Cuma gittim 11 ml dedi günlük 1 ml buyurmus bebek gelişimi iyi dedi 20 ml olunca bebek görünümü kalp atışı 10 gün sonra gel dedi.inşallah duyarız
seninle ayniyiz heralde
seninle batlarımız aynı ama benimki 20 eylül gösteriyor canım sen nerden hesapladınSat 13 aralik 2014 tahmini 19 aralik ilk gebelik
çok teşekkür ederiz caım yazın çok güzel olmuş ama ne yalan söyleyeyim okurken bile yumurtadan soğudum sayıları gördükçe :)))) ben günde 1 taneyi zor yiyorumKızlar günün yazısı tamamdır. Tek sayfa olursa çok çok uzun olacak sanırım. O yüzden her gün ayrı ayrı yazayım. Yoksa sayfalarca olacak. Yazımın formatını nasıl bulduğunuzu bildirir misiniz? Eğlenceli bir şekilde yazmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz...
GEBELİKTE BESLENME
Merhaba Sevgili Anne Adayları;
Bende sizler gibi bir anne adayıyım. Grubumuzdaki anne adayları için faydalı bir şey yapmak istedim. Ziraat Mühendisi ve Gıda Teknikeri olmam sebebi ile beslenme konularına az da olsa hakim olduğum için sizleri beslenme konusunda desteklemek istedim. Umarım faydalı olur...
İlk olarak YUMURTA’ dan başlayalım. Şöyle mantıklıca bir düşünür isek, yumurtadan bir canlı meydana geldiğine göre içerisinde bir canlıyı meydana getirecek hemen hemen pek çok besin maddesinin mevcut olduğunu anlayabiliriz. O zaman yumurtayı bir inceleyelim. Bebeklerimiz için yumurtayı neden katletmemiz gerekli ?
1) Öncelikle Salmonella riski açısından, yumurtayı asla ve asla çiğ veya az pişmiş olarak tüketmemeliyiz. Zira Salmonella ciddi enfeksiyonlara ve düşüklere sebebiyet verebilir.
2) Yumurtayı iyice haşladığımızda, yumurta sarısının etrafında yeşilimsi bir tabaka var ise yumurta denatüre olmuş ve içerisinde trans yağ var demektir. Dolayısı ile bu şekilde olan yumurtaları tüketmeyin.
3) Benim yumurta tüketme konusundaki tercihim; günde 2 adet tavuk yumurtası ve 5 adet bıldırcın yumurtası tüketmek. Bıldırcın yumurtasını tercih etme sebebim ise tavuk yumurtasından 2 kat fazla Demir içermesi. Şimdi aklınıza şu soru gelecektir; ‘’ Neden sadece bıldırcın yumurtası tüketmeyelim o halde?’’ Hemen cevap vereyim. Çünkü tavuk yumurtası, bıldırcın yumurtasına göre 2 kat fazla Omega-3 içerir. Ayrıca tamamını bıldırcın yumurtası olarak tüketir isek kolesterol açısından zor duruma düşeriz. Çünkü 100 gr bıldırcın yumurtası, 100 gr tavuk yumurtasına göre 2,5 kat daha fazla kolesterol içerir. Ve biz günlük almamız gereken kolesterol miktarını çok çok aşmış oluruz. Bu yüzden azı karar çoğu zarar mantığı ile hareket ederek iki yumurta çeşidinden de yeterli oranlarda almalıyız.
4) Yumurtanın sarısı mükemmel bir B4 vitamini yani Kolin kaynağıdır. Peki nedir bu Kolin? İlk olarak beyin-kan bariyerini geçebilen tek vitamindir. Sinir sisteminde kimyasal iletici olan Asetilkolin için Kolin gereklidir. Peki Asetilkolin ne işe yarar? Asetilkolin; öğrenme ve hafıza ile ilgilidir. Kolin bebeklerimizin beyin ve sinir gelişimi için olmazsa olmazdır. Zeki bebekler istiyorsak, en azından hamilelik boyunca yumurta canavarı olmamız gerekecek :) Bu arada küçük bir dipnot, bu da sizlere gelsinKolin almazsanız Asetilkolin eksikliği oluşur ve bu durum Alzheimer hastalığına yol açar.
