• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
cnm banada geçen hafta doktor bebeğin iri sende şeker var dedi ....yüklemede yüksek çıktı ama ikinci yüklemeyi yaptırmayı düşünmüyorum ben topu topu 3 kilo aldım ve şekere ait belirtim yok sadece evde şekerime bakacağım ona göre dikkat edeceğim yediğime......
bılmıorum kı canım bana da seker yuklemesı yapmak gerek dedı ama bn bugun kahvaltı yaptıgım ıcın yaptırmadım labratuarda calısan kız da 8 saatlık aclık gerekıo ıstersen ogleden sonra yapabılırız dedı ama yarın sabah mı yaptırsam dıye dusunuyorum ınsallah bı sıkıntı cıkmaz :KK61:ya seker yuksek cıkarsa yada seker cıkarsam ne olacak :KK42:

bende okuyorum ara ara..haziran annelerine bakıyorum..çoğu doğum yaptı....sonra temmuzcular sonra ağustoscular ve eylülcülerrrrrrrrrrrr:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Bende haziran grubuna bakıyorum arada napmışlar diye
ayyy temmuz, ağustos sonra bizzzz:))
Çokmuş gibi geliyor böyle diyince ama az kaldı yaa :D:D

canım geçmiş olsun..iğne yeterli gelmedimi acabao_O benimde bir genim heterezigot. doktorum bana diyet vermişti...iğnenin etkisin azaltıyor demişti..sen öyle bişey uyguluyormusun
yok cnm nasil bir diyet?? İgnenin etkisi azaliyo derkn anlayamdm tam.. Kucuk biyerdeyasiyorm oyle cokiyi dr lar yok.yani riskli gebelik uzmani vs yokki gideym.sana nasil bi diyet vermsti

slm güzel hamişler bugun kontrolum vardı doktordan geldım normalde bebegım 28+3 gunluk su an ama doktor ultrasyon ıncelemesınde 1 hafta yada 10 gun gıbı ılerı gozuktugunu soyledı seker yuklemesı yapmamıstım onu yaptırmamı soyledı ve cıkan sonuca gore gerekırse yakın takıbe alıcaz dedı bu ne demek sızce bebegımın onde gıtmesıyle seker yuklemesı arasındakı baglantı nedır acaba ? ınanın su an o kadar tuhaf bı durumdayım kı normalde bebegın ılerıde gıtmesı ıyı bırsey dıye dusunurdum ben yoksa deıl mı sastım kaldım :KK42::KK42:
gebelik şekerinde bebek çok kilo alıyor bu nedenle önden giden bebeklerde şekerden şüpheleniyor. benim de önde gidiyordu ama şeker çıkmadı çok şükür, gerçi ben dikkat etmiştim son haftalarda. ama diyetle kontrol edilen bir şey. Bir çok gebe bu durumla karşılaşıyor korkulacak bir durum yok, dikkatli olduğun sürece :)

Herkes o kadar güzel anlatmış ki sanki kolayca doğurabilecek gibi hissediyorum okuyunca
Ama nedense içimden bana sezaryen olacakmışım gibi geliyor :KK70::KK70:

canım nacizane tavsiyem mecburi olmadığı sürece sezeryan olmayın. o anlık sanki acı çekmeyeceksin gibi geliyor, ama hiç öyle olmuyor, sonrası baya zor. üstelik ben hakkaten sorunsuz bir sezeryan geçirdim 2.günü ayaktaydım tamamen. ona rağmen bunu diyorum. Normal doğumda salgılanan hormonlar anneye öyle bir moral veriyor ki sezeryanda bundan mahrum kalıyoruz malesef. bebek için bir dünya avantajı var normal doğumun. benim zorunlu olduğu halde, 2 doktora daha sorduğum halde, acaba bi doktora daha gitsemiydim diyorum hala.. şimdi kısmetse normal deneyeceğim. inşallah Rabbim hayırlısıyla nasip eder..

demir eksikliği iştahsızlık yapar, demir ilacını sakın ihmal etme, çok çok önemli, benim 11 olduğu halde doktorum takviye verdi. bebek için sıkı bir kahvaltı yapman gerek, süt yumurta peynir, zeytin, bol yeşillik.. günde 1 soda mineraller için. ve tabi mutlaka 1 öğün et içerikli bir yemek. günde 1 kase evyapımı yoğurt.. bunlar çok önemli. doğumdan sonra emzireceğiz, bize yine enerji ve vitamin lazım. zorla da olsa yemek lazım artık..
benim de kan değerlerim düşük (10.5) çıktı, hafif bir kansızlık var demir ilacı ve vitaminlere devam dedi doktor...

