• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Çook tebrik ederim canım. Sağlıklı sıhhatli kucağına almanı dilerim.

Merhaba canım. Sanırım sende pcolusun. Benim de en son adet tarihim 30 aralık. Aynen ben de ısrarla söktürücü içmeden bekliyorum. Adet olunca aşılamaya geçicez. Bir iki hafta geç olsun ama temiz olsun diyorum. Pcolularda geç döllenme çok sık rastlanan bir durum. Bende umut kırıntısı bile yok aslında ama ya hamile olursam ve bir hata sonucu bebeği kaybedersem gerçekten çok üzülürüm. Hiç olmamasından daha fazla bu üzer beni. O yüzden ısrarla bekliyorum. Şeker ilacımı içmeye devam ediyorum. Böyle işte.

Canım ben kişisel fikrimi söyleyeyim. Maddi durumun nasıl bilmiyorum ama aşılamanı ya devlette ücretsiz yaptır yada fiyatı uygun olan özeller var onlardan birinde yaptır. Demek istediğim aşılamaya çok fazla para dökme.

Kiminin ilk aşılaması tutuyor. Kimi 5 kez aşılama yaptırıyor tutmuyor. Doktorunda dediği gibi tüp bebek de şans daha yüksek ama şunu da söylemem lazım burada tüp bebek yaptıran arkadaşları ortalamaya vurursam yarı yarıya diyebilirim. Doktorlar sana %90 bile şans verseler inanma. Maksimum %50 şansımız var bence. Bu benim tamamen forumdaki kişisel izlenimlerime dayalı bir yorum tabi.
Bende devlette aşılamaya başlıcam bu ay. Aslında ev almak için biriktirdiğimiz bir miktar para var. Onunla tüp yaptırıp ev hayallerini erteleyebiliriz ama tüp bebek benim en son umudum. Eğer o umudumu da yitirirsem çocuk olayını tamamen hayatımdan çıkarırım diye korkuyorum.
Anliyorum seni canim tup bebek aklinda baska bi yerde son care, bi umut dimi..Sende cok badireler atlattin galiba yanlis hatirlamiyorsam Allah hicbirimizin emegini bosa cikartmasin, hakkimizda hayirlisini versin, hayirli, saglkli evlatlar nasip etsin insallah bize...benimde gonlum asilamayi dene 1 kere diyor..kismet bu yola girdik artik basliycam neyse kismetimizde gorucez canim

Arkadaşım tabi ki aşılama ile tüp bebegin başarı oranları kiyaslanamaz ama maliyeti ve çekilen sıkıntısı da farklı sonuçta BeN de asilamami olurken çok umutsuzdum cok kucuk bi ihtimal diyordum ama çok şükür olumlu sonuç aldık bence en az 2kez dene bu yolu.

Masallah seninde ilk denemende tutmus canim, umut oldun bizlerede..Deneyecegim insallah, belki o vesile olur Allah buyuk..Seninde hamileligin hayirli olsun, saglikla gelsin insallah bebegin :21:

sen bilirsin ama bence hemen dıer ay asılama yaptırma vucut bır ay dınlensın hormon alma arka arkaya 2 ay ben aralık ayında ilk asılamı yaptırdm ocak boş gectım subattada yumurta gelişirse dusunuyorm benm doktorm ust uste hormon almamızı pek önermıyor ama sen yınede doktorunla görus
bende bi adet oldum yapmadılar bu ikinci olucak

Canım bu ay zamanında adet olmanın sebebi geçen ay ki iğnelerin etkisinin devam ediyor olmasıdır muhtemelen. Ben hiç iğne kullanmadım. Klomen yeterli oluyor yumurtalarımın büyümesinde ama işte bir sonraki aya etkisi devam etmiyor ki hala adet olmadım.
Bu ay iğnelerle birlikte ada çayı falanda içersin. Her şey çok güzel olur umarım.
inşallah hiç umudum yok aşılamadan zaten ama mecbur iki tane yaptırmam lazım evrak alabilmem için yoksa olmayacağından çok eminim

benimde adetimin 3. günü falandı iğneye başladım bende.benim 75 le başlattı hep öyle gitti hiç artırmadım.ovitrelle çatlatma iğnesi vardı. birde puregon da günlük vurulan iğneler vermişllerdi

