• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
kasıklarımdan tüm karnıma yayılan bir ağrı canım. gebelikle ilgili herşey normal. idrar yollarından ve böbreklerde kumdan şüphelendi. onlar da temiz çıktı. dinlen diyor. stresten uzak dur diyor
canım adet dönemine denk gelen günlerinde olabiliyormuş...öyle bişey olabilrmi acaba...bide ayakalrını sıcak tutmaya çalış her nekadar yaz olsada.

**kattina......................................................1..
**belmaakca................................................2..
**miskamber................................................1..
**mehlikaazra..............................................1
**ayselcsb.....................................................1
**gayye21.....................................................1
**elifahsen....................................................1
**sevdee........................................................1
**yarenim 99................................................3
**kuzumveben..............................................2
**seda78.......................................................1
**periliceada................................................1
**pharaysun.................................................1
**esmanurcanan..........................................3
**kuzucuk87.................................................1
**chek...........................................................1
**ferideii.......................................................2
**oligosakarit..............................................2
**fulya01......................................................1..
**ozim84......................................................3
**umutdünyası............................................1
**yuja...........................................................1
**ysmn1096.................................................2..
**yeşilerik....................................................1
**hülyab27...................................................1
**sevda88.....................................................1
**aysms88....................................................1
**bluebottle...................................................1
**ayışığı3434................................................1..
**aruz38........................................................1..

TOPLAM.............................................41

Son düzenleme:
slm güzel hamişler bugun kontrolum vardı doktordan geldım normalde bebegım 28+3 gunluk su an ama doktor ultrasyon ıncelemesınde 1 hafta yada 10 gun gıbı ılerı gozuktugunu soyledı seker yuklemesı yapmamıstım onu yaptırmamı soyledı ve cıkan sonuca gore gerekırse yakın takıbe alıcaz dedı bu ne demek sızce bebegımın onde gıtmesıyle seker yuklemesı arasındakı baglantı nedır acaba ? ınanın su an o kadar tuhaf bı durumdayım kı normalde bebegın ılerıde gıtmesı ıyı bırsey dıye dusunurdum ben yoksa deıl mı sastım kaldım :KK42::KK42:

Günaydın kızlar:)

Doğumdan korku konusu geçmişte, bende çok korkuyordum
Ama artık arada açıp doğum öykülerini okuyorum, biraz daha cesaretim arttı
Herkes yapıyor bende yaparım herhalde diye bi düşünce oluşmaya başladı:)

Kızlar benimde 50 lik yüklendi 162 çıktı sınıri geçtiğim için diyet verdi doktorum hemen yüzlük yüklemek istemedi iki hafta diyet uygulayıp bir hafta şeker ölçümu yapılacak ona göre karar verilecek

Geçmiş olsun cnm.. Bnce doktorun çok mantıklı yaklaşmış, ben de aynı fikirdeyim.. Dikkat edip tokluk şekerimi kontrol edicem, sonra sonuçları doktoruma göstericem.. Ona göre hareket edelim diyorum ;)

haklısın canım n11.com güvenilir site öyle yapacağız sanırım .
bu arada herkes bebek eşyalarının geneline zam gelecek biliyor muuu ????
Ne yazık ki biliyoruz canım.. Şansımıza bize denk geldi.. Allahtan büyük parçaları almıştık ama yine de sonrası için sinir oldum :(

hemoglobin 8.2 demir 5 çıktı.diğerleri de hep normal değer altında.Dr sennapmissn hiçbirşey yemwdinmi dedi.artık vücut bebeğe vermezmis çünkü verecek bisey kalmamış .gercktn de cokkk istahszm öyle böyle değil.2 kilo aldm sadece.yicem ama sikicam kendimi artık.

demir eksikliği iştahsızlık yapar, demir ilacını sakın ihmal etme, çok çok önemli, benim 11 olduğu halde doktorum takviye verdi. bebek için sıkı bir kahvaltı yapman gerek, süt yumurta peynir, zeytin, bol yeşillik.. günde 1 soda mineraller için. ve tabi mutlaka 1 öğün et içerikli bir yemek. günde 1 kase evyapımı yoğurt.. bunlar çok önemli. doğumdan sonra emzireceğiz, bize yine enerji ve vitamin lazım. zorla da olsa yemek lazım artık..

