- 22 Mayıs 2013
- 2.156
- 1.185
- Konu Sahibi Happy Meal
kızlar merhaba;
daha önceleri bazı topiklerde yazmıştım, ben 6 yıllık evliyim, eşim ve benim hiçbir problemimiz olmamasına rağmen bebişimiz olmadı, 4 yıl doktora gittim, önce klomenle günaşırı ilişki verdi doktor olmadı, sonra klomen kullandırıp çatlatma iğnesi yaparak 5 kere aşılama yaptı ve benim psikoloji iptal oldu, eşimle aram bozuldu, ilişkiden soğudum, bir müddet pskologa gittim ve hatta nerdeyse eşimle boşanacaktık, neyse tüp bebek aşamasına geldik artık, bu arada yaşım 35 ve şubatta 36 oluyorum. 10 yıl ankarada yaşadım ve orda gidiyordum doktora, yeni mersine taşındık (aşağı yukarı 4 ay oldu) ve kendimi toparlayıp eşimle sorunlarımızı hallettikten sonra tedaviye tekrar başlamaya karar verdim, Adanada başkent hastanesinin iyi olduğunu duydum ve ordan doktorum oldu ona gittik ve ilk muayenemde rahimiçinde polip buldu, hem sevindim hem üzüldüm, sorunum yok sanıyordum ya belki bundan demeye başladım, ameliyat olmam gerekiyordu ve 26 aralıkta ameliyatımı oldum. ameliyatım bitip uyandığımda doktorum yanıma geldi fotoğrafları gösterdi ve meğersem bende rahimde daralmada varmışki amleiyatta onuda halletmiş, bir taşla iki kuş vuruldu :) neyse amleiyattan önce tüp bebek için gitmiştik doktora ya işte ameliyattan sonra başlarız dedi ama hastanenin fiyatını öğrenince kaldım ilaçlarla beraber 4600 lira yapıyorduki şehir değiştirmişiz gücümüz yok. doktor bana bir seçenek sundu ssk 3 kereve fazlası aşılama deneyenlere tüp bebek hakkı veriyormuş ve fiyatlar oldukça uygun ama bir şart koymuşlar ki ona sinir oldum, aşılamalardan 2 si iğneli olmalıymış. benim 5 aşılamam oldu ve 5 ide ilaçlı şimdi devletten yararlanmam için 2 tane iğneli yaptırmam lazım ve onun prosedürünü bilmiyorum. iğneler ne kadar nasıl ne olacak girdik tekrar bir sürece :) şimdi rahimin toparlanmasını bekliyorum ve sonra hastaneye başlayacağım. kızlar benim hikayem budur, Allah hepimize inşallah yardımcı olur dualarımız kabul olur....
Bu arada iğneli aşılama yaptıranlar beni bilgilendirebilir mi, aşamaları nasıl ne kadar harcanıyo ilaçları nedir ne değildir.
şimdiden teşekkürler
Canım öncelikle buyuk gecmıs olsun cok yıpratıcı sureclerden en zor haleriyle gecmıssın. Çok şukur esşinle aranı duzeltmişsin ve belkide haberdar olmadıgın asıl engel teskıl eden sorunundan kurtulmuşsun.
Canım ben bir sefer özelde iğneli aşılama yaptırdım toplamda 1300 tl tuttu ıgneler muayeneler ve tum işlemler dahil. Genelde özeller tup için aşılama için paket fiyat veriyorlar. Sen bunu tup hesaplı olsun dıye yapsan hem vucuduna onca ıgneyı ve homonu yuklemiş olacaksın hem de neredeyse tup fiyatına yakın masraf etmiş olacaksın. Cunku iki sefer iğneli istiyor diyorsun.
Eger yas ve evlilik suresi ve bebiş isteği anlamında çok telaşınız yok ise nbir kaç ay beklemeni öneririm bu arada tup için belki birikim yapabilirsiniz üstelik belki de sorunların ortadan kalktığı düşünülebilirse doğal yollardan gebe de kalabilirsin.
Eşinle hepsini güzelce değerlendirin size uygun olan zaten ıkınızın de aklına yatandır, dilerim en kısa zamanda hamilelik haberini alır bebişinin geldiğini duyarız. Rabb'im yar ve yardımcın olsun.