Canım adetin 3. günü başlandıysa aşılaman da 10. gün yapıldıysa tedavi sürecin 8 gün olmuş
2 gündür yıllardır çocuk lzlemiyle yanan 3 farklı arkadaşımdan hamılelık haberı aldım uzun zmandır ıstıyordu 3 üde ve 3ününde 2.cocukları :) özellikle bir arkdasım cok ıstıyordu cok dert edıyordu ona cok mutlu oldum ve neden bana daha önce demedın dedıgımde ya canım sende cok ıstıyordun canın ı sıkmak ıstemedım dedı ama cok bozuldum ben hamıle olsam senın canınmı sıkılıcaktı dedım yok yanlış anladın kötu nıyetle demedım uzulme dıye demedım dedı bu arkadasım cok ıyı bır ınsan fesat biri deıl ama yinede bozuldm ve kırıldm ben cocuk ıstıyorm dıye etrafım gözom mu kalır sanıyo acaba :KK43:

Aynı şeyleri yaşıyoruz canım, ben den de bir arkadaşım saklamıştı hamile kaldığını hatta o istemiyorum diyordu ben ise tüm içtenliğimle bebek arzumu anlatıyordum haberim yokken gidip spralini çıkarttırmış ve hamile kalmış duyunca çok garibime gitmişti istemeyen kişi daha çocuğum kucağımda diyen kişi hamile kalıyor ama benim arkadaşım fesatlıktan yapmıştı duygusallık katmıyorum kesinlikle ve kayın validemlerin mahallesinden bir gelin bu kişi. Kayın valideme demiş gelinin üzülmesin diye gitmiyorum, söylemiyorum demiş göz yaşlarımı döktüğümü anlatmış. Ben onu arkadaş bilip söylemiştim oysa ki. Allah biliyor görüyor o aydan sonra ben de hamile kaldım ama 5 aylıkken kaybettim Allahın sevdiği kuluyum ki Allah bana melek verdi Şefaatçi olması için ve ebedi hayatta hamd evinde eşimle birlikte bebeğimizle olacağız inşallah. Allahım herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın ve herkesin gönlüne göre versin....

Merhaba canım. Sanırım sende pcolusun. Benim de en son adet tarihim 30 aralık. Aynen ben de ısrarla söktürücü içmeden bekliyorum. Adet olunca aşılamaya geçicez. Bir iki hafta geç olsun ama temiz olsun diyorum. Pcolularda geç döllenme çok sık rastlanan bir durum. Bende umut kırıntısı bile yok aslında ama ya hamile olursam ve bir hata sonucu bebeği kaybedersem gerçekten çok üzülürüm. Hiç olmamasından daha fazla bu üzer beni. O yüzden ısrarla bekliyorum. Şeker ilacımı içmeye devam ediyorum. Böyle işte.

canım 3 doktora göründüm hiç pko dan bahseden olmadı, görselerdi söylerlerdi herhalde, ben aşılama yaptırmıştım negatif oldu ve çatlamayan yumurtam olduğunu söyledi doktor, adet ile at
Çook tebrik ederim canım. Sağlıklı sıhhatli kucağına almanı dilerim.

Canım ben kişisel fikrimi söyleyeyim. Maddi durumun nasıl bilmiyorum ama aşılamanı ya devlette ücretsiz yaptır yada fiyatı uygun olan özeller var onlardan birinde yaptır. Demek istediğim aşılamaya çok fazla para dökme.

Kiminin ilk aşılaması tutuyor. Kimi 5 kez aşılama yaptırıyor tutmuyor. Doktorunda dediği gibi tüp bebek de şans daha yüksek ama şunu da söylemem lazım burada tüp bebek yaptıran arkadaşları ortalamaya vurursam yarı yarıya diyebilirim. Doktorlar sana %90 bile şans verseler inanma. Maksimum %50 şansımız var bence. Bu benim tamamen forumdaki kişisel izlenimlerime dayalı bir yorum tabi.
Bende devlette aşılamaya başlıcam bu ay. Aslında ev almak için biriktirdiğimiz bir miktar para var. Onunla tüp yaptırıp ev hayallerini erteleyebiliriz ama tüp bebek benim en son umudum. Eğer o umudumu da yitirirsem çocuk olayını tamamen hayatımdan çıkarırım diye korkuyorum.

canım 3 doktora göründüm hiç pko dan bahseden olmadı, görselerdi söylerlerdi herhalde, yada yeni yeni mi oluşuyor bilemiyorum. ben aşılama yaptırmıştım negatif oldu ve çatlamayan yumurtam olduğunu söyledi doktor, adet ile atmayı bekliyorum ama gelmiyo, ben aşılama iğnelerinden dolayı hormonlarım mı şaşırdı diye düşünüyorum :( daha ne kadar sabredebilirim bilmiyorum :(

Kizlar bugün asilamamin 4.gunu hiçbirşey hissetmiyorum yani ne agri ne sanci ne batma sizce normal mi ve bu şekilde hamile olan varmi ?
Ben de 7'sinde oldum. Bence normaldir. Eşim de ikide bir aşağıda neler oluyor, var mı bir hareket diye sorup duruyor. :KK45:Daha 4. günden bir şey hissedileceğini sanmam. :KK64: Sizde sorun neydi?