slm güzel hamişler bugun kontrolum vardı doktordan geldım normalde bebegım 28+3 gunluk su an ama doktor ultrasyon ıncelemesınde 1 hafta yada 10 gun gıbı ılerı gozuktugunu soyledı seker yuklemesı yapmamıstım onu yaptırmamı soyledı ve cıkan sonuca gore gerekırse yakın takıbe alıcaz dedı bu ne demek sızce bebegımın onde gıtmesıyle seker yuklemesı arasındakı baglantı nedır acaba ? ınanın su an o kadar tuhaf bı durumdayım kı normalde bebegın ılerıde gıtmesı ıyı bırsey dıye dusunurdum ben yoksa deıl mı sastım kaldım :KK42::KK42:
cnm banada geçen hafta doktor bebeğin iri sende şeker var dedi ....yüklemede yüksek çıktı ama ikinci yüklemeyi yaptırmayı düşünmüyorum ben topu topu 3 kilo aldım ve şekere ait belirtim yok sadece evde şekerime bakacağım ona göre dikkat edeceğim yediğime......

canım geçen bende gittiğimde bir hafta ilerde dedi..asıl doktorum şeker yüklemesi yaptırmadı .bugün kontrolüm var bakalım o ne dicek...bende acaba ondan mı diye düşündüm..ama kendini hırpalamaya gerek yok..ilerde olması kötü bişey değil..

Bende okuyorum ama hala cesaret gelmedi :KK70::KK70:

Kızlar günaydın ;

Dün kan testim geldi maalesef fenilalanin düzeyi yüksek çıktı. Hemen çapa heyetteki perinatologa gönderdim . Konuştuk yüksek çıkmış ama sınırda dedi. Bebeğin gelişimini etkileyebilir dedi. Bebek sağlıklı bir bebekse , kan düzeyini atlatacaktır ama sağlıksız bir bebekse dedi zaten olan olmuştur bu zamana kadar dedi. Yapılabilecek birşey var mı dedim diyet önerilebilir dedi diyet önerilirse hiçbir protein besini almamam lazım , süt ,et ,yumurta,meyve ve ekmek yememem lazım. Perşembe heyetimiz var gel bebeğine bakalım, heyetce bir karar verelim dedi. Korkuyorum artık uyuyamıyorum bunalıma girdim. Atcam kendimi bir yerlerden , güçlü durmaya çalışıyorum ama çok zor. Bazen keşke çocuk yapmasaydım diyorum. Çok zordayım ne yapacağımı bilmiyorum. Bebeğe hiçbirşey almadım. almıcaz da . bir beşik kıyafet vs alırız . o da 36.haftada. ne yapayım elimden de birşey gelmiyor....

canım endişelerden dolayı mı bakılmıştı o değere? biliyorum çok zor, ama tevekkül etme zamanı bence.. elinden gelen ne ki? doktor sana şunu ye bunu yeme derse anca onu yapabilirsin, diyor ya hani rahimlerde olanı Allah bilir diye, bolca dua et, başka elden bişey gelmez. haklısın insan nasıl düşünmeden yapabilir ki, Allaha sığın canım yaratan o, derdi de şifayı da veren o...

bende okuyorum ara ara..haziran annelerine bakıyorum..çoğu doğum yaptı....sonra temmuzcular sonra ağustoscular ve eylülcülerrrrrrrrrrrr:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::KK17::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Hanımlar benim tokluk şekerim 103 dü doktorum süper dedi ama ben deli gibi karpuz kavun yiyorum burda okudum sizler yenilmemesi gerektiğini söylüyorsunuz korktum şimdi :KK17:

canım şeker yüksekse kavun karpuz çok yememek lazım, 103 yüksek mi bilemiyorum ben

Back
X