• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Gazın süte geçmiyor ne saçma bi düşünce? Senin yediklerin içtiklerin bebege gectgnden onlar tpkı bze yaptığı gbi bebege de gaz yapıyor bu kdr basit cnm @ozizo da alkol örnegnde bunu demek istiyor
Yani bende bu işi anlamadım.. Kimi geçer diyor kimi geçmez.. Mama alan bebekler de niçin gaz oluyor?? Çok şükür gaz sorunumuz yok ama bu işi çözemedim ben.. İlaç almak yasak emziren anneler kullanamıyor.. Zararlı kimyasallae sütle geçiyorsa yemeklerin geçmesi de normal.. Ama bası uzmanlar da ne ilgisi var emerken hava yutmasından diyor.. Ek te yazdığı gibi.

Eklentiler

• image.png
    image.png
    240,6 KB · Görüntüleme: 83
Yaaa bende öyle emerken bakıştığımızda çok acayip duygulanıyorum sen benim misin diyip şükrediyorum:nazar: yeni huyu da ellerini gögsümde uyurken boynumda gezdirmek, emerken de mememde geZdirmek deli ediyo beniiii mutluluktan
Her emzirdiğim de söylediklerin aklıma geliyor. İtiraf edeyim emzirmek hiç bana göre değildi.. Hele ki kucakta .. Kollarım kopuyordu.. Beni de gerçekten motive etmiş oldun.. Şimdi kucağımda emziremediğim zaman yorulduğumda yatakta emziriyorum en az 1 saat.. Ve dediğin o cümlede çok doğru zaten büyüdüklerin de bizi istemeyecekler çok..

Kızlar emzirme Düzeniniz varmı 2 saat ara bekliyormusunuz birde buzluğa süt koyan var mı
3 ay itibari ile gece 4 saatte bir emzirebilirmişiz yada bebek kendi uyandığında .. Ben uykusunh bölmüyorum 2 saatte bir emzirmiyorum yani..

Gunaydin kizlar. Kizimin yuzunde ve boyun cevresinde isilik var. Boyle olan var mi, bisey surmek istemiyorum kendiliginden gecmesini bekliyorum ama gecmiyor. Onerisi olan var mi?

Yaaa bende öyle emerken bakıştığımızda çok acayip duygulanıyorum sen benim misin diyip şükrediyorum:nazar: yeni huyu da ellerini gögsümde uyurken boynumda gezdirmek, emerken de mememde geZdirmek deli ediyo beniiii mutluluktan
Ay yerim ellerini maşallah rabbim korusun bütün yavruları

Ha
Yani bende bu işi anlamadım.. Kimi geçer diyor kimi geçmez.. Mama alan bebekler de niçin gaz oluyor?? Çok şükür gaz sorunumuz yok ama bu işi çözemedim ben.. İlaç almak yasak emziren anneler kullanamıyor.. Zararlı kimyasallae sütle geçiyorsa yemeklerin geçmesi de normal.. Ama bası uzmanlar da ne ilgisi var emerken hava yutmasından diyor.. Ek te yazdığı gibi.
Hava yutması en büyük etken bence hem emzirirken hem de mama icerken ama bunun dışında yenilen içilenin süte etki etmemesi mümkünmü ya bunu idda eden yeni nesil doktorlarına inanmıyorum:KK12:

Her emzirdiğim de söylediklerin aklıma geliyor. İtiraf edeyim emzirmek hiç bana göre değildi.. Hele ki kucakta .. Kollarım kopuyordu.. Beni de gerçekten motive etmiş oldun.. Şimdi kucağımda emziremediğim zaman yorulduğumda yatakta emziriyorum en az 1 saat.. Ve dediğin o cümlede çok doğru zaten büyüdüklerin de bizi istemeyecekler çok..
Çok sevindim zeynepcim, acı çektiğin için emzirmek eziyetti muhtemelen. Ama bakış açın değişince bebegine odaklanınca ne kadar farklı geliyordur:nazar:maşallah size:nazar:bende beni çok yorduğunda uzanarak resimdeki gibi emziriyorum

Eklentiler

• image.png
    image.png
    21 KB · Görüntüleme: 88
Bakarmisinz kızlar oglumun kolunda çıktı bu ne bilen varmi varsa neyle geçer yaa canı aciyomudur yavrumun

Eklentiler

• IMG_20160128_101933.jpg
    IMG_20160128_101933.jpg
    27,5 KB · Görüntüleme: 93
Cnm bence en büyük etken hava yutması ama benim anlamadığım annenin bağırsağındaki gaz geçmez diyenler zaten kimse bağırsaktaki gaz geçer demiyoe yediklerimizden etkileniyolar. Nasıl ki her ilacı içemiyoruz alkol sigara zararlı aynı mantık.mesela ben kola içtiğimde çok etkiledi kızımı. Her yiyecek içecek aynı olmuyo kimi fasulye yediğinde bebegne dokunuyo kimine dokunmuyo. Bence bunu kendi bebegimize göre takip ederek anlayacağız.

