2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Daha önce yaşamamıştım birde gunum çok yaklaştı salı ya doktor gün vermişti o yüzden su olduğunu düşünüyorum.pantolonuma da geçti baya akiyo yani.aksama devam ederse ariycam doktoru.

Benim kuzen rutin kontrole gitti 38 içindeyken, 5 cm miş! Yatış yapıldı ve suni verildi, 3 saat sonra doğum oldu :) darısı başımıza!!

Dogum yapmış olan anneler mama takviyesi yapiyomusunuz yapıyorsanız hangi mamayı kullanıyorsunuz sürüm yetmiyor 2 gündür günde 2 defa mama veriyorum Dr ısrarla verme anne sütü yeterli diyo ama doymadan uyumuyor ve 45 dk 1 saat emmesine rağmen hala meme ariyo meme ağzında olduğu halde ağlıyo 30 cc mama verince uykuya dalıyor yarın Dr sorucam ama sizlerdende bilgi almak istedim

Evt

evt canm tamm tarif ettigin şeyı yasıyorum. Bende dogum çokmu yaklaştı acaba

Bilmiyorum canm ama bende bugun asiri kasilma var ama duzensiz cok kafayi taktikda psikolojik mi etkilendim bilmiyorum ..
Kasilmalar yerini
Baski hissine birakti cogunluklada sag
Tarafimda seninde oyle mi ?

Benim yigenimde boyleydi kardesim ici rahat etmedigi icin mama veriyorsu dr verme desede
1 saat enziriyorum diyorsun ya aslinda 1 saat boyunca emmiyo biraz da keyif yapiyorlar meme ile o yuzden cok emdi hala ac diyorsun sagip verirsen kesintisiz doydugunu anlayabilirsin

Ayrica tum mamalarin icerigi ayni similac da sanirim balik yagi yok birtek onun disinda icerik ayni bazi seyler bazilarinda az cok yani cokta farketmez mama markasi

Kızlar dun aksamdan beri azar azar suyum geliyo.sanci yok.doktor salı ya gün vermişti.salıya kadar beklesem bisey olur mu.bir anda bosalmiyo azar azar geliyo.
naptın canım aradınmı doktorunu? canım bence doktorunu ara hiç bekleme akşamı. benim doktorum su geldiğinden şüphelenirsen veya kanama olursa hemen gel hiç bekleme demişti...

emzirmekle uğraşan anneler benim annem kardeşimi emzirmek için 1 ay uğraşmış o kadar inattı ki diyo bide 3. çocuk annede tecrübeli yani. sağıp kaşık kaşık verdim emzirmek içinde uğraştım 1 ay sonra pes etti anca aldı diyo. hala da inattır kendisibide bi yerde okumuştum normal doğum olsada süt şakır şakır gelmeyebilirmiş. sütün gelmesi 3 günü bulabilirmiş. Allah yardımcınız olsun...

selam kızlar. giremedim uzun zaman oldu. benim oğluşum geldi dünyamıza.. anlatabileceğim bi doğum hikayem yok. epidural sezeryan oldu. doğum sonrası 1 buçuk gün çok zordu. ama 2. gün öğleden sonra ağrılar azalmaya başladı ve hareket etmek artık daha kolaydı. tansiyon problemim oldu 1 kez klozette bayıldım. 1 kez de yine çok düştü ama bayılmadan atlattım.
sütüm hemen geldi ama bebek ve ben uyum sağlayamadığımız için emziremedim fazla. 2. gece mama verdik. arada da şekrrli su verdik çok şükür sarılık olmadan atlattık.
çok güzel bi duygu Allah isteyen herkese nasip etsin. bekleyenlere de sabır versin

Canım benim bebeğimde de sarılık çıktı sanırım. Mavi ışık altında bekliyor şimdi 1 saat sonra getirecekler. Mamayı da veriyordum ama şimdi stresten süt hiç gelmez diye korkuyorum.

sevgili ridodudu sonradan gelip de topiğin huzurunu kaçıran insan. yazdığını şimdi gördüm malum doğum filan derken meydan sana kaldı ilgilenemedim.
senin seviyene inmem mümkün değil. şuan ne alemdesin bilmiyorum ama ait olduğun topiğe gitmişsindir umarım...

