• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

ben ilk hamileligimde kakao yagi kullanmistim, ikizlerimde ise yine aktardan aldigim cinar marka bitkisel catlak yagini kullaniyorum. su ana kadar toplasmda 8 tane bitirdim yagdan. sukur hic catlagim olmadi. benim ailemde ablalarimdan birinde catlak cok olmustu, digerinde de cok az oldu. bu arada bu catlaklar olustuktan sonra giderilmesi cok zormus. onemli olan olusmadan onlemimizi almak...
Merhaba herkes gibi bende çatlak olayına takıldım hele fotoları görünce cok korktum. O kadar cok olmuş olamaz gibi geldi. Ilk gebeliğimde cok cok az olmuştu belli belirsiz zaten doğumdan sonra farketmiştim kırmızı bir çizgi filan hic yoktu. Şimdide lierac, mustela ve badem yağı kullanıyorum. Fakat kilo alımım ilk gebeliğime (toplam 12 almıştım) gore hızlı (6 kilo aldim bile) bu nedenle catlicak diye endiseliyim. Sizin bu çınar çatlak kremine internetten baktım simdi siz mağazadan mı alıyorsunuz? Nereden aldığınızı sorsam? Temin edelim hemen :)

Doktor sana doğumla ilgili bişey söyledi mi.ben 31 deyim herseye hazırlıklı ol dedi korktum ben de. Herşey kasılma hersey ağrı gibi gelmeye başladı. Acilen psikolojimi duzeltmem lazım.
Dogum iznine ayrildiysan bol bol sol tarafina yatip dinlen bir de bol su icmek (3lt) erken dogumu engelliyormus. Hemen moralini bozma lutfen. Rahim agzinda herhangi bir acilma yada rahim boynunda kisalma olmadikca stres yapmaya gerek yok oyle bir durumda da zaten hastaneye yatirip ilacla durduruyorlar. Allah hayirlisi ile saglikla kucagina almayi nasip eder umarim. Doktor sadece uyarmak, dikkatli olmani saglamak icin oyle soylemis olabilir.

Kızlar selam umarım herkes iyidir ben doğum yaptım 13 şubatta çok şükür ertesi gün taburcu oldukbebislerimle evimizdeyiz allah hepinize hayirlisiyla bu duyguyu yaşatsin inş. Eve ogluslarimla dönmek öyle bir duygu ki anlatamam cokkk şükür Rabbime yeni yeni ayağa kalkiyorum hepinize hhayırlı doğumlar diliyorum

Ne guzel haberler, insallah darisi hepimizin basina olsun:) Allah saglikli, uzun anali babali omurler versin ogluslarina. Isimlerine ne karar verdiniz?

kızlar bugün banyo yaparken farkettim karnımın altı kırmızı kırmızı olmuş. bu hafta oldu, geçen hafta yoktu moralim bozuldu öyle görünce..

Canım sorma taşınıyoruz bu hafta her yer her yerde. Ben de güya bir şey yapmamaya çalışıyorum ama herhalde yapıyorum ister istemez indir kaldır olmasa da Eğilip kalkıyorum falan... Bu haftayı bir atlatırsak bir nebze rahatlayacağım. Dün de Ayrıntılı ultrasona girdim. Bebekler iyi çok şükür inşallah bu telaşeden onlar da ben de sorunsuz çıkarız.
Yalnız doktor dedi ki erkek çocuklarında böbreklerde biraz büyüklük olabiliyormuş benimkilerin de büyük onu gözlemleyecekler. Bir de birinin beyninde iki tane içi su dolu kitle varmış o da zamanla kaybolur önemli değil dedi. Öyle deyiverince korktum başta ama önemli bir şey olsa önemli derdi değil mi...

Bu arada korse hani hamileler için oluyorya onlardan hani kullanan vardır da tavsiye eder belki diye sordum. Çok fena sağ tarafım özellikle :KK43:

Insallah hic bir sorun olmaz bebeklerinde. Hic kafayi takip kendini bu surecte uzme cnm. hem tasiniyormussunda kendini yorma. Bobrek konusunu bilemiyorum ama Benim bir arkadasimin oglununda anne karnindayken beyinde sivi dolu kitle var demislerdi cok sikinti etti kiz, kac cesit doktor prof gezdi hepsi zamanla yok oluyor dediler. yine de bebek dogunca icine sinmedi baktirdi hicbirsey cikmadi. Olabiliyor boyle seyler, eskiden ultrason incelemeleri bu kadar yaygin kullanilmadigi ayni zamanda cihazlar bu kadar ayrintili bilgi vermedigi icin hic duymadigimiz seyler ortaya cikiyor ancak rabbim biliyor neler, neden oluyor iceride. Umarim saglikla alirsin bebislerini kucagina.

