• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Iyi aksamlar arkadaslar, bugun dr.a gittk. Asilama veya tup bebek asamasina gecebilirsiniz dediler. Sperm degerleri icin asilamaya da uygun, tup bebekten once denenebilir dediler.Ancak yuzde olarak basari oranin tup bebege gore daha dusuk oldugunu belirttiler. Aklimda olan oncelikli asilama... bi yandan zaman kaybetmekte istemiyorum artik. Sizce hangisi arkadaslar asilama mi, tup bebek mi?
Ilk asilamasinda olumlu sonuc alan var mi?
Arkadaşım tabi ki aşılama ile tüp bebegin başarı oranları kiyaslanamaz ama maliyeti ve çekilen sıkıntısı da farklı sonuçta BeN de asilamami olurken çok umutsuzdum cok kucuk bi ihtimal diyordum ama çok şükür olumlu sonuç aldık bence en az 2kez dene bu yolu.

kızlarrrr acil bi cevap istiyorum sizlerden... adetim şuan itibariyle başlamış bulunmaktadır.....ben 2. aşılama için kontrole gidicem ama adetin 3. günü gitsem olurmu.yoksa hemen yarın gitmelimiyim?

kızlarrrr acil bi cevap istiyorum sizlerden... adetim şuan itibariyle başlamış bulunmaktadır.....ben 2. aşılama için kontrole gidicem ama adetin 3. günü gitsem olurmu.yoksa hemen yarın gitmelimiyim?

3. günü git canım ben hep öyle gidiyorum hap yada iğne ileyse o gün Dr yazıp başlatıyo zaten tedaviyi ve hormon testini yapıyor ben de böyle yani. ( Perşembe sabahı erkenden randevunu al git canım )

3. günü git canım ben hep öyle gidiyorum hap yada iğne ileyse o gün Dr yazıp başlatıyo zaten tedaviyi ve hormon testini yapıyor ben de böyle yani. ( Perşembe sabahı erkenden randevunu al git canım )
tamam canım çok sağol.2. aşılamam olucak benim ama hormon testi yapmıyorlar ki direk geçen aşılamadan ilaçlaırm kalmıştı onlarıda götürcem.peki perşembe başlarsam ilaçlara aşılamayı sizce haftaya pazartesi günü falan yaparlarmı hafta sonu kapalı hastaneler bu haftada yetişmez sanırım yumurtalar büyümez

Arkadaşım tabi ki aşılama ile tüp bebegin başarı oranları kiyaslanamaz ama maliyeti ve çekilen sıkıntısı da farklı sonuçta BeN de asilamami olurken çok umutsuzdum cok kucuk bi ihtimal diyordum ama çok şükür olumlu sonuç aldık bence en az 2kez dene bu yolu.
Sen ben böyle diyince bende umutlandım canım ilk aşılamam ve 2 c yapcaklar hemen arkasından tabi tutmazsa

tamam canım çok sağol.2. aşılamam olucak benim ama hormon testi yapmıyorlar ki direk geçen aşılamadan ilaçlaırm kalmıştı onlarıda götürcem.peki perşembe başlarsam ilaçlara aşılamayı sizce haftaya pazartesi günü falan yaparlarmı hafta sonu kapalı hastaneler bu haftada yetişmez sanırım yumurtalar büyümez

Canım yumurtanın gelişimine bağlı doktorun onun vaktini ayarlar. Neden hormonlarına bakılmıyor ki benim prolaktinim yüksek çıkmıştı birazcık, yumurtalarım dirençli, büyümüyor bu sebepten ve pcoyum zaten:KK43: Götür canım ilaçlarını da ne olacak sanki sorarsın bunlar kaldı elimde siz hangi ilaçlarla başlatacaksınız dersin. Tahminim senin de yumurtaların geç büyüyorsa haftaya cumartesi veya ayın 23 üne doğru olur benim 2 hafta sürmüştü büyütmek için :) Aralık 29 da iğne ye başladım Ocak 10 aşılama yapıldı tutmadı 2 hafta da zor büyüdü ve 2 yumurtam da kendiliğinden çatladı. Aşılamaya yumurta kaldı mı o bile meçhul :)

