2015 Ekim Anneleri

Canim kast ettiğin hamak beşik mi bende gündüzleri onu kullanıyorum. Ful sallamayla benim kiz bir kaç defa içinde 2 saate yakın uyudu. Ama devamli salladim. Sallamayi bıraktığım an uyaniyodu. Tabi devamli sallayacak biri gerek

Maşallah canım kızına Rabbim nazarlardan korusun. Kaç aylik kızın
Ya birde ilk sefer için yarım çay bardağı çorba çok degilmi. Birer kasik birer kasik ilerlenir benim bildigim
Yoo valla yedi :) dr öyle başlayın dedi ... 5. Ayını bitirdik 6.aya girdik canım çok şükür

pessinus pessinus canım Güneş'in de bir kitabı var, çok dikkatli bakıyor. Hatta okuyor diyorum ben :) okumayı sevecekler herhalde bizim ufaklıklar :)
Herhalde öyle olacak canım. Ben kızım kucağımdayken kitap okuyordum kızım baya baya bakıp sayfalara dokunuyordu bir aya yakın oldu şimdi kendi kitaplarını uzun uzun inceliyor

Merhabalar sevgili arkadaşlarım ve teyzeler dün 4 aylık oldum :) bu da 4 aylık fotoğrafım
20160219_153205-1.jpg

Ben de pinpirikli bir insan değilimdir canım. Kısa süre önceye kadar evde bi kedi bi köpeğim vardı benim :) kedim 1 ay sonra geri gelecek, kızımla beraber yaşıyacaklar :) oyuncaklar için,sadece emerken ağzına deterjan tadı gelmesin yeter. Yoksa katılıyorum sana, sakınılan göze çöp batar.
benim de bir kedim var canim. Cok tatlilar birlikte:) onceleri kedim cok korkuyordu ediz den, simdi alisti, cok yaklasmiyor yine de. Ediz de ona hic bakmiyordu basta simdi guluyor cok tatlilar cok

Benim bebiş son zamanlarda üstünü çok fazla açmaya başladı. Geceleri yatağına yatirinca yaptığı ilk iş ayaklarını yukarı kaldırıp yorgani ite ite üstünü açmak oluyo , üstünü örtmek için yanına gidince beni görür görmez basliyo dahada hızlı ayak cirpmaya ve gülücükler saçmaya. Böylece uykusu kaçıyo. Yanına gitmeyeyim oynaya oynaya uyur bende uyuyunca gider üstünü örterim diyom bu seferde usutecek diye korkuyom. Iki gece önce kizim uykuya dalsin gider öyle örterim dedim. O arada ben uyumusum . Yarım saat bir saat sonra bir uyandim ki kizimin özellikle elleri buz gibiydi. Bütün gün vicdan azabı çektim.
Üstünü acmadin diye ne yapmalıyım varmi hir fikri olan
benim ki de ayni canim gunduzleri dedigin gibi uyuyunca ortuyorum ama gece uyku tulumunda uyuyor acamiyor ustune hehe

Maşallah kocaman abi olmuş :nazar: :)
Kızlar nasılsınız bakalım? Biz bugün dört aylık olduk artık kızım birçok beceri edindi. Bir şey merak ediyorum bebişlerinizin dikkat süreleri nasıl? Halası kızıma etkinlik kitapları almış uzun uzun inceleyip sayfaları çevirip duruyor belki bütün çocuklar böyledir de ilginc geldi çok anlıyor gibi inceliyor hayvanları hepsine tek tek dokunuyor bazı hayvanların dokuları var çok da hoşuma gitti bu
Maşallah Duru'ya :nazar:.. Bizim dikkat süremiz çok uzun değil sanki, ama çevresine ilgili, yeni huyumuz otururken ayaklarını yakalamaya çalışmak, istediği bişeye benim desteğimle popo üstü gitmeye çalışıyor, yüzüstü koyunca tırtıl gibi poposunu kaldırıp indiriyor ama gidemiyor saat gibi dönüyor :D, adını söyleyince arada bakıyor arada bakmıyor alttan alttan gülüyor, babasındayken gel deyince bana atılıyor ama babası çağırınca gitmiyor, şimdilik bunları yapıyor zamanla geliştirir artık kendini:KK45:

