2015 Ekim Anneleri

Y yagmur46 erciyes111 erciyes111 kızlar tonton hamak diye birşey, kenarlarda demir var ortada bezden bir yatak. Yatağı iplerden geçirip takıyorsun sallanıyor. Bi kemeri var çocuk düşmesin diye ama bence pek işe yarar durmuyor. Bi de yatağı sağından ve solundan aşağıdaki demire sabitliyorsun çok sallanıp dönmesin diye. Bizim kız ilkinde 3 dk da uyudu sonrasında oyuncak niyetine kullandı. Ama inşallah uyur onda :(

Kızlar günaydın gününüz güzel gecsin dün zeynep ekgıda almaya başladığından olsa gerek banyodan sonra 2:30a kadar uyudu sonrası biraz sancılı gecti gazı vardı... 23.00 da yattı ve 2:30dan sonra hersaat uyandı ..ağlayarak umarım çabuk alışır bu yeni duruma ...kızlar derin bi uyku için bebeğin yorulması lazım biz hala öğlen karanlık oda ile güzel ve derin uyuyoruz akşamda duş ve uyku...bebeğim zıpzıpta yoruluyor zaten yüzüstü yatırıp dedtekke kendini ileri atıyor ulaşmaya çalışıyor öyle bi yoruluyo ki 3dakika da emerken dalıyor ..bebekleri yorun.. Ben uyku eğitimini 1.yaşından sonra yat ve uyuya çevircem çünkü keşfetme çağı onu şuan onu eğitmek yerine kendisine öğrenmesi için fırsat yaratmak daha etkin ve zihin açıcı bi işlem olarak geliyor ..

[QUOm E="primavera1985, post: 45268326, member: 655876"]Guzel anneler ozlettiniz kendinizi. Yigitlerin baturalp in mavi ela hifaa guzelliklerinin anneleri nerelerdesiniz
Canim benim buralardayim hep okudum ama cok yazamadim 10 gunluk kayseri tatili bitti yarin yuvamiza donuyoruz baturalp bu sefer daha iyiydi kalabaliga alisti o iyi olunca ben de coook mutlu oluyorum sizi de cok ozledim daha sık giricem artik insallah herkese bok uykulu guzel bi gece diliyorum[/QUOTE]
cok sevindim canim tatilinizin guzel gecmesihe ve iyi olmaniza. Hosgeldiniz:)

Canım senin kızın ne kadarlık oldu? Benimki bugün 4 aylık oldu 10 gündür falan ismine bakıyor konuşulduğunda da sesin yönünü bulmaya çalışıyor.
4 ay 12 günlüğüz sesin yönünü bulmaya çalışıyoruz biz de hatta bu yüzden beslerken zorlanıyorum ha bire başını sağa sola çevriyor görüntü alanına girenleri takip ediyor başını geriye alarak

Y yagmur46 erciyes111 erciyes111 kızlar tonton hamak diye birşey, kenarlarda demir var ortada bezden bir yatak. Yatağı iplerden geçirip takıyorsun sallanıyor. Bi kemeri var çocuk düşmesin diye ama bence pek işe yarar durmuyor. Bi de yatağı sağından ve solundan aşağıdaki demire sabitliyorsun çok sallanıp dönmesin diye. Bizim kız ilkinde 3 dk da uyudu sonrasında oyuncak niyetine kullandı. Ama inşallah uyur onda :KK43:
Evet canım bizimkide senin tarif ettiğin gibi. Bizimkinin içinde minderi yok kendinden minderi demişlerdi içime sinmedi ben içine özel yatak tarzı bişey yaptırdım.
Benim kiz eğer devamli sallarsak içinde 2 saate yakın uyuyo. Başka türlü en fazla yarım saat sonra kalkiyo. Sallamaya karşı olan ben ara ara yapiyom bunu. Bide beşiği bir kere salladinmi 1-2 dakika sürüyo o arda ben gidip bazı islerimi halledip gelip tekrar salliyom. Bu arda icinin kemerini takmayi unutmayın bidiklar her geçen gün buyuyorlar

