2015 Ekim Anneleri

Yessss çıktık biz bugün yanlız ana kucagiyla 15 20 dakka kadar yürüdük amaaa tek kelimeyle öldüm dikmende oturdugumdam olabilir sanırım :rolleyes: tabi bizim yigido yine dışarıdan hoşlanmadı ben napcam bu cocugu:KK57:
canim nasil tasiyorsun bebek arabasiz ana kucagini ben 2 aydan sonra tasiyamaz oldum???

Aynen canım kerem de bu aralar sık uyanmaya başladı.Oysaki 1 kere ancak uyanıyordu.Ben de her kalktığında emzirmiyorum çünkü bugün emzirirsem yarın aynı saatte kalkıyor mutlaka.Zaten gece emzirmesi de böyle böyle kesiliyor.Emzikle geziyoruz evde sonra atıyor.4.de uyanıyor bebişin peki en son kacta emziriyorsun?
canim ediz 7 ila 8 arasi yatiyor, bir o zaman emziriyorum, bir de o uyanmasa da uykusunda gece 11de emziriyorum,,sonra sabah 4-5 arasi ve sabah 7-8 arasi kalkiyor, kalktiginda emziriyorum. Sadece buyume atagi donemiyse aksam 9da fazladan bir kere daha emziriyorum

Gece sadece bir kez uyanan anneler bebeklerine mama verip mi yatırıyor ben dr sordum geceleri 2 saatte emzirmek lazımmış bebekler uyurken çok acıktıklarında şekerleri düşermiş bu da tehlikeli olduğunu söyledi. Ezgi uyku sırasında az emdiği için 1.5/2 saatte uyanıyor. Tabii bende eğer kalkmazsam gözlerini açmasından korkuyorum.
bizim doktorumuz 40i ciktiktan sonra 2 saatte bir emzirmeye son verdi artik oyle sekeri fln dusmez dedi, uyandirma bebisi demisti. Hatta burada bazilarinin doktorlari gunduz icin bile 4 aydan sonra 4 saatte bir emzirmeyi onerdi. Ediz gece bir kere kalkiyor mama da vermiyorum. Yalniz bir de gece 11de uykusunda emziriyorum. su ana kadar kilo alimi gayet iyi ama sekeri dusuyor mu bilemiyorum

Uyutmayınca cıyaklamıyor mu bizimki gibi? Bu arada 1.5 haftalık zinciri dün kırdık, dediğin gibi biraz oyalamaya çalıştık yapamadık uyudu ama ilk mızlamasında kaldırıp oyunlar oynattık. Çok uyutmadık. 1 de uyudu. Sabaha kadar kısa sürelerle uyanıp uyudu. Bakalım inşallah düzelir artık.
Oyalamaya çalışınca daha kötü oluyor sinirleniyor geçen uykusu çok erken geldi oyalayayım dedim aç yattı ben de uykusu gelince direk yatmaya hazırlıyorum daha iyi uyuyor canım

Allahım hepimize kolaylık versin kızlar ya :'( şimdi aşıdan geldik kuzum ilkini hissetnedi ikinciyi vururken fark etti çok ağladı içim gitti :'( bu arada 3. Ayda 6200 gramdı şimdi 6800 gram ve 64 cm boyu olmuş gelişimi güzel çok şükür gitmeden calpol verdim inşallah ateşlenmez uykumuz düzenli çok şükür daha fazla sorun yaşamayız hiç birimiz :-:-)cry:
Canim bence ateşi çıkmadan ateş düşürücü verme. Sonuçta oda bir savunma çeşidi. Hatta bizim doktor ateş 37.5 ile 38.5 arasında olursa izlenmeli 38.5 geçince ateş düşürücü verilmeli demisti

Birşeyler var o zaman bugünlerde benim kizda bugunlerde geceleri çok sık kalkiyo ve 5 ten sonra bir saat boyunca uyutmaya calisiyom yok olmuyo üstelikte agliyo
Aslında biz de geceleri sık uyanıyoruz ama bebekler uyanınca bir sağa bir sola döneyim deyip uyuyamıyorlar bizim ki gece uyanınca gülücükler saçıyor kendi haline bırakıyorum almıyorum kucağıma dalsın diye pek başarılı olduğum söylenemez

