• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Ya. Nişanı gelen arkadaslar bu nişan dedıgımız şey neye. Benziyor biraz tarif edermisiniz. Birde ufak sancılarım var suanda birşey olurmu diye beklıyorum. Erken riskim var birde bu dönemde asırı sarı ve sulu akıntı sizde yaşadınız kı yoksa benim suyum sızıntı. Seklındemı pluypr ne zamandır sancım var
Nişan denilen şey sümüksü pembemsı akıntı kanlı sumuksu akıntı

Doğum çantasına biberon da koyuyor muyduk?7 yıl ara verince her şey sil baştan oluyor Bir de pompa alayım mı sonraya mı bırakayım?

Canım ben de çok zorlandım. Günlerini tamamlamadıkları için uykuya meyilli olurarmış. Benim oğlum 37+6da doğdu. Uyandırmak işkence oluyor ki zaten bazen uyandırdığımda resmen sinirinden ağlamaktan ememiyor :KK43: ben şöle bi çözüm buldum. En fazla 3 saat arayla emzir demişti doktor bana. 2buçuk saat sonunda uyanmamış olursa alıyorum beşiğinden benim kokumun sinmediği bi yere koyuyorum (mesela oturma odasındaki koltuk). Kundağını açıyorum, üstünü soyuyorum sadece çıtçıtlı bodysi ile bırakıyorum. Ellerini ayaklarını böle spor yaptırır gibi hareket ettiriyorum. Halen daha açılmamışsa uykusu bezini açıyorum. Temizse bile ıslak mendille poposunu siliyorum. Bu süreç bazen yarım saati geçiyor. Bazen uyanıyor bazen uyanmıyor ama genelde işe yarıyor. Dene istersen bir. Ha bir de gece uyumadan önce yıkıyoruz biz. Doktor her gün yıkayabilirsiniz göbeğinin düşmesini beklemeyin dedi. Yıkandığında çok uzun uyuyor. Bi yıkamadan önce bi de yıkayınca üstünü giydirir giydirmez emziriyorum. Dürte dürte uyusa da uyandırıyorum emzirirken. Banyodan sonra bazen 4saate kadar kesintisiz uyuyor ama uyandığında uykusunu almış oluyor ve çok iyi emiyor. Hatta emip 1 saat sonra uyanıp tekrar emdiği de oldu. Banyo yaptırmayı da bi dene istersen. Ama ilk gün çok korkmuştum uyarayım :) eve geldiğimiz gün banyo yaptırdık ben sonra emzirdim ve koyduk uyudu. Allahım saatler geçti uyanmadı.. Uyandıramıyorsun da resmen bayılıp kalmış gibiydi. Sonra uyansın diye çok taciz ettiğimden basmıştı çığlığı sakinleyince de güzel emmişti. Yani uyanması zor oluyor ama düzeni oturtunca rahatlatıcı bi çözüm gibi geldi bana :)
Ya iste benim sipada oyle aglamaktan tutmuyor gogsumu esimde kiyamiyor biberonla ver diyor bende emsin istiyorum az once emdi ck sukur kavga ede ede tuttu gogsumu uyUdu simdi gobek bagi dusunce yikiyicaz bizde az kaldi baya kurudu gobegi ben pamukla siliyorum smdklik biraz korkuyorm gobek bagindan cok sinirli ya sarilik olucak diye telaş sardı beni gece bir saat araliklarla doyurdum bugün baya uyanik uc saat filan uyuyunca kan sekeri dusuyormus bebis uyanmakta zorlanıyormus sarilik basliyormus uyusada biberonla vermeye basladm ay ne oynatti beni valla butun dogum kilolarimi veririm ben bir aya :D

Ben pompa aldım ama hastanede oluyor diye çantaya koymadım. Koymak lazımmı?
bizim hastanede de var denildi ama sıra bir türlü gelmedi bana.
eğer varsa her ihtimale karşı koy ama çıkarma,hastane pompası daha kuvvetli çekiyor.
lazım olursa onlardan istersin

kizlar merhaba adet sancisi gibi sancilarim gelip gelip gidiyor acaba doktora gidilecek kadar onemli bisey mi boyle olan var miydi

