diger arkadas senelik 800 dedi en.az ama harxlar yuksek oldgnu hep duyuyordum zaten el mahkum olnca oducez artk yeterki kazanalm dmii.Uzaktan eğitimin kitabı yok canım,net üzerinden elektronik kitap yüklüyorlar,vize sınavları net üzerinden finaller ise üniversitenin kampüsünde yapılıyor harçları bölümüne göre değişiyor en asgarisi 600 lira 1 dönemi.
Bölümüne göre değişiyor 600 ödeyende var 800 ödeyende var eğer sizin bölüm 800 ise 2 dönem 1600 eder,tabi seneye zam gelmezse.diger arkadas senelik 800 dedi en.az ama harxlar yuksek oldgnu hep duyuyordum zaten el mahkum olnca oducez artk yeterki kazanalm dmii.
anladm canimm saol. kazanmak bir dert kazansn harc bir dertt oy oyyBölümüne göre değişiyor 600 ödeyende var 800 ödeyende var eğer sizin bölüm 800 ise 2 dönem 1600 eder,tabi seneye zam gelmezse.
üzüldüm senin adına canım, keşke takip etseydin.. ama kısmet değilmiş demekki...canim ya benmde persembeden beri moralm bozuk cunku puanmi 245 die haturliyorum ama 248mis ve canakkele cok istyrdm yakn die orgun egitm 245le kapatms die okudm internette ne kadr dogru bilmyrm ama iyi kptu bir yer olurmus yinede demekki. ne bilim ben bir kac test paragraf sorusu cozeblmstm sadce butun calsmam buydu ama dgs nasil bir sinav gormus olurm die girdim. o yuzden hic.arkasna dusmedm. arastrmadm terxh yapmadm smdi de uzuldum ole gorunce ama hayirlisi diyorum napimm( evt canm zor olucak ama puanlarmza gore secicez artk. ayni yere duselimde birmz orgun birmz ilitan olsun farketmez pek. tek istegmz ayni yer olabilse keskeee
evet canm kismt deglms ama dedgm gbi kendimi denemek amacli ve dgs nasil bir sinavms bakaym diye grmstm ama nasip iste. ilitama mecburz evliyz die ama orgun okumak da cok istiyorummm. ilerde pisman olmk da isteniyorum acikcasi. bazen esime diyorum amaaan idare ederiz orgun okuyalm diyorum ama olmuaz iste. birde kac puan.alica bakalm. simdiden konusmasi kolayda. offf bu dusunceler beni kemiriyorrr ama hayirlisi olsun insallah hakkmzdaa...üzüldüm senin adına canım, keşke takip etseydin.. ama kısmet değilmiş demekki...
2015 temmuzuna çok yi hazırlanalım inşallah.. ilitam artık çok tercih ediliyor ve puanlar almış başını gitmişgeçen yıl ve evvelki yıl 245 civarı ile birçok üniversite alırken, bu yıl üniversitelerin puanları 260 civarıydı... talep çok olunca haliyle alım da azalıyor... ben hiç girmedim ama yakından takip ediyorum.. nasipse girecem temmuzda.. hayırlısı..
kızlar bişey sormam lazım aranızda adalet okuyup ta hukuk için hazırlanan var mı?
adalet mi okuyordun ? ortalaman çok mu iyiydi ? dgs de mat 1 konuları mı var ayy nolur yardımcı ol çok mutlu oldum şuan seni bulduğuma :)Ben bu sene Hukuk fakültesine yerleştim
adalet mi okuyordun ? ortalaman çok mu iyiydi ? dgs de mat 1 konuları mı var ayy nolur yardımcı ol çok mutlu oldum şuan seni bulduğuma :)
çok teşekkür ederim :) derslerin zor olduğunu biliyorum ama korkmuyorum eğer özelde okursam derslerden çekinmiyorum ama sadece 1 tanesinden ing. o ders zorunlu mu ? özelde tercih yapsam ve ing.ortalamanın altında kalsa bursum yanar mı? bir de ben adalet yazıp 2 sene okuduktan sonra dgs de inş.hukuk olarak devam ettirsem 1.sınıftan mı yoksa 3.sınıftan mı devam ederim ?Ne demek hemen yardımcı olayım
Örgün adalet okudum (özel bir üniversitede burslu olarak)
Ortalamam 3.46'ydı.
