- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
- 133
Allah allah canım çok erkenmiş aksamaya sebep oluyo yani demek ki vücut isteyince belli ediyor ben haftaya sorcam doktora sag ol..
benimde kaburgalarım ağrıyor ve sanki böbreğime vuruyor benim randevum haftaya pazartesievet canım çarşamba konuşacağım doktorla. bakalım o bir şey diyecek mi...
ben zaman zaman çok ağır kaburga ağrısı yaşıyorum bel ağrım o kadar kötü olmuyor ama kaburgalardan aynı şekilde uyuyamadığım gece çok. zaten gecede 4-5 kere tuvalete kalkıyorum.
senin inşallah testlerin temiz çıkar da geçici bir ağrıdır umarım...
Benim de ikiz baslarda kanama ve bulantı aşırı bitkinlik yaşadım hayat durdu resmen 11.haftadan beri iyiyim ama ne kadar sürer bilmiyorum tabi çabuk yorulma mevcutevet erkendi. benim ikiz. o yüzden 6. aydan sonra başlaması gereken biçok belirti o hafta başlamıştı. allahım sonumuzu hayır etsin inşllh.
ben geçen sefer o konuyu sordum hatta birkaç sefer önce sordum bende ta 20. hafta civarı başladı. bebeklerden biri üst kaburgama dayanmış durumda ve sıfır hiç mesafe yok. ondan ötürü çok fazla ağrı yapıyor diyaframı da kapatmış durumda. nefes de alamıyorum o yüzden. geçen gittiğimde çok ağrı vardı böbrekle safra kesene baskı yapıyor olabilir dedi bir onlara bakalım dedi. ama bebek öyle bir yerde ki ne böbreğim görünüyor ne safra kesem... güldük falan hatta biraz benim açımdan trajikomik. arada dayanılmaz ağrılar giriyor bıçak saplanır gibi de oluyor ama geçiyor geçmez de kalıcı olursa direkt acile gideceğim herhalde.benimde kaburgalarım ağrıyor ve sanki böbreğime vuruyor benim randevum haftaya pazartesi
sen sorarsan benide bilgilendirirmisin
Teşekkür ederim.yeşil çayın 1 Kupası'nın zararı yok.ayrıca hurma şeker hastalarının yiyebileceği tek tatlı,şekeri yükseltmiyor aksine tedavi ediyor.bu arada tokluk şekerim 74-72 arasında çıkıyor.rafine şeker kesinlikle tüketmiyorum.bilimsel veriler üzerinden araştırmanızı tavsiye ederim hurma mucizevi bir gıda.Hamilelikte yesil çay zararlı olabilir bitki çaylarını cok dikkatli kullanmak lazım.
Birde günde 15 hurma seker acısından zararlı olabilir yuksek şekerde zararlı..
Sen bu capi soruyorsun hep ama bu bir gösterge olamaz çünkü kimimiz 60 cm belle hamile kaldık kimimiz 80 cm belle..
Birde iç karin geniş gibi birsey var kimi 5 kilo alıyor hemen karnı çıkıyor kimi 10 kilo alıyor daha belli olmuyor..
Ciltte cok farklı ..
Bu bende de oluyor ben bebekler kafasını poposunu dayandı diye düşünüyorum ama sanırım öyledir bazen kasıklarımda oluyor bazen göbeğime yakın bazen bir yanda degisik yerlerde o sertleşme oluyor elimi üstüne koyuyorum sonra oradan kaçıyor sanki ağrı kasilma değildir bu heralde
Öncelikle bebişlerin hayırlı olsun, sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Normal doğum planlayan arkadaş da teşekkür ediyor sanaMerhaba Arkadaşlar bende 33. W tek yumurta iklerine hamileyim. Genelde okuyarak takip ediyordum ama bugün yazıyım dedim. Normal doğum planlayan arkadaşı tebrik ediyorum hayırlısıyla yapar inşallah. Bende çok istedim ama 2 doktorumda yanaşmıyor. Göğüs ucu sıkmak, cinselmilişki doğumu tetikleyen etkenlerdendir. Göğüs ucu beyne, beyinde rahme kasılma uyarısı gönderir. İlişkidede erkek menisinde prostaglandin doğumu tetikleme özelliğine sahiptir.