Arkadaslar tek tek alıntı yapamadım herkese emzirme hakkında verdiği bilgilerden dolayi çok teşekkür ederim 2 gündür daha iyiyim acıyor yine ama zamanla düzeliyor çok şükür sürüm geliyor bebeğim emiyo benim canımın acimasi o kadarda önemli değilmiş baştan zorlandım ama sonra kendime kızdım o minicik haliyle emmeye gaz çıkarmaya kim bilir kendi kendine daha ne zorluklarla baş etmeye çalışırken ben bundan şikayet ederek çok büyük yanlış yaptığımı düşündüm anne oldum şükürler olsun bukadar aciya katlanamazaam nasıl iyi bir anne olurum daha kimbilir nasıl zorluklar bizleri bekliyo ömrüm feda yavruma nasıl özel birsey anne olmak rabbim in nasıl bir lütfu rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatır inşallah bundan daha üstün bi duygu yok binlerce şükürler olsun darısı tüm bebeğini bekleyenlere dagum yapmış olan arkadaşlarada hayirli ugurlu olsun sağlıkla büyütün ....
cok duygulandim rabbim bize de nasip etsin insallah

Herkese merhaba :KK200:

Anca vakit bulup yazabiliyorum kusuruma bakmayın canlar. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.

24.08.2015 tarihinde saat 00:30 da başladı sancılarım. önce sümüksü beyaz bir akıntı geldi. bu su değildi. sabaha kadar adet sancısının daha şiddetlisi şeklinde ağrı çektim. sabah saat yaklaşık 05:30 sularında nişanım geldi. ve ben o zaman anladım doğumumun başladığını. eksik olan doğum çantamı hazırladım hemen. sonra eşimle kahvaltı ettik dışarıda aç gitmek istemedim nst ye girerim diye. sonra saat 06:30 da hastahaneye girişimiz yapıldı. benim dr um izinli olduğu için yerine başka dr girecekti doğuma. normal doğumun da tek kötü yanı bu işte, zamanını bilememek. herşey plansızlaşıyor aniden...dr 09:30 da geliyormuş, o zamana kadar nst ye girdim. nst de sancılarım çıktı. sonra dr geldi önce ultrasonda muayene etti sonra ise alttan ve 3 cm açıklığımın olduğunu, doğumun başladığını ve yatış vereceğini söyledi. alttan yapılan muayeneden sonra açık pembe olan akıntım artık normal kanama şeklindeydi. işlemlerimiz yapıldı ve odama geçtim. saat 11:00 de suni sancı verilmeye başlandı açılmam hızlı olsun diye. inanın buna çok zorlandım :KK43: neyseki açılmam oluyordu ve ben bebeğime bir adım daha yaklaşıyordum. o kadar normal doğum isteyen ben 8 cm açıklığım olduğunda sezeryana alın beni diye bağırdım. (tabii bu herkese göre değişir ). 8cm açıklık olduktan sonra ebe alamam dedi. suyum gelmemişti henüz. ebe gelip suyumu patlattı. sonra sancılarım daha da arttı. tek yapmam gereken artık her sancım geldiğinde ıkınmaktı. artık sancılarım dakikada bir e düşmüştü. ebe kafasını görmeden doğumhaneye almayacağını söyledi. neyseki açılmam 10 cm oldu ve doğumhaneye giriş yaptım. ben doğumhaneye girdikten sonra dr u çağırdılar. 3. ıkınmamda doğdu güzel kızım. o anı anlatmaya kelimeler yetmez (zaten her anlattığımda ağlıyorum). bebeğimin kordonu dolanmış o yüzden hızlı almak için alttan kesiklerim var. sonra dr um dikiş attı. 6 tane dikişim var. uyuşturmadan yapıldığı için hissettim tabi. karnıma bastırarak içimdeki kanı iyice boşalttılar. güzel kızım saat 15:55 de dünyaya geldi. yaklaşık 5 saat suni sancı verildi. şimdi evimizdeyiz çok şükür. sütüm şimdilik az geliyor. inş bol sütlü günlerim olur. dikişlerim canımı acıtsada bu dünyanın en güzel şeyi. :KK200::nazar: Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum kızlar. :anneadayı:
Canım benim heyecanla okudum hikayeni..Allâh analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah.. Merak ediyordum seni acaba kolay oldu mu doğumu bebiş nasıldır diye çok şükür iyi haberlerini aldık :) darısı bizim başımıza artık..

