2015 eylül anneleri olarak bebişlerimize aldıklarımız

ben de hep 20. haftaya kadar bir şey almayacağım diyenlerdendim ama bugün alışveriş merkezi gezerken mothercare da %50 indirim olduğunu gördüm.. öylesine bakalım diye girdik annemle ve dayanamadım hem kıza hem erkeğe olabilecek uzun kollu alttan çıtçıtlı badilerden aldım 3 lü 3-6 ay için.. indirim ne zaman başladı bilmiyorum ama 0-3 ay indirimli ürün pek kalmamıştı bile.. eğer indirim bekleyenlerdenseniz mothercare a uğrayabilirsiniz ama malesef markanın internet için alışveriş sitesi yok.. aldıklarımda bunlar ;

Eklentiler

• 11047146_1795182904040593_1202939558_n.jpg
    172,5 KB · Görüntüleme: 361
Ben çalışan bir anne olacağım için philips avent pompa almayı düşünüyorum. Şu an indirimde 299 lira ama daha çok var belki 200 lere kadar düşer diye bekliyorum. Forumlarda genel olarak pompalarda manueli önermiyorlardı. Belki farklı bir markanın elektiriklisini kullandığın için böyle düşünüyor olabilirsin. Philips aventin elektrikli pompası ile ilgili çok olumlu yorumlar okudum.

Ben biberonlarımı aldım bile indirimdeydi kaçırmak istemedim. philips avent naturel240 lik cam ve 260 lık üç tane plastik olandan aldım. Onlarla ilgili de çok olumlu yorumlar okudum. Umarım memnjn kalırım.

Bunu bilmiyordum mesela. Listeme buharlı sterilizörü de ekledim. Teşekkürler. Erken alışverişe başlamanın bir faydası da bu arkadaşlar. Son ana kaldığında bütçeyi sarsmaması için ya daha uygun fiyatlı ürünler seçilecek ya da öncelik listesi yapılarak bazı ihtiyaçlar göz ardı edilecek. Ben şimdiden bütçemi sarsmadan yavaş yavaş alıyorum.

Bazı arkadaşlar gebeliğin ilerleyen durumunda aksilik olma ihtimalinden bahsetmiş inanın o benim de hiç aklımdan çıkmıyor ve rabbime hergece dua ediyorum bebeğimi bize bağışlaması için. Takdiri ilahi demekten başka seçeneğimiz yok.

Güle güle kullanın. Ben de bebetto markanın hastane çıkışı ve birkaç ürününü aldım Babymallda % 50 indirimden. Ben ilk aylarda olabildiğince herşeyi beyaz almak istiyorum. Renkli olmaması daha sağlıklı olur gibi geliyor. Ne kadar mantıklı bilmiyorum.

Kızlar Günaydın bende en büyüklerden başladım bebek arabasi elektrikli ana kucagi ve pusat aldım mini modAdan ... Arabamız Quinny pusat maxicosi anakucagi 4moms indirimdeydi 2400 e aldım üç parcayi

Herkes aldıklarını güle güle kullansın arkadaşlar.
Bebek arabası konusunda eğer aracınız tüplüyse veya bagajı küçükse, bebek arabanızın da küçük, bagaja sığabilecek birşey olmasına dikkat edin. Biz ilk bebekte bunu gözden kaçırmıştık, bebek arabasını katlayıp ön koltuğa koyuyorduk, bagaja sığmıyordu. Bir de bebek arabası olarak çok pahalı birşeye gerek olduğunu düşünmüyorum, biz graco ultima almıştık, 10-11 aylıkken sıralamaya başlayınca binmek istemedi oğlum, 1-2 yaş arası hep kendi yürümek istediği için hiç bindiremedik. 2 yaşından sonra az az binmeye başladı, 3 yaşında kreşe başlayınca kreşe bebek arabasıyla bırakıyordum yürüyerek, ona da öğretmeni "artık büyüdü, kendini bebek gibi hissetmesin, bebek arabası kullanmayın" dedi. Bazen çocuklar binmiyor yani, şansınıza kalmış.
Tek elle açılıp kapanan pratik bir ürün olduğu için ben gracodan memnunum, zaten pek kullanılmadığından hala sağlam, ikinci bebekte de kullanacağım. Ama çok hafif araba isteyenler için chicco lightway vardı bir yakınımda, bizimkinden daha ucuz, daha hafif daha pratikti.
http://www.babymall.com.tr/GRC-G7M8...i-apple.html?gclid=CO2KqdqcjsQCFTHLtAodMTgA_w
http://www.e-bebek.com/chicco-liteway-bebek-arabasi_CHI-7060-G?gclid=CJS6mJ2djsQCFcXItAodkl8AYA

