11 Mart mi hadi hayırlısı bakalım. Sağlıkla kucağına alırsın ins. O zamana nerdeyse 37. Haftan olcak galiba. Bende çok yuruyemiyo r um basınç giyi çekilme gibi bişe oluo. Çok uzun mesafeli yerlere gitmiyorum.son zamanlar nolur n olmaz die ama otur mala ra gidiorum çok oturur sam ayaklarım şişiyor. ben de sabaha karşı ancak uyuyabildigim için geç kalkiyorum kahvaltı öğle yemeği vitamin saatleri karışıyor hep. Her hafta kontrole çağırıyor çarşamba yine gidicem. Hastane çantasI hazirlicam haftasonu.Canim ben de uyusma olmuyor. Sislik de fazla degil. Yuruyusu normalde cok severim, hatta 1 saate yakin yururdum ama maalesef yuruyemiyorum. Doktor da onermedi zaten. Az yurusem, basinc artiyor ve o bolgedeki kemik aciyor. Sanki bebekler çıkacakmış gibi geliyor. Belime agri giriyor bir de tum vucudum dayak yemis gibi, etlerimde dahil agriyor. Ayin 9unda tekrar randevum var. O gun normal doguma musaitse normal karari alacak, degilse 11inde sezeryan karari verecek sanirim. Sekreteri hazirlikli ol dedi 11 mart icin. Heyecanla bekliyoruz.
Geceleri uyuyamiyorum, sabaha karsi uyuyorum ancak. Esim ve kizim okula giderken kalkip birseyler yiyorum ve tekrar yatıyorum oglene kadar. Sonra yemek yapiyorum, oturuyorum. Oyle surekli yatmiyorum. Misafirlige gidiyorum. Dikkat edip, yormazsaniz kendinizi fazla bi sıkıntı olmuyor canim
cok geçmiş olsun 35. haftaya gelmek bile çok güzel. ama yine de ne kadar dursa lar kar tabii. Sancıyı hissettim mi peki nasıl oluyor. Gün verdi mi doktor. Sagliklica zamanında kuca kla Rumi za alırız inş. Ciger gelistirici olmuş muydun bi de.Arkadaşlar merhaba. cumartesi günü doktora gittim. nst çekildi ve sancı çıktı. doktor rahim ağzı uzunluğun 3 cm açılma yok, sancını kontrol altına almamız yeterli dedi. serum bağlandı ve dil altı nidilat verildi. sonra yeniden NST çekildi, şükürler olsun kasılmalar azalmış. bana gizli olarak nidilat haplardan verdi bayağı ve sabah akşam birer tane alacaksın dedi. Arkadaşlar o kadar korktuk ki eşimle, artık sürekli uzanıyorum. ayağımı yukarı kaldırıyorum fırsat buldukça. Ben cuma günü doktorum yasakladığı halde ev temizliği yaptım, ara ara dinlendim ama demek ki 30 dan sonra kendimizi yormamız gerekli. Sizler de lütfen dikkat edin...
Gecmis olsun canim ya, bebislerin kilosu nasil peki. Sen bu halinle nasil temizlik yapabildin, helal olsun valla. Ama dedigin gibi yorulunca kasilmalar cogaliyor. Doktorum beni normal doguma elverisli olmazsam, 11de sezeryana alacak. 9unda randevum var. O gun belli olacak. Ama sezeryan olurum herhalde. Srn de bozma moralini. Cok sukur atlattik tehlikeli haftalari.Arkadaşlar merhaba. cumartesi günü doktora gittim. nst çekildi ve sancı çıktı. doktor rahim ağzı uzunluğun 3 cm açılma yok, sancını kontrol altına almamız yeterli dedi. serum bağlandı ve dil altı nidilat verildi. sonra yeniden NST çekildi, şükürler olsun kasılmalar azalmış. bana gizli olarak nidilat haplardan verdi bayağı ve sabah akşam birer tane alacaksın dedi. Arkadaşlar o kadar korktuk ki eşimle, artık sürekli uzanıyorum. ayağımı yukarı kaldırıyorum fırsat buldukça. Ben cuma günü doktorum yasakladığı halde ev temizliği yaptım, ara ara dinlendim ama demek ki 30 dan sonra kendimizi yormamız gerekli. Sizler de lütfen dikkat edin...
Teşekkür ederim canim. Ben de sabah kalkip, birseyler yiyip tekrar yatiyorum.11 Mart mi hadi hayırlısı bakalım. Sağlıkla kucağına alırsın ins. O zamana nerdeyse 37. Haftan olcak galiba. Bende çok yuruyemiyo r um basınç giyi çekilme gibi bişe oluo. Çok uzun mesafeli yerlere gitmiyorum.son zamanlar nolur n olmaz die ama otur mala ra gidiorum çok oturur sam ayaklarım şişiyor. ben de sabaha karşı ancak uyuyabildigim için geç kalkiyorum kahvaltı öğle yemeği vitamin saatleri karışıyor hep. Her hafta kontrole çağırıyor çarşamba yine gidicem. Hastane çantasI hazirlicam haftasonu.
Insallah ya resmen kendimi zaten o yiyeceklere verdim sutu pek sevmiyodum simdi nasil içiyorum insallah duzelir ya nasil kotu hissediyo kendini insancanım benim de kızım 10 gün geriye düşmüştü şimdi toparladı çok şükür. 4 güne kadar indirdik arayı. yumurta süt yoğurt pekmez et ceviz balık takviyesi yap. yetişir inş. üzülme
amin ALLAH razı olsun...Ucak yolculugu icin bisey diyemem ama araba yolculugu beni cok strese sokuyo.hele ki bosuk yollarda bi o yana bi bu yana sallaninca her seferinde bidaha binmicem diyorum. Allah korusun yollarin nasil oldugu da onemli tabi. Ama ucak yolculugu icin bi fikrim yok. Allah korusun canim.
