2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar herkes bir sekılde hayırlısıyla dogursam dıyor ben de okuyunca doguranları heycan artıyor bir kızım var ve memeden keselı 5 ay oldu ve hala unutamadı her fırsata mıncıklıyor memelerımı ve kardesı dogunca nasıl yaparım dıye dusunmekten 42 hafta dursun oglum saglıkla dıyprum sonra dogsun kızım hemen alısır dıyorum pıskolojısı bozulur dıye korku sarıyor 31 unde 2 yasında olacak kısmetse dusunuyorum hep dogumdan cok bunları hayırlısı olsun dıyelım ;) yazmak ıstedım

kızlar doğum yapanlara soruyorum yada bu konuda bilgisi olanlara, bir haftadan fazladır erken doğum riski olduğu haftalardan itibaren aşağı doğru hep baskı var üç hafta önce gittim doktor yerleşmiş demişti bu hafta ittim yine yerleşik dedi. aşağı doğru baskı var. bazen bacağıma ağrı vuruyor. kasığıma belime ağrı irip çıkıyor. kasılmalar da var bazen güçlü bazen zayıf.bu belirtiler ışığında her an diye düşünüyorum ama hiçbirşey yk. ben anlamadım. biraz yardımcı olun lütfen!!!!!!
Kızımda bır aydandan onceydı sanırım yerlesmı dedıgınde dogurdugumda bır ayı gecmıstı ve hıc bır belırtım yoktu normal dogum yaptım ne agrı ne sancı bır baktım yznamısken nısanım geldı sonra suyum 15 dk sonra geldı agrımda sudan 1 saat sonra basladı sancımda yanı sudan 1 saat sonra dr yetıstıgımde 2 cm acılmam vardı yanı bazen sırt agrısı sancı agrı oluyor bazen bıse olmuyor yerlesmıs olması hemen doguracagın anlamınada gelmıyor canım hayırlısınolsun

Ben genel kaşıntı şikayet ı ile gittim.
Benim karaciğer ve safrà asit degerlerimde sıkıntı gördüler ve doğum kararı aldılar.
Enfeksiyon yenidoğan da bebeğim için söylendi sonra benim rahim den ve idrar dan alınan örnekler de çıkan enfeksiyon ile ayni olduğu anlaşıldı ve anne den bulaştığı düşünülüyor
Anladım cnm bahsettiğim bakteri sanırım bu bebekten hemen kan almalari ve bakmalari iyi olmuş umarım her hastanede aynı uygulama vardır bi de bunu kafaya takmak istemiyorum sağlıcakla kucağına al insallah bebisini
Canlarim cok tesekkur ederim ama psikolojik elimde olsa keske haklisiniz ama elimde degil korku panik atagimi tetikledi toparlanamiyorum ki
Panik atak olan bir arkadaşım vardı ve seni anlayabiliyorum ama o bi şekilde kendini telkin etmenin bi yolunu bulmuştu yani sen de onlardan birini denesen sürekli kendini dinlemek iyi gelmiyor sanırım bu hastalığa Allah yardimcin olsun geçmiş olsun
Ben de öyle düşünüyorum, eşime kalsa 4 yasına kadar vermez, Hiçte kıyamaz ona. Ama bebişim 23 aylık, onun Peşine koşmaktan bu hamileliğimden hiçbirsey anlamadım diyebilirim, ara vermeden hamile kalmak kardeşler için cok güzel kendimden biliyorum ama anne için yıpratıcıymış. Bizimki geceleri hiç uyumaz, yemek yemez , belki orada biraz düzenli beslenir ve kardes krizini en hafif sekilde atlatır diye düşünmek istiyorum , yoksa üzülüp iyice yemeden içmeden kesilirse mahvolurum. Tuvalet egitiminede başlarız dediler, evde Kardeşini kıskanıp 3 yasına kadar bezli dolanan bebeleri biliyorum , belki arkadaşlarından özenebilir. Bir de klasik Müzikle uyutuyorlarmış, arada bırakırsınız kendi basına uyutmayı deneriz dediler , yani böyle Birsey olsa benim bayramım olur.
Bir de doğum için buraya geldim, bebiş doğunca 1 ay sonra kısmetse İtalya a evime döneceğim, orada herkes kreşe veriyor, en azından sistemi anlasa yeter, yoksa hem KARDEŞ gelsin hem de dilinden anlamadığı insanların arasına bırakınca hepten psikolojisi bozulabilir . Yani ne kadar ağlarken içim parcalansada vermek zorundayım, Orayı sevmesi için dua ediyorum, sonra ufaklık için hazırlıklara başlayabilirim :anneadayı:
Aynı dertten muzdaribim ben de 3.5 yaşında kızım var ama kardes geldi beni postaladilar diye dusunmemesi için ilk dönem evdeyum ikisine de ben bakmayı düşünüyorum kısmetse senin oğluş un yaşlar çok sıkıntılı allah yardimcin olsun ben kızımı ilk o zamanlar gondermek istedim 1 ay zor dayandik kresin de hata payı büyüktü ama inşallah kolay alisir
Okullar öğrenciye 28 eylül öğretmene 7 eylülde açılıcakmış :63: Şansa bak arkadaş, zaten doğum öncesi iznimiz tatile denk gelip yanmıştı. Doğum sonrasını da tatile yediricekler anlaşılan. Biraz da bayram tatili olur.. Kendimi, alışverişten kazandığı indirim kuponları elinde patlamış gibi hissediyorum ayol. Bir daha da aralıkta hamile kalırsam iki olsun :KK53::KK45:
Alemsin ben de aynı şeyi düşündüm dün bu arada tayin istedin mi

