2015 Ekim Anneleri

Selam kizlar. Uzun zamandir yazma firsatim olmadi ama sizlerin yazdiklarini hep okuyorum. Zaman ne kadar cabuk gecti ya... Geçen yıl bu zamanlar hamile oldugumuzu ogrenmistikk. 9ay burda cok sey paylastik. Benim kizim Hira 4aylik oldu. Kizlar aranizda ikinci bebegi dusunen varmii Benim eşim hemen istiyor ikinciyi ve korunmuyor. Açikçasi ben istemiyorum kizim daha cok kucuk ve ayrica emziriyorum. Sút korur diye umud ediyorum. Bide lohusaliktan sonra sadece bi kere adet oldum oda 1gun surdu ve 2 aydir gelen giden yok. Sizde durumlar nedir ☺☺

Selam kizlar. Uzun zamandir yazma firsatim olmadi ama sizlerin yazdiklarini hep okuyorum. Zaman ne kadar cabuk gecti ya... Geçen yıl bu zamanlar hamile oldugumuzu ogrenmistikk. 9ay burda cok sey paylastik. Benim kizim Hira 4aylik oldu. Kizlar aranizda ikinci bebegi dusunen varmii Benim eşim hemen istiyor ikinciyi ve korunmuyor. Açikçasi ben istemiyorum kizim daha cok kucuk ve ayrica emziriyorum. Sút korur diye umud ediyorum. Bide lohusaliktan sonra sadece bi kere adet oldum oda 1gun surdu ve 2 aydir gelen giden yok. Sizde durumlar nedir ☺☺
İkinci bebek için kızımın yaşını beklicem galiba canım ama bnm eşimde aynı hemen olsun istiyo zor olur bnce :) ben lohusalığımdan beri düzenli adet görüyorum, :) sütün koruması nasıl oluyor onu bilmiyorum işte :)

İkinci bebek için kızımın yaşını beklicem galiba canım ama bnm eşimde aynı hemen olsun istiyo zor olur bnce :) ben lohusalığımdan beri düzenli adet görüyorum, :) sütün koruması nasıl oluyor onu bilmiyorum işte :)
Vallah ben en azindan 2 yaşını doldursun öyle yapalım diyorum ama dinlemiyor. Süt korumasi denen şey, prolaktin hormonu sut sallgiliyor ve prolaktin yuksekligi yumurtlamayi bastiriyor diye biliyorum.
Ne güzel cnm ya duzene girmis adetin. Ben hamile kalmadan once de cok duzenli degildi, zaten 2yil tedaviden sonra hamile kaldim. Bu yuzden kizima cok iyi bakmak istiyorum, 2yaşina kadar anne sutu içsin istiyorum, onunla daha fazla zaman gecirmek istiyorum. Bakalim hakkimizda hayirlisi.

Saçlarını kestiremiyorum hanımlar güle güle kullanın. Bende ilk fırsatta kestirecemde işte o fırsatı bulamiyom. Yikamasida taraması da kuruasida ayrı dert oldu bana
Bi de hilelikte bu coştu saçlarım hem güreşçiler hemde çabucak uzadilar. Şimdilerde o gurlesen saçlar öyle bi dokuliyoki en iyisi kestirmek. Bakamiyom zaten hep toplu yada at kuyruğu. Doğumdan beri duzlestiriyi bir kez kullanmisim o da misafirlige gidecem diye
aynen beni anlatmissin canim. Umarim en kisa zamanda sen de kurtulursun. Kuafor benim derdimi hemen anladi, omuzlarda kesti bir de kopuk verdi, banyodan sonra sur hafif kurut tamam hem bakimli durur hem de cabucak olur diye:):KK8:

Canım bebişlerimizin düzeni benziyor seninle.Tracy Hoggun rüya beslenmesi dedigi öğün de tam o saatte.ben de uyandirmadan emzirdim birkac gün 12de ama 1-1:30 arası uyanmayı adet edindi buara benimki buna rağmen.
aynen canim ben de tracy ye gore yapmistim zaten:) o 1de uyanmayi ediz de bir iki kez yapti , sanirim buyume atagiydi, ama baktim aliskanliga biniyor, kalkiyor ama dogru duzgun emmiyor acliktan degildi kalkmasi, ben de isiklari acmadim ondan sonraki gecelerde hemececik kayboldu. Senin de gecer bebce bir iki gune