5) Aminoasitçe (proteinin yapıtaşıdır ) dünyanın en zengin besin kaynaklarından biridir. Bebeğinizin yumuk yumuk ellerini, kollarını ısırmak istiyorsanız bebeğinize protein vermek zorundasınız J
Bu bilgileri okuduktan sonra yumurtadan tiksinseniz dahi bebeğinizi bu eşsiz besinden mahrum edemeyecek kadar sevdiğinizi ve sorumluluğunu üstlenerek yumurta yiyeceğinizi düşünüyorum. Umarım düşündüğüm gibi olur.
Sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebekler diliyorum… SELAMLAR, SAYGILAR…
Eki Görüntüle 1379274
Süper bi yazı olmuş başarılarının devamını dilerim tatlimKızlar günün yazısı tamamdır. Tek sayfa olursa çok çok uzun olacak sanırım. O yüzden her gün ayrı ayrı yazayım. Yoksa sayfalarca olacak. Yazımın formatını nasıl bulduğunuzu bildirir misiniz? Eğlenceli bir şekilde yazmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz...
GEBELİKTE BESLENME
Merhaba Sevgili Anne Adayları;
Bende sizler gibi bir anne adayıyım. Grubumuzdaki anne adayları için faydalı bir şey yapmak istedim. Ziraat Mühendisi ve Gıda Teknikeri olmam sebebi ile beslenme konularına az da olsa hakim olduğum için sizleri beslenme konusunda desteklemek istedim. Umarım faydalı olur...
İlk olarak YUMURTA’ dan başlayalım. Şöyle mantıklıca bir düşünür isek, yumurtadan bir canlı meydana geldiğine göre içerisinde bir canlıyı meydana getirecek hemen hemen pek çok besin maddesinin mevcut olduğunu anlayabiliriz. O zaman yumurtayı bir inceleyelim. Bebeklerimiz için yumurtayı neden katletmemiz gerekli ?
1) Öncelikle Salmonella riski açısından, yumurtayı asla ve asla çiğ veya az pişmiş olarak tüketmemeliyiz. Zira Salmonella ciddi enfeksiyonlara ve düşüklere sebebiyet verebilir.
2) Yumurtayı iyice haşladığımızda, yumurta sarısının etrafında yeşilimsi bir tabaka var ise yumurta denatüre olmuş ve içerisinde trans yağ var demektir. Dolayısı ile bu şekilde olan yumurtaları tüketmeyin.
3) Benim yumurta tüketme konusundaki tercihim; günde 2 adet tavuk yumurtası ve 5 adet bıldırcın yumurtası tüketmek. Bıldırcın yumurtasını tercih etme sebebim ise tavuk yumurtasından 2 kat fazla Demir içermesi. Şimdi aklınıza şu soru gelecektir; ‘’ Neden sadece bıldırcın yumurtası tüketmeyelim o halde?’’ Hemen cevap vereyim. Çünkü tavuk yumurtası, bıldırcın yumurtasına göre 2 kat fazla Omega-3 içerir. Ayrıca tamamını bıldırcın yumurtası olarak tüketir isek kolesterol açısından zor duruma düşeriz. Çünkü 100 gr bıldırcın yumurtası, 100 gr tavuk yumurtasına göre 2,5 kat daha fazla kolesterol içerir. Ve biz günlük almamız gereken kolesterol miktarını çok çok aşmış oluruz. Bu yüzden azı karar çoğu zarar mantığı ile hareket ederek iki yumurta çeşidinden de yeterli oranlarda almalıyız.
4) Yumurtanın sarısı mükemmel bir B4 vitamini yani Kolin kaynağıdır. Peki nedir bu Kolin? İlk olarak beyin-kan bariyerini geçebilen tek vitamindir. Sinir sisteminde kimyasal iletici olan Asetilkolin için Kolin gereklidir. Peki Asetilkolin ne işe yarar? Asetilkolin; öğrenme ve hafıza ile ilgilidir. Kolin bebeklerimizin beyin ve sinir gelişimi için olmazsa olmazdır. Zeki bebekler istiyorsak, en azından hamilelik boyunca yumurta canavarı olmamız gerekecek :) Bu arada küçük bir dipnot, bu da sizlere gelsinKolin almazsanız Asetilkolin eksikliği oluşur ve bu durum Alzheimer hastalığına yol açar.