mynmar mynmar
çok şükür ki bu zamanlara kadar gelebildin iyi tarafından düşün.
en azından gelişimini tamamlayacak kilosu az çok farketmez.
canım doktorunla panik atak konusunu görüştün mü peki?
genel anesteziyi de düşünebilirsin ama spinal konusunda
endişen olmasın.çok kısa sürüyor zaten ve genelde yanında biri oluyor
seninle konuşup rahatlatıyor.
Çok şükür sonlarına yaklaşıyoruz uzun bir hamilelik sürecinden sonra bunu
düşünmek bile aslında insanı rahatlatıyor.Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah

Canım henüz yapmadım bir belirti de yok:) daha var ya 13 Eylül muhtemel doğum tarihi.. 23 Eylül'e kadar yolu var. İnşallah bayrama kadar beklemez bebeğim ama o ne zaman isterse o zaman gelsin. Doktorumun nöbetine denk gelsin inşallah.. Hakkımızda hayırlısı
inşallah canım. benim doktorumda bişey demedi daha bakalım.
açıkçası ben sezeryandan sonra normal yapmaktan korkuyorum.
sancıyla dikişlerim açılacakmış gibi geliyor :KK69:

Kızımda bır aydandan onceydı sanırım yerlesmı dedıgınde dogurdugumda bır ayı gecmıstı ve hıc bır belırtım yoktu normal dogum yaptım ne agrı ne sancı bır baktım yznamısken nısanım geldı sonra suyum 15 dk sonra geldı agrımda sudan 1 saat sonra basladı sancımda yanı sudan 1 saat sonra dr yetıstıgımde 2 cm acılmam vardı yanı bazen sırt agrısı sancı agrı oluyor bazen bıse olmuyor yerlesmıs olması hemen doguracagın anlamınada gelmıyor canım hayırlısınolsun
beklicez bakalım. hayırlısı olsun hepimiz için. çok sağol :)

1 aydir erken doğum endişesiyle yatiyorum,ilaclar kulkaniyorum,bugun 36+0 itibariyle doktor randevumdan geldim, bebek ha geldi ha gelecek derken cok sukur bu haftayi gordum. Ilaclar kesildi bebisin gelisi akisina birakildi, ancak ruhsal olarak gerginliklerim var, saatler geçmek bilmiyor, hiçbir seyden keyif alamiyorum,4 duvar arasinda kalmaktan sıkıldım, hicbir tansiyon problemim yokken bugun olctugunde yüksek cikti,doktor bana soruyor kafana ne taktin stresten artmis olmali diyor,cunku ben hep dusuk tansiyonluydum. 36 itibariyle bebek 2.650 gr olmus bana dusuk geldi kilosu onu da taktim kafama, o kadar yararli sey yedim ictim ama beslenmeyle ne kadar etkili soru isareti...
Spinal anesteziye karar kildik ancak ben cokk korkuyorum,bilincin acik olmasi beni tedirgin ediyor panik atak var bende,bi yandan bebegin sesini duymak heyecanli tabi,
Ya sizlerle paylasmak istedim,cok bunaldim cunku,
Hatta adacayi falan icip rahim kasilmalarimi arttirip dogumumu acaba hizlandirsam mi diye bile düşündüm sonra pisman oldum,psikolojik savas veriyorum resmen
canım ben Ihlamur içmekten bıktım o çok Sevdiğim her gün içtiğim ada Çayı'na geri döndüm yaklaşık 3 haftadır. ama tık yok

Canım resmi açıklama yapıldımı kendim için değil ama ablamlar bu değişikliğe göre yanıma gelecekler 7 Eylül kesin bilgiyse muazzeiam olacak benim için :))
Aynen bende bu haberi bekliyordum doğum tam okullarin açıldıgi güne denk gelecekti benim oğlanlarla doğuma gitmeyi istiyordum nasıl olur diye düşünüyordum böyle daha iyi olmuş bayramda geçer aradan

oskeortmen oskeortmen maşallah 38 olmuşsun son 7 gün canım çok heyecanli ☺
belmaakca belmaakca kuzuuuuu nasılsın ben de doğurmak istiyorum artık sanırım
@yabancihayat cnm benim bi anne için en zoru evladı olmadan geçen günleri elbette nolur kendini lohusalik sendromuna surukleme inşallah kuzucuj yanına da gelecek