Insallah hic bir sorun olmaz bebeklerinde. Hic kafayi takip kendini bu surecte uzme cnm. hem tasiniyormussunda kendini yorma. Bobrek konusunu bilemiyorum ama Benim bir arkadasimin oglununda anne karnindayken beyinde sivi dolu kitle var demislerdi cok sikinti etti kiz, kac cesit doktor prof gezdi hepsi zamanla yok oluyor dediler. yine de bebek dogunca icine sinmedi baktirdi hicbirsey cikmadi. Olabiliyor boyle seyler, eskiden ultrason incelemeleri bu kadar yaygin kullanilmadigi ayni zamanda cihazlar bu kadar ayrintili bilgi vermedigi icin hic duymadigimiz seyler ortaya cikiyor ancak rabbim biliyor neler, neden oluyor iceride. Umarim saglikla alirsin bebislerini kucagina.
Çok sağol canım ya moral oluyor böyle duyunca. Ben tabi ilk kez duydum böyle bir şey. Inşallah kendi kendine geçer... Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi...
Taşınma da yeterince stresli zaten ve sanırım belimi incittim pek bir şey yapmamama rağmen :( dua edin bana olur mu enerjiye ihtiyacım var bol bol...

Rahim de aci
Dogum iznine ayrildiysan bol bol sol tarafina yatip dinlen bir de bol su icmek (3lt) erken dogumu engelliyormus. Hemen moralini bozma lutfen. Rahim agzinda herhangi bir acilma yada rahim boynunda kisalma olmadikca stres yapmaya gerek yok oyle bir durumda da zaten hastaneye yatirip ilacla durduruyorlar. Allah hayirlisi ile saglikla kucagina almayi nasip eder umarim. Doktor sadece uyarmak, dikkatli olmani saglamak icin oyle soylemis olabilir.
rahimde açılma yok ama en ufak kasılma sancı da gel deyince insan herseye pimpirik oluo bu dönemde zaten. Ins. Herşey yolunda gider saolasin. Catlaklar için ben de kakao yağı kullanıyorum. Ben pAn tol ve badem yagini karıştırıp suruyorlarmis onu deniycem bi de. Genetik bişe bu bence.ben de 15 kILO aldım daha sa alırım iştahı m çok açık özellikle akşam daha bi acikip yatana kadar yiyorum bunu duzeltmem lazım.

B
Çok sağol canım ya moral oluyor böyle duyunca. Ben tabi ilk kez duydum böyle bir şey. Inşallah kendi kendine geçer... Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi...
Taşınma da yeterince stresli zaten ve sanırım belimi incittim pek bir şey yapmamama rağmen :KK43: dua edin bana olur mu enerjiye ihtiyacım var bol bol...
Ben De bi Tanıdık tan duymuştum zamanla düzelir demiş doktor bişe de olmamış. taşınma işi ne kadar da bise yapmıyorum desen yorar. Eve temizliğe geldiler tüm işi kadın yaptı ben yine de yoruldum. Yavaş yavaş halledersin artık. Ben de evdeyim ama sürekli bi iş çıkıo yemek bulasik çamaşır onlar bile yoru o artık. Sen de dinlen ev nasılsa yerleştirilir bi şekilde zamanla kolay gelsin

B

Ben De bi Tanıdık tan duymuştum zamanla düzelir demiş doktor bişe de olmamış. taşınma işi ne kadar da bise yapmıyorum desen yorar. Eve temizliğe geldiler tüm işi kadın yaptı ben yine de yoruldum. Yavaş yavaş halledersin artık. Ben de evdeyim ama sürekli bi iş çıkıo yemek bulasik çamaşır onlar bile yoru o artık. Sen de dinlen ev nasılsa yerleştirilir bi şekilde zamanla kolay gelsin

Çok teşekkürler. Ben de bu sefer taşımacılar ve yardımcı kadının performansına bağlıyım. Dün yardımcıyla birlikte bir şeyleri iç içe koyalım dedik. Ben bir şey yapmadım güya sandalyede oturdum ama herhalde sandalyede oturmaktan gece belimin ağrısından uyuyamadım.
Neyse inşallah bitecek bu günler de geride kalacak...