İyi geceler canlar bugün bana uyku yok ağlıyor hifaa sürekli napcam bilmiyorum ikindin ağrı kesici verdim ondan sonra yarım saat uyudu o saatten beri mızmızlık tuttu inşallah huyu değişmez devamlı böle olmaz bnm kızım uslu bi bebek normalde :'(
olmaz canim gecer asinin etkisi bir iki gune, o zaman duzene sokarsin yine. Umarim guzel hifaamiz cabucak atlatir

Kızlar bilmiyorum burda paylaştım mı söyledim mi benim kızım pazartesi 5.ayını bitiriyor hani minik bi sorunda ah vah diyoruz ya ben daha 34 günlükken kızımı pusetten DÜŞÜRDÜM ... Kemeri takılı değildi çok küçüktü anakucağının üst tutacağı tam oturmamış ağırlık binince kızım yüz üstü örtüsü ile yere kapaklandı Allahtan örtüsü vardı yüzü örtüye geldi ... Acile gittik kızarmadı bile ben 3gün ağladım hala komplo teorileri kurup bazen düşürmekten korkuyorum ama şuan bi hamle yapmadan 3kere düşünüyorum bunu neden anlattım diye düşünüyosanız biz anneyiz bi çoğumuzun ilk bebeği hata yapmaktan korkmayın .. Bence hata ya da kusur bi yanlışı tekrarlamaktır ... Annem hep bişi olsa anlarsın ikileme düşüyosan bişi yoktur der :) güzel taktik içimi rahatlatır ... Meleklerimiz hep sağlıkla büyür inşallahh
canim cok gecmis olsun ikinize de. Ve cok sagol paylastigin icin. Sapina kadar katiliyorum:))

Vallah ben en azindan 2 yaşını doldursun öyle yapalım diyorum ama dinlemiyor. Süt korumasi denen şey, prolaktin hormonu sut sallgiliyor ve prolaktin yuksekligi yumurtlamayi bastiriyor diye biliyorum.
Ne güzel cnm ya duzene girmis adetin. Ben hamile kalmadan once de cok duzenli degildi, zaten 2yil tedaviden sonra hamile kaldim. Bu yuzden kizima cok iyi bakmak istiyorum, 2yaşina kadar anne sutu içsin istiyorum, onunla daha fazla zaman gecirmek istiyorum. Bakalim hakkimizda hayirlisi.
canim bizim durumlar benzesiyor. Biz de bir yil ve 3 basarisiz tup bebek tedavisinden sonra kavustuk ediz imize. Biz cok istiyoruz 2. Cocugu hatta esim 3 istiyor. Oyle olunca zamanimiz kisitli diyoruz, esim hemen deneyelim diyor. Ama ben de 1 bucuk yasina kadar fln emzirmek istiyorum. En azindan bir yasindan sonra olsun diyorum. Sonuc olarak daha adet gormedim. Korunmuyoruz da ama. Adetler herhalde 6. Aydan sonra baslar yavastan. Ondan sonra da hayirli zamanda ilki gibi kendisi secer gelecegi zamani diyorum. Hayirlisi herkes icin.

Yessss çıktık biz bugün yanlız ana kucagiyla 15 20 dakka kadar yürüdük amaaa tek kelimeyle öldüm dikmende oturdugumdam olabilir sanırım :rolleyes: tabi bizim yigido yine dışarıdan hoşlanmadı ben napcam bu cocugu:KK57:
ben de öveçlerdeyim canım çok yakınız :)

Biz iyiyiz canım, Güneş her gün yeni bir şeyler öğreniyor, ben de sevinirken hayret ederken günleri geçiriyorum :)
Aşı günlerini sevmiyorum miniğimi ağlatıyor diye ama sağlıkları için şart. Umarım ateşsiz ve ağrısız atlatırsınız. Bizim 4. ay aşılarımızı erteledi doktor. Sağlık problemleri nedeniyle başka bir aşı daha oluyor kızım, ikisi arasında 3 hafta fark olsun dedi. Aşı takvimimiz değişti haliyle bu ay.
tatlım hangi aşıyı oluyosunuz ayrıca?bizim sağlık problemlerimiz hemen hemen aynı ya o yüzden sordum :) biz yaptırmıyoruz ama ayrıca bir aşı doktorumuz öyle bişey önermedi

