Benim doğal ikizlerim. Perinatologa gidiyorum ama şart değil arkadaşlardan normal kadın doğum uzmanına gidip memnun olanlar var. Perinatolog sürekli ikiz ucuz riskli gebelikler le muhatap olduğu için daha gözü alışkın oluyor. Tecrübesi oluyor. Diğer doktor da tecrübeli ve güvenilir se sorun olmaz bence.arkadaşlar aranızda tüp bebekle ikizlere hamile kalanların hepsi perinatoloğa riskli doğum uzmanına gitti mi?benim olduğum yerde yok.acaba gıtmek gereklı mı?gittiyseniz kaçıncı ayınızda gıttınız?oyleyse ben de araştırayım en yakın nerde varsa gıdeyım kafama takıldı.
anladım çok sağol.Benim doğal ikizlerim. Perinatologa gidiyorum ama şart değil arkadaşlardan normal kadın doğum uzmanına gidip memnun olanlar var. Perinatolog sürekli ikiz ucuz riskli gebelikler le muhatap olduğu için daha gözü alışkın oluyor. Tecrübesi oluyor. Diğer doktor da tecrübeli ve güvenilir se sorun olmaz bence.
benim 5. haftada 6830 çıkmıştı ondan 3 gün sonra 9500 olmuştu canımSevgili ikiz anneleri benım cok merak ettiğim bir soru var yardımcı olursanız cok memnun kalıcam gebeliğinizin 5 haftasında filan kan degerleriniz kaç çıktı gercekten ikizlerde yuksek mi oluyor teşeklürler
ben de aralık doğumluyum canım. muhtemelen ay farkı var dediğin gibi.hah tamda bunu soracaktim bende sana kremlere basladinmi diyecektim..ben gunde bir kere suruyorum simdilik ama artik arttirmam lazim galiba zaten ilk 3 ay cok susuz kaldim vucudum catlamaya iyice musait duruma geldi kurudu...dedigin gibi biz elimizden geleni yapalim olursada en azindan en aza indirmis oluruz catlaklari... benim yasimda 32 canim senin nickinde 83 gorunce dedim yaslarimiz yakin heralde ondan sordum eylulde dogdum ben belkide aramizda ay farki vardir sadece :)
valla canim dedigin dogru o bolgeyi nemli tutmak onemli olan ama tek biseyede bagli kalmamak lazim..mesela ben oglumda kakao yagi,nemlendirici krem,badem yagi ve catlak onleyici kullqnmistimki o kocaman karnimda bir tek catlak olmadi..insallah yine olmaz...ben de aralık doğumluyum canım. muhtemelen ay farkı var dediğin gibi.
sen de arttır kremleri yağları. ben çatlak kremlerine çok inanmıyorum önemli olan bölgeyi nemli tutmak bence. gerçi aldım bir tane çatlak kremi ama sırf onu sürmüyorum balm şeklinde vücut kremleri de sürüyorum.
bu arada senin çocukların cinsiyeti belli olmuş muydu? yazdın da ben mi unuttum acaba
kızlar benim yüzümde ufak kırmızı lekelenmeler oldu. hiç güneşe de maruz kalmıyorum nemlendiricisiz koruyucusuz da çıkmıyorum ama bir sabah kalktım oldu işte. doktora sordum olur dedi bazen geçer doğumdan sonra bazen de geçmez dedi. belki de çok açık renkliyim ondan da olabilir. sizde de lekelenmeler ya da çil gibi görüntü oluşan var mı?
canan karatay demisti onu ben baskasindan duymadim..ama diyabet olup olmadigimizi anlamak icinde baska caremiz yok yaptirmaktan baska...arkadasim yaptirdi diyabet cikti yaptirmasaydim herseyi yerdim dikkat etmezdim dedi ..ki son ay azcik saldim hemen firlamis doktor ameliyatla alicaz bebegi eger inmezse demis..bence bilmeden 3-4 ay yiyip icmektense bebege hergun zarqr vermektense bir kere yaptirip emin olmak daha mantikli...sonucta bilmeden surekli tatli yiyen annelerde var bir kere icmisiz cokmu? bu da benim fikrim tabi...bende yaptiricam doktorum yazarsa mecburen...Seker yuklemesi yaptırdım bugün .normal çıktı ama çok zor içtim. Limon götürdüm yanımda. Korkarak gittim ins zarar vermemiştir bebeklere tv lerde yaptırmayı n diyorlar ya.