Teşekkür ederim cnm saolasin.benim de etrafim daki ler Bu kadar ağrı için bebek alınmaz diyor. Ağrı rahatsız etmiyor bazen ağrıyor o da söylemeye bile gerek yoktur belki.32 haftalik tek gebe ak ra ba mız kas ik bel ağrısı cekiyor doktora bile gitmiyor diyorlar.doktorumdan çok soğudum almaya çok meraklı dursun diye cesaret vereceğine. Nst sanci cikmasa ben de umursamaz dim da korkuyo insan işte. Ins 36 yı tamamlicaz doktora inat dogurmicam:) hayırlısı neyse o olsun tabii işin şakası. Rahim ağzı fln açılmamış hem de.kILO 2200 2300 dedi ama ultrasona given olmuo artık almi olar kilo yer kalmadı sanırım.çok geçmiş olsun canım kaç kilolar bebekler kendini kurtarmış mı bu sancı sürekli mi yoksa gidip geliyor mu 36 ya az kaldı ben gelişimlerini tamamladıklarına inanmıyorum onun süresi boş yere 40 hafta değil erken doğumu bize empoze etmeye çalşıyorlar bence bak gülsümada hala tık yok diyor kendiliğinden erken gelirse eyvallah ama durduk yerde de alınmasına karşıyım ben Allah bize dayanacak güç ve bebeklerimize de sağlık versin inşallah.
Merhaba arkadaşlar...
Bugün 39. Hafta kontrolüme gittim ve bugün ilk defa alttan ultrason ile muayne etti doktorum. Kendisi bile belki 2 cm açıklık görürüz diye bi umutla baktı amaaaa hala hiç birşey yok. Nst kasılmalarım 20 lerin üzerine çıkmadı. Vee tabi ki yine beklemeye devam dedik :) doktorumu çok seviyorum çünkü gittiğim hastanenin en çok normal doğum yaptıran doktoru o. Elbette bana alternatif olarak görevi icabı soruyor, eğer istiyorsan sezeryanle alabilirim, ama bana sorarsan herşey bu kadar yolunda giderken sezeryan gereksiz diyor. Suları yeterli miktarda, bebekler çok sağlıklı kalp atışları olması gerektiği gibi, kıpır kıpır hareketliler, böbrekleri iyi çalışıyor sürekli çiş yapıyorlarmışŞu an 39+1 im, haftaya yine kontrole çağırdı, doğum programı yapmadık yani :) gittiğimde 40+1 olacağım, ee heralde o zaman bi doğum programı yaparız artık diye ümidim var :) benimde belirgin olarak hissettiğim belirtilerim yok henüz, kasılmalarım iki gün sık sık oluyor, sonra üç gün olmuyor, arada bir adet sancısı gibi sancı geliyor çok sürmeden gidiyor, karnım hala düşmedi, nişan gelmesi veya koyu renk akıntı vs. hiç olmadı. Ne zaman gelecek kızlarım çok merak ediyorum Bunu okuyan tüm hamişlerinde sağlıkla bu haftaları görmelerini dilerim...
canim yaa ne guzel anlatmissin :) Llahim bebislerine saglik sihhat sanada kolaylik versin...Ben bugun oglumu okula biraktim donuste fenalastim yolda bayilma derecesine geldim elimde ekmekler vardi hep sacildi yerlere bir koseye attim kendimi oturdum ayetel kursiyi okudum onuda dusuk tansiyonla yarim yamalak hatirladim halbuki hergun okurum...simdi ben bu haftalarda bu duruma geliyorsam sen nasil dayaniyorsun masallah..hic zorluk cekmiyormussun gibi geliyor seniin yazdiklarini okurken ozeniyorum valla :) masallah diyeyim tekrardan...Allahim hayirli saglikli dogumlar nasip etsin....karnin cok buyudumu peki sanada sorayim capi kac cm aaba karninin?Merhaba arkadaşlar...
Bugün 39. Hafta kontrolüme gittim ve bugün ilk defa alttan ultrason ile muayne etti doktorum. Kendisi bile belki 2 cm açıklık görürüz diye bi umutla baktı amaaaa hala hiç birşey yok. Nst kasılmalarım 20 lerin üzerine çıkmadı. Vee tabi ki yine beklemeye devam dedik :) doktorumu çok seviyorum çünkü gittiğim hastanenin en çok normal doğum yaptıran doktoru o. Elbette bana alternatif olarak görevi icabı soruyor, eğer istiyorsan sezeryanle alabilirim, ama bana sorarsan herşey bu kadar yolunda giderken sezeryan gereksiz diyor. Suları yeterli miktarda, bebekler çok sağlıklı kalp atışları olması gerektiği gibi, kıpır kıpır hareketliler, böbrekleri iyi çalışıyor sürekli çiş yapıyorlarmışŞu an 39+1 im, haftaya yine kontrole çağırdı, doğum programı yapmadık yani :) gittiğimde 40+1 olacağım, ee heralde o zaman bi doğum programı yaparız artık diye ümidim var :) benimde belirgin olarak hissettiğim belirtilerim yok henüz, kasılmalarım iki gün sık sık oluyor, sonra üç gün olmuyor, arada bir adet sancısı gibi sancı geliyor çok sürmeden gidiyor, karnım hala düşmedi, nişan gelmesi veya koyu renk akıntı vs. hiç olmadı. Ne zaman gelecek kızlarım çok merak ediyorum Bunu okuyan tüm hamişlerinde sağlıkla bu haftaları görmelerini dilerim...