Canım yumurtanın gelişimine bağlı doktorun onun vaktini ayarlar. Neden hormonlarına bakılmıyor ki benim prolaktinim yüksek çıkmıştı birazcık, yumurtalarım dirençli, büyümüyor bu sebepten ve pcoyum zaten:KK43: Götür canım ilaçlarını da ne olacak sanki sorarsın bunlar kaldı elimde siz hangi ilaçlarla başlatacaksınız dersin. Tahminim senin de yumurtaların geç büyüyorsa haftaya cumartesi veya ayın 23 üne doğru olur benim 2 hafta sürmüştü büyütmek için :) Aralık 29 da iğne ye başladım Ocak 10 aşılama yapıldı tutmadı 2 hafta da zor büyüdü ve 2 yumurtam da kendiliğinden çatladı. Aşılamaya yumurta kaldı mı o bile meçhul :)
benim ilk aşılamam şöyle oldu adetimin 10. günüydü hemen aşılama yaptılar işte toplam 4 gün falan iğne vuruldum göbekten..ama tutmadı.ilk aşılama yapıldığındada hormon testi yapmamışlardı bana alttan muayene yaptı doktor tamam başlayalım dedi.belki devlet hastanesine gidiyorum o yüzden olabilir çok önemsemiyorlar biliyorsunuzdur belki...şimdide işte fazla aldırdılar bana ilaçları evde duruyor onları götürcem bi tek çatlatma iğnesini alırsın demişlerdi diğer aşılamay gerek kalırsa demişlerdi..bende salı günü falan aşılamayı yaparlar diye umut ediyordum ama .adetin 10 .gününden önce yapılmaz sanırım dimi?

Ben bu konuyu doktorla konuştum. Adetinin ilk 5 günü içinde gelmen yeterli demişti. Zaten bana muhtemelen klomenle tedavi uygulanacak ve ilaca 5. gün başlatıyorlar.
Canım birde sana bir şey daha sorucam. En son adet tarihin neydi. Bir de adet olana kadar 1,2 hafta boyunca kasıklarına ara ara sızı girdi mi. Yani adet belirtilerini merak ediyorum. Benim kasıklarım ağrımaya başlıyor tam oldum olacam derken ne ağrı kalıyor ne de sızı.

Canım doktorun öyle yaptıysa yumurtaların demek ki büyümüş ki yapmış sanırım benim büyümediği için 2 hafta iğne kullandım 200 le başlayıp dozu 250 ye çıkardık( Pregon 700 IU iğne göbekten+ çatlatma Prengy ) (Klomen fayda etmedi bende ayrıca)Devlete hiç gitmedim emin ellerde hissetmiyorum kendimi çünkü ama özel de aynı şekilde içimizde kuşku oluyor illa ki. Adetin kaçıncı günü başladın iğneye merak ettim normalde 3. günü başlanıyor bende öyle olmuştu ve adetin 15. günü aşılama yapılmıştı herkesin farklı oluyor yumurtasına göre....

Kizlar selamm doktordan geldim şükür sonunda yumoşlar büyüdü perşembe sabahi topluycaklar bana dua edin

Ayy hayırlı olsun canımm çok sevindim, inşallah her şey yolunda gider güzel haberlerini de alırız. Allahım inşallah kucağına alıp koklamayı da nasip eder. Aşılamalardan bende bir yere varamazsam tüpe ikna edeceğim eşimi. İnşallah gerek kalmaz tabi ki...