Ya bu uyku konusunda bende çok dertliyim. Uyku eğitimi verip başarıya ulaşan varmi. Birde ben kizimi kendi kendine uykuya alistirirken ağlamak istemiyorum. 20 gün kadardır uyku arkadaşına alistirmaya calisiyom ama benim kiz bunu pek yemedi. Başta biraz oynuyo sonra kenara atıp agliyo. Gündüz uykuya çabuk dalıyor aslında ama geceleri uzun sürüyor.
Benim nerdeyse bütün günüm kizimi uyutmakla geciyo. Uykusunu alamadığı için uyumak istiyo kucagima alıp pispisliyorum uyuyo ama yatağına bırakıyorum en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor. Eğer o kalkiş anını yakalarsam ya beşiğini sallarsam ya da kucagima alıp pispislarsam uykuya devam ediyor. Tabi o kalkiş anını kaçırırsam uyku falan kalmıyor. Uykusunu alamadigi içinde bütün huysuz oluyor ve devamli kucak istiyor.
Ya sanırım biz nazarlara geldik ilk kizimda bunların hiç birini yaşamadım. Herkesler çok sasiriyodu.
Şimdi ise tam tersi
canim ben ediz icin herseyi denerim ama en aglatma yontemini uygularim diyordum. Ama sonra denedigim her yontemin ona zarar verdigini gordum. Yani agliyordu kucagima alip sakinlwstiriyordum geri koyunca daha cok agliyordu, uyuyamadikca siniri bozuluyor siniri bozuldukca daha da uyuyamiyordu. Sonunda aglatma yontemini denedik. Bir kac gun 2 dakikayi gecmeyecek sekilde agladi mudahele etmedik. O gun bugun kendi uyuyor, gece ve gunduz duzenli uyuyor, uykuya dalmadi cok kisa zaman aliyor ve uykudan uyansa da geri dalabiliyor. Yalniz ediz parmak emiyor o sekilde uykuya daliyor. Daha once de demistim ferber yontemi bence her cocuga uygun degil her donem de uygulanmaz uygulama sekli de onemli ama bizde mucize gibi oldu

Kizlar ediz in yeni favori oyuncagi ayak piyanosu, su karyolasinin parmakliklarina asilanlardan. Hem ayaklarini kontrol etmeyi ogrendi hem muzik yapiyor ayaklariyla, kendi basina egleniyor ve en onemlisi de bayiliyor ona. Ev piyanosundan gelen kurbaga sesleriyle karisik ediz in kahkahalariyla cinliyor, dunyanin en guzel melodisi

Kızlar bu gün pamidordan hamak aldık. Almıcam diyodum sallanmayacak diyordum ama hem çok yoruldum hem de 1 hafta sonra işe başlayacağım ve Güneş çok zor uyuyor. Annem ve kv bakacaklar. Nasıl uyutacaklar diye endişeleniyorum, sadece memede ağlamadan uyuyor. Hamağı sevdi sanki. Salladım 3.dk da uyudu. Çok fazla sallamıyorum zaten yavaş sallıyorum. İlk koyduğumda kıkır kıkır gülüyordu:)
Canim ben de senin gibi sallamaya karsiydim ama kolik bi bebek sahibi olunca hersey kabulum dedim ve hamak besik aldim 1 bucukaydan beri daha rahatiz

canim ben ediz icin herseyi denerim ama en aglatma yontemini uygularim diyordum. Ama sonra denedigim her yontemin ona zarar verdigini gordum. Yani agliyordu kucagima alip sakinlwstiriyordum geri koyunca daha cok agliyordu, uyuyamadikca siniri bozuluyor siniri bozuldukca daha da uyuyamiyordu. Sonunda aglatma yontemini denedik. Bir kac gun 2 dakikayi gecmeyecek sekilde agladi mudahele etmedik. O gun bugun kendi uyuyor, gece ve gunduz duzenli uyuyor, uykuya dalmadi cok kisa zaman aliyor ve uykudan uyansa da geri dalabiliyor. Yalniz ediz parmak emiyor o sekilde uykuya daliyor. Daha once de demistim ferber yontemi bence her cocuga uygun degil her donem de uygulanmaz uygulama sekli de onemli ama bizde mucize gibi oldu
Ya bende bi ara denesemmi diye düşündüm. Çünkü seninde dediğin gibi uyumadikkca siniri bozuluyo. Ediz in ağlamayari gerçekten kısa sürmüş. Bizimkinin kısa olacağını sanmıyorum. Çünkü geceleri ağlayarak kalkiyo biliyorum aç değil. Başka türlü sakinleştireyim meme vermeye yim diyorum. Yok ağladıkca agliyo. Bitki caylarini deneyecem olmadı senin dediğin gibi yaparım. Çünkü gerçekten uykusunu almayinca neşeli de olmuyo gülücükler de sacmiyo ve çevreye karşı ilgisi azalıyor. Buda gelişimini etkileyecek diye korkuyorum. Öyle ki uykusunu alınca bambaşka bir bebek oluyor