Kızlar bilmiyorum burda paylaştım mı söyledim mi benim kızım pazartesi 5.ayını bitiriyor hani minik bi sorunda ah vah diyoruz ya ben daha 34 günlükken kızımı pusetten DÜŞÜRDÜM ... Kemeri takılı değildi çok küçüktü anakucağının üst tutacağı tam oturmamış ağırlık binince kızım yüz üstü örtüsü ile yere kapaklandı Allahtan örtüsü vardı yüzü örtüye geldi ... Acile gittik kızarmadı bile ben 3gün ağladım hala komplo teorileri kurup bazen düşürmekten korkuyorum ama şuan bi hamle yapmadan 3kere düşünüyorum bunu neden anlattım diye düşünüyosanız biz anneyiz bi çoğumuzun ilk bebeği hata yapmaktan korkmayın .. Bence hata ya da kusur bi yanlışı tekrarlamaktır ... Annem hep bişi olsa anlarsın ikileme düşüyosan bişi yoktur der :) güzel taktik içimi rahatlatır ... Meleklerimiz hep sağlıkla büyür inşallahh
ah canım çok haklısın..düşe kalka büyüyecekler ama işte anne yüreği dayanamıyor..ben de dün poyraz tırnakları uzamıştı yüzünü çiziyodu kesiyim dedim..o kadar dikkat ettim ki keserken..:( ama sol el baş parmağını keserken birden feryat etti bir baktım etini koparmışım resmen :( nasıl içim yandı o ağladı ben ağladım özür dilerim annnecim diye diye :( hala gözlerim doluyo düşündükçe..baya da kanadı nasıl kestiysem yavrum parmağına bakamıyorum şu an içim nasıl yanıyo anlatamam :(( daha da kesmiycem tırmağını

Burda bi kaç ankaralı vardı benim gibi umarım iyilerdir patlama çok can aldı etkileniyorum diye haber izlemedim kaç ananın canı yandı dua ederken onlarıda es gecmeyelim canlar iyi geceler...
ben de ankaradayım canım..çok üzücü böyle olaylar yaşanması.biz iyiyiz demeye utanıyor insan :( 30 a yakın şehit var..evlerine giden anne babalar bunların hepsi..Allah ım rahmet eylesin ailelerine sabır versin..bunu yapanların da cezasını versin duam bu

Canım süt korur diye düşünme daha adet olmadan hamile kalanlar var doğum sonrası adet düzensizlikleri normaldir ben 2 kere adet oldum biri çok kısa sürdü diğeri daha normaldi

Hergün yıkıyorum canım sıcağa yakın yıkıyorum uyanık kalıyo emerken 10-15 dakika kestirdiği ile akşam 6dan sonra 10-10:30 a kadar dayanıyor sonra yıkayıp emzirdim derken 23:30 oluyo saat ve yataga koyuyorum 5e saat kuruyorum genelde o uyanmıyo ben kalkıp saatle emziriyorum .. Küveti ile değil duşa sokuyorum ben ikimiz giriyoruz fıskiye ile küveyinin üstüne havluyu serip çıkınca onu oraya koyup bornozu takıp onu giydiriyorum ... Duşa girmeden yağı kıyafeti hazır ediyorum ya da eşim alıp giydiriyo yani gec saat olduğu için farketmiyo ... Sıcağı yiyince çok güzel uyuyo ... Bugün zıpzıp aldık çok hoşuna gitti hava çok güzeldi çıktık yürüdük ... Şimdi dayanamadı uyudu ama uyanınca sokcam banyoya devam ediyo uykuya ... Aaa uyudu uyumaz olmuyo duştan sonra bünye alıştı gece uykusuna geciyor canım..
Hergün yıkıyorsan bebişi başını her seferinde şampuan yapıyor musun canım bizim doktorumuz vücudunu her gün yıkayabilirsin ama başını max 2 kere dedi saçlı derinin dengesi değişiyormuş ve ilerde yağlı saçlara sahip olabiliyorlarmş

Canım biz de eşimle 4 ay çocuğun ana kucağı kemerini yanlış bağlamışız iyi düşürmedik çocuğu ayrıca ben 2 ay kızımın biberonunu yanlış vermişim damaklı biberon emziği kullanıyorum ters vermişim kızın damak yapısını mı bozdum diye çok kızmıştım kendime çok üzülmüştüm oluyor hepimiz bir hatalar yapıyoruz

Canım biz de eşimle 4 ay çocuğun ana kucağı kemerini yanlış bağlamışız iyi düşürmedik çocuğu ayrıca ben 2 ay kızımın biberonunu yanlış vermişim damaklı biberon emziği kullanıyorum ters vermişim kızın damak yapısını mı bozdum diye çok kızmıştım kendime çok üzülmüştüm oluyor hepimiz bir hatalar yapıyoruz
Canım herseferinde şampuan kullanıyoruz benim kızım çok saçlı 3kere traş oldu 5aylık olmasına rağmen emerken çok terliyo ben yapısal olduğunu düşünüyorum ki zaten alışsın biz yaz kış eve gelip duş alan bi aileyiz bizim doktorumuz size bi yükü yoksa hergün yıkamak gelişimi için çok faydalı dedi ki bi kaç kere yıkamadık üstünü değiştim sadece onu da rutini sayıp uyudu ...

