bana iki ayrı doktor iki farklı şey soylemişti. 14. haftadaydım. biri hiç problem yok istediğin gibi seyahat edebilir, merdiven çıkabilirsin demişti. diğeri de ikiz gebelerin çok ayakta gezmesinden yana değilim. rapor verelim sen dinlen demişti. beniöm de kafam allak bullak olmuştu. dahası ben dinlen diyen doktra daha çok güvenirken eşim diğerini daha güvenilir bulmuştu. ben de dinlenirken hep abartıyo muyum acaba diye geçiriyodum içimden. sonuç olarak allaha emanetler canım. seninki ne dicek çok merak ediyorum.
Doktora gittim çok şükür bi sıkıntı olmaz dedi..sadece kasiste yada bozuk yollarda sarsılmamaya dikkat et dedi..Allaha emanetler, Rabbim korusun..canım ben ilk üç ay sonrası seyahat ettim. doktorumla konuştum bir sıkıntı olmadığını söyledi. uçak seyahatiydi benimkisi ama sık sık da otobüsle seyahat ettim. tabi çok yorucu oluyor o ayrı ama çok büyük bir sıkıntı yaşamamıştım. sen yine de her ihtimale karşı doktora gittiğinde seyahat etmesinde bir sıkıntı yoktur yazısı iste doktorundan karnın büyükse uçak seyahatlerinde isteyebilirler.
Doktora gittim çok şükür bi sıkıntı olmaz dedi..sadece kasiste yada bozuk yollarda sarsılmamaya dikkat et dedi..Allaha emanetler, Rabbim korusun..
s
s a kızlar ben de bir kaç hafta sonra uçak yolculuğu yapacağım şimdi 23.haftamdayım ama o zamana kadar 26 olur doktorm tavsiye etmiyorum dedibenim de gitmem gerek özel bir nedenin yok hiç bir hamileye yolculuk tavsiye etmem dedi kafam çok karışık ama RABBİME emanetler ...
takma yine canım sen. çok şükür sona gelmişsin zaten. 32 yi bitirmişsin. artık yavaş yavaş rahatlar için.doktorun ii olduğunu söylüyorlar docent zaten. Hastane de ii. Onu da Takma maya çalışıyorum. ALLAH bilir sonuçta o bileMez. Duran çocuğu da almaz heralde. bilmiyorum artık düşünmek istemiyorum.
En baştan beri olcuyor lar. Ultrasonda. Sen yine de hatirlat.benim doktorum rahim ağzı kapalı fln diye soyluyor.Kızlar bu rahim ağzı uzunluğu kaçıncı haftada ölçülüyor? Benim duyduğum doğuma yakın ölçüldüğü, ama bazı arkadaşlar 13.haftada ölçülmüşler kafam karıştı
Bence de zaman geçtikçe kısa mesafe bile olsa yürümek zorlaşıyor nefesaalmakta. Arabaya binmek inmek bile zor geliyor bana. Öncesinde daha zevkli suna da bakiym buna da die gezerken son haftaya bırakırsanız bir an önce alınsın die mecburiyet gibi oluo. ALLAH nasip ettiyse doğar yaşar zaten.Kizlar, alisverisinizi sonlara birakmayin. 20 li haftanin basinda hazirlayin herseyinizi. Ilerleyen haftalarda rahat yuruyemeyeceksiniz. Bol bol dinlenin. Kendinizi zorlamayin. Kasilma tum karninizda olur. Kasildigini hissedersiniz, bir muddet sonra iner. Benim 20 haftalar daha zordu sanki, agrim, kramplarim olurdu. Buyudukleri zaman gobeginizin gerginligini ve asagi dogru basincin arttigini hissedersiniz. Sonra gobeginiz buyur, rahatlarsiniz.
canım karbonhidratlı değil proteinli beslenmeye çalış. ben şimdiye kadar 9 kilo aldım ama tuz şeker ekmek yememeye çalıştım. kepek ekmeği yiyorum hep. çikolata ve tatlı minimum düzeyde. yumurta, süt yoğurt çok önemli bu arada. 20. haftada benim bebeklerden biri 20 gün geri kaldı. her gün kahvaltıda 2 yumurta yedim. süt yoğurt ceviz et yedim. ıvır zıvırları tamamen çıkardım hayatımda şimdi arayı kapatmak üzere.Bende üç kilo almışım.oysaki hep karbonhidratlı yiyecekler tukettim.devamlıda yatıyorum.sen ölçtürdüğünde kaç günlüktün canım,masallah boyları iyi.ben en son 12+2 de 5.5cm idi.
Teşekkür ederim canim. Sizler de saglikli bir sekilde son haftalara gelirsiniz InsallahEvet canım biz daha yolun yarısındayız,maşallah sen bitiriyosun sağlıcakla sorunsuz bir şekilde doğumun gerçekleşir inşallah Allah kolaylık versin...
Teşekkürler canim. Evdeyken daha rahat oluyor. Sizin de cabucak gececek gunleriniz Insallah. Saglikli bir sekilde bebeklerimizi kucagimiza aliriz InsallahRabbim hayirla kurtarsin.bu haftalaro görebilmeyi Rabbim hepimize nasip etsin inş..calusirken haftaya basliyordum bitiyordu.simdi tümüyle dinlenmek..umarom cabuk geçer benim içimde..