Canim ben de senin gibi sallamaya karsiydim ama kolik bi bebek sahibi olunca hersey kabulum dedim ve hamak besik aldim 1 bucukaydan beri daha rahatiz
Bende hamak beşik kullanıyorum. Sen içine battaniye ya da minder tarzı birşey koyuyormusun yoksa olduğu gibimi bebeğini tatiriyorsun

[QUOm E="primavera1985, post: 45268326, member: 655876"]Guzel anneler ozlettiniz kendinizi. Yigitlerin baturalp in mavi ela hifaa guzelliklerinin anneleri nerelerdesiniz[/QUOTE]
Canim benim buralardayim hep okudum ama cok yazamadim 10 gunluk kayseri tatili bitti yarin yuvamiza donuyoruz baturalp bu sefer daha iyiydi kalabaliga alisti o iyi olunca ben de coook mutlu oluyorum sizi de cok ozledim daha sık giricem artik insallah herkese bok uykulu guzel bi gece diliyorum

Benim kızımda uykuya dalmakta çok zorlanıyor ve uykusu gelince ağlıyor kucağımda ancak sakinleşip uyuyor uykulu halde yatağa koyup kendisi uyusun diye çabalıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez
Kendisi uyusun demek için ben çok geç kaldım. 5. Ayda gözleri açılıyor her şeyi anlıyorlar yavaştan, nasıl alışır artık bilmiyorum. Bizimki yalandan ağlamalara başladı bile. Ağlıyo sonra susup bakınıyo hareket var mı diye, yoksa tekrar başlıyo :)

Ya bu uyku konusunda bende çok dertliyim. Uyku eğitimi verip başarıya ulaşan varmi. Birde ben kizimi kendi kendine uykuya alistirirken ağlamak istemiyorum. 20 gün kadardır uyku arkadaşına alistirmaya calisiyom ama benim kiz bunu pek yemedi. Başta biraz oynuyo sonra kenara atıp agliyo. Gündüz uykuya çabuk dalıyor aslında ama geceleri uzun sürüyor.
Benim nerdeyse bütün günüm kizimi uyutmakla geciyo. Uykusunu alamadığı için uyumak istiyo kucagima alıp pispisliyorum uyuyo ama yatağına bırakıyorum en fazla yarım saat uyuyup uyanıyor. Eğer o kalkiş anını yakalarsam ya beşiğini sallarsam ya da kucagima alıp pispislarsam uykuya devam ediyor. Tabi o kalkiş anını kaçırırsam uyku falan kalmıyor. Uykusunu alamadigi içinde bütün huysuz oluyor ve devamli kucak istiyor.
Ya sanırım biz nazarlara geldik ilk kizimda bunların hiç birini yaşamadım. Herkesler çok sasiriyodu.
Şimdi ise tam tersi
Yazdıklarını okurken ben yazmışım gibi geldi. Aynı şeyler var. Artı benimki bu saatlere kadar uyanık bak daha yarım saat olmadı uyuyalı.ben de kesinlikle ağlatarak eğitmek istemiyorum, yapamam ki bence yapılmamalı. Uyku oyuncağını 4.ayda vermeye başlasan 6.ayda ancak tam bağlanma oluyor diye okudum.bizim kız da kemirip yalayıp kenara atıyor :) daha şimdiden başına neler geldi zavallının :) şu an derin dondurucuda zaten kendisi:KK70:

benim de bir kedim var canim. Cok tatlilar birlikte:) onceleri kedim cok korkuyordu ediz den, simdi alisti, cok yaklasmiyor yine de. Ediz de ona hic bakmiyordu basta simdi guluyor cok tatlilar cok
Süper bişey yaa, hep hayalimdi gerçek olacak yakında.sırf Güneşin rahatsızlığından ötürü olası bir alerji durumuna karşı kedimi anneme verdim yakında alıcam geri. Kızım da iyi artık çok şükür. Tutsun kuyruğunu bakalım :)

Güneş ilkinde çok kısa ağladı sonrakilerde hiç susmadı. Bıraktık artık :(

Back