnde uzakkaldim topigimizden. Bebisim bugün 12 günü bitiyo.cokkk alistm onaaa.sarılık olmuştu 6 günlükken 2 gün kuvozde kaldı.çokaacı ve zordu.o an gercktn anne oldgmu hissettim.onun için herşeyi yapabileceğimi..şuan iyi artık sukur. Gün geçtikçe duzeliyo.bizim sorunumuz da emmemesi ..emmiyo neyapsamda.agliyo sinirleniyo.biberonla veryrm sagip.ama çok istyrm emmesini..bana bi akıl verin.boyle inatçı emmeyen bebek nasıl alıştırılır memeye

Maşallah bebişe.. Ben sdc merak ettim, çok fark olabiliyomuşya.. Tekrardan hayırlı olsun cnm..

Canim bizimkide sekiz günlük ben inat ettim vermedim biberonla ben kazandim şuan hala inaylasiyor ilk alırken ama sonunda emiyor uzun sure bazen kisa duruyor sarilik olmasn diye surekli emziriyorm emzikle alisti ilk emzihi verdm cikardim direk memeyi verdim aldi bizim hayta :)) simdide inatlastgnda öyle yapiyorm cok zormus annelik hele gazi hic bitmiyor sana tavsiyem biberonu hemen kes gogsndn bikac damla akit oyle ver agzina yada emzik deniyebilirsn bide ben tutana kadar poposuni pispisliyorm

Canım benim bugün 1 aylık oldu kuzum. Emziriyorum ama günde 1 ya da en fazla 2 kere mama da veriyorum. Mamanın adı Smilac 1 numara. Bana doktorum verebilirsin demişti. Mesela biraz önce emdi emdi uykuya dalamadı bi türlü. Hala emmeye çalışıyordu ve süt de bitmişti ve ben de 30 cc kadar mama verdim ve uykuya daldı yavrum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…