Ben bu konuyu doktorla konuştum. Adetinin ilk 5 günü içinde gelmen yeterli demişti. Zaten bana muhtemelen klomenle tedavi uygulanacak ve ilaca 5. gün başlatıyorlar.
Canım birde sana bir şey daha sorucam. En son adet tarihin neydi. Bir de adet olana kadar 1,2 hafta boyunca kasıklarına ara ara sızı girdi mi. Yani adet belirtilerini merak ediyorum. Benim kasıklarım ağrımaya başlıyor tam oldum olacam derken ne ağrı kalıyor ne de sızı.
canım biliyorsun geçen ay aşılamam olmuştu ve hemen aşılama sonrası yaklaşık bir hafta içinde adet olmuştum ne yazıkki tutmamıştı... yani ocağın 10 unda adet oldum.... ve adet olduğuma sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum bugünde ayın 10 u adet oldum ki ben asla günü gününe adet olmazdım şaşırdım...valla üç-dört gündür öyle karın ağrım kasık ağrım değilde böyle gaz var gibiydi...şiştim yani...hiç bir belirtimde yoktu yani.acaba gebelikmi var diyede düşünmeden edemiyordum ....ama 3 saat çnce baktımki olmuşum tabi öyle yoğun değil ama lekelenme tarzında.... bende acaba 3. günü gitsem geç kalırmıyım diye düşündüm.ama değilmiş geç.. bakalım geçenki aşılamadan da kalan ilaçlarım var onlarıda götürcem.. birdaha para verip almam en azından bi tek çatlatma iğnesini alırsın demişti hemşire...acaba hangi gün aşılama yaparlar öff başladı yine hastaneye git gel olayları :(

Canım doktorun öyle yaptıysa yumurtaların demek ki büyümüş ki yapmış sanırım benim büyümediği için 2 hafta iğne kullandım 200 le başlayıp dozu 250 ye çıkardık( Pregon 700 IU iğne göbekten+ çatlatma Prengy ) (Klomen fayda etmedi bende ayrıca)Devlete hiç gitmedim emin ellerde hissetmiyorum kendimi çünkü ama özel de aynı şekilde içimizde kuşku oluyor illa ki. Adetin kaçıncı günü başladın iğneye merak ettim normalde 3. günü başlanıyor bende öyle olmuştu ve adetin 15. günü aşılama yapılmıştı herkesin farklı oluyor yumurtasına göre....
benimde adetimin 3. günü falandı iğneye başladım bende.benim 75 le başlattı hep öyle gitti hiç artırmadım.ovitrelle çatlatma iğnesi vardı. birde puregon da günlük vurulan iğneler vermişllerdi

Ayy hayırlı olsun canımm çok sevindim, inşallah her şey yolunda gider güzel haberlerini de alırız. Allahım inşallah kucağına alıp koklamayı da nasip eder. Aşılamalardan bende bir yere varamazsam tüpe ikna edeceğim eşimi. İnşallah gerek kalmaz tabi ki...
Amin canim Rabbim hepimizin kucağıni boş koymasin artık bebislerimiz gelsinn

Klomen tedavisine ilk başladıgımda benim de kan yerine kahverengi lekem geliyordu ve doktor yine de tedaviye başlattı. Rahim duvarın çok ince o yüzden kırmızı kan gelmiyor. Yani rahim duvarın kan toplamıyor demişti. Progestan verdi. O ay Yumurtam oluştu, çatladı ama döllenmedi malesef. Diğer aylarda da zaten hep progestan kullandığım için adetlerim normal geldi.
bu ayda klomen +puregon basladık henuz yumurta yok adetın 10.gunu bugun carsamba gıdıcem ınsallah yumurta gelişir klomenle gelısmıyo benm 5 gun klomen 6.gün puregon baslıyo doktorum oda cok pahalı oldugunfan ıgneler ben aralık ayında aşılamadan kalan ıgelerı kullanmaya basladım umarım fayda eder yoksa bu ayda bos gecıcek yumurtam olmayınca

2 gündür yıllardır çocuk lzlemiyle yanan 3 farklı arkadaşımdan hamılelık haberı aldım uzun zmandır ıstıyordu 3 üde ve 3ününde 2.cocukları :) özellikle bir arkdasım cok ıstıyordu cok dert edıyordu ona cok mutlu oldum ve neden bana daha önce demedın dedıgımde ya canım sende cok ıstıyordun canın ı sıkmak ıstemedım dedı ama cok bozuldum ben hamıle olsam senın canınmı sıkılıcaktı dedım yok yanlış anladın kötu nıyetle demedım uzulme dıye demedım dedı bu arkadasım cok ıyı bır ınsan fesat biri deıl ama yinede bozuldm ve kırıldm ben cocuk ıstıyorm dıye etrafım gözom mu kalır sanıyo acaba :(