Çok teşekkür ederim arkadaşım, kesinlikle aynı fikirdeyim, herşey yolunda giderken, sık sık kontroller yapılırken doktorların bu erkenden sezeryan yaptırma sevdasına anlam veremiyorum bende.Seni ve doktorunu örnek alıyorum. Ins hersey yolundaysa nie sezeryan ve erken alsın bunu kendi doktoruma da solicem.zaten sık kontrol e gidiorum bise olsa müdahele ederler Die düşünüyorum. Herşeyin Hayırli si gönlünce sagliklica olsun:)
Çok geçmiş olsun, şimdi herşey yolundadır inşallah. Bünyeden bünyeye değişiyor işte hamilelik zorlukları, benim de ilk dört ayım kabus gibi geçiyor sonrası rahat geçiyor. Beş aydan sonra da kaburga ağrım başlıyor ama kusmaktansa kaburga ağrısına razı geliyorum. Elbette çok kolay geçmiyor günler benim için ama yatacak kadar yerimden kalkamayacak kadar da zor değil şükür. Eskisi kadar aktif değilim ama yine de azimle aktif olmak için herşeyi yapıyorum. Mesala hala avm lere gidebiliyorum, hala ev gezmelerine gidebiliyorum, hala misafir davet edebiliyorum, hala gece son seans filmlerine kaçamak yapabiliyorum, hala gecenin on ikisinde canım dolbahçede sahlep istediyse üşenmeden kalkıp çekmeköyden dolmabahçeye gidebiliyoruzcanim yaa ne guzel anlatmissin :) Llahim bebislerine saglik sihhat sanada kolaylik versin...Ben bugun oglumu okula biraktim donuste fenalastim yolda bayilma derecesine geldim elimde ekmekler vardi hep sacildi yerlere bir koseye attim kendimi oturdum ayetel kursiyi okudum onuda dusuk tansiyonla yarim yamalak hatirladim halbuki hergun okurum...simdi ben bu haftalarda bu duruma geliyorsam sen nasil dayaniyorsun masallah..hic zorluk cekmiyormussun gibi geliyor seniin yazdiklarini okurken ozeniyorum valla :) masallah diyeyim tekrardan...Allahim hayirli saglikli dogumlar nasip etsin....karnin cok buyudumu peki sanada sorayim capi kac cm aaba karninin?
tamam canim merakla bekliyorum umarim unutmazsin :)Çok geçmiş olsun, şimdi herşey yolundadır inşallah. Bünyeden bünyeye değişiyor işte hamilelik zorlukları, benim de ilk dört ayım kabus gibi geçiyor sonrası rahat geçiyor. Beş aydan sonra da kaburga ağrım başlıyor ama kusmaktansa kaburga ağrısına razı geliyorum. Elbette çok kolay geçmiyor günler benim için ama yatacak kadar yerimden kalkamayacak kadar da zor değil şükür. Eskisi kadar aktif değilim ama yine de azimle aktif olmak için herşeyi yapıyorum. Mesala hala avm lere gidebiliyorum, hala ev gezmelerine gidebiliyorum, hala misafir davet edebiliyorum, hala gece son seans filmlerine kaçamak yapabiliyorum, hala gecenin on ikisinde canım dolbahçede sahlep istediyse üşenmeden kalkıp çekmeköyden dolmabahçeye gidebiliyoruzyani hala salmadım kendimi, azimle çocukda yaparım gezmemide yaparım modundayım yani karnımın çapını inan bende çok merak ediyorum, hep unutuyorum ölçmeyi, ölçtüğüm zaman sana da söylerim
Sen cekmekoyde mi oturuyorsun. Ben orada buyudum ve ailem de hala oradaÇok geçmiş olsun, şimdi herşey yolundadır inşallah. Bünyeden bünyeye değişiyor işte hamilelik zorlukları, benim de ilk dört ayım kabus gibi geçiyor sonrası rahat geçiyor. Beş aydan sonra da kaburga ağrım başlıyor ama kusmaktansa kaburga ağrısına razı geliyorum. Elbette çok kolay geçmiyor günler benim için ama yatacak kadar yerimden kalkamayacak kadar da zor değil şükür. Eskisi kadar aktif değilim ama yine de azimle aktif olmak için herşeyi yapıyorum. Mesala hala avm lere gidebiliyorum, hala ev gezmelerine gidebiliyorum, hala misafir davet edebiliyorum, hala gece son seans filmlerine kaçamak yapabiliyorum, hala gecenin on ikisinde canım dolbahçede sahlep istediyse üşenmeden kalkıp çekmeköyden dolmabahçeye gidebiliyoruzyani hala salmadım kendimi, azimle çocukda yaparım gezmemide yaparım modundayım yani karnımın çapını inan bende çok merak ediyorum, hep unutuyorum ölçmeyi, ölçtüğüm zaman sana da söylerim