az kaldı zuhalcim dayan 3 veya 4. ayda geçiyormuş benim kızda kolik altını açıp ayaklarını özgürce hareket ettimi biraz işe yarıyor ama ,laç almadığımızda tabi yoksa ilaçsız offf tozu dumana katar
Ewet ya o altını açıpta şaşkın şaşkın bakınması sonra o yüzündeki rahatlama hissi beni bitiriyo yiyesim geliyo totişini...ama baģlayınca yine aynı zaten yaz gelsin koyuruvercem işesin hiç umrumda değil walla

zuhalcim geçmiş olsun umarım ateş omadan atlatırsınoz sarılık da tamamen geçmişl çok sevindim
verem aşısı iz yapar demediler ama aşı yeri yara olabilir dediler şimdilik geçti gibi bakalım haftaya tam netleşir umarım sizde sıkıntı çıkmaz
Çok şükür mızmızdık gece uyumadık hafif ateşlendik ama yıkılmadık ayaktayız leylacım yazık kuzulara bi dayanamadık ya 3 tane iğne normal o kadar olmasi veremin yeri bizlerdeki gibi olacakmış sulanıp kabuklanıp iz kalacakmış hiç gelişemişmi bu aşı ya (zaten gerekliliği de tartışılırda neyse kafa bulandıran o kadar çok bilgi kirliliği varki ortalıkta bu arada benim kız almanyada dogmuştu yapılmamış ona orda yapılmıyormuş bu aşı)şaşırdım valla

Zuhalcim keske elimde olsa da üzülmesem ama hep aklima geliyo kızıma baktikça, içim sıkılıyo, neden oldu kı die sorup duruyorum, keske hiç olmasaydı da hiç mudahele edilmek zorunda kalmasaydı :KK43:
Allahım senn bebişe de acil şifalar versin, kuzularimizi sağlıkla sıhhatle bizlere bagişlasin
Sağ ol meltemcim amiinn..

Anladım canım yanlış yoksa eğer tmm sorun değil .. doğum sonrası 63 gün doğum öncesi 50 gün .. Toplam 113 gün.. Ben direk olarak 30 günden hesapladım hata ondan oldu :KK43:(( neyseki işten ayrılıyorum 4 şubat çok erkenmiş ya
Yok kuzum 30 olrk hesaplnmiyor hngi aydaysan o gnler sayilip 112 ye tmmlniyor

8 Aralık da da benim kızım dogdu :) Dün işyerinden aradılar 14 Şubatta ücretli izinim bitiyormuş. Süt izni + ücretsiz izin için dilekçe vermem gerektiğini söylediler.
Ewet aynen bazi sirketlet izin vermyop cikartiyor senn isyerin iyi vermis 6 ay arti sut izni kullniyon valla baklim bizm isyero ne diyecek

:KK74:
Cnm biz ayda bir gittiğimiz halde hastalıktan korkup asla çocukların yanında durmuyoruz duru'yu koruyoruz yüzünü fln. ordaki asistana söyleyip başka tarafa geçiyoruz hemen sonra bize sesleniyolar.

Ohh maşallah badişe.emzirmek dünyanın en güzel hissi bence hele de bakışıyorkenn ahh ahh:)) Valla dün duru öyleydi 16 saat ama bugün de çok düzenli emdi uyudu hep. Geçici bazı günler böyle geçiyor. Ama ilerde mumla arıcaz bu anları hep hoppidi hoppidi gezincekler :KK46::KK70:

Bu bebişler bizi ipe dizecek:KK70:ee anneleri de az değill yanii 9 ay burda az şey halletmedik:KK66:

İnan biz de oyleyiz denizcim, birileri hapsırıp yıksırdıkca bz hastanede yer değiştiriyoruz :))

Valla 9ay da ne cok sey ne cok heyecan yasadık, allahım esirgesin bebeklerimizi

Insallah cnm.bnm dr olayi biraz sans oluyor deng geliyor cnm bmm bakma sen o mal kariya docent olsa nolur duzgn dr olamamis baska bi dr goturmekte fayda var cnm bnm bosverrrbAllah in izniyle gecicek heosi

İnş nurcancim ya, yarn kendi kadin doğumcuma götürcem bakalim ne diycek cok heyecanliyimm

Ewet ya o altını açıpta şaşkın şaşkın bakınması sonra o yüzündeki rahatlama hissi beni bitiriyo yiyesim geliyo totişini...ama baģlayınca yine aynı zaten yaz gelsin koyuruvercem işesin hiç umrumda değil walla
ben yatağımın üstünde altını açıyorum ve yatak örtüsünün her yeri çiş hehe azıcık daha büyüsün kuru temizlemeye vericem bende boşladım
Çok şükür mızmızdık gece uyumadık hafif ateşlendik ama yıkılmadık ayaktayız leylacım yazık kuzulara bi dayanamadık ya 3 tane iğne normal o kadar olmasi veremin yeri bizlerdeki gibi olacakmış sulanıp kabuklanıp iz kalacakmış hiç gelişemişmi bu aşı ya (zaten gerekliliği de tartışılırda neyse kafa bulandıran o kadar çok bilgi kirliliği varki ortalıkta bu arada benim kız almanyada dogmuştu yapılmamış ona orda yapılmıyormuş bu aşı)şaşırdım valla
sanırım gelişmekte olan ülkeler de yapılıyor zuhalcim gelişmiş ülkelerde yapılmıyor bizim aşı yerimiz yara olmadı sadece sinek ısırmış gibi oldu ama geçti gibi oda ya acaba aşı tutmadımı ki diye düşünmeden edemedim şimdi sen öyle yazınca

Cnm bence en büyük etken hava yutması ama benim anlamadığım annenin bağırsağındaki gaz geçmez diyenler zaten kimse bağırsaktaki gaz geçer demiyoe yediklerimizden etkileniyolar. Nasıl ki her ilacı içemiyoruz alkol sigara zararlı aynı mantık.mesela ben kola içtiğimde çok etkiledi kızımı. Her yiyecek içecek aynı olmuyo kimi fasulye yediğinde bebegne dokunuyo kimine dokunmuyo. Bence bunu kendi bebegimize göre takip ederek anlayacağız.
Aynen öyle. O kadar çok kola içmek istiyorum ki böyle kafayı bulana kadar içerler ya ::)) o misal. Bardak bardak içmek istiyorum.. Ama sütten geçer diye korkuyorum

Back