2015 Ekim Anneleri

Canim daha neler neler var. Iki ay önce 7 yaşına girdi ama eşime diyorumki o bizden daha büyükmus gibi olaylara farklı açılardan bakiyo. Şimdiki çocuklar gerçekten bir başka
Ikinci çocuğu yapmaya karar verdiğimizde eşime ben sudenin üstüne nasıl gül koklarim nasıl onunla ilgilenecek derdim. Ama dogumdan sonra kizimi çok ihmal ettim. Bırakın onunla zaman geçirmeyi yemeklerini bile zamanında veremedim. Ama hafta sonları arada bizim küçüğü babaya bırakıp sudemle iki saatlikte olsa dolu dolu zaman geciriyoruz. Beraber alışveriş yapıyoruz. Kafeye gidip bişeyler yiyiyoruz. Dedikodu yapıyoruz. Dönüşte de parka gidiyoruz. Bunlar onun çok hoşuna gidiyo tabi benimde.
Bazen arkadaşlarıma Şakayla karışık artık size ihtiyacım yok benim kiz büyüdü diyyorum

Kızlar şimdi yazdıklarınızı okuyorum da kendimden şüphe ettim bebekleri bu ayda yürütmek mi gerekiyor ben hiç böyle bir çabaya girmedim ayağını kucağımda bile bastırmadım :)

Kızlar şimdi yazdıklarınızı okuyorum da kendimden şüphe ettim bebekleri bu ayda yürütmek mi gerekiyor ben hiç böyle bir çabaya girmedim ayağını kucağımda bile bastırmadım :)
Canum yok yürütmek gerekmiyor ilka ki beveğin gelişimine göre destekliyosun sadece senin bebeğin basmıyosa illa bastırma ... 7.aya kadar yere düz ayak basıp ters düz dönüp kendini azda olsa taşıması gerek ama bunu ister 4te yapar ister 7de ... Şuan nesnelere uzanması elden ele atması ve göz teması ike ismine bakması gecerli gerisi extraya giriyo

Bu arada kızlar bugün doğum günüm:) bugün itibariyle 27 oldum ve artık 30 a bir şey kalmadığının ve büyüdüğümün farkına vardım
Canimmmm iyi ki dogdun!! Iyi ki ekim annisi olmussun da yollarimiz kesismis. Guzel duru nun guzel annesi 27 in cok ozel gecsin. Duru sayesinde her gunun ozel ya:) sevdiklerin ve guzel kizinla saglikli mutlu guzel bir yas diliyorum

7. Aya kadar vücudunu taşıma olayını bilmiyordum canım diğer bahsettiğin beceriler bizde mevcut :)

Aslında tamamen bebeğine bağlı canım bebeğin istiyorsa yapabilir bence, oğlum 2-2,5 aylıkken basmak yürümek istiyordu 3 aylıkken kolundan tutup yürütüyorduk oda içinde 4 aydan sonra yerdeki şeyler, halı desenleri falan ilgisini çekmeye başladı şimdi yürütünce dizini kırıp yerdekileri, deseni almaya çalışıyor. Yürüsün diye zorlamıyorum ne isterse onu yapıyorum bebek kaldırabildiği sürece. Hala dönme yok bizde mesela yanındaki şeyi almaya çalışıyor ama yarı dönebiliyor.

Tv konusunu dr ile konuşmadık hiç ama eşim de benzer düşünüyor ben bakmasını istemiyordum eşim de göz kasları gelişir diyordu bi yönden hak veriyorum baktığımda uzun süre takılıp kalmıyor bebeğim, sanırım hareketler yada renkler ilgisini çekiyor bakıyor biraz sonra farklı şeylere odaklanıyor onun için şimdilik çok müdahale etmiyorum.

Bu arada kızlar bugün doğum günüm:) bugün itibariyle 27 oldum ve artık 30 a bir şey kalmadığının ve büyüdüğümün farkına vardım
Doğum günün kutlu olsun canım sevdiklerinle beraber güzel, mutlu yaşların olsun inşallah annelik insanı olgunlaştırıyor sanki ama ben 40 da olsam 50 de olsam büyümem heralde oğlum büyür ben kalırım öyle

Canım bence etrafı o kadar da dinlememek gerekiyor her bebeğin bi zamanı var. Benim bildiğim bıngıldak 1,5 yaşına kadar kapanabiliyor 6 ayda kapanması erken sanki :S. Tabiki bebeğini en iyi sen bilirsin ama ben olsam başkalarının demesiyle bebeğimi zorlamazdım. Yürüme arkadaşları çok mantıklı :) Bi de basma konusunda bizde şöyle bişey oldu önceden basıyordu dizini kırmadan şimdi bi anda dizini kırıyor basmıyor bakıyorum oyuncağına uzanıyor yada yerdeki bişey ilgisini çekmiş ona uzanıyor, belki öyle bişeydir.

Canım yüzüne bişey geldiğinde yada gelir gibi olduğunda kırpıştırıyor, bazen çok uzun süre kırpmadan dikkatli dikkatli bakıyor oğlum yorulmadı mı gözün diyorum ben kapattırıyorum, uykusu geldiğinde bi huzursuzluk oluyor genelde ama nadiren gözler açılıp kapanıyor açılıp kapanıyor o zaman anlıyorum uykusu olduğunu

Canimmmm iyi ki dogdun!! Iyi ki ekim annisi olmussun da yollarimiz kesismis. Guzel duru nun guzel annesi 27 in cok ozel gecsin. Duru sayesinde her gunun ozel ya:) sevdiklerin ve guzel kizinla saglikli mutlu guzel bir yas diliyorum
Çok teşekkür ederim tatlım iyi ki kesişmiş yollarımız hepiniz çok özelsiniz iyi ki burada biraraya gelmişiz muhabbetlerinize ortak olmuşuz. Umarım güzel bir yaş olur:)

Dogum gunun kutlu olsun canim esinle kizinla gecirecegin daha nice guzel saglikli yillarin olsun insallah :)

Teşekkür ederim canım benim. İnsan hissettiği yaştadır zaten:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…