- 18 Haziran 2014
- 1.289
- 809
- 88
- Konu Sahibi Happy Meal
-
- #1.081
canım 3 doktora göründüm hiç pko dan bahseden olmadı, görselerdi söylerlerdi herhalde, yada yeni yeni mi oluşuyor bilemiyorum. ben aşılama yaptırmıştım negatif oldu ve çatlamayan yumurtam olduğunu söyledi doktor, adet ile atmayı bekliyorum ama gelmiyo, ben aşılama iğnelerinden dolayı hormonlarım mı şaşırdı diye düşünüyorumdaha ne kadar sabredebilirim bilmiyorum
asilaman tutmadi mi canim kaç kez senedin sorun neydibende hiç bişey hissetmemiştim gayet sağlıylıydım ama olmadı benim zaten ....
Senin normalde de adetlerin düzensiz midir peki? Benim kendimi bildim bileli düzensizdir. Devlet hastanesinde gittiğim doktorların hiçbiri pco demedi bana. Özelde gittiğim bir doktor tek tek anlattı. Pcolu oldugumu söyledi. Ben de internette araştırdım ve teşisimden emin oldum. Kilo dışında birçok belirti var ben de çünkü.
Eğer sende yıllardır devam eden bir düzensizlik var ise doktora açık açık sor pcolu olup olmadıgını. Bu kadınlarda çok sık rastlanan bir durum çünkü. Sonradan da ortaya çıkabiliyor. Ben adet oldugum tarihten beri pcoluyum ve baya ilerlemiş.
bende birkaç defa düşük yaptım canm allah yardımcın olsun bu benm basıma gelen ne ilk be son bir arkdasımda gecen sene bana hamıleyım demıs aksamına adet oldum yazmıstı eşimde bana gör bak hamile sen nazar eden dıye sakladı dıer ay gorursn demıstı ve gercektende esım haklı cıktı ben ıse arkadasımı korumustum hatyır öyle bırı degıl dıyeCanım adetin 3. günü başlandıysa aşılaman da 10. gün yapıldıysa tedavi sürecin 8 gün olmuş
Aynı şeyleri yaşıyoruz canım, ben den de bir arkadaşım saklamıştı hamile kaldığını hatta o istemiyorum diyordu ben ise tüm içtenliğimle bebek arzumu anlatıyordum haberim yokken gidip spralini çıkarttırmış ve hamile kalmış duyunca çok garibime gitmişti istemeyen kişi daha çocuğum kucağımda diyen kişi hamile kalıyor ama benim arkadaşım fesatlıktan yapmıştı duygusallık katmıyorum kesinlikle ve kayın validemlerin mahallesinden bir gelin bu kişi. Kayın valideme demiş gelinin üzülmesin diye gitmiyorum, söylemiyorum demiş göz yaşlarımı döktüğümü anlatmış. Ben onu arkadaş bilip söylemiştim oysa ki. Allah biliyor görüyor o aydan sonra ben de hamile kaldım ama 5 aylıkken kaybettim Allahın sevdiği kuluyum ki Allah bana melek verdi Şefaatçi olması için ve ebedi hayatta hamd evinde eşimle birlikte bebeğimizle olacağız inşallah. Allahım herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın ve herkesin gönlüne göre versin....