Allah razi olsun. Rabbim sizlere de sorunsuz bir hamilelik sureci gecirmenizi nasip etsinDoğumu yaklaşan arkadaşlar Rabbim kurtarsin sizleri sağsalim evlatlarinizi kucaklariniza alin insallah darisi bizlere biz daha yolun basindayiz :) insallah zaman guzel ve cabuk gecer bizede Rabbim her isteyene nasip etsin insallah..
Amin canım inşallah kulun kula ettiği dua makbulmuş Birbirimizi tanimadan oyle icten oyle guzel dualar ediyoruzki Rabbim insallah kabul eder bizleri sevindirdigi gibi insallah evlat hasreti ceken tum arkadaslarida sevindirir Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun..Allah razi olsun. Rabbim sizlere de sorunsuz bir hamilelik sureci gecirmenizi nasip etsin
doğru söylüyorsun ben şimdi bile zorlanmaya başladım yürürken hemen yoruluyorum. ikea gezerken 4 ayrı noktada oturdum :))Kizlar, alisverisinizi sonlara birakmayin. 20 li haftanin basinda hazirlayin herseyinizi. Ilerleyen haftalarda rahat yuruyemeyeceksiniz. Bol bol dinlenin. Kendinizi zorlamayin. Kasilma tum karninizda olur. Kasildigini hissedersiniz, bir muddet sonra iner. Benim 20 haftalar daha zordu sanki, agrim, kramplarim olurdu. Buyudukleri zaman gobeginizin gerginligini ve asagi dogru basincin arttigini hissedersiniz. Sonra gobeginiz buyur, rahatlarsiniz.
Canim ben de uyusma olmuyor. Sislik de fazla degil. Yuruyusu normalde cok severim, hatta 1 saate yakin yururdum ama maalesef yuruyemiyorum. Doktor da onermedi zaten. Az yurusem, basinc artiyor ve o bolgedeki kemik aciyor. Sanki bebekler çıkacakmış gibi geliyor. Belime agri giriyor bir de tum vucudum dayak yemis gibi, etlerimde dahil agriyor. Ayin 9unda tekrar randevum var. O gun normal doguma musaitse normal karari alacak, degilse 11inde sezeryan karari verecek sanirim. Sekreteri hazirlikli ol dedi 11 mart icin. Heyecanla bekliyoruz.
Geceleri uyuyamiyorum, sabaha karsi uyuyorum ancak. Esim ve kizim okula giderken kalkip birseyler yiyorum ve tekrar yatıyorum oglene kadar. Sonra yemek yapiyorum, oturuyorum. Oyle surekli yatmiyorum. Misafirlige gidiyorum. Dikkat edip, yormazsaniz kendinizi fazla bi sıkıntı olmuyor canim
Cok sukur Rabbime, insallah sizlerin de rahat olur. Zorluyor beni de ama yasadiklarim normal oldugu icin biraz da ben sorun etmiyorum.maşallah canım ya yine iyi senin durumun. azıcık bir zamanınız kalmış. umarım sorunsuz kucağına alırsın bebeklerini...
Ben daha bir igne bile almadım. Transfuzyondan korkuyorum hep birsey olcak gibi geliyor insallah olmaz. Yeni doğan kıyafetini birde bezi premature mı aldınız? Bir de mama aldınız mı?Cok sukur Rabbime, insallah sizlerin de rahat olur. Zorluyor beni de ama yasadiklarim normal oldugu icin biraz da ben sorun etmiyorum.
Insallah hepimiz sagliklica aliriz bebislerimizi kucagimiza
bende almadım bir şey bende inşallah 30 lu haftalara doğru alacağım benimde merak ettiğim konu prematüre kıyafet miBen daha bir igne bile almadım. Transfuzyondan korkuyorum hep birsey olcak gibi geliyor insallah olmaz. Yeni doğan kıyafetini birde bezi premature mı aldınız? Bir de mama aldınız mı?
doktorların dediği sizin giydiğinizden sadece bir kat fazla giydirin öyle kat kat giydirmeyin. mesela bodynin üzerine bir penye yelek ya da penye hırka gibi bir şey olabilir...bende almadım bir şey bende inşallah 30 lu haftalara doğru alacağım benimde merak ettiğim konu prematüre kıyafet mi
yoksa normal yeni doğan mı almalı.Yaza denk geldiği için nasıl giydirilmeli?kısa mı yoksa uzun mu alt tarafı falan
oğlum kışın doğduğu için giydirmek kolaydı :)
tedbir amaçlı yaptırıyoruz düşük tehlikem olmadı hiç ama doktorum benden çok korkuyor bişey olacak diyeşu an 27. haftadayım. pazartesi 28 olucam 28 de başlayacam. bi sıkıntı mı var peki? tedbir amaçlı mı başlattı
kısa kollu body almak daha mantıklı değilmi?ben Antalyada oturuyorum yazın burası felaket sıcak oluyordoktorların dediği sizin giydiğinizden sadece bir kat fazla giydirin öyle kat kat giydirmeyin. mesela bodynin üzerine bir penye yelek ya da penye hırka gibi bir şey olabilir...
kızlar ev işlerini nasıl yapıyorsunuz mesela ben bugun süpürge yaparken bayağı bir belim ağrıdı korkuyorum
ama mecbur genede ben yapmalıyım
kımsem yok yardım edecek
Bence de yarım kollu body çorap ve bere iyi olur zaten en çok ayakları ve başı üşürmüş,bide zaten penye battaniyede sarılı durucak nasıl olsakısa kollu body almak daha mantıklı değilmi?ben Antalyada oturuyorum yazın burası felaket sıcak oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?