Canim ben de uyusma olmuyor. Sislik de fazla degil. Yuruyusu normalde cok severim, hatta 1 saate yakin yururdum ama maalesef yuruyemiyorum. Doktor da onermedi zaten. Az yurusem, basinc artiyor ve o bolgedeki kemik aciyor. Sanki bebekler çıkacakmış gibi geliyor. Belime agri giriyor bir de tum vucudum dayak yemis gibi, etlerimde dahil agriyor. Ayin 9unda tekrar randevum var. O gun normal doguma musaitse normal karari alacak, degilse 11inde sezeryan karari verecek sanirim. Sekreteri hazirlikli ol dedi 11 mart icin. Heyecanla bekliyoruz.Neryukseldi senin de ellerinde uyusma oluyor mu.sislik ve uyusma var gece ağrısından uyuyamiyorum doktor normal dedi. Ayrıca sana gün verdi mi.surekli evde misin yürüyüş fln yapio musun. ya da yatıp uzanı o musun nasıl geciorus un son zamanları.
bende haftaya ayrıntılı ultrasona gideceğim ve orda doktora söyleyeceğim ölçsün diye şimdiye kadarHaftaya ayrıntılı ultrason var başka dr. gidicem olmassa ona söylerim cnm teşekkürler cevabın için...
cevizi yiyemiyorum.proteın ve sut urunlerını de tuketıyorum ama yanında ekmekte cok yıyorum.bugun yıne kanamam var neden oluyor dınlendıgım halde anlamadım.antıbıyotık kullanıyordum o yaparmı acabacanım karbonhidratlı değil proteinli beslenmeye çalış. ben şimdiye kadar 9 kilo aldım ama tuz şeker ekmek yememeye çalıştım. kepek ekmeği yiyorum hep. çikolata ve tatlı minimum düzeyde. yumurta, süt yoğurt çok önemli bu arada. 20. haftada benim bebeklerden biri 20 gün geri kaldı. her gün kahvaltıda 2 yumurta yedim. süt yoğurt ceviz et yedim. ıvır zıvırları tamamen çıkardım hayatımda şimdi arayı kapatmak üzere.
ben de şu an gripten dolayı antibiyotik kullanıyorum ama yan etki görmedim. doktoruna sor bakalım belki bıraktırır. sen yine yatmaya devam et kanaman varsa. ihmal de etme doktora git. ceviz beyin gelişimi için önemli.. balık yemeyi de unutmacevizi yiyemiyorum.proteın ve sut urunlerını de tuketıyorum ama yanında ekmekte cok yıyorum.bugun yıne kanamam var neden oluyor dınlendıgım halde anlamadım.antıbıyotık kullanıyordum o yaparmı acaba
benımle haftanız yakın bebıslerın kılosu nasıl benım kızım bıraz grıde kaldı ona uzuldum sızınkınıde okurken merak ettımKozlar kontrolün oldu şükürler olsun 3 cm üzerinde. İlerleme mis. Buna güvenip kalkmiyorsun dedi 15 gün sonra tekrar kontrolün var.bebiskerimde iyiler.Allah im korkusu yetiyor insana.inş tüm bebisler vakitlerinde sağlikla dünyaya gelirler..popo hastasiyim.bu gidişle isiramicam onlari. Rabbim isteyen herkes e annelik duygusunu doyasiya yasatsin inş
geçmiş olsun canım yine de doktorun dediği gibi bol bol dinlen uzan.Kozlar kontrolün oldu şükürler olsun 3 cm üzerinde. İlerleme mis. Buna güvenip kalkmiyorsun dedi 15 gün sonra tekrar kontrolün var.bebiskerimde iyiler.Allah im korkusu yetiyor insana.inş tüm bebisler vakitlerinde sağlikla dünyaya gelirler..popo hastasiyim.bu gidişle isiramicam onlari. Rabbim isteyen herkes e annelik duygusunu doyasiya yasatsin inş
canım benim de kızım 10 gün geriye düşmüştü şimdi toparladı çok şükür. 4 güne kadar indirdik arayı. yumurta süt yoğurt pekmez et ceviz balık takviyesi yap. yetişir inş. üzülmebenımle haftanız yakın bebıslerın kılosu nasıl benım kızım bıraz grıde kaldı ona uzuldum sızınkınıde okurken merak ettım
geçmiş olsun canım. haftan baya ilerlemiş çok şükür. biz de o günleri görrüz inş.Arkadaşlar merhaba. cumartesi günü doktora gittim. nst çekildi ve sancı çıktı. doktor rahim ağzı uzunluğun 3 cm açılma yok, sancını kontrol altına almamız yeterli dedi. serum bağlandı ve dil altı nidilat verildi. sonra yeniden NST çekildi, şükürler olsun kasılmalar azalmış. bana gizli olarak nidilat haplardan verdi bayağı ve sabah akşam birer tane alacaksın dedi. Arkadaşlar o kadar korktuk ki eşimle, artık sürekli uzanıyorum. ayağımı yukarı kaldırıyorum fırsat buldukça. Ben cuma günü doktorum yasakladığı halde ev temizliği yaptım, ara ara dinlendim ama demek ki 30 dan sonra kendimizi yormamız gerekli. Sizler de lütfen dikkat edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?