canım haziran 2012 yılında evlendim ve 2014 haziran da rahim filmi çektirmem ile doktor serüvenim başladı. o güne kadar düzenliydi adetlerim. o tarihten sonrada yumurta takipleri aşılamalar boş geçen aylar da çok şükür hep düzenliydi, çatlatma iğnelerinin etkisi ile düzenli oluyordu desem doktora gitmeye başlamadığım zamanlarda düzenliydi. sadece boş geçen 2014 ekim ayında 45. gün söktürücü ile geldi adetim. ve şimdi bu ay da boş geçti hala adet bekliyorum. doktorum da özel doktor muayenesine gidiyorum. bir şey demedi. yani gecikmesi iğnelere çok alışıp iğnesiz zamanında adet gelmemesine mi sebep oluyor artık anlamadımyada pko mu başlıyor bilmiyorum adetim geldiği için aşılama için yine gidicem o zaman açık açık sorucam yine :/
bende birkaç defa düşük yaptım canm allah yardımcın olsun bu benm basıma gelen ne ilk be son bir arkdasımda gecen sene bana hamıleyım demıs aksamına adet oldum yazmıstı eşimde bana gör bak hamile sen nazar eden dıye sakladı dıer ay gorursn demıstı ve gercektende esım haklı cıktı ben ıse arkadasımı korumustum hatyır öyle bırı degıl dıye
bende birkaç defa düşük yaptım canm allah yardımcın olsun bu benm basıma gelen ne ilk be son bir arkdasımda gecen sene bana hamıleyım demıs aksamına adet oldum yazmıstı eşimde bana gör bak hamile sen nazar eden dıye sakladı dıer ay gorursn demıstı ve gercektende esım haklı cıktı ben ıse arkadasımı korumustum hatyır öyle bırı degıl dıye
Gözünüz aydınaşılamanın 16. günü beta 424.8
pozitif
rabbiime şükürler olsun <3
aynen cnm haklın malesef böyle olaylar cok oluyor allahım ısteyen herkese nasıp etsın benm en yakın arkdasım yaptı bunu cok zoruma gıttı gunlerce agladım ama Allahın vardır bır bıldıgı bu fesatlığı ben yapsam ınan korkarım allahtan yapamam allahın onuruna dokunmasın dıye kımseyı ıncıtmemeye calısırdım sanırm bazen kendımı yerlerıne koyup dusundum acaba ben olsam hamıle olsam bbek ıstyen arkadaslarımdan saklarmıyım dıye ama kesınlıkle yapmazdım allahın gucüne gıder korkusuylaBenimde başımdan şöyle bir olay geçmişti. Eşimin kuzeni var birtane. Evli ve küçük 2 yaşında bir çocugu var. Yeni evlendiğim dönemlerde sürekli beni çağırırdı evine. Eşim gitmemi tavsiye etmezdi. Ben de kıza çok ısınmıştım eşime kızıyordum niye gitmemi istemiyorsun diye. Neyse ben bir haftasonu farklı illerde oldugumuz için yatılı gittim yalnız başıma. Çok güzek karşıladı. Hoş sohbet muhabbet. Zaten yeni evliyim o zamanlar. Çocukla ilgili hiç bir düşüncem yok. Benim çocukluk arkadaşım o kızın evine çok yakın oturuyordu. Dedim seni onunla tanıştırayım. Kaç yıllık evli diye sordu. 5 yıl dedim. Çocuk olayını sordu. Eşinde sıfır sperm oldugu için çocugu yok dedim. Zaten arkadaşımında saklamadıgı bir konu bu. Sor hemen anlatır yani. Ertesi gün arkadaşım geldi. Önce çocuk muhabbeti açıldı. Arkadaşım bahsetti. Eşinin ameliyatla dahi bakıldı testislerine ve sıfır sperm çıktı ama o bu konuyu takmıyor kafasına. Gayet halinden memnun yani. Konu kapandıktan sonra eşimin kuzeninin yavaş yavaş hareketleri değişmeye başladı. Aldı çocugunu kucagına şapur şupur öpmeye başladı birden. Birde söylene söylene. Ben sana kurban olurum. Sen olmazsan ben ne yapardım. Ağzını yerim burnunu yerim v.s ama öyle bir noktaya geldiki konuşmamıza fırsat vermiyor. Durduk ikimizde onun sevgi gösterini izliyoruz dakikalardır. Tam bir konu hakkında muhabbete başlıcaz tekrar alıyor kucagına ağzını yerim burnunu yerim. Sen çocugunu hep böyle göstere göstere abartılı seven bir insansın diyelim iyide 2 gündür neden bir kere sevmedin bu çocugu da iki günün sonunda evine gelen çocugu olmayan arkadaşımın yanında olayı şova çevirdin. O kadar rahatsız oldum ki eşimin ne demek istediğini çok iyi anladım. Şimdide benim çocugum olmuyor ve eşimin sülalesinden bir allahın kulu bilmiyor. Özellikle bu olay beni çok rahatsız etmişti.