Rahim de aci

rahimde açılma yok ama en ufak kasılma sancı da gel deyince insan herseye pimpirik oluo bu dönemde zaten. Ins. Herşey yolunda gider saolasin. Catlaklar için ben de kakao yağı kullanıyorum. Ben pAn tol ve badem yagini karıştırıp suruyorlarmis onu deniycem bi de. Genetik bişe bu bence.ben de 15 kILO aldım daha sa alırım iştahı m çok açık özellikle akşam daha bi acikip yatana kadar yiyorum bunu duzeltmem lazım.
Ben yiyemiyorum ya azıcık fazla yesem karnıma baskı yapıyor bu sefer hareket edemiyorum. Belki de yiyebiliyorken yemek lazımdır yağlı falan olmadığı sürece...

Doktor sana doğumla ilgili bişey söyledi mi.ben 31 deyim herseye hazırlıklı ol dedi korktum ben de. Herşey kasılma hersey ağrı gibi gelmeye başladı. Acilen psikolojimi duzeltmem lazım.
31.haftamda ailece korkuttu bizi doktorum. 34 e kadar dayanacaksin. b:)ujnun icin is yaspmak, agir kaldirmak yok, bol istirahat dedi. eger 34 den once dogum gerceklesirse en az 15 gun kuvezde kalir bebekleriniz hem manen hem de madden(kuvez parasini devlet karsiliyor ama sadece bu yok kigercekren) yipranirsiniz dedi. evegeldikten sonra esim tum isi ben yapiyorum, lutfen onerilere kulak vet dedi. ben sadece beni yormayan yemekler yapiyorum. su an 33.un sonuna geldim sukurler olsun. 2 martta randevum vat doktorumla. supersiniz 2 hafta daha dayanin dedi. yine bol istirahat dedi. tabi bol bol da dua ediyorum

31.haftamda ailece korkuttu bizi doktorum. 34 e kadar dayanacaksin. b:)ujnun icin is yaspmak, agir kaldirmak yok, bol istirahat dedi. eger 34 den once dogum gerceklesirse en az 15 gun kuvezde kalir bebekleriniz hem manen hem de madden(kuvez parasini devlet karsiliyor ama sadece bu yok kigercekren) yipranirsiniz dedi. evegeldikten sonra esim tum isi ben yapiyorum, lutfen onerilere kulak vet dedi. ben sadece beni yormayan yemekler yapiyorum. su an 33.un sonuna geldim sukurler olsun. 2 martta randevum vat doktorumla. supersiniz 2 hafta daha dayanin dedi. yine bol istirahat dedi. tabi bol bol da dua ediyorum
Maşallah ben de dayanır im ins. Dayan dediniz ama ne yapayım dedim ona da bise demedi. Öylece kaldım ama AVM lere falan gidiyorum evde de yorulu Yo rum işler var.misa fi r lik lere de gidiyorum sakıncası var mıdır acaba. Biraz ayakta kalınca aşağı çekiliyor gibi oluyor. Ins bişe olmadan atlatiriz.

Sabahlari yumurta çok sevmiyorum. Hergün Kaşarlı tost yiyorum Nerdeyse.bazen yumurta yiyebilmek için omlet yapıyorum. Hep aynı şeyleri yemekten bıktım. Diğer peynirler de tuzlu oluyor.sSiz neler yiyosunuz sabahlari.

Sabahlari yumurta çok sevmiyorum. Hergün Kaşarlı tost yiyorum Nerdeyse.bazen yumurta yiyebilmek için omlet yapıyorum. Hep aynı şeyleri yemekten bıktım. Diğer peynirler de tuzlu oluyor.sSiz neler yiyosunuz sabahlari.
Ben sabah iki tane haşlanmış yumurta yiyorum bahçıvanın süzme peyniri Hoşuma gidiyor az tuzlu ondan yiyorum 2 kibrit kutusu kadar domates Salatalık yiyorum bir de.

Valla bende bıktım aynı seyleri yemekten. Gecen gün sabah poacak yapicam dedim esim durdurdu:) bir tepsi pogaca ye ye yat sonra gelsin kilolar bebislere ne faydası var dedi:) tutuyorum kendimi . Yumurta yemekte bazen zorlanıyorum çoğunlukla peynirli sucuklu omletyapiyorum. 4-5 yeşil zeytin 1 dilim ekmek yiyorum birde reçel yiyorum. Domates salatalık Turfanda diye almıyorum, yumurtayida organik almaya calisiyorum ama ne kadar organik ALlah biliyor:)

Rahim de aci

Belli bir saatten sonra tabi eğer gerekli seyleri yediysen dişlerini fircalayabilirsin yada naneli bir sakız çiğnemek iştahı biraz kapatiyor. Su ya da sut icmekte ise yarabilir. Aksam yemekten sonra yediklerimiz bize kaliyor sanirim fogumdan sonra iki bebek pesinde veririz kiloları zaten:)

Back