- 24 Ocak 2016
- 4.213
- 8.417
- 108
2 yaş biter okul derdi başlar sonra etraf taraf başlar bir kardeşi olsa iyi olur diye bir bakmışsın başa dönmüşüz gazlı geceler :)) boşverin kızlar anın tadını çıkaralım varsın uyumasınlar bize gülüyorlar ya herşeye bedel daha bize anne diyecekler:)Ben 2 yılı çıkardım gözden 2 yaş sendromu falan var ya ondan sonra duzene girer inşallah q
Verince Paylaş canım belki bize de care olur ben bir uykuda yemek malzemelerini hazırlıyorum sonraki uykuda yemeği yapıyorum ya da uyandığında birlikte şarkı söyleyerek yapiyorumUyku düzeninine 6.aydan itibaren oluşturmaya başlayacağımı söyledi dr bir makale gb bişey vereceğim dedi bakalım aldığım da paylaşırım.rutin oluşturmak değil amacım en azından gündüz bir saat uyusun bende yemek yapayım soğanlar pembeleşmeden uyanıyor ezgi.
Canım o iki yaşı sen üç yap çünkü o sendrom genelde üç yaşa kadar devam ediyor. Aslında hep bir gelişim süreci içinde olacak ve her dönem farklı sorunlar getirecek. En iyisi ana odaklanmak.sağlıklı olsunlar da bugünler de geçecek inşallah belki ilerde özleyeceğiz bile bugünleri:)Ben 2 yılı çıkardım gözden 2 yaş sendromu falan var ya ondan sonra duzene girer inşallah q
Canım şekerin düşmesi tehlikeli buna katılıyorum, ben de yanlış biliyor olabilirim ama 2 saatte emzirmek 3ay için daha önemli diye biliyorum sonra yavaş yavaş artıyor beslenme araları 3-4 saate hatta gece 5-6 saate çıkıyor, uykuya da ihtiyaçları var. Bizim bebişler artık 4-5 aylıklar o kritik dönemleri atlattılar inşallah. Ha tabiki bebeğin acıktığı için kendi uyanması başka, uyursa özellikle 2 saatte uyandırmaya gerek yok sanki.Gece sadece bir kez uyanan anneler bebeklerine mama verip mi yatırıyor ben dr sordum geceleri 2 saatte emzirmek lazımmış bebekler uyurken çok acıktıklarında şekerleri düşermiş bu da tehlikeli olduğunu söyledi. Ezgi uyku sırasında az emdiği için 1.5/2 saatte uyanıyor. Tabii bende eğer kalkmazsam gözlerini açmasından korkuyorum.
Birşeyler var o zaman bugünlerde benim kizda bugunlerde geceleri çok sık kalkiyo ve 5 ten sonra bir saat boyunca uyutmaya calisiyom yok olmuyo üstelikte agliyoUykusuzluk vurdu iyice sana :)) benim kız 2 gündür gece üçte uyanıp aguluyor gülücükler saçıyor hiç yapmadığı şeyler bu geceden korkuyorum nasıl olacak diye 4.aydan sonra yeni huylar edindi
Haaaha beni anlatmisin herseyi sil baştan yaşıyom tekrardan2 yaş biter okul derdi başlar sonra etraf taraf başlar bir kardeşi olsa iyi olur diye bir bakmışsın başa dönmüşüz gazlı geceler :)) boşverin kızlar anın tadını çıkaralım varsın uyumasınlar bize gülüyorlar ya herşeye bedel daha bize anne diyecekler:)
Canım Allah kolaylık versin umarım bebeğin ve sen kolay atlatırsınız ateşsiz sancısız inşallah ... Calpol ya da fitil yakınında olsun saat başı ateş ölçersen yükselmeden önlem alabilirsin ... Mutlu günlerİyi geceler kızlar nasıl ilerlemiş sayfalar konular inşallah hepiniz iyisinizdir bebişleriniz nasıl bizim yarın aşı günümüz hadi hayırlısı bakalım....
Biz iyiyiz canım, Güneş her gün yeni bir şeyler öğreniyor, ben de sevinirken hayret ederken günleri geçiriyorum :)İyi geceler kızlar nasıl ilerlemiş sayfalar konular inşallah hepiniz iyisinizdir bebişleriniz nasıl bizim yarın aşı günümüz hadi hayırlısı bakalım....
Cnm bizim doktorumuz sadwce 1 ayda 2saat arayla emzir dedi 1.aydan sonra 4 saate kadar olabilur emzirme araligi ve gitgidede arttir ozellikle geceleri demisti arkadasimin kardesi cocuk dr u o 1.ayda bile gece uyanirsa emzir yoksa uyandirna oyle alisir deyince sarilikta dusuktu geceleri uyaninca emzirdim hic oyle 2 saat falan uymadik yani sizde artuk yavas yavas birakin bence gece sık emmeleri yojsa bu sekilde aliskanlik haline getirir ve ileride sıkıntı yasarsin derim gorumcemin kizindan biliyrm 1yasinda ve hala 2-3 saatte bir uyanirGece sadece bir kez uyanan anneler bebeklerine mama verip mi yatırıyor ben dr sordum geceleri 2 saatte emzirmek lazımmış bebekler uyurken çok acıktıklarında şekerleri düşermiş bu da tehlikeli olduğunu söyledi. Ezgi uyku sırasında az emdiği için 1.5/2 saatte uyanıyor. Tabii bende eğer kalkmazsam gözlerini açmasından korkuyorum.
