Merhaba arkadasim ,ben hemen cevap yazarim diye dusunuyordum ama dusundugum gibi olmadi.Size bahsedeyim ben de dogum yapanlari cok merak ediyordum onlar yazinca rahatliyordum.Ben 5 agustos carsamba gunu sabah 07.30 da dogum salonuna alindim ameliyat onlugu ve varis corabi verdiler giyinmem icin herkese giydiriyorlardi bu corabi kan pihtilasmasi olmasin diye ve ameliyata alindim spinal anestezi oldum belimden hic hissetmedim igne vurulurken ve sonrasinda acayip rahatti ve dogum basladi agri hissetmiyorsunuz fakat icinizde eller hareket halinde garip bir duygu merak heyecan uyanik olmak cok ilginc dr.lar kendi aralarin da sohbet ediyorlar falan neyse ve beklenen o an aglayan birinci bebek sesi inanilmaz bir duygu 3 sn kadar gosteriyorlar ve cekiyorlar sonra 2-3 dk sonra tekrar bir aglama sesi mutluluk bu olsa gerek tarifi yok yasamak gerek 2. Bebegim geldi inanilmazdi hersey 10-15dk icinde oldu ve bitti bebekleri saniyelik gordum hersey iyiydi dogum cok kolaydi hemen o an bitseydi benim ki biraz uzun uzunsurdu bebegin birinin esi rahime
Agzima yapismisti rahmi temizlemeleri uzun surdu o ara belimde agri hissettim agrim var dedim hemen agri kesici igneler yaptilar dikisler atildi bitti. ameliyathaneden beni bir odaya aldilar bikac saniye icinde kuzucuklarimi getirdiler bir besik sedye icinde kizim surekli agliyordu benim de agrilarim tekrar basladi ve benim sedye onde cocuk besik sedye arkada dogumhaneden ciktik dogumhanenin kapisinda esimi gordum ikizler dogmus diye hastanedeki diger hasta yakinlari falan hemen toplandilar asansorle odamiza ciktik cok sukur o an kuveze girmediler fakat ertesi gun kizim sarilik oldu biz taburcu olduk ve taburcu oldugumuz aksam kizim sariliktan yeni dogan yogun bakimina alindi o gunden beri sarilik ile mucadele ediyoruz yavrum kan degisimine kadar gitti hersey oyle guzel giderken sarilik kabusumuz oldu.Neyse ki bugun 3 gundur evdeyiz kizim yogun bakimdayken onu beslemek ve alt temizligi icin gunde 3-4 kez hastane ve ev arasi mekik dokudum.Oglumu ihmal ettim.Simdi o gunleri telafi etmeye calisiyorum.Ne var herkesin cocugu sarilik oluyor diyenlere bakmayin doktorlar bile sariligi onemsemedi en hafif hasta sizsiniz dediler ve fototerapiye ragmen sarilik gerileyecegine ilerledi az kaldi kizimizi kaybediyorduk. Lutfen cok dikkat edin umarim yardimci olmusumdur.Umarim Hayirlisi ile saglikla kucaginiza alirsiniz evlatlarinizi.