Herkese nerhaba kızlar uzun suredir giremiyorum izne ayrilinca yapacak okadar çok sey varmiski neyseki bugun temizlik bitiyor cantamizda hazir ozledim burdaki sohbetleri gecmise bakacam doguranlara gecmis oksun evlatlarinizla saglikli hayirli omurler yasayin darisi dogurmayanlara benimde yavaştan sancilar basliyor saglikla gelsin insallah hepinize hayirli cumalar

Şimdi çıktım doktordan 2 cm açılma var dedi.perşembe sabah gel başlatalım dogumu dedi.belkide perşembeden önce kendi gelir dedi.simdi bile doğarsa biraz uzun surer gerek yok Dedi.sende güzel haberler alırsın inşallah cnm.
Canim hayirli dogumlar diliyorum sana ve hepimize..Benimde dun kontrolum vardi hic acilmam yok,bu acilmayla ilgili ozel bisey yaptinmi :KK45:

Slm hanımlar sanırsam az önce benden nişan denilen şey geldi çok korktum napıcam :KK43: Bi duş falanmı alsam kaç gündür karnımda bi sancılar vardı zatem bide hep ishal gibiydim hemen başlarmiki dogum off daha beşik alınmadı :63: Annemlerde dün şehir dışına gitti :KK12:

Slm hanımlar sanırsam az önce benden nişan denilen şey geldi çok korktum napıcam :KK43: Bi duş falanmı alsam kaç gündür karnımda bi sancılar vardı zatem bide hep ishal gibiydim hemen başlarmiki dogum off daha beşik alınmadı :63: Annemlerde dün şehir dışına gitti :KK12:
Ayy canim hayirli olsun nasil biseydi..Gecen arkadasiminda nisani gelmisti hastaneye gittiginde 2cm acilmasi varmis ertesi gun dogurdu..Ama seni.yaniltmiyim internette dogumdan birkacgun oncede gelebilir diyor..Bi kac saat oncede bence sen her ihtimale karsi vakit kaybetme hastaneye git

aman canım temkınlı ol ne olur ne olmaz hayrlı haberlerını beklıyoruz hersey cok guzel olur ıns:) bu arada kacıncı haftandasın?

Canlar çok uzun zamandır giremedim doğum iznine ayrılınca , kimler doğum yaptı ya ben de salı günü doğurucucam inş spinal ile zaten çayı muayenesi bile yaptıramadım canım yandı , benim gibi olan var mı .

aman canım temkınlı ol ne olur ne olmaz hayrlı haberlerını beklıyoruz hersey cok guzel olur ıns:) bu arada kacıncı haftandasın?
Saolun kızlar 35+4deyiz bebiş küçük ama daha 10 gün önce 2100 grmdı kilosu inş dogmaz bu hafta ya :110: ya ben böyle korkucagımı hiç tahmin etmezdim. Birde şu ihtimal var çok afedersiniz eşimle ilişkide bulunduk oyüzden gelmiş olabilirmi bilmiyorum ama pskolojikmidr nedir karnıma agrılar girmeye başladı az önce ortalıgı toplama çabasına girdigimdede kasıklarıma baskı yapıyordu :KK43:

Hanımlar bi düzeltme yapayım okumuşsunuzdur ama yine de vebal altında kalmayayım, öğretmenler 1 eylülde iki haftalık seminere başlıyor yine ama bulundukları yerde yapma kolaylığı sunmuşlar, görev yerinize gitmeniz şart değil yani. 14-28 eylül arası ise tatil

Alemsin ben de aynı şeyi düşündüm dün bu arada tayin istedin mi
Valla nedense canım çok sıkıldı sanki tatil olunca hakkım yenmiş gb hissettim :KK48: tercihler dün gece açıldı zaten, henüz sıralama yapmadım araştırmalardayım. Hakkımızda hayırlısı olsun inş, sen istedin mi

Valla nedense canım çok sıkıldı sanki tatil olunca hakkım yenmiş gb hissettim :KK48: tercihler dün gece açıldı zaten, henüz sıralama yapmadım araştırmalardayım. Hakkımızda hayırlısı olsun inş, sen istedin mi
Memeleketinde ya da tatilde seminerini alma kolaylığı sadece haziran ayı için geçerli diye biliyorum ben de daha tercih yapmadım eşimin okulları araştırıp bilgi vermesini bekliyorum sonuçlar açıklandığı gün sanırım doğumda olucam

Kızlar hem sabah hem de şimdi avuç içi büyüklüğünde islaklik var çamaşırıma bildiginiz şu gibi akıntı değil yani sanırım suyum siziyor yarın kontrolüm var duanizi eksik etmeyin

Back