Canım herseferinde şampuan kullanıyoruz benim kızım çok saçlı 3kere traş oldu 5aylık olmasına rağmen emerken çok terliyo ben yapısal olduğunu düşünüyorum ki zaten alışsın biz yaz kış eve gelip duş alan bi aileyiz bizim doktorumuz size bi yükü yoksa hergün yıkamak gelişimi için çok faydalı dedi ki bi kaç kere yıkamadık üstünü değiştim sadece onu da rutini sayıp uyudu ...
Yıkamak çok faydalı birde ayaklarını zeytinyağı, elma yağı veya çörek otu yağından herhangi biri ile masaj yapabilirsin çok faydalı. Çok yakınım torununa hergün masaj yaptı bebiş erken yürüyor gelişimi için faydalı. Genellikle ben doğal zeytin yağı ile masaj yapıyorum.

Canım süt korur diye düşünme daha adet olmadan hamile kalanlar var doğum sonrası adet düzensizlikleri normaldir ben 2 kere adet oldum biri çok kısa sürdü diğeri daha normaldi
Yok cnm dusunmuyorum, umud ediyorum dedim. Yani insallah korur anlaminda yazmistim. Ama bugun adet oldum. Simdiden sonra cok daha dikkatli olmam lazim. Umarim esimi bu konuda ikna edebilirim...:110:

canim bizim durumlar benzesiyor. Biz de bir yil ve 3 basarisiz tup bebek tedavisinden sonra kavustuk ediz imize. Biz cok istiyoruz 2. Cocugu hatta esim 3 istiyor. Oyle olunca zamanimiz kisitli diyoruz, esim hemen deneyelim diyor. Ama ben de 1 bucuk yasina kadar fln emzirmek istiyorum. En azindan bir yasindan sonra olsun diyorum. Sonuc olarak daha adet gormedim. Korunmuyoruz da ama. Adetler herhalde 6. Aydan sonra baslar yavastan. Ondan sonra da hayirli zamanda ilki gibi kendisi secer gelecegi zamani diyorum. Hayirlisi herkes icin.
Canim ben bugun adet oldum, cok sasirdim hic beklemiyordum. Artik sut korur diye bir ihtimal kalmadi yani. Durumumuz benziyor, belki de bu yuzden eslerimiz endiseli ertelemek istemiyorlar, hemen ikinciye devam diyorlar. Biz 2yil icinde bir kez polip ameliyati oldum, sonra ilac tedavisi ve catlatma ignesi ile hamile kaldim. Ama daha 23 yasindayim yani daha erken aceleye gerek yok diyorum ama dinleyen kim... hayirlisi..

Kızlar 4.ay aşısından kaç gün sonra yıkadınız bebişleri

Canim ben bugun adet oldum, cok sasirdim hic beklemiyordum. Artik sut korur diye bir ihtimal kalmadi yani. Durumumuz benziyor, belki de bu yuzden eslerimiz endiseli ertelemek istemiyorlar, hemen ikinciye devam diyorlar. Biz 2yil icinde bir kez polip ameliyati oldum, sonra ilac tedavisi ve catlatma ignesi ile hamile kaldim. Ama daha 23 yasindayim yani daha erken aceleye gerek yok diyorum ama dinleyen kim... hayirlisi..
anladim cok gecmis olsun canim. Bence senin pek acele etmene gerek yok hem yasin genc hem de catlatma ignesiyle olmus. Esin de keske dinlese sonucta senin tam olarak hazir olman lazim oncelikle anne olan sensin. Hem de cocugun keyfini cikaracak vaktin de var aceleye gerek yok gibi. Benim cocukken tek yumurtaligim alindi kistten dolayi ve tekrarlamasin diye dogum kontrol hapi verdiler 15 yildan fazla kullandim. Sonuc olarak yumurta rezervim herkesin yarisi kadar ve yas da 30. Bir de bence o kadar uzun sure dk hapi kullandigim icin yumurta kalitem de cok basta cok dusuktu. Biraktiktan sonra yavas yavas duzeldi. Umarim tekrar tedaviye gerek olmadan hayirli zamanda kavusurum 2. Kuzuma da:)

Back