canım biliyorsun geçen ay aşılamam olmuştu ve hemen aşılama sonrası yaklaşık bir hafta içinde adet olmuştum ne yazıkki tutmamıştı... yani ocağın 10 unda adet oldum.... ve adet olduğuma sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum bugünde ayın 10 u adet oldum ki ben asla günü gününe adet olmazdım şaşırdım...valla üç-dört gündür öyle karın ağrım kasık ağrım değilde böyle gaz var gibiydi...şiştim yani...hiç bir belirtimde yoktu yani.acaba gebelikmi var diyede düşünmeden edemiyordum ....ama 3 saat çnce baktımki olmuşum tabi öyle yoğun değil ama lekelenme tarzında.... bende acaba 3. günü gitsem geç kalırmıyım diye düşündüm.ama değilmiş geç.. bakalım geçenki aşılamadan da kalan ilaçlarım var onlarıda götürcem.. birdaha para verip almam en azından bi tek çatlatma iğnesini alırsın demişti hemşire...acaba hangi gün aşılama yaparlar öff başladı yine hastaneye git gel olayları :KK43:

Canım bu ay zamanında adet olmanın sebebi geçen ay ki iğnelerin etkisinin devam ediyor olmasıdır muhtemelen. Ben hiç iğne kullanmadım. Klomen yeterli oluyor yumurtalarımın büyümesinde ama işte bir sonraki aya etkisi devam etmiyor ki hala adet olmadım.
Bu ay iğnelerle birlikte ada çayı falanda içersin. Her şey çok güzel olur umarım.

sen bilirsin ama bence hemen dıer ay asılama yaptırma vucut bır ay dınlensın hormon alma arka arkaya 2 ay ben aralık ayında ilk asılamı yaptırdm ocak boş gectım subattada yumurta gelişirse dusunuyorm benm doktorm ust uste hormon almamızı pek önermıyor ama sen yınede doktorunla görus

canım biliyorsun geçen ay aşılamam olmuştu ve hemen aşılama sonrası yaklaşık bir hafta içinde adet olmuştum ne yazıkki tutmamıştı... yani ocağın 10 unda adet oldum.... ve adet olduğuma sevinsemmi üzülsemmi bilemiyorum bugünde ayın 10 u adet oldum ki ben asla günü gününe adet olmazdım şaşırdım...valla üç-dört gündür öyle karın ağrım kasık ağrım değilde böyle gaz var gibiydi...şiştim yani...hiç bir belirtimde yoktu yani.acaba gebelikmi var diyede düşünmeden edemiyordum ....ama 3 saat çnce baktımki olmuşum tabi öyle yoğun değil ama lekelenme tarzında.... bende acaba 3. günü gitsem geç kalırmıyım diye düşündüm.ama değilmiş geç.. bakalım geçenki aşılamadan da kalan ilaçlarım var onlarıda götürcem.. birdaha para verip almam en azından bi tek çatlatma iğnesini alırsın demişti hemşire...acaba hangi gün aşılama yaparlar öff başladı yine hastaneye git gel olayları :KK43:
Merhaba canim. Bende gecen ay 10 unda ve bu ay icinde biraz once adet oldum, ayniyiz yyani.Bu ay kismetse ilk asilamami yaptirmayi dusunuyorm, 3.gun yani persembe gidicem. Dr.2_3. Gunler gelebilirsin dedi. Ayni surecten gecicez haberlesiriz canim, hepimiz icin hayirlisi olsun insallah

Canım aşılamadaki başarı oranlarıyla mikroenjeksiyon kıyaslanamaz bile.aşılamada döllenme tamamen normal yollarla olmakla birlikte iş sperm ve yumurtaya kalıyor.mikroenjeksiyonda ise dr direkt olarak yumurtayı sağlam ve sağlıklı spermle dölleyip,kaliteli embriyoları seçerek transfer ediyor.hem zamandan,hem nakitten,hem stressden kazanıyorsun.o yüzden aşılama tuzağına düşme derim ben

Haklisin canim ama gonlumden asilamayi denemek geciyor.. kismet olmazsa tup bebege gecicez artik, tesekkur cevabin icin.Sen de hamismissin :anneadayı:Allah bagislasin yavrunu, saglikla, mutlulukla kucagina al insallah canim:KK76:

Back