ay canım çok geçmiş olsun yaa Allah beterinden saklasın. çok dikkat et kendine.canim yaa ne guzel anlatmissin :) Llahim bebislerine saglik sihhat sanada kolaylik versin...Ben bugun oglumu okula biraktim donuste fenalastim yolda bayilma derecesine geldim elimde ekmekler vardi hep sacildi yerlere bir koseye attim kendimi oturdum ayetel kursiyi okudum onuda dusuk tansiyonla yarim yamalak hatirladim halbuki hergun okurum...simdi ben bu haftalarda bu duruma geliyorsam sen nasil dayaniyorsun masallah..hic zorluk cekmiyormussun gibi geliyor seniin yazdiklarini okurken ozeniyorum valla :) masallah diyeyim tekrardan...Allahim hayirli saglikli dogumlar nasip etsin....karnin cok buyudumu peki sanada sorayim capi kac cm aaba karninin?
Çok geçmiş olsun, şimdi herşey yolundadır inşallah. Bünyeden bünyeye değişiyor işte hamilelik zorlukları, benim de ilk dört ayım kabus gibi geçiyor sonrası rahat geçiyor. Beş aydan sonra da kaburga ağrım başlıyor ama kusmaktansa kaburga ağrısına razı geliyorum. Elbette çok kolay geçmiyor günler benim için ama yatacak kadar yerimden kalkamayacak kadar da zor değil şükür. Eskisi kadar aktif değilim ama yine de azimle aktif olmak için herşeyi yapıyorum. Mesala hala avm lere gidebiliyorum, hala ev gezmelerine gidebiliyorum, hala misafir davet edebiliyorum, hala gece son seans filmlerine kaçamak yapabiliyorum, hala gecenin on ikisinde canım dolbahçede sahlep istediyse üşenmeden kalkıp çekmeköyden dolmabahçeye gidebiliyoruzyani hala salmadım kendimi, azimle çocukda yaparım gezmemide yaparım modundayım yani karnımın çapını inan bende çok merak ediyorum, hep unutuyorum ölçmeyi, ölçtüğüm zaman sana da söylerim
sağol canım benimde kalıcı olmuyor Allahtan geçiyor bir süre sonra.ben geçen sefer o konuyu sordum hatta birkaç sefer önce sordum bende ta 20. hafta civarı başladı. bebeklerden biri üst kaburgama dayanmış durumda ve sıfır hiç mesafe yok. ondan ötürü çok fazla ağrı yapıyor diyaframı da kapatmış durumda. nefes de alamıyorum o yüzden. geçen gittiğimde çok ağrı vardı böbrekle safra kesene baskı yapıyor olabilir dedi bir onlara bakalım dedi. ama bebek öyle bir yerde ki ne böbreğim görünüyor ne safra kesem... güldük falan hatta biraz benim açımdan trajikomik. arada dayanılmaz ağrılar giriyor bıçak saplanır gibi de oluyor ama geçiyor geçmez de kalıcı olursa direkt acile gideceğim herhalde.
çarşamba ona da baktıracağım bir değişiklik var mı ya da başka bir sebebi var mı diye olursa yazarım ben yine...
Rahim büyüyo bebişler hızla büyüyo aşırı değilse agrın telaşlanma canım mutlaka doktora danış rahim boyunu ölçtür..kızlar benimde bir sorum olacak, benimde ikizlerim olacaK Allah nasip ederse..ama özellikle akşamları yatakta sağa sola dönerken vajinamda sanki inanılmaz ağrı oluyor sanki ağda yaptırmış gibi diyim..akşamları kalça kramp ta giriyor geriliyor çalışıyorum ama genelde oturuyorum acaba iş yorgunluğumu..benim gibi sıkıntısı olan var mı ? doktoru aramak istemiyorum 2 -3 haftadır var ay sonu kontrolüm..
Rahim büyüyo bebişler hızla büyüyo aşırı değilse agrın telaşlanma canım mutlaka doktora danış rahim boyunu ölçtür..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?