Son düzenleme:
Arkadaşlar çok basit ama bizim bebeğimiz 4-5 aylık olana kadar almayı akıl edemediğimiz, ve çok gerekli bir malzeme var: Dönence :) Biz nedense bunu almamıştık ve bebeğimiz hiç bıraktığımız yerde durmayan sürekli kucak isteyen gazlı bir bebekti. 4-5 aylıkken dönenceyi ayarlayıp yatağına koyduğumuzda yarım saat kadar onu izleyip oyalanıyordu, biz de baya rahat etmiştik. Ama biz pilsiz almıştık hata edip, ikide bir gidip kurmamız gerekiyordu. Mutlaka pilli, renkli, hareketli güzel bir dönence edinin derim.

İnşallah memnun kalırsın alışverişinden, lansinoh hakkında da olumlu yorumlar vardı aslında ama bir de şöyle düşünün: Elektrikli pompalar sesli çalışıyor bildiğim kadarıyla, lansinoh öyleydi yani. Ben işyerinde kendi odamda kapıyı kilitleyip süt sağacak olsam da yan odalardan o acayip sesin duyulmasını istemem mesela. Bir de elektrikli çok otomatik geliyor bana, dediğim gibi birkaç hız ayarı olsa da sabit bir hızda sürekli sıkıp bırakan bir başlık, bana robot gibi hissettiriyor, biraz da canımı yakmıştı. Ama manuelde yavaş yavaş sıkmaya başlayıp süt geldikçe daha çok sıkıp istediğim an durup istediğim an geri başlamak, ve bunların tamamen sessiz olması bana göre avantaj. Vakti çok kısıtlı olan arkadaşlar için belki elektrikli daha hızlıca sağdığı için avantaj sağlar.

Ana kucağı bizim bebek arabasıyla birlikte geliyordu ama onu da pek kullanmadım, bebeği kucağımda taşımak daha pratik geliyordu, ya da gittiğim yere penye bir battaniye götürüp bebeği battaniyesini serdiğim herhangi bir yerde oturtmak/yatırmak. Ana kucağının bir de kendi ağırlığı oluyor, bebekle birleşince gereksiz yük bence. Zaten bizimki pek sevmiyordu, durmuyordu içinde. Kaldı öyle. İlla bebeğim steril bir yerde dursun diyorsanız dediğim gibi 3-4 tane penye battaniye alıp gittiğiniz yerlere götürmek daha hafif ve pratik gelmişti bana.

Tüylü veya el örgüsü kıyafetleri/battaniyeleri (merserize tüysüz ipler hariç) en azından ilk aylarda kullanmayın bence arkadaşlar. Bebeğin ağzına gözüne ufacık bir tüy kaçsa hem rahatsız oluyor, hem yutma/mikrop kapma vs riski var. Triko yumuşak tüysüz battaniye veya kazaklar tercih edilebilir, ama zaten bebeklerimizi sıkı sıkı giydirdiğimiz için penye battaniyeler bence en kullanışlısı oluyor. Zaten bebekler eylülde doğacak, ekim gibi kaloriferler yanmaya başlar.

Evet boyar maddeler sağlıksız olabiliyor, aslında ben güvenilir markalardan olduktan sonra hiç dikkat etmiyorum renklerine ama dediğin gibi beyaz olması en risksizi.

