2015 Ekim Anneleri

İyi geceler kızlar,
Benim kızın peluş oyuncakları var, uyku oyuncağı ve oyun halısının oyuncakları. Ne zaman kıza versem deli gibi emmeye ısırmaya falan çalışıyor :) aynı zamanda da hep hapşırıyor. Bu gün uyku oyuncağını sade suyla bikaç kez yıkadım. Kuruyunca da temiz buzdolabı poşetiyle buzdolabının dondurucu kısmına atıcam 48 saat bekleticem. Üzerindeki akarlar ölsün, hem mikropları da azalsın :) bakalım geçecek mi hapşırmalar. Ha bunu niye yazdım? Aklınızda olsun, henüz her şeyi ağzına atma yaşlarında olan çocukların peluş oyuncakları deterjanla yıkanmazmış (sabunla da gerekmedikçe yıkanmamalı), belli aralıklarla mikropları kırılsın diye buzluğa atılır 48 saat bekletilirmiş. Doğrusu buymuş.illa çok kirlendi yıkıcam derseniz de çocuk ağzına sokup deterjan emeceğine atıp yenisini almak daha akıllıcaymış. Bunu hamile bile kalmadan önce haberlerde izlemiştim sanırım. Aklıma geldi paylaşayım dedim :)

Ben yeni aldıklarımı da yıkıyorum :)) granül sabunla yıkıyorum çok duruluyorum gene de kalıntı kalıyor mudur kafama takıldı şimdi

Ben yeni aldıklarımı da yıkıyorum :)) granül sabunla yıkıyorum çok duruluyorum gene de kalıntı kalıyor mudur kafama takıldı şimdi
Ben de yeni aldığımuz her şeyi Granül sabunla yıkadım.bol su ile durladım.hatta oyuncaklarda kalan son suyu ağzımla çekip bakmıştım kokuyor mu diye:) ama sonradan bu bilgiyi hatırladım. Bi de gözümün önünde tüm gün otuncakları yemeğe çalışınca.. sabunlayacaksan bile birkaç ayda bir buzluğa atılabilir. Bana çok mantıklı geldi :)

amin canim. Iki yasini beklemek cok mantikli canim, dedigin gibi zamanin da var tabi ki. Ben de onceden olsa 3 cocuga hayatta cesaret edemezdim ana esimin abla ve agabeylerinin en az 3 cocugu var. Onlqri gorunce kalabalik aileye cok ozendim. Orada tabi saglik ve egitim tamamen bedava. Cocuklari da cok serbest birakiyorlar. Evi guvenli hala getirip oylece birakiyorlar,,cocuklar kendi oynuyor kendi yiyor. Kendilerine yetmeyi cok cabuk ogreniyorlar. Ustlerini cok dusmedikleri icin hicbiri zor cocuk olmuyor. Ayrica cocuklar birbirine sahip oluyor yardimci oluyor. Herkesin gonlune gore olur insallah bakalim. Simdilik bugunlerin keyfini cikaralim da:)

Bence bizim tek sorunumuz hayır demeyi bilmemek ... Kv için eşine gelmesini istemediğini belirtsen güzel bi dille ... Ben şimdiye kadar eşime hep içimdekini söyledim ama gelmesin etmedin diye değil olmasa iyi olur hani bu seferlik gelmese tabi orda süt dökmüş kedi gibi bakmayı unutmıcaz inanın istemiyomuş gibi değilde hani olmasa daha iyi olurmuş gibi söyleyince ses tonundan bile normal karşılıyolar :) kv de öyle inanın yüzüne dümdük sakin bi şekilde konuşunca alınmıyolar

Günaydın kızlar.. canım ben deterjan kullandımyumuşatıcı kullanmadım makine 5kereye kDar duruluyor ben çok detaylara takılmamaktan yanayım çünkü kuzenimi görünce kızının herseyine dikkat etti şimdi saça bile alerjisi var bebeği hassaslaştırmamak en iyisi ..dondurucu iyi bi bilgi ama

Günaydın anneler hayırlı cumalar bugün bol bol dua edelim Allah ülkemizin dirliğini birliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Çok üzülüyorum uykularım kaçıyor düşündükçe. Şehit ailelerine Allah sabır versin.Evlatlarımıza savaş göstermesin.

Canım eşime günlerce dümdüz gelmesini istemiyorum gelmesin dedim dinlemedi evliliğimizi sen düşünmüyorsan ben mi düşüneceüim dedim ne halin varsa gör deyip bıraktım nasıl bir anne sevdası anlamıyorum. Özel hayatımız bitti sürekli dibimizde ama artık umrumda değil

misilleme yapsan bi yakınını çağır sürekli sizle dursun burnunuzun dibinde ya ikiside gider ya da ikiside kalır hesabı

Bende ilk aldığımda sabunla yıkamıştım ama dediğin gibi tüm oyuncaklar ağızda teşekkür ederim canım paylaştığın için

misilleme yapsan bi yakınını çağır sürekli sizle dursun burnunuzun dibinde ya ikiside gider ya da ikiside kalır hesabı
Canım eşimin bir süre görevi vardı memlekette öylece evimizi bırakıp geldik keşke bize ait bir yer olsa. Zaten benim yakınlarım gelmiyor çekindikletinden kv var laf falan olut diye ahh ahhh nerde bunlarda o düşünce ancak kendilerini düşünürler. Evlendiğimizden beri her memlekete gelişte dışarı çıkarken bile yalnız bırakmıyor bizi ne biçim görgü varsa artık

