2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
GEBELİKTE ANANAS TÜKETİMİ

Gebelikte ananasın faydaları saymakla tükenmiyor. Yapılan tüm araştırmalarda düzenli olarak gebelikte ananas tüketimi gerçekleştiren anne adaylarının daha sağlıklı olduğunu kanıtlıyor.

Gebelikte anne adaylarının enç çok şikayet ettikleri konulardan biri de kabızlıktır. Gebelikte kabızlık yaşanan kilo artışı ve salgılanan hormonlara bağlı olarak gerçekleşir ve gerekli önlemler alınmazsa oldukça ciddi rahatsızlıkların meydana çıkmasına neden olabilir. Ananasın faydaları arasında yer alan bağırsakları çalıştırıcı özelliği gebelikte ananas tüketimi için oldukça ciddi nedenler arasında ilk sıralarda bulunur. Gebelikte ananas yemek sizi kabızlığa karşı koruyacak doğal bir ilaç almışsınız etkisi yaratır. Ananasın içinde bulunan faydalı vitamin ve mineraller ise bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve sizi çeşitli hastalıklara karşı koruyacaktır. Gebelikte ananas yemek hakkında bir çok araştırma yapılmış ve bu araştırmalar sonucu oldukça ciddi veriler elde edilmiştir.

Amerika?da gebelikte ananas tüketimi ile ilgili olarak yapılan araştırmada hamileliğinin aynı dönemleri içerisinde yer alan anne adayları iki ayrı gruba ayrılmış ve her iki grup içinde aynı beslenme listesi uygulanmıştır. Ancak A grubu olarak adlandırılan anne adayları B grubunda yer alan anne adaylarından farklı olarak her gün düzenli olarak 100 gr. ananas tüketmişlerdir. 15 günlük araştırmanın sonucunda A grubunda yer alan yani her gün düzenli olarak ananas tüketen anne adaylarının hiç birinin kabızlık sorunu yaşamadığı tespit edilmiştir. Bu araştırma makale olarak yayımlanarak bilimsel gerçeklik kazanmıştır.

Gebelikte ananasın zararları ile ilgili olarak yapılan bilimsel bir araştırma olmamakla beraber konu ile ilgili olarak şimdiye kadar hiç bir şikayette bulunulmamıştır. Hamilelikte ananas tüketen annelerin saçları daha parlak olacağı gibi aynı zamanda daha az saç dökülmesi sorunu yaşayacaklardır. Hamilelikte ananasın faydaları arasında sayabileceğimiz bir diğer fayda ise vücutta toplanan fazla ödemin atılmasını sağlamasıdır. Hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimlere bağlı olarak vücut su toplamaya başlar. Ananas vücutta biriken fazla ödemin atılmasına yardımcı olacaktır. Hamilelikte ananas tüketimi önerilmekle beraber her şeyde olduğu gibi ananas konusunda da fazla tüketim kesinlikle önerilmemektedir.Hamilelikte ananas suyu içmek yerine ananasın kendisini yemek kabızlığı önlemesi açısından ayrıca önerilmektedir.

http://gidasayfasi.com/haber-detay/1/2275/Gebelikte-ananas-tuketimi.html ADRESİNDEN ALINTIDIR.

sağol canım içimi rahatlattın henüz lekelenmem yok hamdolsun ama karnımda ve belimde ağrılar olunca korkuyorum... minişi 1.5 sene bekleyince ister istemez tedirginlik had safhada oluyor inş. yarın miniğimi görebilirim

geçen bi yazı okudum anasın içinde çok güçlü bi madde varmış ağızda çok bekletildiğinde eti çürütürmüş benim ağzım çok kaşınıyordu o yüzden korktum anastan :)

[table="width: 900, class: grid"]
[tr]
[tr]

[td]ANNE ADAYI[/td]
[td]BEK. DOĞUM[/td]
[td]SAT[/td]
[td]KAÇINCI BEBEK[/td]
[td]CİNSİYETİ[/td]
[td]İSİM[/td]
[/td][/tr][td]
[tr]
[td]wakeupandlive[/td]
[td]20.09.2015[/td]
[td]13.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr][/td][tr][/tr][td]
[tr]

[td]inşirahım[/td]
[td]09.09.2015[/td]
[td]03.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[tr]
[td]fernaz[/td]
[td]15.09.2015[/td]
[td]20.11.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]

[tr][/tr][/tr][/td][tr][tr][tr][tr][/tr][td]
[/td][/tr][td][/td][/tr][/tr][/tr][/table][tr][tr][tr][/tr][/tr][/tr]

