Daha önce yaşamamıştım birde gunum çok yaklaştı salı ya doktor gün vermişti o yüzden su olduğunu düşünüyorum.pantolonuma da geçti baya akiyo yani.aksama devam ederse ariycam doktoru.Canım su olduğunu nasıl anladın? Benim de enfeksiyonum vardı doktor fitil vermisti. Her sabah kalktığımda çamaşırımin arası ıslanmış oluyordu.Tedirgin olup doktora gittim tekrar, alttan kaşık gibi birseyle içimden o sudan aldı ve bu akıntının suyu enfeksiyonun ilerlemis amnion sıvısı değil dedi.O günden beri de akıntıyla birlikte çamaşırımda biraz ıslaklık oluyo.Acaba suyum böyle azar azar gelse nasıl ayırıcam ben ?Anlayamam gibime geliyor
evt canm tamm tarif ettigin şeyı yasıyorum. Bende dogum çokmu yaklaştı acabaBenimde sabaha kadar belim agridi ve bacak aramda saniyelik kramplar var
Benim kuzen rutin kontrole gitti 38 içindeyken, 5 cm miş! Yatış yapıldı ve suni verildi, 3 saat sonra doğum oldu :) darısı başımıza!!Vee ne güzel çatlamadım derken onca kaşıntının neticesi kırmızı incecik incecik çatladığımı farkettim bugünKasılmalar da bir yandan devam.. Diyorum bu kasılmaların neticesi pazartesi doktora gittiğimde doktor dese aaaa 4 cm e yakın açıklığın var :) Sonra bir yandan suni sancı bir yandan epidural pıtıradak doğursam oğluşumu :) Çok mu şey istiyorum kiiii Sancısız 3-4 cm açıklığı olan duydunuz mu kızlar ?
Evt
evt canm tamm tarif ettigin şeyı yasıyorum. Bende dogum çokmu yaklaştı acaba
Dogum yapmış olan anneler mama takviyesi yapiyomusunuz yapıyorsanız hangi mamayı kullanıyorsunuz sürüm yetmiyor 2 gündür günde 2 defa mama veriyorum Dr ısrarla verme anne sütü yeterli diyo ama doymadan uyumuyor ve 45 dk 1 saat emmesine rağmen hala meme ariyo meme ağzında olduğu halde ağlıyo 30 cc mama verince uykuya dalıyor yarın Dr sorucam ama sizlerdende bilgi almak istedim
naptın canım aradınmı doktorunu? canım bence doktorunu ara hiç bekleme akşamı. benim doktorum su geldiğinden şüphelenirsen veya kanama olursa hemen gel hiç bekleme demişti...Kızlar dun aksamdan beri azar azar suyum geliyo.sanci yok.doktor salı ya gün vermişti.salıya kadar beklesem bisey olur mu.bir anda bosalmiyo azar azar geliyo.
Bekleme cnm ya hemen ara suyu azalır bebek için riskli olur.Daha önce yaşamamıştım birde gunum çok yaklaştı salı ya doktor gün vermişti o yüzden su olduğunu düşünüyorum.pantolonuma da geçti baya akiyo yani.aksama devam ederse ariycam doktoru.
Canım benim bebeğimde de sarılık çıktı sanırım. Mavi ışık altında bekliyor şimdi 1 saat sonra getirecekler. Mamayı da veriyordum ama şimdi stresten süt hiç gelmez diye korkuyorum.Bencede iyi yapıyorsun canım mamada ver aç kalmasın çocuk zaten gogusunu alabiliyormus sarılık olmasın benimde bebem iki gün emmedi vermediler bizimkiler mama aman anne sütünü almaz diye içim gitti biberonla verme dediler anlican her kafadan bir ses çıkıyor ben şimdi çok şükür hem emziriyorum hemde göğsümu sagip dr.browns biberon ile veriyorum çok şükür bir sıkıntı yok sadece çok hafif sarılık çıktı yarın tekrar kontrole gidecez Yavrum dan kan alacaklar yine canım mama ver hiç korkma sutun gelene kadar sarılık olmasin
Sagmaya çalıştım ama sanırım yeterince birikmedi yada süt azdı 1 saat once emzirmistim sonra Sağdim çok az süt çıktı tekrar denicem 3 saat emmedigi zamanBenim yigenimde boyleydi kardesim ici rahat etmedigi icin mama veriyorsu dr verme desede
1 saat enziriyorum diyorsun ya aslinda 1 saat boyunca emmiyo biraz da keyif yapiyorlar meme ile o yuzden cok emdi hala ac diyorsun sagip verirsen kesintisiz doydugunu anlayabilirsin
Canim hayirli olsun ilk denizimiz geldiselam kızlar. giremedim uzun zaman oldu. benim oğluşum geldi dünyamıza.. anlatabileceğim bi doğum hikayem yok. epidural sezeryan oldu. doğum sonrası 1 buçuk gün çok zordu. ama 2. gün öğleden sonra ağrılar azalmaya başladı ve hareket etmek artık daha kolaydı. tansiyon problemim oldu 1 kez klozette bayıldım. 1 kez de yine çok düştü ama bayılmadan atlattım.