Hergun yeni birsey ogrenyrm burdan diyerekten bi hevesli okudum mesaji rutin falan deyinceSlm kızlar, hani bu rutine oturtma muhabbeti var ya:) çok güzel rutin oluşturduk biz, her gece 12de uyanıp sabah 3e 4e kadar oturuyoruz. Hatta güneşin en ayık olduğu saatler bu saatler :) rutine gel rutineee
İnsallah atessiz kolaycik atlatirsiniz cnm ;-)İyi geceler kızlar nasıl ilerlemiş sayfalar konular inşallah hepiniz iyisinizdir bebişleriniz nasıl bizim yarın aşı günümüz hadi hayırlısı bakalım....
Yok canım ben özellikle uyandırmıyorum.benim kız mıkır mıkır ses çıkarıyor sonra emziği istemiykr attığında emzik aranıyor işte ruh halimiz karışık gece yine doğru dürüst uyutmadı.bugünde eşimin dogum günü bişeyler alıcam pastasını sipariş ettim. Yani enerjikmolmam lazım .Canım şekerin düşmesi tehlikeli buna katılıyorum, ben de yanlış biliyor olabilirim ama 2 saatte emzirmek 3ay için daha önemli diye biliyorum sonra yavaş yavaş artıyor beslenme araları 3-4 saate hatta gece 5-6 saate çıkıyor, uykuya da ihtiyaçları var. Bizim bebişler artık 4-5 aylıklar o kritik dönemleri atlattılar inşallah. Ha tabiki bebeğin acıktığı için kendi uyanması başka, uyursa özellikle 2 saatte uyandırmaya gerek yok sanki.
Cidden öyle ... Ama ben en baştan diyorum rutin mutin yalan ... Yok öyle bişi ben banyo yaptırıp uyutuyorum 11-12arası sabah 6ya kadar uyuyo sonrası yok öğlen 2de karanlık oda 2saat uyuyo 4ten 11e kadar saniye ayrılamıyorum birde huysuz 2-3saatte emzirirdim saat başı istiyo memeyi oldu 8.5 kilo me kol kaldı nede takat derken bi kıkırdıyooo :))Uyku düzeninine 6.aydan itibaren oluşturmaya başlayacağımı söyledi dr bir makale gb bişey vereceğim dedi bakalım aldığım da paylaşırım.rutin oluşturmak değil amacım en azından gündüz bir saat uyusun bende yemek yapayım soğanlar pembeleşmeden uyanıyor ezgi.
Canım gece oturmaları eskide kaldı bizim bilirim kafam düşerdi konuşurkenBiz iyiyiz canım, Güneş her gün yeni bir şeyler öğreniyor, ben de sevinirken hayret ederken günleri geçiriyorum :)
Aşı günlerini sevmiyorum miniğimi ağlatıyor diye ama sağlıkları için şart. Umarım ateşsiz ve ağrısız atlatırsınız. Bizim 4. ay aşılarımızı erteledi doktor. Sağlık problemleri nedeniyle başka bir aşı daha oluyor kızım, ikisi arasında 3 hafta fark olsun dedi. Aşı takvimimiz değişti haliyle bu ay.
Günaydın canim 6 dan sonra 12de kadar uyanık kalabiliyor mu Zeynep bizimki 2 saati geçince dayanılmaz oluyo dakikaları sayıyorum :) bir de her akşam banyo yaptırıyor musun ben 1 gün arayla yaptiriyorum dün bir yerde okudum her akşam banyoya alışırsa daha iyi uyuyormusCanım gece oturmaları eskide kaldı bizim bilirim kafam düşerdi konuşurken12-1e kadar uyutma akşam 6dan sonra biz öyle öyle geri cektik.. Emerken uyutdu yüzünü yıkardım uyansın diye caljel yapardım tadına uyanıyo :) sonra 12gibi yastığa 5kala uyuyrdu...
Uyutmayınca cıyaklamıyor mu bizimki gibi? Bu arada 1.5 haftalık zinciri dün kırdık, dediğin gibi biraz oyalamaya çalıştık yapamadık uyudu ama ilk mızlamasında kaldırıp oyunlar oynattık. Çok uyutmadık. 1 de uyudu. Sabaha kadar kısa sürelerle uyanıp uyudu. Bakalım inşallah düzelir artık.Canım gece oturmaları eskide kaldı bizim bilirim kafam düşerdi konuşurken12-1e kadar uyutma akşam 6dan sonra biz öyle öyle geri cektik.. Emerken uyutdu yüzünü yıkardım uyansın diye caljel yapardım tadına uyanıyo :) sonra 12gibi yastığa 5kala uyuyrdu...
Geçmiş olsun canım inşallah sorunsuz atlatirsiniz bugünüAllahım hepimize kolaylık versin kızlar ya :'( şimdi aşıdan geldik kuzum ilkini hissetnedi ikinciyi vururken fark etti çok ağladı içim gitti :'( bu arada 3. Ayda 6200 gramdı şimdi 6800 gram ve 64 cm boyu olmuş gelişimi güzel çok şükür gitmeden calpol verdim inşallah ateşlenmez uykumuz düzenli çok şükür daha fazla sorun yaşamayız hiç birimiz :-cry:
İnşallah canım ya saat 11 de ağrı kesici içti kızım şimdi mızıldamaya başladı acaba ağrısı olabilir mi kiGeçmiş olsun canım inşallah sorunsuz atlatirsiniz bugünü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?