Evet boyar maddeler sağlıksız olabiliyor, aslında ben güvenilir markalardan olduktan sonra hiç dikkat etmiyorum renklerine ama dediğin gibi beyaz olması en risksizi.
E tabi bide yıkama olayı var beyaz Yada açık renk olursa sık sık makine dolar ve yıkanır zaten çok küçük Parçalar renkli olunca beyazlar renkliler 2 makine dolmuyor

En önemli konulardan biri bence bebek yatağı / beşiği. Park yatak baştan beri hiç düşünmemiştim, sanki çadır gibi, geçici bir çözüm gibi, hemen bozulacak bir ürün gibi geliyordu. O yüzden büyüyen beşik kullandım oğlumda. İlk aylarda beşiği bizim yatağımıza yapıştırıp aradaki parmaklığı da çıkartmıştık, böyle üçümüz yanyana yatıyor gibiydik. Oğlum 10 aylıkken kendi odasına geçti. 4 aylıkken elini yüzüme uzatıyordu, meğer kulağımı tutmaya çalışıyormuş. Bazı çocuklar kulak tutarak uyuyor, bazıları meme tutarak, kimisi annesinin saçıyla oynayarak. Bizimki kualk tutarak uyuyan cinsten olunca iyi ki park yatak almamışız dedim, çünkü onunla yan yana yatıp o şekilde uyumak mümkün olmayacaktı. Kucağımda uyutup park yatağa öyle koymam gerekecekti, bu da kendi kendine uyuma sürecine engel olacaktı. Şimdi 3,5 yaşında kulak tutmayı bıraktı, akşam beraber yatağına yatıyoruz, bir iki kitap okuyorum, sonra arkasını dönüp uyuyor. Ben de odadan çıkıyorum :) Sezeryan olursanız da park yatağa bebeği sokup çıkarması zor olacak. Bence anne yanı bir ürün tecih edin, resimdeki gibi:
http://www.hepsiburada.com/liste/pr...um.genel.pla&gclid=CJGTt8akjsQCFRHLtAodt00A3A
Bizim aldığımız model şuydu, çekmecelerin olmadığı taraftaki parmaklığını çıkarıp bizim yatağa yaslayınca anne yanı olmuştu:
http://www.n11.com/belis-capa-bebek...1?cid=604001&gclid=CNqAi-ykjsQCFcPKtAodxV0ApQ

E tabi bide yıkama olayı var beyaz Yada açık renk olursa sık sık makine dolar ve yıkanır zaten çok küçük Parçalar renkli olunca beyazlar renkliler 2 makine dolmuyor
evet gerçi 2 kiloluk programı seçince ayrı ayrı yıkayabiliyorum ben ama yine de hepsinin aynı tonlarda olması daha pratik. İlk iki yaşına kadar oğluma alerji yapmasın diye deterjan olarak dalan roxy matik sabun tozu kullandım. Sonra evde bittiyse o anda normal deterjanla yıkadığımda oldu ama gene de ilk tercihim hala sabun tozu. Hacı şakirin de var ama nedense roxy nin üç hatı fiyata satılıyor. Bebeğin ilk yıllarında, makinenizde eğer varsa çift durulama yaptırmayı ihmal etmeyin, tek durulamayla deterjan artığı kalabiliyor.

Beyaz veya açık renkler Bebeğin huzurlu uyuması içinde öneriliyor ki bencede bebeklere koyu renk yakışmıyo beyaz veya krem tonları daha kullanışlı olduğu gibi daha hijyenik

Bu başlık benim gibi alışveriş hastası bir anne adayı için pek de iyi olmamış sanki :)
Şuan o kadar heyecanlandım ki hemen her şeyi almak istiyorum.O kadar gözlem yaptığım halde anne yanı beşik diye bir şey duymamıştım. Resmen bu başlık ufkumu genişletiyor :) Herkese şimdiden teşekkürler.

kızlar ebebekte fırsat ürünleri başlığı altında chicco ürünlerinde çok indirimler var. çıtçıtlı bodyler vs. 5 liraya kadar düşmüş. ama çok az sayıda ürün kalmış. bir bakın derim.

evet gerçekten çok güzel indirimler varmış, teşekkürler. Hele ayakkabılar falan bedava resmen!

Teşekkürler canım 5 Parça aldım şimdilik bakalım cinsiyeti belli olunca devam ediceö indirimleri kaçırmamak lazım

ben de birçok arkadaşımın tavsiyesi üzerine medela nın elektrikli göğüs pompasını aldım. çalıştığım için 4. aydan sonra sıklıkla lazım olacak. bakalım inşallah memnun kalırım. biberon olarak da avent ve dr browns tavsiye ettiler. bir de şampuan pişik kremi vs. bakım seti olarak da sebamed i tavsiye eden çok duydum. ve aldım ben de. bakalım başladık yavaştan. cinsiyet belli olunca artık kıyafete geçicez inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…