2015 de ikiz annesi olacaklar!!

yok canim sutte icemiyorumki malesef butun sut urunleri beni aninda kusturuyor..ilk gebeligimdede cok kustum 6 ay surdu ama en azindan peynir yiyebiliyordum bunda perisan oldum hep karvonhidrat icerikli besleniyorum gerisimidemi mahvediyor insallah bebeklerim beslenebiliyordur...
ecet tekil gebelikler cok cok farkli bu kadar erken agislasmiyor insan..mesela ben 6 aya kadar calistim ( ustelik fabrikada )ama bunda imkansiz calisamazdim yigilip kalirdim biyerlerde...o yuzden simdiden boyleysem son aylar ne olur diyor korkuyorum

haklisin canim ama korkma gecer.arkadasimin cok fenaydi hepsi gitti....

Günaydınkkızlar benim bu ogluslar uyutmadi bu gece beni ya sağa ddönüyorumolmuyo soladodönüyorumolmuyor en son hirsimi esimden aaldım horul horul uyuyordu sinirim bozuldu yyazık ama ya nasıluuyandı noldu sancimi geldi noldu ttelaşlandi

ama daha ilk haftalardasın ben de ilk 12 hafta öyleydim kusmuyordum ama midem habire reflü yaptığından hep karbonhidratlı şeyler yemem gerekiyordu. biraz azalabilir bu haftalarda midenin bu durumu. kilo durumun nasıl kaçla başladın şimdi aldın mı?

ay canım ya herhalde bir iki haftaya bende de o kıpırdanmalar başlar. henüz hissetmiyorum. hem güzel hem zor bir şey sanırım :)

Bende süt icemiyorum bulantı oluyor. 1 dilim kaşar peynir 1 bardak süte eşit mis onu yiyorum.calsiyum ilacın var 3-4 güne bir içiyorum. Caydan fln da vazgecemiorum açık çay içiyorum. Hemoglobin alt sinirda.saclarimda aşırı dökülüyor.

Bende şimdiden uyuyamiyorum.rahat edemiyorum.saga sola dönmek de zor bazen ani hareket yapıyorum kramp sancı gibi bişe giriyo dönerken. Acaba rahat mı edemiyorlar bi de hareket halindeler döndük ce.

canım kaşar peyniri eşit değil kesinlikle süte. yanlış bir bilgi var orada. birincisi kaşar peyniri çok yağlı. süt oranı daha düşük. hadi beyaz peynir olsa neyse. benim doktorum onu bile çok tercih etme birebir süt içmen daha iyi diyor ama en azından tuzsuz beyaz peynir tercih edebilirsin çok kaşara yüklenmemeye çalış. bir de hemoglobinini çay da etkiler. çayı azaltmaya çalış en azından yatıştırıcı bitkisel çaylar doktor içme demediyse papatya ya da melisa içebilirsin. saç dökülmesi de normal bu süreçte. hatta hamilelik sonrasında tutam tutam dökülen yakınlarım var. bebeğin sana alışma sürecinde bünye yapıyormuş onu da.

ay canım ya herhalde bir iki haftaya bende de o kıpırdanmalar başlar. henüz hissetmiyorum. hem güzel hem zor bir şey sanırım :)

Harika bir duygu onların hareketlerini hissetmek ama bi yandan acaba rahat edemiyorlar mi ki diye de düşünmeden duramıyorsun çok değişik karışık duygular yani

Bende şimdiden uyuyamiyorum.rahat edemiyorum.saga sola dönmek de zor bazen ani hareket yapıyorum kramp sancı gibi bişe giriyo dönerken. Acaba rahat mı edemiyorlar bi de hareket halindeler döndük ce.

Hep endişe içinde oluyor insan dimi şimdiden beni uykusuzluga alistiriyorlar diye düşünüyorum olsun iyi olsunlar da hı c önemli değil hepimize allah kolaylik versin inş. Bebislerimizide sağlık sıhat versin Rabbim

Bi ara mısır gevreklerine tam tahlili olan yemeye çalıştım sütü o da olmadı. Yoğurt deneyim olmazsa.kasari azaltıy m doktorum demişti süt içmek zor hamileler kolay kolay içemez die.kendime bi liste yapcam şu saat şu yenecek die aslında diyetisyen imkanı olsa güzelce hazırlama sağlıklı beslensek:)

varsa imkanın git diyetisyene ama onların dediklerine harfiyen uymak bana çok zor geliyor. temel prensipleri bilip anlayıp ona göre davranmak en güzeli.
bir de doğuş un mistik chai ı var. sallama şeklinde satılıyor. onu da sütle karıştırıp içiyorsun. ondan alıp 2/3 oranında süt kalan 1/3 oranında su koyup öyle bir sütlü çay da hazırlayabilirsin aroması hoşuna giderse. ben onun kokusunu çok seviyorum aynı starbucks ın chai tea lattesi gibi. tadı falan aynı.

Hımm bi deneyim.diyetisyene gidemem ayda 4 kere çağırıyor kontrol ediyor. Ona enerji m ve istikrarım yok.bende temel şeyler uzerinden yapabildiği m kadar artık. Doktorum u aradım kahvaltı yapıp öyle gel şeker yüklemeye dedi. Bole bişi duydunuz mu aç gidilmiyor muydu?

ilk haftalardamiyim? :) 15 haftalik oldum ,senden 3 hafta gerideyim yani..... evet reflude var bende cok bulanti ve kusma oldugu icin kilo almafim hala eksi 1-2 kilodayim ..62 ile baslamistim bu sabah 61 geldim ama yediklerime gore degisiyor 60-61 arasi degisiyor..sen kac kilo aldin kacla baslamistin?

kasar peyniri ve butun peynirlerde bana sut gibi dokunuyor malesef..yani butun sut urunleri..yerine koyabilecegim hicbisey yok..sutlac muhallebi falan deniyeyim dedim o da fos cikti...

tokluk sekerine bakicak demekki..zaten ac acda o sey hic icilmez kusturur insani...boylesi daha iyi olmus...

17 kilo aldım çatlaklar 32.haftadan sonra oluşmaya başladı zeytinyağı kullandım başından beri ama çatladi yinede
demekki kac kilo alirsak alalim catlaklar ikiz gebelikte kacinilmaz oluyor..oglumda 13-14 kilo almistim tek bir catlak olmamisti bunda olucak galiba...peki sen yediklerine dikkat ettigin haldemi 17 kilo aldin yoksa herseyi yedinmi? birde catlak onleyici krem kullanmadinmi?

Yediklerime çok fazla dikkat etmedim aslında canimistedigi şeylerden yedim ama abartmadan yedim hiç tatlı şeyler yiyemedim canım hiç istemedi belki onun etkisi olabilir çatlak kremi kullanmadım catlamiyacakmis gibiydi ama işte maalesef çatladi Bebe yağı veya zeytinyağı kullandım sadece sen kaç kilo aldın şimdiye kadar bebislerin cinsiyeti ne

Arkadaslar geceleri cok ciddi ağız kurulduğu şikayetim var. Burnum hep tikali gibi oldugundan ağızdan nefes alıyorum ve bir surecsonra uyandırıyor. Kalorifere ıslak havlu koyuyorum ama con faydası olmuyor. Böyle sıkıntı çeken ve ya başka bir tavsiyesi olan var mı acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…