• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Merhaba güzeller.... Sabaha umutlu ve mutlu olarak başlamak gerek strese üzüntüye kaygıya girmeye gerek yok elbette bizler de Anne olacağız ama bizim biraz daha emek istiyor sadece ki Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın.

* Öncelikle yumurtanızın oluşmasına sevinmelisiniz :) Tüp bebek ve aşılamada çoğul gebelik çok risklidir, fazla yumurtanın oluşumundan dolayı hatta bazen iptal edip tedavi yarım bırakılabiliyor. Yumurtam 1 diye kesinlikle üzülmeyin, ya o da oluşmasaydı öyle değil mi canlarım?

* Tecrübeme dayanarak söylüyorum Aşılama yaptırmadım ama çatlatma iğnesi kullandığım için tahmini fikrim Ağrı Aşılamadan dolayı değil Çatlatma iğnesinin vermiş olduğu ağrıdır ki buna da sevinmelisiniz demek ki yumurtanız çatlıyor. :)

* Aşılama sonrası leke gelebilir bol bol dinlenmeniz lazım, ağır kesinlikle kaldırmıyorsunuz, dikkat etmeye çalışıyorsunuz ve bu soğuk havada üşütmüyorsunuz.

*** Ben cumartesi Aşılama olacağım ve benim şimdiden yumurtam Çatlatma iğnesi olmadan kendiliğinden çatlıyor her çatlamada akıntı ile çok az ve bir kere leke geliyor. Doktor kötü bir şey değil aksine iyi dedi ve aşılama olduktan sonra 1 saat yatıp dinleneceğim, yanıma kitap alacağım sıkılmamak için :KK49:

*Sakin olmaya çalışın kendinizi kasıp sıkmaya gerek yok her zaman muayene olmaya gidiyoruz değil mi alıştık zaten aynı şekilde muayene gibi sadece bu kez enjektör devreye girecek ki bir kaç dakika da işlem hemen bitirilecek bu sebepten anesteziye hiç gerek yok canlarım.

Biz ne zaman kafamızdan takmayı bırakırsak o zaman olacağını düşünüyorum bu da benim tecrübem. Doktor sen hamile kalamazsın yumurtaların hapla bile 1 m yok dedi çok minikler kilo vermen lazım vs dedi ve o ay hayal kırıklığı yaşadım kilom bile fazla değil ne kilolu kişiler kalabiliyor çok kötü üzüntüye boğuldum ve eşimle anlaştık ve olmayacak madem bizde böyle yaşamaya alışırız dedik. O ay ben spora ve yürüyüşe başladım kafamdan attım zaten olmayacak düşüncesi beni ve eşimi bu bebek takıntısından kurtulmamıza ve rahatlamamıza neden oldu. Veee ben o ay hamile kaldım :KK73:Şoook Olduk İnanamadık. Demek ki her şeyin başı stresten uzak durmak ve kafaya takmamak... 5 aylıkken kalbi durdu kaybettim ve anca kendime gelebildim zor atlattım ama hayat devam ediyor diyip yolumuza bakıyoruz Allah kimseye yaşatmasın gerçekten zor....

Neden yeniden olmasın isteyelim yeter ki Allahımdan istemesini bilelim eminim olacak çok ümitliyim ve sizlerin de ümidinizi kaybetmenizi istemiyorum olacak deyin kendinize ve kafaya takmayın :KK15:

Arkadaşlar lütfen sonuçlarımı yorumlarmısınız sizce nasıl :KK43: HİÇ BİR ŞEY ANLAMIYORUM İYİMİ KÖTÜMÜ NASIL YANİ
Estradiol:36
FSH:3.79
Prolaktin:20.32
TSH:2.3981
CA-125:14.9

Merhaba güzeller.... Sabaha umutlu ve mutlu olarak başlamak gerek strese üzüntüye kaygıya girmeye gerek yok elbette bizler de Anne olacağız ama bizim biraz daha emek istiyor sadece ki Allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın.

* Öncelikle yumurtanızın oluşmasına sevinmelisiniz :) Tüp bebek ve aşılamada çoğul gebelik çok risklidir, fazla yumurtanın oluşumundan dolayı hatta bazen iptal edip tedavi yarım bırakılabiliyor. Yumurtam 1 diye kesinlikle üzülmeyin, ya o da oluşmasaydı öyle değil mi canlarım?

* Tecrübeme dayanarak söylüyorum Aşılama yaptırmadım ama çatlatma iğnesi kullandığım için tahmini fikrim Ağrı Aşılamadan dolayı değil Çatlatma iğnesinin vermiş olduğu ağrıdır ki buna da sevinmelisiniz demek ki yumurtanız çatlıyor. :)

* Aşılama sonrası leke gelebilir bol bol dinlenmeniz lazım, ağır kesinlikle kaldırmıyorsunuz, dikkat etmeye çalışıyorsunuz ve bu soğuk havada üşütmüyorsunuz.

