• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
acilllll kızlar.2. aşılma için bugün ilk muayenemi oldum. ,ilk aşılamada eşimin sperm sonucunu görebilirmiyim dedim baktım ve şok oldum... 106 milyondu eskiden sayısı %30 du ileri hareketli. ama aşılama günü 52 milyondu sayı ileri hızı %1 di nasıl olur aylardır okadar takviye ilaç kürler hepsi gerilememe yaptırdı?madem durumu bu kadar vahimdi neden bize aşılama yapın diyor bütün doktorlar tüpe bile gerek olmaz belki diyor .neyi kimden saklıyorlar.yada testler mi karıştı inanamadım.iyikide bakmışım bugün
Hiç panik yapma bence çünkü değerler çok değişken. Bizim de birbirini tutmuyordu. Dr bunun normal olduğunu, en ufak bir şeyin değeri değiştirdiiğini söyledi. Beslenme, stres, uyku...vs Herşey etkili dedi. Yıkama sonrası aşılama yapılan sayı toplamda kaçtı? 5 milyonun altındaysa aşılama yapmıyorlar diye biliyorum.

Hiç panik yapma bence çünkü değerler çok değişken. Bizim de birbirini tutmuyordu. Dr bunun normal olduğunu, en ufak bir şeyin değeri değiştirdiiğini söyledi. Beslenme, stres, uyku...vs Herşey etkili dedi. Yıkama sonrası aşılama yapılan sayı toplamda kaçtı? 5 milyonun altındaysa aşılama yapmıyorlar diye biliyorum.
52 MİLYON

çok moralimiz bozuldu.ileri hız düşük çıktı :(nasıl olur.okadar takviyeler,ilaçlar mı yaptı acaba

Merhaba, bende bugun dr. Gittim. Ilk asilama tedv. Icin. Gonal f 450 igne verdi dr. 75 doz ile yarindan itibaren baslayacagim yapmaya.p.tesi kontrole cagirdi, hakkimizda hayirlisi olsun insallah..

slm kızlar bizde tüp bebeğe geçmeye karar verdik. yarın erdal aktan ile bu gün görüştüm. ve hsg için doğum kontrol hapı verdi. regly bitince ara dedi.hikayem kısaca 1 kere kendiliğinden hamile kaldım 10 hftada da kalbi durdu.. 2. si seropen le hamile kaldım o da kimyasal oldu.. 1 aşılama yaptırdım tutmadı. eşimde sıvılaşma problemi var. geç sıvılaşıyor.. 1 saate sıvılaşıyor. allah herkezin gönlüne göre versin.. göbişlerimizi bebeklerle doldursun..

52 milyon hızlı ve üzülüyor musun? Çok iyi bence. Bizim 8 milyondu. :KK51:
ama şöyle bi konu var aslında eşimin değerleri 106 milyondu ve ileri hızlısı %25 di morfoloji %2 idi doktor normal yolla zor çocuk olma şansı ama aşılama ile olur demişti ..neyse bizde aşılama olduk ilki tutmadı ikincisinde ilk yapılan sonuçlara bir baktıkki ileri hızlı %1 nasıl olur bu hiç yok demek yanii .tüp bile tutmazki bu şekilde. nasıl olurda doktorlar bizi aşılamay yönlendirir ben anlamıyorum. 52 milyon ama hiç biri bi işe yaramıyorkiş demekki hepsi herektsiz

Kizlar slm 15 yumurtam toplandı şimdi evdeyim ama çok ağrım var rabbim hepinizin yardımcısı olsun
tüp bebekmi canım zor oldumu agrın cokmu cok korkuyorum bende ilk tüp bebek deneyimim olcak bugun lucrine başladık adetimde gtcem işte napcam neler bekliyor beni cok korkuyorum yardımcı olurmusun

ama şöyle bi konu var aslında eşimin değerleri 106 milyondu ve ileri hızlısı %25 di morfoloji %2 idi doktor normal yolla zor çocuk olma şansı ama aşılama ile olur demişti ..neyse bizde aşılama olduk ilki tutmadı ikincisinde ilk yapılan sonuçlara bir baktıkki ileri hızlı %1 nasıl olur bu hiç yok demek yanii .tüp bile tutmazki bu şekilde. nasıl olurda doktorlar bizi aşılamay yönlendirir ben anlamıyorum. 52 milyon ama hiç biri bi işe yaramıyorkiş demekki hepsi herektsiz
Tamam şimdi anladım. Doktorunu mu değiştirsen acaba?