Bu arada ben hamak beşiği sadece gündüzleri kullanıyorum. Geceleri uykularimizda pek bi sorun yok. Sallamaya gerek kalmiyo

Kızlar günaydın gününüz güzel gecsin dün zeynep ekgıda almaya başladığından olsa gerek banyodan sonra 2:30a kadar uyudu sonrası biraz sancılı gecti gazı vardı... 23.00 da yattı ve 2:30dan sonra hersaat uyandı ..ağlayarak umarım çabuk alışır bu yeni duruma ...kızlar derin bi uyku için bebeğin yorulması lazım biz hala öğlen karanlık oda ile güzel ve derin uyuyoruz akşamda duş ve uyku...bebeğim zıpzıpta yoruluyor zaten yüzüstü yatırıp dedtekke kendini ileri atıyor ulaşmaya çalışıyor öyle bi yoruluyo ki 3dakika da emerken dalıyor ..bebekleri yorun.. Ben uyku eğitimini 1.yaşından sonra yat ve uyuya çevircem çünkü keşfetme çağı onu şuan onu eğitmek yerine kendisine öğrenmesi için fırsat yaratmak daha etkin ve zihin açıcı bi işlem olarak geliyor ..
Canim ne güzel demişsin kendisinin öğrenmesi için fırsat yaratmak diye.
Ama bişey diyecem beni yanlış anlama ama gaz sorunu yediği yarım çay bardağı tarhana çorbasindan olmuş olabilir. Başlangıç için bana fazla geldi. Tek çeşitleri başlanır diye biliyom yoğurt gibi. Ama benim bildiğim tarhana ise içinde en az 5 çeşit vardır. Tadimlik amaçlı bir iki kasik bile çok bence

Ya bu uyku konusunda bende çok dertliyim. Uyku eğitimi verip başarıya ulaşan varmi. Birde ben kizimi kendi kendine uykuya alistirirken ağlamak istemiyorum. 20 gün kadardır uyku arkadaşına alistirmaya calisiyom ama benim kiz bunu pek yemedi. Başta biraz oynuyo sonra kenara atıp agliyo. Gündüz uykuya çabuk dalıyor aslında ama geceleri uzun sürüyor.
Benim nerdeyse bütün günüm kizimi uyutmakla geciyo. Uykusunu alamadığı için uyumak istiyo kucagima alıp pispisliyorum uyuyo ama yatağına bırakıyorum en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor. Eğer o kalkiş anını yakalarsam ya beşiğini sallarsam ya da kucagima alıp pispislarsam uykuya devam ediyor. Tabi o kalkiş anını kaçırırsam uyku falan kalmıyor. Uykusunu alamadigi içinde bütün huysuz oluyor ve devamli kucak istiyor.
Ya sanırım biz nazarlara geldik ilk kizimda bunların hiç birini yaşamadım. Herkesler çok sasiriyodu.
Şimdi ise tam tersi
Seni öyle iyi anlıyorumki canım.Dün kardeşim aradı Kerem beyi uyutmaya çalışırken.Abla ne zaman arasam Kerem'i uyutmaya çalışıyorum diyorsun yazık sana dedi.Gündüz uykularından dertliyim ben de.

4 ay 12 günlüğüz sesin yönünü bulmaya çalışıyoruz biz de hatta bu yüzden beslerken zorlanıyorum ha bire başını sağa sola çevriyor görüntü alanına girenleri takip ediyor başını geriye alarak
Biz bayadır emerken öyleyiz canım sağa sola bakmaktan sırıtmaktan bazen düzgün ememiyor oyun oynamaya geçiyor:) bıdıklar büyüyorlar her gün

Henüz ek gıda vermedim bir tecrübem yok bu konuda her dr farklı yaklaşabiliyor ek gıdaya bizim dr biraz bahsetti ilk gün 2-3 kaşıkla başlayacaksın dedi gün gün artacak ve ilk 5 gün 2ya da 3 çeşit sonrasında 2 gün arayla ekleyeceğiz dedi tam sebze püresinin oluşması 20 günü bulur dedi yanlış anlama olur mu tarhana ağır gelmiş olabilir içinde çok çeşit var