*** Ben cumartesi Aşılama olacağım ve benim şimdiden yumurtam Çatlatma iğnesi olmadan kendiliğinden çatlıyor her çatlamada akıntı ile çok az ve bir kere leke geliyor. Doktor kötü bir şey değil aksine iyi dedi ve aşılama olduktan sonra 1 saat yatıp dinleneceğim, yanıma kitap alacağım sıkılmamak için :KK49:

*Sakin olmaya çalışın kendinizi kasıp sıkmaya gerek yok her zaman muayene olmaya gidiyoruz değil mi alıştık zaten aynı şekilde muayene gibi sadece bu kez enjektör devreye girecek ki bir kaç dakika da işlem hemen bitirilecek bu sebepten anesteziye hiç gerek yok canlarım.

Biz ne zaman kafamızdan takmayı bırakırsak o zaman olacağını düşünüyorum bu da benim tecrübem. Doktor sen hamile kalamazsın yumurtaların hapla bile 1 m yok dedi çok minikler kilo vermen lazım vs dedi ve o ay hayal kırıklığı yaşadım kilom bile fazla değil ne kilolu kişiler kalabiliyor çok kötü üzüntüye boğuldum ve eşimle anlaştık ve olmayacak madem bizde böyle yaşamaya alışırız dedik. O ay ben spora ve yürüyüşe başladım kafamdan attım zaten olmayacak düşüncesi beni ve eşimi bu bebek takıntısından kurtulmamıza ve rahatlamamıza neden oldu. Veee ben o ay hamile kaldım :KK73:Şoook Olduk İnanamadık. Demek ki her şeyin başı stresten uzak durmak ve kafaya takmamak... 5 aylıkken kalbi durdu kaybettim ve anca kendime gelebildim zor atlattım ama hayat devam ediyor diyip yolumuza bakıyoruz Allah kimseye yaşatmasın gerçekten zor....

Neden yeniden olmasın isteyelim yeter ki Allahımdan istemesini bilelim eminim olacak çok ümitliyim ve sizlerin de ümidinizi kaybetmenizi istemiyorum olacak deyin kendinize ve kafaya takmayın :KK15:
Merhaba Günaydın. .
Bende aynı şekilde düşünüyorum ve herşeyi normal karşılamaya çalışıyorum. .
Seni çok iyi anlıyorum Ablamında ikinci gebeliğinde 5 aylıkken kalbi durdu ve suni sancı ile ölü doğum yaptı..
Çok zor rabbim sabrını veriyor ama.
Bu olaydan sonra 3 yıl hamile kalamadı hiç bir problem olmadığı halde.
Tam olmuyor işe başlıyayım bari dedi.
İşe başladığının ilk ayında hamile kaldı.
Şimdi dünya tatlısı bi kızımız var..
Rabbimin sınavlarından geçiyoruz..
Kimimiz çocuk sahibi olmadan
Kimimiz çocuk sahibi olduktan sonra...
Rabbim bu sınavlardan alnımızın akıyla geçmeyi nasip etsin inşallah. ..

kızlaarr yaa çatlatma iğnesi yapıldığı halde kist oluşurmu bilgisi olan varmı?
Canım bende aralıkta aşılama yaptırdım ama ne yazık ki kist oluştu.
Bu ay tedaviye ara verildi kist için..
Doktor ilaçta vermedi..
Soğan suyu içtim bende çünkü ne zaman içsem rahmimi tertemiz yapıyor..

Canım bende aralıkta aşılama yaptırdım ama ne yazık ki kist oluştu.
Bu ay tedaviye ara verildi kist için..
Doktor ilaçta vermedi..
Soğan suyu içtim bende çünkü ne zaman içsem rahmimi tertemiz yapıyor..
tşk ederim cnm cevabın için
peki adet olmadığındamı anladın kist olduğunu yoksa adet oldun doktor ultrasondanmı söyledi?

Allah bağışlasın canım çok sevindim gerçekten. İnşAllah Bizler de tadadacağız o mutluluğu biliyorum. Allahım tüm isteyenlere nasip etsin. Aynı düşüncedeyiz canım Ablan da en güzel örneklerinden birisi. Tabi ki kolay değil bizlerin iç güdüsünde var ''ANNELİK DUYGUSU'' aklımızın her köşesinde bebek sevgisi ve hasreti. İnanmak güvenmek gerek ve bazen hayatı normal karşılamamız gerek. Elbette her şeyin zamanı, bir vakti vardır ve o gün elbet GELECEK inanıyorum.

Çok güzel anlatmışsın. Eline sağlık canım :) Ben de çok kilolu değilim ama doktor bana bile zayıfla dedi. Kime söylesem "saçmalama sen zaten zayıfsın" diyorlar ama doktorun bir bildiği vardır mutlaka değil mi. Kafaya koydum biraz daha kilo vericem. Rejim nasıl yapılır onu da bilmiyorum gerçi. Canım sen kaç kiloydun ve spora başlayınca kilo verdin mi. Yoksa kilo vermeden mi hamile kaldın? Spor merkezine yazılmayı düşünüyorum ben de.