Oyalamaya çalışınca daha kötü oluyor sinirleniyor geçen uykusu çok erken geldi oyalayayım dedim aç yattı ben de uykusu gelince direk yatmaya hazırlıyorum daha iyi uyuyor canım
Haklısın canım, inatlaşmaya gelmiyor hiç, çıldırıyor hemen. Bi yandan ağlayıp bir yandan gülüyor çocuk, dengesi kayıyor. İşte keyfi kaçmadan oyalamaya çalıştık ama çok da başarılı olmadı. Yine de gece uyudu bir şekilde :)

Aslında biz de geceleri sık uyanıyoruz ama bebekler uyanınca bir sağa bir sola döneyim deyip uyuyamıyorlar bizim ki gece uyanınca gülücükler saçıyor kendi haline bırakıyorum almıyorum kucağıma dalsın diye pek başarılı olduğum söylenemez
Benim ki gece uyaninca ağlıyor bugunlerde

Nasıl gidiyor peki 2. bebiş gerçekten daha mı rahat oluyor canım
Yok canım ilk kizimda çektiğim sefanin sanırım şimdi cefasini cekiyom
Büyük kizim 7 yaşında. Hiç yormadi beni.Bu devamli kucakta devamli ilgi istiyor. Ne kol kaldı ne bel. Gözlerimin altı uykusuzluk ve yorgunluktan morardi zaten.

Saçlarını kestiremiyorum hanımlar güle güle kullanın. Bende ilk fırsatta kestirecemde işte o fırsatı bulamiyom. Yikamasida taraması da kuruasida ayrı dert oldu bana
Bi de hilelikte bu coştu saçlarım hem güreşçiler hemde çabucak uzadilar. Şimdilerde o gurlesen saçlar öyle bi dokuliyoki en iyisi kestirmek. Bakamiyom zaten hep toplu yada at kuyruğu. Doğumdan beri duzlestiriyi bir kez kullanmisim o da misafirlige gidecem diye

Günaydın canim 6 dan sonra 12de kadar uyanık kalabiliyor mu Zeynep bizimki 2 saati geçince dayanılmaz oluyo dakikaları sayıyorum :) bir de her akşam banyo yaptırıyor musun ben 1 gün arayla yaptiriyorum dün bir yerde okudum her akşam banyoya alışırsa daha iyi uyuyormus :KK57: Allahım hala pes etmedim nasıl daha çok uyutabilirim diye düşünmekle geçiyor günlerim :))
Hergün yıkıyorum canım sıcağa yakın yıkıyorum uyanık kalıyo emerken 10-15 dakika kestirdiği ile akşam 6dan sonra 10-10:30 a kadar dayanıyor sonra yıkayıp emzirdim derken 23:30 oluyo saat ve yataga koyuyorum 5e saat kuruyorum genelde o uyanmıyo ben kalkıp saatle emziriyorum .. Küveti ile değil duşa sokuyorum ben ikimiz giriyoruz fıskiye ile küveyinin üstüne havluyu serip çıkınca onu oraya koyup bornozu takıp onu giydiriyorum ... Duşa girmeden yağı kıyafeti hazır ediyorum ya da eşim alıp giydiriyo yani gec saat olduğu için farketmiyo ... Sıcağı yiyince çok güzel uyuyo ... Bugün zıpzıp aldık çok hoşuna gitti hava çok güzeldi çıktık yürüdük ... Şimdi dayanamadı uyudu ama uyanınca sokcam banyoya devam ediyo uykuya ... Aaa uyudu uyumaz olmuyo duştan sonra bünye alıştı gece uykusuna geciyor canım..

Bu arada kızlar benim saçlar hep küttür lohusalıkta yanlar ce ensemi kazıtmıştım terden ötürü ama şu ara saçımı açamıyorum hiç dökülmeyen saçım resmen her elleyişte 10-15 tel atıyo :(( ben bi kere kusalttırdım mevlit için kuaföre gittiğimde ama sanırım bende kısacık kestircem.... Folik asit kullananlarda dökülme olmuuomuş cumartesi doktora gitcez 5.ay kontrolü orda sorucam

Back