2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Cold mix almıştım ben yastığıma damlatiyordum gece biraz aciyordu burnum u.
bide kaynar suya vi k s koyup kalorifer üzerine koyabilirs n.
Birde papatya buhari en ise yarayan kaynar suya 2-3 yemek kaşığı koyup buharın içine çekiyor sun.kafana havlu koyup.burnu acıyor baya.

Ben gece yatmadan burun altima viks suruyordum.ayni sekilde birde peceteyye viks bolca viks surup yatagima yakin bulunduruyordum.yanima bir sise su ve yatarken iki yastikla basim yukarida uyumak rahat ettiriyordu.suan gecti o tikaniklik

Benim de 5. Hafta da 8.293 cikmisti. Dr cogul olabilir demisti 6. Hafta ultras
onda ücüz oldugunu söyledi. Bugun tekrar kontrolum var bakalim ne dicek.
Maşallah çok sevındım adına ben daha doktora gitmedim bugun 5+ 5 oldum beni heyecanlandırdın valla

Tesekkur ederim. breath right almayı dusundum bende ama gebelikle ilgili bir sorun olmaz herhalde ilac içermez diyor cunku. Cold mix gebelikte kullanılabiliyor o zaman. Onu da sorayım eczaneye. papatya vardı evde uzun zamandır kullanılmadan duruyordu atmıstım, yeniden alıp denicem.

Ben gece yatmadan burun altima viks suruyordum.ayni sekilde birde peceteyye viks bolca viks surup yatagima yakin bulunduruyordum.yanima bir sise su ve yatarken iki yastikla basim yukarida uyumak rahat ettiriyordu.suan gecti o tikaniklik

Viks 'in prokpektüsünde gebelikte doktora danısın yazıyor benimde yarın doktor randevum var ona sormayı dusunuyorum, sen sormus muydun? ilk 3 aylık donem bittiği icin cok sıkıntı olmaz diye tahmin ediyorum, harici birsey kana karışma oranı azdır sanırım.

Ben grip oldugum donmde de dr bana kullanac¤bilecegimi soyledi gece yatmaan once ayaklarimin altina surup yatmistim cok iyi geldi ve sukur birsey olmadi

bildiğim aç karna oluyor şeker yüklemesi ama bilmiyorum henüz o aşamaya gelmediğim için. yapan arkadaşlar söylesinler.

altta yazan kısımda 14 haftalık görünüyorsun da ondan dedim. yani yaklaşık 1 ay ediyor insanın günü gününü tutmuyor bu zamanlarda. benim de 18 görünüyor ama çocuklar 19-19,5 hafta büyüklüğündeler.
ben 53 kilo ile başladım. ama doktor birtakım takviye ilaçlar verdi onlar şişkinlik yaptı bende birden 4 kilo aldım ama şişkinlikti tamamen karın bölgemde. ancak birkaç hafta sonra kendime geldim sonra 2-3 kilosu gitti. yemem düzene girince normal seyrinde almaya devam ettim şu ana kadar toplamda 4-4,5 kilo almışım. ama herkes iyi görünüyorsun diyor tekli gebelik yaşayan arkadaşlarımla neredeyse aynı gidiyoruz şu ana kadar.

canım benzer problemler bende de var. hem kış ayından hem de bulunduğum şehir çok kuru olduğundan burnumun içi bütün cildim kulağımın içi dahil kupkuru. burnumun içi artık kuruluktan yara olmuş kanadı geçen günlerde. ben de kbb ye gittim. pomad verdi. hem kulağına hem burnuna sürebilirsin dedi. aslında göz pomadı ama kıvamı vaselin gibi biliyorsundur belki cortimicin.
burun tıkanıklığı için de okyanus suyu verdi. biraz pahalı ama zararı yok. onu kullanmayayım dersen serum fizyolojik de kullanabilirsin. serum fizyolojiği bebeklere de veriyorlar hiç zararı yok. hatta bebek mağazalarında ufak tüplerde damlalık şeklinde de satılıyor damlatması daha kolay burna.

kasar peyniri ve butun peynirlerde bana sut gibi dokunuyor malesef..yani butun sut urunleri..yerine koyabilecegim hicbisey yok..sutlac muhallebi falan deniyeyim dedim o da fos cikti...
yani bir yolunu bulmak gerek yoksa gerekiyorsa ilaç almak gerek kalsiyum takviyesi olarak çünki çocuklar her şekilde besleniyor ama olan anneye oluyor. dişler çürüyor ileri yaşlarda kemik erimesi oluyor. bunların çoğu hamilelikte yetersiz kalsiyum alımından kaynaklanan rahatsızlıklar...

canim ha 14 ha 15 sonucta ilk trimestiri gectikmi ilk haftalar gecmis oluyor zaten bebek fetus asamasinda artik ...neyse masallah baya az kiloyla baslamissin hamilelige bu buyuk avantaj..evet tekli gebelige gore ilk aylar esit gibi gozuksekte son 3 ay cok farkli olacak? senin ilk gebeligin sanirim benim oglumdada bu haftalarda cok kucuktu karnim azcik bisey cikmisti simdide ayni.esimde tek bebek varmis gibi diyor ama son aylar sistikce sisicez..bazi ikiz gebeliginin son haftalarinda olan arkadaslarin yazilarini okuyunca urkuyorum valla Allah yardimcimiz olsun...bu arada yasin kac?