Günaydın canim ek gidadan dolayi rahatsız olmuş olabilir aynı sorunu biz de yaşamıştık birkaç gün ara verdim şimdi çok azıcık azıcık veriyorum 20 günlük gece huzursuzlugumuz yavaş yavaş geçiyor çok şükür 3 gündür senin yöntemi uyguluyorum normalde 2 saat uyanık kalıyordu gece uykusundan önce 3 4 saat uyanık bırakıyorum zaten kendi de o uykuyu uyumamak için inat ederdi :) iyice yoruluyor banyo yaptırıp yatırıyorum çok şükür eski duzenimize kavuşmak üzereyiz :21:

image.jpeg

Henüz ek gıda vermedim bir tecrübem yok bu konuda her dr farklı yaklaşabiliyor ek gıdaya bizim dr biraz bahsetti ilk gün 2-3 kaşıkla başlayacaksın dedi gün gün artacak ve ilk 5 gün 2ya da 3 çeşit sonrasında 2 gün arayla ekleyeceğiz dedi tam sebze püresinin oluşması 20 günü bulur dedi yanlış anlama olur mu tarhana ağır gelmiş olabilir içinde çok çeşit var
İşte burda tamda dr farkı giriyor canım özellikle sorduk tarhana ile başlanabilirmi diye guluten açısından iyi olacağını söyledi .. Salcasız baharatsız sadece içinde nane var onunda nanesiz kısmıyla toz ve su ile kaynatıp veriyoruz .. Biz zaten tattırıp hazırladık mideyi onu sormadı ama 3cay bardağı verebilirsin ama hergün yarım çay bardağı artırarak dedi dün yarım cay bardağı verdik bugün 1 yarın 1buçuk :)) anne sütü tatlı bunlar çok tatsız geliyor zaten .. Onaysız iş yapmam çok arada kalmıştık ama daha ertelersek alerjik bi yapısı olabilir deyince aynı gün başladık ... Az bile başlansa gaz bi kaç gün olucak demişti zaten sabaha güzel uyandı bakalım bu bi kaç gün nasıl gecicek ...

Günaydın canim ek gidadan dolayi rahatsız olmuş olabilir aynı sorunu biz de yaşamıştık birkaç gün ara verdim şimdi çok azıcık azıcık veriyorum 20 günlük gece huzursuzlugumuz yavaş yavaş geçiyor çok şükür 3 gündür senin yöntemi uyguluyorum normalde 2 saat uyanık kalıyordu gece uykusundan önce 3 4 saat uyanık bırakıyorum zaten kendi de o uykuyu uyumamak için inat ederdi :) iyice yoruluyor banyo yaptırıp yatırıyorum çok şükür eski duzenimize kavuşmak üzereyiz :21:
Çok sevindim yorgunluk üstüne banyo iyi geliyor değil mi :))

Y yagmur46 erciyes111 erciyes111 kızlar tonton hamak diye birşey, kenarlarda demir var ortada bezden bir yatak. Yatağı iplerden geçirip takıyorsun sallanıyor. Bi kemeri var çocuk düşmesin diye ama bence pek işe yarar durmuyor. Bi de yatağı sağından ve solundan aşağıdaki demire sabitliyorsun çok sallanıp dönmesin diye. Bizim kız ilkinde 3 dk da uyudu sonrasında oyuncak niyetine kullandı. Ama inşallah uyur onda :KK43:
Bizimki tavana asilanlardan canim bazen bizim oglan da uyumuyo ama en buyuk yardimcim diyebilirim

Canim benim buralardayim hep okudum ama cok yazamadim 10 gunluk kayseri tatili bitti yarin yuvamiza donuyoruz baturalp bu sefer daha iyiydi kalabaliga alisti o iyi olunca ben de coook mutlu oluyorum sizi de cok ozledim daha sık giricem artik insallah herkese bok uykulu guzel bi gece diliyorum
cok sevindim canim tatilinizin guzel gecmesihe ve iyi olmaniza. Hosgeldiniz:)[/QUOTE]
Hosbulduk canim :)

Back