Sagmaya çalıştım ama sanırım yeterince birikmedi yada süt azdı 1 saat once emzirmistim sonra Sağdim çok az süt çıktı tekrar denicem 3 saat emmedigi zaman

Merhabalar herkese topikle tanışmam geç oldu biraz sanırım bende inşallah eylül annesi olucam sat 15 aralık prensesim olucak Henüz yazdıklarınızı okuma fırsatım olmadı ama yanlış anlamadıysam hatimde yapıyorsunuz müsadeniz olursa bende katılmak istiyorum

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba. Bende eylül annesi olucam inşallah, 24 Eylül gorunuyo doğum tarihim. Bir süredir sadece okuyarak aranizdaydim aslında. Ama dün doğum yapacağım hastaneye doğum ve Emzirme üstüne eğitime gittim ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Dr kesinlikle göğüs kalanını kullanmayı önermiyor göğüs kalkanı sürekli olarak göğsü uyardı için göğüs dinlenip doğru zamanda calisamiyor ve süt üretimi yavaşlıyor dedi. Doğru emzirme tekniği ile çatlaklar asgari seviyeye indirilir hatta vücut yapısına bağlı oluşmaz bile dedi. İşaret parmağı dahil 3 parmak meme altına baş parmak meme üstüne gelecek şekilde eli c şeklinde tutarak memenin kahve rengi kısmının tamamı bebeğin ağzına girecek şekilde emzirme saglanmaliymis. Her gün 10 tane hurma ve 1 kase (mumkunse kavrulmamis ) fındık sütü arttiriyormus. Süt hormonu en çok hurma ve findiktaymis , tabi bol sıvı almak ta önemli. Kaygı, stres,meraklı gözler süt üretimini yavaslatiyormus. İlk 3 gün her emzirme de bir kiraz tanesi kadar süt vermek bebeğe yeterliymis. Mamanın sindirimi zor olduğu için mama verildiğinde uzun uzun uyuyormusun bebeklerimız. 10 gün boyunca bebek uyusa bile uyandırarak 3 saatte bir emzirmek çoook onemliymis (bebeğimiz in sarılık olmaması icin)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,hepimizin en kiymetlileri şimdiden herkese hayırlı olsun:)

Canim hayirli olsun ilk denizimiz geldi benim doktorumda ayin 10u genel anesteziyle sezeryan tarihi verdi.epiduraldan memnunmusun belinde agri fln yaptimi ozgecim,genel anestezi beni korkutmuyo degil

Gögüs kalkanı olayına çok şaşırdım canım genelde öneriliyor diye biliyordum hastane çantasına bile atın diyorlardı verdiğin bilgiler için teşekkürler O orkidegul

Canım bol su sıvı al, humana çayı çok güzel artırıyor sütü, hurma ye bir de dereotu.. Sütün artarsa rahat edersin

Canım hatim bitti baya oldu, artık doğumları bekliyoruz:) sağlıkla gelsin bebişlerimiz

Ben kullandım tavsiye ettiğim herkes de Allah razı olsun dedi. Yaradan çekmeyen acısını bilmiyor canım. Eğitime ben de katıldım o acemilikle hele sezeryan ise emzirmek o kadar kolay değil. Doğru emzirsen bile hemen ilk deri zedeleniyor, ben hastaneye getirtmiştim, birkaç ay kullandım,sütümün de maşallahı vardı oğlum emmeyi bıraktıktan sonra 1 sene devam etti..bir zararını görmedim faydasından başka yani..siz bilirsiniz tabi bunlar benim tecrübelerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…