Son düzenleme:
sen bu işi başarıcan sende bu azmi görüyorum canım

geçen bi yazı okudum anasın içinde çok güçlü bi madde varmış ağızda çok bekletildiğinde eti çürütürmüş benim ağzım çok kaşınıyordu o yüzden korktum anastan :)

Korkma bir şey olmaz :) Bu arada küçük bir bilgi daha. Kabak çekirdeği omega-3, omega-6, Çinko, Demir, Fosfor, E vitamini, Arjinin içermekte. Bir yazıda okumuştum, şuan hatırlayamıyorum. Kabak çekirdeğinin 1 bardağı günlük Çinko, Demir, Magnezyum ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılıyor. Ve çinko bebeklerimizin sağlığı için çok çok önemli bir mineral. Çinko yetersizliği gebelikte iştah kaybına, düşüklere, toksemiye ve bebeğin düşük ağırlıkta doğmasına neden olur.

geç döllenmemi canım.olsun sen kaç haftalık olduğunu biliyosun sonuçta son adetin bi önemi de yokki
ben kendimi bildim bileli hiç bi zaman düzgün bi adet dönemim olmadı bebekte karışıklığa denk geldi :)dr 5 haftalık dedi

kabak çekirdeğini tercih edeyim ben en iyisi ... bende dün dereotunun çok faydalı olduğunu duydum gebelerde çokta severim kendisini :)

[tr]
[tr]

[td]ANNE ADAYI[/td]
[td]DOĞUM TARİHİ[/td]
[td]SAT[/td]
[td]KAÇINCI BEBEK[/td]
[td]CİNSİYETİ[/td]
[td]İSİM[/td]
[/tr]

[td]inşirahım[/td]
[td]09.09.2015[/td]
[td]03.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[tr]
[td]fernaz[/td]
[td]15.09.2015[/td]
[td]20.11.2014[/td]
[td]3.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]wakeupandlive[/td]
[td]20.09.2015[/td]
[td]13.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr][/td][tr][/tr][td]
[tr]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]

evet kızlar herkes bilgilerini yazsın

Son düzenleme:

Cinsiyet bölümü niye benim farklı canim?

Cinsiyet bölümü niye benim farklı canim?
canım henüz deneme aşamasındayım ya hangi ifadeyi koysam diye öyle yaptım.
ayrıca sizlerde fikir verirseniz güzel olur renkler konusunda olması gerekenler konusunda gereksiz bi bölüm varsa mesela falan gibi

kabak çekirdeğini tercih edeyim ben en iyisi ... bende dün dereotunun çok faydalı olduğunu duydum gebelerde çokta severim kendisini :)

Folik asit için de muhteşem bir besin kaynağı önerim var. Avokado :) Hemen tarif veriyorum. 1 tane avokadoyu soyun, ,çerisine 1,5-2 yemek kaşığı zeytinyağını ilâve edin. 1 diş sarımsak ezip içerisine atın, çok az limon sıkın, çok çok az da tuz ilave edip karıştırın. Afiyet olsun. Sarımsakta Allicin var. Bu madde antimikrobiyal özellik taşır. Vücuttaki bakteri ve mantar enfeksiyonlarını önler. Zeytinyağı ve limonun faydalarını hepimiz biliyoruz zaten...

cinsiyet yazan bölümde tombalak aşan bebek olsun çok tatlı hem cinsiyetide belli olmuyor isimdede nazar boncuğu olsun bebeişlere nazar degmesin

[tr]
[tr]

[td]ANNE ADAYI[/td]
[td]DOĞUM TARİHİ[/td]
[td]SAT[/td]
[td]KAÇINCI BEBEK[/td]
[td]CİNSİYETİ[/td]
[td]İSİM[/td]
[/tr]
[tr]
[td]savha[/td]
[td]03.09.2015[/td]
[td]27.11.2014[/td]
[td]2.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[td]inşirahım[/td]
[td]09.09.2015[/td]
[td]03.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[tr]
[td]fernaz[/td]
[td]15.09.2015[/td]
[td]20.11.2014[/td]
[td]3.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[TR]
[TD]nekroz[/TD]
[TD]15.09.2015[/TD]
[TD]09.12.2014[/TD]
[TD]1.bebek[/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[tr]
[td]wakeupandlive[/td]
[td]20.09.2015[/td]
[td]13.12.2014[/td]
[td]1.bebek[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr][/td][tr][/tr][td]
[tr]

evet kızlar herkes bilgilerini yazsın

Son düzenleme:
Doğum Tarihi: 15.09.2015
SAT: 09.12.2014
1. bebek

Teşekkür ederim :)

ay çok cici olmuş hemen yapalımmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…