5) Aminoasitçe (proteinin yapıtaşıdır ) dünyanın en zengin besin kaynaklarından biridir. Bebeğinizin yumuk yumuk ellerini, kollarını ısırmak istiyorsanız bebeğinize protein vermek zorundasınız J
Bu bilgileri okuduktan sonra yumurtadan tiksinseniz dahi bebeğinizi bu eşsiz besinden mahrum edemeyecek kadar sevdiğinizi ve sorumluluğunu üstlenerek yumurta yiyeceğinizi düşünüyorum. Umarım düşündüğüm gibi olur.
Sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı bebekler diliyorum… SELAMLAR, SAYGILAR…
Eki Görüntüle 1379274
Tatlım sende yaz bilgilerinide senide takvimde görelimEvet sanırım aynıyiz.
SAT 8 aralık idi benim.
ben de Salı gittim. 6. Hafta içinde bebis ultrasonda gorunuyirmus, gören var mı diye merak ettim aslında?
Inşallah Fernaz hanim
evet canim eskileri hatirlamadan yapamiyoruz bu da haliyle tedirgin olmamiza neden oluyor...insallah bu sefer aliriz yavrularimizi....Bende 3 düşük yaptım ondan anlayabiliyorum seni insanda sızı bile olsa hemen aklına diğer yaşananlar geliyor
çok teşekkür ederiz caım yazın çok güzel olmuş ama ne yalan söyleyeyim okurken bile yumurtadan soğudum sayıları gördükçe :)))) ben günde 1 taneyi zor yiyorumve bu kadar yumurta yersek vücudumuza dokunmaz mı acaba diye aklıma takıldı.??
umarim ignelerin sifaisini buluruz hayirlisi ile...Canım bende clexane 0.4 lük ve coraspin kullanıyorum mide bulantım yok şimdilik çok şükür
Süper bi yazı olmuş başarılarının devamını dilerim tatlim
mesela ben alerjim yok ama yumurta yerken ağzım köpürüyor midem bulanıyor.Yumurtaya kişisel olarak bir alerjiniz yok ise bir sıkıntı yaratmaz. Ben günde 5 yumurta yedigimi bilirim. Hemde hamile değilken. Ama yumurta bazı insanlarda alerjiye sebep olabiliyor. Herkes bu yaşına kadar anlamistir herhalde yumurtaya alerjisi olup olmadığını.
Bir de şu açıdan bakmak lazım. Bu kadar kıymetli bir besin maddesinin bu kadar düşük kaloriye sahip olması da bizim için çok büyük bir artı :)
Teşekkür ederim :) Begenmene sevindim :) Bilgim yettigince yazılara devam edeceğim inşallah...
mesela ben alerjim yok ama yumurta yerken ağzım köpürüyor midem bulanıyor.
senede belki 3 haşlanmış yumurta yemem.
yağda ve birşeylerin içinde ayırt etmiyorum.ama bi kaç güne kadar alıştırcam kendimi mecbur
süper bir yazı olmuş :) böyle bilgilere ihtitacımız var. tşkler :)
evet kızlar 2015 eylül anneleri bana devroldu tablomuzu ilk sayfaya ekliyorum hayırlı uğurlu olsun
[table="width: 900, class: grid"]
[tr]
[td]ANNE ADAYI[/td]ayisigi34
[td]BEK. DOĞUM[/td]06.09.2015
[td]SAT[/td]20.12.2015
[td]KAÇINCI BEBEK[/td]1.
[td]CİNSİYETİ[/td]
[td]İSİM[/td]
[/td][/tr][td]
[tr]
[td]wakeupandlive[/td]
[td]20.09.2015[/td]
[td]13.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr][/td][tr][/tr][td]
[tr]
[td]inşirahım[/td]
[td]09.09.2015[/td]
[td]03.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr][/td][/table]
rica ederim canım.inşallah güzel paylaşımlarımız olsun.Teşekkür ederiz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?