demir eksikliği iştahsızlık yapar, demir ilacını sakın ihmal etme, çok çok önemli, benim 11 olduğu halde doktorum takviye verdi. bebek için sıkı bir kahvaltı yapman gerek, süt yumurta peynir, zeytin, bol yeşillik.. günde 1 soda mineraller için. ve tabi mutlaka 1 öğün et içerikli bir yemek. günde 1 kase evyapımı yoğurt.. bunlar çok önemli. doğumdan sonra emzireceğiz, bize yine enerji ve vitamin lazım. zorla da olsa yemek lazım artık..
haklisn cnm bu sabah 8 de kalktm güzel bi kahvaltı yaptım artk böyle ..çok dikkatedicem

canım nacizane tavsiyem mecburi olmadığı sürece sezeryan olmayın. o anlık sanki acı çekmeyeceksin gibi geliyor, ama hiç öyle olmuyor, sonrası baya zor. üstelik ben hakkaten sorunsuz bir sezeryan geçirdim 2.günü ayaktaydım tamamen. ona rağmen bunu diyorum. Normal doğumda salgılanan hormonlar anneye öyle bir moral veriyor ki sezeryanda bundan mahrum kalıyoruz malesef. bebek için bir dünya avantajı var normal doğumun. benim zorunlu olduğu halde, 2 doktora daha sorduğum halde, acaba bi doktora daha gitsemiydim diyorum hala.. şimdi kısmetse normal deneyeceğim. inşallah Rabbim hayırlısıyla nasip eder..
Sezaryan dan sonra normal doğum olabiliyormu? pek çok arkadaşım ilki sezeryan olduğu için şartlanmışlar ikincide sezeryan diyorlar..

canım geçen bende gittiğimde bir hafta ilerde dedi..asıl doktorum şeker yüklemesi yaptırmadı .bugün kontrolüm var bakalım o ne dicek...bende acaba ondan mı diye düşündüm..ama kendini hırpalamaya gerek yok..ilerde olması kötü bişey değil..
artık yarın sabah gıdıp seker yuklemesı yaptırıcam bugun ogleden sonra gıtsemde yuksek cıkacak dıye korkuyorum ınsallah sıkıntı olmaz ya cok tedırgın oldum :110:

yok cnm nasil bir diyet?? İgnenin etkisi azaliyo derkn anlayamdm tam.. Kucuk biyerdeyasiyorm oyle cokiyi dr lar yok.yani riskli gebelik uzmani vs yokki gideym.sana nasil bi diyet vermsti
canım kuru yemiş,balık ,sucuk salam vs, balık,karaçörekotu, çikolata aklıma gelenler bunlar..bunlarda uzak durmaya çalış..iğnenin etkisini azaltıyormuş ...kiraz yemeye çalış,limonlu su iç bunlarda sulandırır kanı

benımde gereksız endıselerım vardır bazen...eşim aılem hakkında cok endıseye kapılırım..dusunun yanı annem ılk kez ucaga bınecek kadın gayet rahat ben korkudan oluyorum...ya korkarsa ya korkarda tansıyonu yukselırse dıye..
o yuzden normal dogumdada ya bebegım sıkışırsa yolunda gıtmeyen bişi olursa dıye korkuyorum...ıste bunlar gelıyor aklıma...normal sartlarda nasıl oldugunu bıle bılmedıgımız bu konu hakkında bu kadar endıselenmek mantıksız...hanı yaşayıp bılsem tamam da ...of ben psıkologa mı gıtsem acaba?:mad::KK42:

bılmıorum kı canım bana da seker yuklemesı yapmak gerek dedı ama bn bugun kahvaltı yaptıgım ıcın yaptırmadım labratuarda calısan kız da 8 saatlık aclık gerekıo ıstersen ogleden sonra yapabılırız dedı ama yarın sabah mı yaptırsam dıye dusunuyorum ınsallah bı sıkıntı cıkmaz :KK61:ya seker yuksek cıkarsa yada seker cıkarsam ne olacak :KK42:
üzülme cnm çıkarsa ya diyet yapacaksın ki bana mantıklı gelen o ya da insülin dediler...benimde bebeğim 10 gün ileri de gelişimi ama içimi ferah tutuyorum yediklerime dikkat edeceğim kızartma ve ekmekten uzak duracağım....yarın dahiliyeye gideceğim bakalım ne diyecek haberleşiiriz yine bu arada sende yükleme yaptırmadan karamsarlığa düşme belkide herşey çok normaldir......