inşallah cnm bende yumurta probleı var bazen ıgnelerle dahı gelısmıyor yumurtam 1500tl ıgne kullanıp gelısmedıgını blırım keske bu zamana kadar ugrasmasaydımda tüp bebege verseydm ama sımdıde yok malesef esımın kredı borcu cok hemde oldukca fazla ben calısıyorm öduyorm su durumda zaten tüp bebek ımkansız ama alahım ınsallah gerek bırakmazEşlerimiz gerçekten objektif davranıyor bizler duygusallığımızı katıyoruz ve göremiyoruz. Çevremizde ki fesat insanlardan ah keşke kurtula bilsek veya en azından bizi anlamaya çalışsalar. Tabi Allahım kimseye yaşatmasın ve yaşamayan bilemez bizim durumumuzu ne yazık ki. Allah'ım hepimize sabır versin. Ben de bir kaç kez daha aşılama deneyeceğim olmadı tüp bebeğe yöneleceğim eşim kabul etmiyordu ben de yeter artık dayanamıyorum dedim, döktüğüm göz yaşların haddi hesabı yok bu yılı da bebeksiz çocuksuz geçirmek istemiyorum dedim eşimde ben de istemiyorum dedi ve ikna ettim. Maddi açıdan çok şükür halimize 2. ev düşünüyorduk ama pazartesi bir aile ile karşılaştım 38 yaşına gelmiş neden tüp düşünmedin dedim ev aldık çok zorlandık dedi keşke ev yerine bebek düşünseydin dedim ve aklıma dank etti yaşım 28 olsa da yine de geç geliyor madem, her şey bir yana bebek benim için en önemlisi eşim de tamam dedi en sonunda. Tabi bunlara gerek kalmadan kavuşuruz inşallah hepimiz bebeklerimize, mis kokulu meleklerimize Yaradanım bizlere de nasip etsinn inşallahh....
cnm ben ocak ayına bı tüp bebek merkesıne gıtmıstım ön görüşmeye fikir almaya orda pco dan bahsedınce bana pco kılolularda tedavı daha olumlu oluyo ama zayıflardakı pco daha tehlıkelı demıstı ben ne cok zayıfım ne cok kıloluyum sen pco tum belırtılrı var bı kılo yok dıyınce aklıma geldı yazdm asıl tehlıkelı olan kılolu olmayanlardakı pco demıstı doktormSenin normalde de adetlerin düzensiz midir peki? Benim kendimi bildim bileli düzensizdir. Devlet hastanesinde gittiğim doktorların hiçbiri pco demedi bana. Özelde gittiğim bir doktor tek tek anlattı. Pcolu oldugumu söyledi. Ben de internette araştırdım ve teşisimden emin oldum. Kilo dışında birçok belirti var ben de çünkü.
Eğer sende yıllardır devam eden bir düzensizlik var ise doktora açık açık sor pcolu olup olmadıgını. Bu kadınlarda çok sık rastlanan bir durum çünkü. Sonradan da ortaya çıkabiliyor. Ben adet oldugum tarihten beri pcoluyum ve baya ilerlemiş.
Hayırlısıyla herşey yolunda gider inşallah .prodnol kortizon içerdiğinden tuzu azalt ödem yapmasın.Herkese Günaydınnnnn...
Dünkü doktor kontrolüm Allaha şükürler olsun ki iyi geçti... Rahim duvar kalınlığım 12,5 olmuş veeeeeeeeeee
Transfer günüm16 Şubat Pazartesi öğleden sonra :) iki embriyo çözdürülüp durumlarına göre ikisi de transfer edilecek inşallah...
Bilmeyenler için Dondurulmuş Tedavi Benimkisi :)
Kullandığım ilaçlara yenileri eklendi,
Test tarihine kadar 3x1 Estrofem (devam)
Test tarihine kadar 1x1 Folbiol (devam)
Test tarihine kadar 2x1 Crinone Jel
4 gün kullanmak üzere 1x1 Prodnol
4 gün kullanmak üzere 1x1 Rulid
Hayırlısıyla herşey yolunda gider inşallah .prodnol kortizon içerdiğinden tuzu azalt ödem yapmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?