canım bende tüp bebek tedavisiyle ikiz hamileyimarkadaşlar aranızda tüp bebekle ikizlere hamile kalanların hepsi perinatoloğa riskli doğum uzmanına gitti mi?benim olduğum yerde yok.acaba gıtmek gereklı mı?gittiyseniz kaçıncı ayınızda gıttınız?oyleyse ben de araştırayım en yakın nerde varsa gıdeyım kafama takıldı.
canım seninle gebelik haftamız aynıSeker yuklemesi yaptırdım bugün .normal çıktı ama çok zor içtim. Limon götürdüm yanımda. Korkarak gittim ins zarar vermemiştir bebeklere tv lerde yaptırmayı n diyorlar ya.
valla canim dedigin dogru o bolgeyi nemli tutmak onemli olan ama tek biseyede bagli kalmamak lazim..mesela ben oglumda kakao yagi,nemlendirici krem,badem yagi ve catlak onleyici kullqnmistimki o kocaman karnimda bir tek catlak olmadi..insallah yine olmaz...
bebislerimin cinsiyetlerini goremedi doktorumuz canim biri yuzustu yatiyordu oburununkide gorunmesi marta kaldi yani cinsiyet ogrenme durumumuz :) seninkiler belliudi dimi neydi unuttum? bu arada boyun kacti ? kilon cok az eger uzunsan minicik top gibi bir karnin olur :)
ah bu hormonlarBenim yuzumde kirmizi kabartilar ve pullanma var.doktora sordum homonlarla alakali dedi.
Evt haklısın aslinda.Aklımda soru işareti kalmamış oldu.yaptirmasamda ayrı dert olacaktı. Karbonhidratli birsey yerken düşünürdüm 40 kere. Bise kalmadı artık neyse test fln:)canan karatay demisti onu ben baskasindan duymadim..ama diyabet olup olmadigimizi anlamak icinde baska caremiz yok yaptirmaktan baska...arkadasim yaptirdi diyabet cikti yaptirmasaydim herseyi yerdim dikkat etmezdim dedi ..ki son ay azcik saldim hemen firlamis doktor ameliyatla alicaz bebegi eger inmezse demis..bence bilmeden 3-4 ay yiyip icmektense bebege hergun zarqr vermektense bir kere yaptirip emin olmak daha mantikli...sonucta bilmeden surekli tatli yiyen annelerde var bir kere icmisiz cokmu? bu da benim fikrim tabi...bende yaptiricam doktorum yazarsa mecburen...
Ben kullanmıyorum da. Hergün 2-3 ceviz yiyorum omega için.kızlar aranızda omega 3 kullanmaya başlayan var mı?
her içtiğimde midem kalkıyor istifra ediyorum pof ne yapacağımı şaşırdım
Böyle okuyunca evt yaptırmak yaptirmamaktan daha ii kesinlikle.bana da 100 dedi 50 yaptırdım.sen de iyi ki yaptırmışsın tedavisini oluyorsun en azından. Herşey yolunda gider ins tedavi olduktan sonra bence. 37 leri görürüz hep beraberce inscanım seninle gebelik haftamız aynıbende 2 hafta önce 50 lik yaptırdım doktorumuz ikiz olmasa zorlamam ama en azından 50 lik yapalım dedi ben kiloluydum ve 20. haftaya kadar kusarak geçti kilo almadım abur cubur tatlı yemedim kilo almayayım diye buna rağmen şeker testi yüksek çıktı şimdi insilün kullanıyorum her hafta takipdeyim erken doğum riskim var o yüzden şeker yükleme testini iyi ki yaptırmışsın bazı şeyleri telafi etmek mümkün olmuyor maaşaALLAH sorunda çıkmamış gözün aydın
Ben kullanmıyorum da. Hergün 2-3 ceviz yiyorum omega için.
omega ya kaçıncı haftada başlamak gerekiyor?benim doktorum daha vermedi şu an sadece elevit kullanıyorum?doktor başla dedi yeterli gelmeyebilir diye sanırım ceviz de. ama mahvetti beni ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?