gebelik şekerinde bebek çok kilo alıyor bu nedenle önden giden bebeklerde şekerden şüpheleniyor. benim de önde gidiyordu ama şeker çıkmadı çok şükür, gerçi ben dikkat etmiştim son haftalarda. ama diyetle kontrol edilen bir şey. Bir çok gebe bu durumla karşılaşıyor korkulacak bir durum yok, dikkatli olduğun sürece :)
çok tesekkur ederım canım ınsallah benımkınde de sıkıntı cıkmaz dua edın bana nolursun :110:

Canım yok zaten normal olursa normal doğum istiyorum
Ama sanki bi problem çıkacak da doktor sezaryen olman gerekiyor diyecek gibi doğuyor içime
İstemekten değilde öyle hissediyorum sanki

üzülme cnm çıkarsa ya diyet yapacaksın ki bana mantıklı gelen o ya da insülin dediler...benimde bebeğim 10 gün ileri de gelişimi ama içimi ferah tutuyorum yediklerime dikkat edeceğim kızartma ve ekmekten uzak duracağım....yarın dahiliyeye gideceğim bakalım ne diyecek haberleşiiriz yine bu arada sende yükleme yaptırmadan karamsarlığa düşme belkide herşey çok normaldir......
inşallah canım inşallah hersey normaldır sıkıntı cıkmaz umarım ya ben kızartmayı falan cok sevıyorum onun dısında aksamları ekmek yemıyorum bıle ınsallah sadece kılo aldıgı ıcın oglum ılerdedır onun dısında bı sıkıntımız yoktur

artık yarın sabah gıdıp seker yuklemesı yaptırıcam bugun ogleden sonra gıtsemde yuksek cıkacak dıye korkuyorum ınsallah sıkıntı olmaz ya cok tedırgın oldum :110:
benım 50 lık yuklemem 162 cıktı...100 luk yukletemedım....dayanamadım ıctıgım şeyı kustum test ıptal oldu...bende sekerım varmıs gıbı dıkkat etmeye calısıyorum...gebelık sekerı cıkan bır cok hasta var...yedıklerıne dıkkat et ...karpuz kavuın yıceksende sadece ıkı dılim (dılımden kastım buyuk kesik degil)sutlu tatlı yıyeksen ye ekmekgı azalt ...zaten bunlar bebege kılo aldıran seyler degıl...ben meyve yerken yanında yogurt yıyorum o sekerın yukselmesını engellıyormuş....şoylede dusun eskıden seker yuklemesımı vardı :KK76:herkes ne oldugunu bılmeden doguruyordu...kısaca yuksek gelsede uzulme dıkkat et sonucu allaha bırak:anneadayı:

Kızlar Markafonide Pierre Cardinin bu pijamasını gördüm, ben pijama vs alana kadar acil bir şey olursa diye bir tane aldım evde dursun nolur nolmaz diye

Adsız.webp

günaydınnnnn arkadaşlar şimdi bende bi tedirgin oldum doğumu hatırlayınca, aranızda doktoru doğum konusunda bi şey diyenler oldu mu. doktorum en son gittiğim de daha belli olmaz sezeryan mı normal mi olacağı demişti. epiduralı ise hiç önermedi:stop:

benım 50 lık yuklemem 162 cıktı...100 luk yukletemedım....dayanamadım ıctıgım şeyı kustum test ıptal oldu...bende sekerım varmıs gıbı dıkkat etmeye calısıyorum...gebelık sekerı cıkan bır cok hasta var...yedıklerıne dıkkat et ...karpuz kavuın yıceksende sadece ıkı dılim (dılımden kastım buyuk kesik degil)sutlu tatlı yıyeksen ye ekmekgı azalt ...zaten bunlar bebege kılo aldıran seyler degıl...ben meyve yerken yanında yogurt yıyorum o sekerın yukselmesını engellıyormuş....şoylede dusun eskıden seker yuklemesımı vardı :KK76:herkes ne oldugunu bılmeden doguruyordu...kısaca yuksek gelsede uzulme dıkkat et sonucu allaha bırak:anneadayı:
meyve ve yoğurt çok doğru bir tercih :) çünkü farkında olmadan çok şeker alınıyor meyveden...

Back
X