sütüm hemen geldi ama bebek ve ben uyum sağlayamadığımız için emziremedim fazla. 2. gece mama verdik. arada da şekrrli su verdik çok şükür sarılık olmadan atlattık.
çok güzel bi duygu Allah isteyen herkese nasip etsin. bekleyenlere de sabır versin
Canım bol su sıvı al, humana çayı çok güzel artırıyor sütü, hurma ye bir de dereotu.. Sütün artarsa rahat edersinDogum yapmış olan anneler mama takviyesi yapiyomusunuz yapıyorsanız hangi mamayı kullanıyorsunuz sürüm yetmiyor 2 gündür günde 2 defa mama veriyorum Dr ısrarla verme anne sütü yeterli diyo ama doymadan uyumuyor ve 45 dk 1 saat emmesine rağmen hala meme ariyo meme ağzında olduğu halde ağlıyo 30 cc mama verince uykuya dalıyor yarın Dr sorucam ama sizlerdende bilgi almak istedim
Canım hatim bitti baya oldu, artık doğumları bekliyoruz:) sağlıkla gelsin bebişlerimizMerhabalar herkese topikle tanışmam geç oldu biraz sanırım bende inşallah eylül annesi olucam sat 15 aralık prensesim olucakHenüz yazdıklarınızı okuma fırsatım olmadı ama yanlış anlamadıysam hatimde yapıyorsunuz müsadeniz olursa bende katılmak istiyorum
Ben kullandım tavsiye ettiğim herkes de Allah razı olsun dedi. Yaradan çekmeyen acısını bilmiyor canım. Eğitime ben de katıldım o acemilikle hele sezeryan ise emzirmek o kadar kolay değil. Doğru emzirsen bile hemen ilk deri zedeleniyor, ben hastaneye getirtmiştim, birkaç ay kullandım,sütümün de maşallahı vardı oğlum emmeyi bıraktıktan sonra 1 sene devam etti..bir zararını görmedim faydasından başka yani..siz bilirsiniz tabi bunlar benim tecrübelerimArkadaslar merhaba. Bende eylül annesi olucam inşallah, 24 Eylül gorunuyo doğum tarihim. Bir süredir sadece okuyarak aranizdaydim aslında. Ama dün doğum yapacağım hastaneye doğum ve Emzirme üstüne eğitime gittim ve öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. Dr kesinlikle göğüs kalanını kullanmayı önermiyor göğüs kalkanı sürekli olarak göğsü uyardı için göğüs dinlenip doğru zamanda calisamiyor ve süt üretimi yavaşlıyor dedi. Doğru emzirme tekniği ile çatlaklar asgari seviyeye indirilir hatta vücut yapısına bağlı oluşmaz bile dedi. İşaret parmağı dahil 3 parmak meme altına baş parmak meme üstüne gelecek şekilde eli c şeklinde tutarak memenin kahve rengi kısmının tamamı bebeğin ağzına girecek şekilde emzirme saglanmaliymis. Her gün 10 tane hurma ve 1 kase (mumkunse kavrulmamis ) fındık sütü arttiriyormus. Süt hormonu en çok hurma ve findiktaymis , tabi bol sıvı almak ta önemli. Kaygı, stres,meraklı gözler süt üretimini yavaslatiyormus. İlk 3 gün her emzirme de bir kiraz tanesi kadar süt vermek bebeğe yeterliymis. Mamanın sindirimi zor olduğu için mama verildiğinde uzun uzun uyuyormusun bebeklerimız. 10 gün boyunca bebek uyusa bile uyandırarak 3 saatte bir emzirmek çoook onemliymis (bebeğimiz in sarılık olmaması icin)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar,hepimizin en kiymetlileri şimdiden herkese hayırlı olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?