Amannn.kizlar.bi geldim.dedim.bi daha giremedim.ama okuyorum surekli. Anneme.geldim burdada int sikintisi var zor girebiliyorum. Bu arada cinar cok huysuz anneme geldim sutler taşacak derken cok yoruluyorum eller surekli agizda hapsiriyor ve surekli kucak istemeye basladi. Duzenli uyuyan cocuk gece12 lere kadar ayakta/acaba dis mi cikariyor diyoruz. Canim dondurucu bilgisi cok guzel tesekkurler hemen uygulayacm

Ben de pinpirikli bir insan değilimdir canım. Kısa süre önceye kadar evde bi kedi bi köpeğim vardı benim :) kedim 1 ay sonra geri gelecek, kızımla beraber yaşıyacaklar :) oyuncaklar için,sadece emerken ağzına deterjan tadı gelmesin yeter. Yoksa katılıyorum sana, sakınılan göze çöp batar.

Kızlar bu ara çok sessizleştik minnaklar büyüyor ya ondan olsa gerek... Valla ben çok şaşırıyorum halime .. Bugün misafir ağırladım misafirin varken soktum kızı banyoya rutini bozulmasın birde yarın yani bugün(ben uyursam anca bugün yarına döner saat 12yi gecince değil )doktor kontrolümüz var.. Bakalım kafa capımız dahil nelerimiz gelişmiş :)) ek goda konuşcaz vs yani artık bakıcaz :)) iyi olun iyi kalın kızlar...

Benim bebiş son zamanlarda üstünü çok fazla açmaya başladı. Geceleri yatağına yatirinca yaptığı ilk iş ayaklarını yukarı kaldırıp yorgani ite ite üstünü açmak oluyo , üstünü örtmek için yanına gidince beni görür görmez basliyo dahada hızlı ayak cirpmaya ve gülücükler saçmaya. Böylece uykusu kaçıyo. Yanına gitmeyeyim oynaya oynaya uyur bende uyuyunca gider üstünü örterim diyom bu seferde usutecek diye korkuyom. Iki gece önce kizim uykuya dalsin gider öyle örterim dedim. O arada ben uyumusum . Yarım saat bir saat sonra bir uyandim ki kizimin özellikle elleri buz gibiydi. Bütün gün vicdan azabı çektim.
Üstünü acmadin diye ne yapmalıyım varmi hir fikri olan

Günaydın hanımlarrr. Benim bebeğim geçen ay çok kusuyordu 600 gr da kilo alınca sağlık ocağında dr idrar testi yaptır dedi. Dr u gazdan ememediğini düşünüp gaz ilacı verdi çok şükür artık daha iyi emiyor biz idrar testi yaptırmadık korkuyorum acaba idrar yolu enfeksiyonu mu var diye. Annem kızımı çok zıplatıyor kucağında o gün kusuyor başbaşayken kusmuyor anlatıyorum anneme zıplatma diye ama dinlemiyor bebek istiyormuş bazen anneniz de olsa çatışma oluyor işte.
Ek gıda için acele etmeyin demiş dr kuzenime onun bebeği 5 ayını doldurdu 6.ayını doldurmayı bekleyelim demiş.ben de hemen başlamayı düşünmüyorum .

Canım annesin tabiki hepimizin vicdanı sızlar ama bebeklerle ilgilenirken bizde yorgun düşüyoruz kendini de düşünmek zorundasın ki bebeğine bakmak için dinlenmiş olman lazım. Uyku tulumu al madem çok hareketli yeğenlerimin hepsi kullandı memnundu anneleri. Hem açılsada üşümez sen de gönlün rahat uyursun

Ya tulummu bizde düşündük sonra alistirmayalim dedik. Sonraki yıllarda üzerlerine bir ağırlık urtulunce battaniye ya da yorgan tarzı. Alismalari zor oluyormuş. Son çare artık tulumu deneyecegiz . Hece gene nöbet tuttum bu sefer uyuya kalmamak için gidip tv. Izledim. Iki dakkada bi gidip gizlice izledim uyumusmu diye.
Şimdilik oyun gibi görüyo sanırım bacaklarını vura vura üstünü açmayı. Bir hafta brkleyecem olmadı tulum kullanacaz

Canim benim oglumda aynen dedigin gibi yapiyo ayaklarini cirpa cirpa ustuunu aciyo. Bende uyku tulumu dusunuyorum gerci annemlerin ev aşiri sicak acilsada bisey olmax diyorum ama yinede aklima takiliyor

Canım yanılıyor olabilirim ama ellerin soğuk olması bir üşüme belirtisi değil diye biliyorum benim kızımın elleri genellikle soğuk hatta bu gittiğimde dra soracağım bebeğin kapalı yerleri soğuksa üşüyor demektir örneğin karnı tabi uykusunda bakamasın temassız ateş ölçerin varsa vücut sıc ölç düşükse üşüyordur benim kızımda çok üstünü açıyor 2 ince battaniye örtüyorum alttakini açamıyor bir de ben kollarını dışarı alıyorum o zaman daha az açıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…