Kızlar merhaba ,
bu zorlu süreçte herkese sabır diliyorum ( zorlu derken psikolojik olarak ) Benim 2. aşılamam ve bugun 10. günümdeyim ... Tek belirtim yani belirti olarak sayılabilirse kasıklarımda şişlik ve bazen ağrı hissediyorum ... umarım bu defa tutmuştur.. Umutlanmalarım anlık olarak değişiyor ; gün içinde bazen bu defa kesim tuttu diyorum , bir saat sonra yok olmadı diyorum ... bütün bu değişimler kasıklarımda hissettiğim ağrıya göre değişiyor .. bu arada eşimde de bende de sorun yok , sebepsiz olarak değerlendirdi doktor. Tüm bu umut ve umutsuzluğun sonucunda hersey Allah'tan bunu biliyoruz .. O ne zaman isterse o zaman ... Allah hepimizin yardımcı olsun ve tabi ki hayırlısı ne ise o olsun :)

Kızlar merhaba ,
bu zorlu süreçte herkese sabır diliyorum ( zorlu derken psikolojik olarak ) Benim 2. aşılamam ve bugun 10. günümdeyim ... Tek belirtim yani belirti olarak sayılabilirse kasıklarımda şişlik ve bazen ağrı hissediyorum ... umarım bu defa tutmuştur.. Umutlanmalarım anlık olarak değişiyor ; gün içinde bazen bu defa kesim tuttu diyorum , bir saat sonra yok olmadı diyorum ... bütün bu değişimler kasıklarımda hissettiğim ağrıya göre değişiyor .. bu arada eşimde de bende de sorun yok , sebepsiz olarak değerlendirdi doktor. Tüm bu umut ve umutsuzluğun sonucunda hersey Allah'tan bunu biliyoruz .. O ne zaman isterse o zaman ... Allah hepimizin yardımcı olsun ve tabi ki hayırlısı ne ise o olsun :)
Hayırlı olsun. Belirtilere takılma bence. Kesin bir şey vermez belirtiler. Ben de 7. günümdeyim. Hepimiz güzel haberler yazarız inşallah buraya. :KK50:

tüp bebekmi canım zor oldumu agrın cokmu cok korkuyorum bende ilk tüp bebek deneyimim olcak bugun lucrine başladık adetimde gtcem işte napcam neler bekliyor beni cok korkuyorum yardımcı olurmusun
Tüp bebek cnm yalan söylemiyim benim ağrım baya oldu ama yanımdaki bayandan 3 tane toplamışlar o dipcik gibiydi acaba diyorum benden çok topladılar ondanmi farkliyiz

Canlarim kader arkadaşlarım hastaneden aradilar çok mutluyum 15 yumurtam dan 13 olgun yumurta çıkmış 10 tanesi döllenms yarın yine arycaklar rabbim devamında nasip eder inşallah hiçbirimizi yavrusuz bırakmaz hepinizi opuyorummm
Hayırlı olsun. Bundan önce aşılamayı kaç kere denedin?

Tamam şimdi anladım. Doktorunu mu değiştirsen acaba?
canım valla değiştiremiyoruz ki devlet hastanesine gidiyoruz mecburen ordada doktor seçme şansımız olmuyor.çinko hapı ve e vitamin hapı almıştım ben eşime proxeed plus a takviye olsun diye acaba omu düşürdü değerlerini diye düşünüyorum?bıraktırsammı bütün ilaçları acaba?çünkü bunları kullandı çinkonun zararımı oldu acaba?bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini söyleyebilirlermi?çünkü hızı yok bu şekilde tüp bebek bile tutmaz ki

cnm ben ocak ayına bı tüp bebek merkesıne gıtmıstım ön görüşmeye fikir almaya orda pco dan bahsedınce bana pco kılolularda tedavı daha olumlu oluyo ama zayıflardakı pco daha tehlıkelı demıstı ben ne cok zayıfım ne cok kıloluyum sen pco tum belırtılrı var bı kılo yok dıyınce aklıma geldı yazdm asıl tehlıkelı olan kılolu olmayanlardakı pco demıstı doktorm

Canım bu kesinlikle doğru bir tespit. Neden diye sorarsan pcolu olupta hamile kalan ablamda dahil olmak üzere bütün tanıdıklarım kiloluydu ve hepsi kilo verdikten sonra hamile kaldı. Eee ben neremden kilo vericem bilemiyorum.

Bu sabah adetim başladı. 43 günün sonunda geldi nihayet. millet bebeği bekler ben adeti bekliyorum. Aşılamaya geçecektik sözde bu ay ama aşılama yapmamak için ellerinden geleni yapıyor hastane. Şimdi de eşimden kasık filmi istemişler. Sabah saat 7 den önce gelen ilk 90 hastaya randevu veriliyormuş. Bunuda yeni öğrendik. Ya internet çağındayız yıl 2015 yaşadığımız şeye bakar mısın. Sabah 5 de 6 da gidip hastanede sıraya gireceksin ve ilk 90 kişiye girersen sıra alacaksın şaka gibi. İnsanlara neden bu muamele yapılıyor anlamıyorum.

Canlarim kader arkadaşlarım hastaneden aradilar çok mutluyum 15 yumurtam dan 13 olgun yumurta çıkmış 10 tanesi döllenms yarın yine arycaklar rabbim devamında nasip eder inşallah hiçbirimizi yavrusuz bırakmaz hepinizi opuyorummm
Canım cok sevindim..Rabbim kucağına almayıda nasip eder inşallah ..

Back