haklisin canim haftaya carsamba doktor kontrolum var bakalim belki.kan ahlillerine bakarak yazar biseylern..evet disler basladi zaten..biri ortadan ikiye ayrilip kirildi cektirdim..simdide bir baskasi sizliyor ne yesem igne batiyor gibi.oluyor ..marta randevu almistim kaplama icin digerinede baktiricam artik...

canim benim bebislerin cinsiyetlerini henuz ogrenemedik.kiloya gelince henuz almadim bulanti ve kusmalardan dolayi verdim bile... yani basladigim kilodan 1-2 kilo asagidayim hala...

evet canım ilk gebeliğim benim.
yani genelde ince yapılıyım bir de hep günlük hayatta hareketliyim spor da yaparım ama hamileliğim başladığından beri ben ben değilim ne hareket edebiliyorum ne spor yapabiliyorum. zaten ilk üç ay yapmayın dediler ama şimdi kolumu yerinden zor kaldırıyorum. ancak ufak tefek esnemeler, nefes egzersizleri falan. bir de yanıma birini bulursam yürüyüş
benim karnım çıktı ya. yani hep bol şeyler giydiğimden bakınca belli olmuyor ama dar bir şey giyince dışarıdan da anlaşılıyor. ben zaten farkı baya baya görüyorum aynaya bakınca. doktor da dedi zaten kremlere başla karnın büyüdü diye. günde üç posta kremleniyorum yağlanıyorum. artık buna rağmen de çatlarsa vücudum kendi bilir
ben şimdiden böyleyim son haftalarda beni birileri yuvarlar herhalde hiç hareket edemeyebilirim diye düşünüyorum. o yüzden şubata girince hemen alışverişleri yapayım diyorum çok son dakikaya bırakmak istemiyorum.
yaşım 31. sen kaç yaşındasın?

inşallah daha başka sıkıntı olmadan sorunsuz atlatırsın canım ya. bende de dişeti kanaması oluyor sanırım. başta boğazımdan geliyor sandım anlayamadım sonra arka dişlerimin birinin dibinde olduğunu fark ettim. sanırım ben de bir dişçiye gitsem iyi olacak.

Candanote disini nasil çektiler uyustururdular mı o iğneler zararlı mı acaba.
Uyusturmadan olmaz sanırım. Hamilelikte dis tedavisi yapılıyor mü hersey yani kaplama altındaki dişlere falan müdaheleedilir mı acaba

hah tamda bunu soracaktim bende sana kremlere basladinmi diyecektim..ben gunde bir kere suruyorum simdilik ama artik arttirmam lazim galiba zaten ilk 3 ay cok susuz kaldim vucudum catlamaya iyice musait duruma geldi kurudu...dedigin gibi biz elimizden geleni yapalim olursada en azindan en aza indirmis oluruz catlaklari... benim yasimda 32 canim senin nickinde 83 gorunce dedim yaslarimiz yakin heralde ondan sordum eylulde dogdum ben belkide aramizda ay farki vardir sadece :)

canim hamile diyince genelde dis doktorlari cekiniyor pek kabul etme taraftari drgiller ama mecburen ediyorlar..benim disim kirildiginda doktorum bana marta randevu vermisti.ilk trimestirde islem yapmak pek iyi degilmis tabi cok mecbur kalinirsa o ayri...dis tedavileri icin en iyi donem ikinci trimestirmis.ilk 3 ay dusuk tehlikesi son 3 ayda erken dogum riski yuzunden bu boyle..aslina bakarsan bunun sebebi tedavi degil anne adayinin stresli ve gergin olmasiymis...neyse benim disim kirildiktan sonra cok agri oluyordu yemek yerken su icerken agzimi calkalarken bile arasina su giriyordu dusun her seferinde ayriliyordu ve bu feci aci veriyordu.o donem bulantilar ve kusmalarda cok asiri oldugundan hayatim iskenceye donmustu..birde apse baslandigi olmasinmi disimde hamilelikte en tehlikeli seylerden biri..o apse bebege ulasip olumune sebep olabiliyormus..esime soyleyince hemen doktoru aradi dedi voyle biyle acilen gelmemiz lazim mecbur kabul etri o arada 12. haftadayim yani trimestiri tam gecmemisim ama yakin yani bir hafta vardi..hamile oldugumu koltuga oturunca soyledim bakti disime buna nasil dayandiniz cok agri yapar dedi.apsede var bu disi cekmem lazim ama cok acir mecbur uyusturucam dedi tamam dedim..inlar zqten hamilelere uygun bir ilac ve doz kullanir doktoruna guven...strese girme sakin falan dedi biraz korktu ama benim cektigim agrinin acinin yaninda stresin lafimi olurdu o an umrumda degildi hic...neyse ben bakiyor falan sanarken adam cekmis kirilan yarisini neyseki kokten kirilmamis martta gelin ustune kaplama yapalim dedi.zaten ikinci trimestir olacak gayet rahatim...varsa bir sorunun sende gecikmeden yaptir son 3 aya kalirsa hicbir disci seni kabul etmez unutma...

kesinlikle dislerinde sorun varsa hemen git .dis tedavisi icin en uygun donemdeyiz.son 3 ay hicbir disci hamile hasta kabul etmiyor cunku...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…