bnm göğüslerim pek büyümedi ağrı fln da yok.. sadece bi ara hafif kurumuştu lansinoh başladım şimdi o da geçti, sızma da olmuyor.. böle olunca da bi dert, korkuorum acaba sütüm olmucak mı diye :/
annelik duyguları başladı şimdiden işte, doğum yaklaştıkça, besleme derdine düştük :) ben de sızıntı yok ama göğüslerim çok büyüdü, ben pek ciddediye almamıştım ama meğer uçlarında sıkıntı başlamış, annem gelince ona gösterdim bol bol krem sür dedi. düzelir gibi şimdi ama emzirirken zorlanacağım orası kesin. lansinoh ı nasıl kullanıyorsun, günde 1 defa mı ?

aynı drm bende de var özellikle bu haftabaşı başladı.. belim sağlı sollu ağrıyor ağrı ortada birleşiyor.. dr um bana doğum çok yakın dedi, ondan normal artık ağrılar diyor, ama benim hayat kalitemi etkiledi resmen.. haftada 3 gün yüzüodum bu hafta hiç gidemedim, yüzmeyi geçtim nerdeyse dışarı bile çıkmadım.. :KK43:
bugun ben de öyleyim. iki iş yapsam hemen kasılıyorum, ağrılarım başlıyor. bebişimin hareketleri çok azaldı bu ağrılar sırasında bakalım sıra bize ne zaman gelecek, inşallah eylülü bekler bizim ozyy. 30 ağustos'ta doğum eğitimine gideceğim daha...

maşallah size, her anne doğumun bir bölümünde sezeryan diye bağırıyor galiba ama hepsi geçip unutuluyor diye düşünüyorum. epidural bile almamaşın galiba hayran kaldım sana :)) darısı bizim başımıza, bakalım neler neler yaşayacağız... bebişinle birlikte hep güzel günlere inşallah :))

evet cnm epidural istemedim. çok tşk ederim :)

annelik duyguları başladı şimdiden işte, doğum yaklaştıkça, besleme derdine düştük :) ben de sızıntı yok ama göğüslerim çok büyüdü, ben pek ciddediye almamıştım ama meğer uçlarında sıkıntı başlamış, annem gelince ona gösterdim bol bol krem sür dedi. düzelir gibi şimdi ama emzirirken zorlanacağım orası kesin. lansinoh ı nasıl kullanıyorsun, günde 1 defa mı ?
Canim ben bunu kullaniyorum çok memnunum denemenin tavsiye ederim

Eklentiler

• received_10153490573818648.jpeg
    received_10153490573818648.jpeg
    33,3 KB · Görüntüleme: 71
Selamlar herkese :) bunu sormakta geç kalmış olabilirim ama biberon ve süt sağma makinesini nasıl steril ettiniz? Hastane çantasına koymadan önce steril etmek istiyorum.

Burda yazmaya başlamadan önce hamileliğimin ilk aylarında bile herkez sezeryanla doğurmayı tercih ediyor sanırdım.Etrafımda çok doğum yapan kadın yok yada diyeyim çevremde çocuklu aile yok bende önceden uzak durduğumu kabul ediyorum doğrusu eşimin iş yerindeki bayanlar ardı ardına doğurdu evlerine 1 kere gittim bebekler 6 aylık olunca bu kadar çocuk konusuna ilgisiz biriydim.Sende bende hatta etrafımızdaki birçok gebe normal doğumu tercih ediyoruz.Bunu bilmek içimi rahatlatıyor deli değilim benim gibi düşünen insanlar var.

Bu arada eşimde egzama varken bepanten kullanırdı şu bebekler için olan en azından kaşıntını alabilir bende mide yanmalarıma uzun süre bebeğe zarar verir diye ilaç kullanmadım.Ve evet bende de sancı yok bebiş yukarda inmiyor aşağıya beklemek en zoru..Hamilelikte kolay diye bişiy yok.Allah yar ve yardımcımız olsun.
Hep normal doğum yapmak istedim.ama vaktimizin dolmasına çok az kaldı.vakit dolarsa kızım gelmezse sezeryan olucam..hayırlısı tabi ama heran sancı bekliyorum. Senin de çok az kalmış doktorun ne dedi merak ettim. Aynı durumdayız seninle galiba Allah yardımcımız olsun..

Back