Dgs'de sadece mat 1 konuları var. Mat 2 hiç yok.
Mezun olduğum üniversiteye tekrar burslu olarak yerleştim
Daha sorun varsa elimden geldiğince cevaplarım
çok teşekkür ederim :) derslerin zor olduğunu biliyorum ama korkmuyorum eğer özelde okursam derslerden çekinmiyorum ama sadece 1 tanesinden ing. o ders zorunlu mu ? özelde tercih yapsam ve ing.ortalamanın altında kalsa bursum yanar mı? bir de ben adalet yazıp 2 sene okuduktan sonra dgs de inş.hukuk olarak devam ettirsem 1.sınıftan mı yoksa 3.sınıftan mı devam ederim ?
anladım çok saol :) kredi sistemi derken mesela en erken kaç senede bitirme olanağı var ? ortalama yaniÖzel yada devlet farketmez her okul aynı zorluk yada kolaylıkta. İngilizce o kadar zor degil düşünüyorum. Cogu özelde ing hazırlik zorunlu. Tabi daha önce hazirlik okumadıysan. Özellikte ingte sadece sınav degilde derse katılım devam ödev quiz üzerinden not veriliyor. Sinif degilde kredi üzerinden degerlendirme oluyor. Kac dersininin sayıldıgı önemli
anladım çok saol :) kredi sistemi derken mesela en erken kaç senede bitirme olanağı var ? ortalama yani
çok teşekkür ederim :) herşey için çok saolEn erken 2 yıl. Bu okullara ve aldıgın derse göre degisiyor. Mesela benim 26 dersimi saydılar. 33 dersim kaldı. Bir dönemde 41 kredi ders alabiliyorum. 2 senede hic kalmazsam bitiyor. Ama 26 degilde daha az dersim sayılsaydı her dersi alamazdim dogal olarak ya dönem uzardi yada yaz okuluna giderdim. Tüm bunlar her okulda farkli isliyor. İyi arastırmak lazım. Hic ders saymayanlar var
Hoşgeldin canim umarim hersey dilediğince olur kolay gelsinGünaydıııınnnn
Bende 2015 DGS'ye hazırlanıyorum.
2014'te girdim fakat devlet üniversiteleri için gereken yeterli puana ulaşamadım.
2014 Haziranda Adaletten mezun oldum (aöf). Yani hedef hukuk
Dersaneye gidiyorum. Aynı zamanda memurum. Haftaiçi iş, haftasonu dersane.
Çok yoğun ders çalışmıyorum ama boşta bırakmıyorum. 3 hafta önce Tr geneli deneme yaptık ve ilk denememde sınavda aldığım puanı aldım250 puan.. Devlet üniv'leri için en az 300 puan almam lazım. Bunun içinde fazlasıyla eksiğim olan sayısal mantığı halletmem gerekiyor ve aynı zamanda hızlanmam.
Türkçeden hiiiiiiiiç soru çözmemiştim geçen sene. Bu sene o hataya düşmüyorum. Her gün mutlaka en az 10 tane paragraf sorusu çözüyorum. Tabi bu sayı hep değişiyor.
Bu başlık altında yorum yazabilirim sürekli
Bu arada devlet olmazsa özel yazacağım bu sene. Hedefim öncelikle devlet sonra burslular.
Herkese başarılar diliyorummmm
Hukuktan mezun olduktan sonra hakim/savcı olabilirsiniz tabi bir engel yok.bir şeyi daha merak ediyorum şimdi ben adalet okudum diyelim dgs ile hukuk kazandım hukukta bitti diyelim ben hakim veya savcı olabiliyor muyum sınavlarına girme hakkı var mı yok mu yoksa
çok teşekkürler :)Hukuktan mezun olduktan sonra hakim/savcı olabilirsiniz tabi bir engel yok.