2.aşılamamı oldum 15-20 dk önce,şimdi yatıyorum hastanede,sperm sayımız düşmüş o yüzden doktor çok umutşu konuşmadı,şansımız az,dua edin arkadaşlar,Allah hiçbirimizinemeğini boşa çıkarmasın...

Merhaba hanimlar araniza yeni katildim bu ay 2gun gunde 1tane klomen kullandim 3tane yumurtam olustu biri 20.20m diger ikisi 14 civarı yumurtlarim kendiliginden catliyor sorun yok tek sorun progesteronumun dusuk olmasi 15gun once 0.62.bugun tahlil verdim progesteron icin eger 1uzerinde cikmazsa dr igne vericek buaralar dogurganlik zamanim 2.3gune catlicak igne nezamn oluyor ve bana asilama istermisin diyede sordu anlamadim tam.yrn tahlil sonucumu gostericem

alenay çok güzel anlatmışsın tecrübelerini çok sağol bana çok iyi geldi 1 hafta sonra tüp bebeğe başlıyorum hayırlısı bakalım neler bekliyor beni RABBİM hepimizn yardımcısı olsun .

ettus Rabbim emeğini boşa çıkarmasın inşllh güzel haberini bekliyorum dualarım seninleee güzel düşün hayırlı olanı iste

Merhaba arkadaşlar bende aşılama olucam ama bu konu hakkında fazla bi bilgim yok bana yardımcı olur musunuz? Çok acıyo mu?

Çok güzel anlatmışsın. Eline sağlık canım :) Ben de çok kilolu değilim ama doktor bana bile zayıfla dedi. Kime söylesem "saçmalama sen zaten zayıfsın" diyorlar ama doktorun bir bildiği vardır mutlaka değil mi. Kafaya koydum biraz daha kilo vericem. Rejim nasıl yapılır onu da bilmiyorum gerçi. Canım sen kaç kiloydun ve spora başlayınca kilo verdin mi. Yoksa kilo vermeden mi hamile kaldın? Spor merkezine yazılmayı düşünüyorum ben de.

Rica ederim tatlım kimsenin ümitsiz olmasını istemiyorum.Ne kadar pozitif olursak o kadar iyi olur sonuçlar. Artık böyle bakmak gerekiyor. Alenaycım 75 tim 3 haftada ancak 4 - 5 kilo verebilmiştim canım, 110 kilonun üstünde bayan arkadaşım 2. bebeğini yaptı ben bu yüzden olaya kilo ile bakmıyorum her kesin hormonları farklı ama tabi ki sporun, yürüyüşün etkisinin de olduğunu düşünüyorum sonuçta kan dolaşımı hızlanıyor bu da çok iyi bir sebep. Diyet yapmayı düşünüyorsan eğer sabahları yağlı kızartma türlerinden kaçın haşlama türü ye mesela kepek ekmeği kullan, yumurta, peynir, domates, salatalık, zeytin ekle ama marmelat türü şekerli şeylerden ve yağlı besinlerden kaçın. Öğle ye doğru yeşil elma tüket bir avuç içi fındık badem ceviz ye akşam ızgara türü yada haşlama türü ve sebze yemekleri tüket ve soğan kürünü dene 2 soğanı 3 bardak sıcak suda kaynatıp içmişliğim bile vardır canım, ayrıca kendine uğraş edin.Havalar soğuk Pc bilgisayarın varsa google Leslie yaz adım egzersizleri var, ben o ay çok yaptım ve yürüyüş yaptım yediklerime de dikkat ettim canım . Şimdi Tedavim yani Aşılamam iyi gitmezse tekrar bunları yapacağım umut yitirilecek bir şey değil neler yaşıyoruz, geçmez diyoruz, nasıl unutulur diyoruz ama Allah Sabrı da veriyor, yeniden tutunuyoruz hayata bir şekilde... Allah herkese Sabır, güç kuvvet, versin İnşallah hepinizin kucağı bebişlerle dolar bu mutluluğa sizler de ( bende ) erişiriz canlarım....

ettus Rabbim emeğini boşa çıkarmasın inşllh güzel haberini bekliyorum dualarım seninleee güzel düşün hayırlı olanı iste
Sağol arkadaşım, inşallah güzel sonuç alirim/alırız. ? Benim doktorum bir aşılması 3ūz tutmuş çok şaşırdım, Allah ol deyince oluyor gerçekten. Buradaki herkes çok emek veriyor,inşallah hepimizin gönlüne göre olur tez zamanda..

Benim de bir tanidigimin 7-8 sene çocuğu olmadı. Esinin spermleri dusuktu.
Aşılama yapildi 3uz. 2erkek 1kizi oldu.
Aradan 6sene gecti. Hic korunmamislar olmuyor diye dogal yoldan hamile kaldi. 1oglu daha oldu.

Allahım çok büyük...umut kesilmez.sende hayırlısı ol bakalım aşılamayi. Sonra başlarız değerlendirmelere :) devlette miyaptiriyorsun sen. ?

Back