canım biliyorsun geçen ay aşılamam olmuştu ve hemen aşılama sonrası yaklaşık bir hafta içinde adet olmuştum ne yazıkki tutmamıştı... yani ocağın 10 unda adet oldum.... ve adet olduğuma sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum bugünde ayın 10 u adet oldum ki ben asla günü gününe adet olmazdım şaşırdım...valla üç-dört gündür öyle karın ağrım kasık ağrım değilde böyle gaz var gibiydi...şiştim yani...hiç bir belirtimde yoktu yani.acaba gebelikmi var diyede düşünmeden edemiyordum ....ama 3 saat çnce baktımki olmuşum tabi öyle yoğun değil ama lekelenme tarzında.... bende acaba 3. günü gitsem geç kalırmıyım diye düşündüm.ama değilmiş geç.. bakalım geçenki aşılamadan da kalan ilaçlarım var onlarıda götürcem.. birdaha para verip almam en azından bi tek çatlatma iğnesini alırsın demişti hemşire...acaba hangi gün aşılama yaparlar öff başladı yine hastaneye git gel olayları :KK43:
2 asılamam klomenle olmustu 13. gun asılama yapıldı. bu kez ıgnelerle yapıldı 11. gun oldu asılama. tahmınen senınde yıne 10 veya 11. gun yapılır

Sizin olmamasına sebep neydi? 3.'den sonra tekrar deneyecek misin aşılama?
bizimki sebepsiz..
ilk 2 asılama klomenle oldu.. sımdı özelde ıgneyle yapılıyor. bu da olmazsa son 1 kez denıcem sonra tup bebege verecek para olmadıgı ıcın kıcımı kırıp oturacam:KK70:
sımdı gıttıgım doktor ılk 2 asılamayı yapılmamıs say dedı cunku klomenle asla asılama yapmam ben dedı ve 3-5 yumurta yoksa asılama yapmıyor bakalım once allaha sonra doktoruma guvendım cıktım bır yola..gerısı kaderımdır

bizimki sebepsiz..
ilk 2 asılama klomenle oldu.. sımdı özelde ıgneyle yapılıyor. bu da olmazsa son 1 kez denıcem sonra tup bebege verecek para olmadıgı ıcın kıcımı kırıp oturacam:KK70:
sımdı gıttıgım doktor ılk 2 asılamayı yapılmamıs say dedı cunku klomenle asla asılama yapmam ben dedı ve 3-5 yumurta yoksa asılama yapmıyor bakalım once allaha sonra doktoruma guvendım cıktım bır yola..gerısı kaderımdır
Çok ilginç, ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Bana klomen yeterli dedi dr. 2 yumurta oldu yaptı aşılamayı. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah.

Kesimde ="mrseditor, post: 39355946, member: 623229"]Ben de 7'sinde oldum. Bence normaldir. Eşim de ikide bir aşağıda neler oluyor, var mı bir hareket diye sorup duruyor. :KK45:Daha 4. günden bir şey hissedileceğini sanmam. :KK64: Sizde sorun neydi?[/QUOTE]Esimde de bende de hicbir sorun yok hersey cok iyi butun doktorlar olmamasi icin hicbir sebep yok diyorlar ama olmuyor 4 yillik evliyim hic korunmadik ama olmadi nasip

[/QUOTE]Esimde de bende de hicbir sorun yok hersey cok iyi butun doktorlar olmamasi icin hicbir sebep yok diyorlar ama olmuyor 4 yillik evliyim hic korunmadik ama olmadi nasip[/QUOTE]
Hayırlısıyla olur inşallah en kısa zamanda.

Cevabiniz icin tesekkur ederim. Dr.asilama icin de uygunluk verdi bize.Ancak genel olarak tup bebekte basari oraninin daha yuksek oldugunu soyledi. Bende sizin gibi ilk once asilama deneyecegim galiba.. Bu arada sizin durumunuzu bilmiyorum tedavide misiniz? Birde asilama denendiginde tutmazsa sonraki ay hemen tup bebege geciliyor mu? Bilgin varmi canim?
evet isterseniz sonraki ay tüp bebek tedavisine başlayabilirsiniz tabi ki hormon testlerine göre 1 ay ertelenebilir de ona doktorunuz karar verir. Ben 1 aşılama bir dondurulmuş embriyo ile tüp bebek denedim. Kısmet değilmiş, olmadı, şimdi de 2. dondurulmuş transferimi bekliyorum kısmet olursa martta olacak. Allahım kısmet ederse bu defa olur inşallah. Hepimiz için hayırlısı.

Back