evet cnm günde 1 kez genelde yatarken sürüyorumannelik duyguları başladı şimdiden işte, doğum yaklaştıkça, besleme derdine düştük :) ben de sızıntı yok ama göğüslerim çok büyüdü, ben pek ciddediye almamıştım ama meğer uçlarında sıkıntı başlamış, annem gelince ona gösterdim bol bol krem sür dedi. düzelir gibi şimdi ama emzirirken zorlanacağım orası kesin. lansinoh ı nasıl kullanıyorsun, günde 1 defa mı ?
Eğer kendi pompan varsa al yanına canım. Sonuçta hastanedekileri herkes kullanıyor.Ben pompa aldım ama hastanede oluyor diye çantaya koymadım. Koymak lazımmı?
Herkese merhaba
Anca vakit bulup yazabiliyorum kusuruma bakmayın canlar. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
24.08.2015 tarihinde saat 00:30 da başladı sancılarım. önce sümüksü beyaz bir akıntı geldi. bu su değildi. sabaha kadar adet sancısının daha şiddetlisi şeklinde ağrı çektim. sabah saat yaklaşık 05:30 sularında nişanım geldi. ve ben o zaman anladım doğumumun başladığını. eksik olan doğum çantamı hazırladım hemen. sonra eşimle kahvaltı ettik dışarıda aç gitmek istemedim nst ye girerim diye. sonra saat 06:30 da hastahaneye girişimiz yapıldı. benim dr um izinli olduğu için yerine başka dr girecekti doğuma. normal doğumun da tek kötü yanı bu işte, zamanını bilememek. herşey plansızlaşıyor aniden...dr 09:30 da geliyormuş, o zamana kadar nst ye girdim. nst de sancılarım çıktı. sonra dr geldi önce ultrasonda muayene etti sonra ise alttan ve 3 cm açıklığımın olduğunu, doğumun başladığını ve yatış vereceğini söyledi. alttan yapılan muayeneden sonra açık pembe olan akıntım artık normal kanama şeklindeydi. işlemlerimiz yapıldı ve odama geçtim. saat 11:00 de suni sancı verilmeye başlandı açılmam hızlı olsun diye. inanın buna çok zorlandımneyseki açılmam oluyordu ve ben bebeğime bir adım daha yaklaşıyordum. o kadar normal doğum isteyen ben 8 cm açıklığım olduğunda sezeryana alın beni diye bağırdım. (tabii bu herkese göre değişir ). 8cm açıklık olduktan sonra ebe alamam dedi. suyum gelmemişti henüz. ebe gelip suyumu patlattı. sonra sancılarım daha da arttı. tek yapmam gereken artık her sancım geldiğinde ıkınmaktı. artık sancılarım dakikada bir e düşmüştü. ebe kafasını görmeden doğumhaneye almayacağını söyledi. neyseki açılmam 10 cm oldu ve doğumhaneye giriş yaptım. ben doğumhaneye girdikten sonra dr u çağırdılar. 3. ıkınmamda doğdu güzel kızım. o anı anlatmaya kelimeler yetmez (zaten her anlattığımda ağlıyorum). bebeğimin kordonu dolanmış o yüzden hızlı almak için alttan kesiklerim var. sonra dr um dikiş attı. 6 tane dikişim var. uyuşturmadan yapıldığı için hissettim tabi. karnıma bastırarak içimdeki kanı iyice boşalttılar. güzel kızım saat 15:55 de dünyaya geldi. yaklaşık 5 saat suni sancı verildi. şimdi evimizdeyiz çok şükür. sütüm şimdilik az geliyor. inş bol sütlü günlerim olur. dikişlerim canımı acıtsada bu dünyanın en güzel şeyi. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum kızlar.
5dk a kaynattim canim. Iyice kuruduktan sonrada buzdolabi posetine koyup Hastane cantasina koydum.Selamlar herkese :) bunu sormakta geç kalmış olabilirim ama biberon ve süt sağma makinesini nasıl steril ettiniz? Hastane çantasına koymadan önce steril etmek istiyorum.
Teşekkür ederim canım cevabın için.Bu arada aynı gün görünüyor bebişlerimizin doğumu. İnşallah hayırla zamanda gelirler :)5dk a kaynattim canim. Iyice kuruduktan sonrada buzdolabi posetine koyup Hastane cantasina koydum.
Cnm az once bende bende adet sancisisina benzer birsey yasadim 2 gun oncede bebisler alistirma yapiorlar sanirimkizlar merhaba adet sancisi gibi sancilarim gelip gelip gidiyor acaba doktora gidilecek kadar onemli bisey mi boyle olan var miydi
Benim annnemde eylulun ilk haftasi gelecek dogum yaklasti valla korkuyurum acikcasiSorma canım ya korkuyorum ne yalan söyleyeyim daha çantayı hazırlamamıştım dün o korkuyla hazırladım artık. Birde hep 40 haftayı doldurursun diyordu o yüzden annemler 11 Eylül gecesi geliyorlar. O zamana kadar yalnızım yani. Bakalım Hakkımızda hayırlısı olsun.
Biberonun memesini degistir istersen canim cok seri sut akiyosa yine olabilir..Allah korusunn
Ilk biberon deterjaniyla yikadim sonra 5dakika kaynatdim.sonrada sterilizatore koydum biberon ve emzikleri bole yaptim sut sagma makinasini daha yapmadim cnmSelamlar herkese :) bunu sormakta geç kalmış olabilirim ama biberon ve süt sağma makinesini nasıl steril ettiniz? Hastane çantasına koymadan önce steril etmek istiyorum.
Biliyorum cnm ,hanı normal doğum yapmak istediğin için necati beyı seçtin ya sezeryan sonrası ,onun için sordum ,bılgın varmı merak ettım ,normalı beklerken sezeryana almasınlar seni diye ,hakkında hayırlısıBiliyorum tabi ki, benim durumum farklı canım, doktor olmazsa başka hastaneye gideceğim
kizlar merhaba adet sancisi gibi sancilarim gelip gelip gidiyor acaba doktora gidilecek kadar onemli bisey mi boyle olan var miydi
Hep normal doğum yapmak istedim.ama vaktimizin dolmasına çok az kaldı.vakit dolarsa kızım gelmezse sezeryan olucam..hayırlısı tabi ama heran sancı bekliyorum. Senin de çok az kalmış doktorun ne dedi merak ettim. Aynı durumdayız seninle galiba Allah yardımcımız olsun..
amanın 40 hafta ve hala doğum olmadı mı? dr un ne diyor, belli bi süreden sonra riskli olabiliyormuş bebişin anne karnında kalması..? allah yardımcın olsun..
Canım bende yarin bebegime kavuşuyorum inşallah.Allah yardımcımız olsun.güzel haberler verelim birbirinize.Çok çok çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için güzel yürekli arkadaşlarım dr gördü ve yarın alıyoruz dedi inşallah son 24 saat bu gece uyku da tutmaz beni çok korkuyorum nolur dualarinizi eksik etmeyin
saolasin canim36. Haftadasn canim bu agrilar normal artik rahim doğuma hazirlaniyor ağrın oldugu zaman ayaklarını yüksek bi yere koyup uzan bi sure sonra geçiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?