• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Banada doktorum bitane verdi günde.sizin folik asitin adi ne kizlar benimki gyno ferro sanol (demir+folikasit+vitamin B12)
Canim
Bende gynoferrosanl kullniyorm hamile kalmadan bi ay önce baslamistim kansizlk var dye gebelik düşünüyorum diyince bunu yazmisti dktrm devam edelim dedi sabah kahvlt. Önce ac karnina içiyorum

Kızlar bu akşam hafif kanamayla doktora gittim bebeğim yola devam etmemeye karar vermiş rabbim size sağlıklı bebisler nasip etsin bebişleriniz sizi sonuna kadar birakmasin

Kızlar bu akşam hafif kanamayla doktora gittim bebeğim yola devam etmemeye karar vermiş rabbim size sağlıklı bebisler nasip etsin bebişleriniz sizi sonuna kadar birakmasin
Hadi yaa:( çok üzüldüm adına. Rabbim sağlıklı sıhhatli hamilelikler nasip etsin inş. Keseyi kalp atışını falan Görmüş müydün canım?

canım Allah sana sağlık sıhhat versin :( çok üzüldm. meleğin kaç haftalıktı?

Canim
Bende gynoferrosanl kullniyorm hamile kalmadan bi ay önce baslamistim kansizlk var dye gebelik düşünüyorum diyince bunu yazmisti dktrm devam edelim dedi sabah kahvlt. Önce ac karnina içiyorum
Ee bana nie tok yazmis bu doktor 20 sinde randevum var sorayim bi :110:

Canım o eczacıların işi. aç alınacak yazmadıkça tok diyip gönderiyorlar bana da öyle dediler bende içindeki prospektüse bakınca doktora sordum aç karna al dedi. progesteronuda 3 öğün yemeklerden sonra dedi sabah 1 yatmadan önce 2 imiş mesela çok baş döndürmesi yapıyor diye.

Ben normalde ferrosanal kullaniyrdum kan hapi ben hep kansizlk yasadgm icin bu ikaci cok kullndim en son cocuk dusundumu sotleyince gyno ferrosanal yazdi folik asit desdekli dye.
hatta ictikden hemn sonra süt ürünleri tuketmiyorm demirin emilimini azaltiyor diye biliyorum
sen de ogrenirsen yaz

Cok uzuldum cnm rabbim sana uzun omur versin saglik olsun uzulme tekrar olur hayirlisiyla:110:

Canım o eczacıların işi. aç alınacak yazmadıkça tok diyip gönderiyorlar bana da öyle dediler bende içindeki prospektüse bakınca doktora sordum aç karna al dedi. progesteronuda 3 öğün yemeklerden sonra dedi sabah 1 yatmadan önce 2 imiş mesela çok baş döndürmesi yapıyor diye.
Bi sorun olurmu ki tok KARNA.

Ben normalde ferrosanal kullaniyrdum kan hapi ben hep kansizlk yasadgm icin bu ikaci cok kullndim en son cocuk dusundumu sotleyince gyno ferrosanal yazdi folik asit desdekli dye.
hatta ictikden hemn sonra süt ürünleri tuketmiyorm demirin emilimini azaltiyor diye biliyorum
sen de ogrenirsen yaz
Tmm tatli yazarim hayirlisiyla bebegimin kalp atislarini duyayim heycandan unutmassam sorarim :KK46:

kan ilaclari ac karna almak daha mantikli her kan ilacinda dr ozelikle soyler ac karna diye

Folik asitin fazlası vücutta birikmezmiş atılırmış. Eksikliği problem olabilirmiş ama fazlalığı değilmiş. O yüzden hamilelikte değerimiz normal olsa da içiyoruz ama günde 3 tane hakikaten fazla sanki ya o_O Ben de günde 1 tane içiyorum. Hamilelik istediğim aydan 3ay önce başlatmıştı doktorum ve ben şu an sanırım 1,5 yıldır günde bir tane olarak devam ediyorum. Ama şöyle bir şey de duymuştum bazı folik asitlerin içerisinde mg miktarı az oluyormuş acaba o yüzden mi günde 3 içiyorsunuz? Ya da değeriniz çok mu düşüktüki?
Önceki hamileligimde doktor tavsiyesi ile üç adet kullanmıştım.zaten kutusunda da günde üç adet kullanın diyor.günde 400 mg almamız lazım mis oda 3 adete tekabül ediyor.

Canım kendine çok dikkat et, Rabbim hakkında hayırlısını versin, üzülmemek elde değil ama elden ne gelir, verende Allah alanda teslim olmak gerek, İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun...

Saolun kizlar bilgilendirdiginiz iyi oldu aslinda bu ilk hamileligim degil kizimdada kullandim ama 5 sene oldu unutmusum o_O

Dun kanda baktirdim 21.38 cikti. Sat 20 aralik 5. Gun transferi 5 ocak. Dun 9. Gundu. Deger bana dusuk geldi. Ne dersiniz

Tabi folik asitin markasına göre adeti degisir.400 mcg bazılarında 1 adete sıkıştırılmış olabilir.yanlış bilgi vermek istemem.

Allahım hayırlı vakitte tekrar nasip etsin inşallah.O bizden iyisini bilir

Back