• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Bebeklerin göğüsleri dogduklarinda şiş oluyor biraz. Anne karnindayken kadınlık hormonundan etkilendikleri için oluyormuş. Doğduktan bir süre sonra kendiliğinden gecermis. Kesinlikle ovalanmamali sikilmamaliymis. Benim bebeğimde de oldu doktor böyle demisti. Ama o dokununca değil zaten bakınca bariz şişti.
Annem yikarken sıktı doktr gordu apse yapar sakin sıkmayin dedi simdi bktm sanki daha bi sis gibi gelsi korktumda ovalicktm az daha aman ellemiyim en iyisi saolun

Tatlım ben meme değiştiriyorum ve sırayla veriyorum bi kere sağı verdiysek diğer emzirmede solu veriyorum gayet güzel kilo aldı 4115 doğmuştu 5850 oldu boyuda 52 den 57 oldu sadece anne sutuyle bence sende takılma zaten anne şutu alıyorsa alır kilo

Oyy maşallah tam tosun desene :))
Tek memeyi kaç dk emiyor? Ben kısa emdiği için 2 3 emzirmede de aynı memeyi veriyorum son sütü alması için,doğru mu yapıyorum acaba bilmiyorum.

Kızlar bebeğim 28 günlük oldu. Düne kadar hep yan yatırıp arkasına başka bir yastıkla destek yapıyordum ve hep o şekilde kalıyordu. Dün gece bir uyandım sırt üstü yatmış. Sonra tekrar yan yatırdım yine sırt üstü dönmüş. Çok şaşırdım. Kendi kendine sırt üstü dönmesi için erken değil mi? Yan yatış yastığı almamıştım. Yan yatış yastıkları ne kadar süre kullanılıyor?
6. aya kadar kullanılıyor

Oyy maşallah tam tosun desene :))
Tek memeyi kaç dk emiyor? Ben kısa emdiği için 2 3 emzirmede de aynı memeyi veriyorum son sütü alması için,doğru mu yapıyorum acaba bilmiyorum.
Değişiyor canım bazen 10 dk bazen yarım saat ama uyuyakaldigi zaman uyandırmaya çalışıyorum emsin diye son sütü alıyordur herhalde

Canim ben kanguru da aldım. Kanguru da çok büyük oluyo. Bi de 6.ayına kadar oturamaz ya bebislerimiz; kanguruda oturur pozisyon oluyor... alacaksan bile bebegini içine koyup denemeden alma. Çünkü benim aldığım bebeğe çok büyük, 1 yaşında ancak olur
yen,doğan kangrular var zeynepcim onlardan alıcam senin söylediklerinin içinde gömülür bebiş daha küçük azıcık daha büyüsün o zaman onlara bakarız :)

Çok seviyor memeyi maşallah, inşallah böyle devam eder canım. Belki fazla olabilir Dediğin gibi, başka olmadı çünkü. Yok canım hiç mama vermedim sadece anne sütü
O zmnnn ekstraaa tebriklerr annesi maşallah size kilo alımı çok iyi.:nazar:mama vermemene ayrıca ayrıca çok sevindim :nazar:bizde hala sadece anne stü çok şükür inş böyle devam ederiz. Bnm bebiş kusan bir bebek değil ama bazen senin dediğin gibi hç durmadan meme isteyince ve fazla emince 1-2 kez kusma yaşadık ondan dedim

Annem yikarken sıktı doktr gordu apse yapar sakin sıkmayin dedi simdi bktm sanki daha bi sis gibi gelsi korktumda ovalicktm az daha aman ellemiyim en iyisi saolun
Evet hiç dokunmayın. Biz hiç dokunmadik Dr öyle dediği için ve çok şükür geçti gitti. Sizin de geçecektir.

Arkadaslar ben kundakla ilgili biraz araştırdım internetten. Eskilerin yaptığı kundak kesinlikle yanlış zaten, ama yarım kundak yapılabilir. Yarım kundak için değişik modeller var internette. Aranızda kullanan var mı?
198084692_tn30_0.jpg

Bu model nasıl sizce? Kol kısmını kapatirken nasıl sabitleniyor anlamadım? Resimde belli olmuyor, orda cırtcırt mi var acaba? Kullanan varsa, bilgilendirirse sevinirim
cnm buna benzer biseyi burda hastanede veriyorlar.ustunde cirtcirt oluyor cok sikmiyor cocugu kundak gibi olmuyor. baya rahat

Selam kizlar ne zamandir giremiyorum. Oglumu halsizlik ve meme tutmadigi icin doktora goturmustum kaninda enfeksiyon cikti ve hastaneye yatirdilar. Bir haftadir yatiyoruz en az on gum yaticaksinzi dediler daha on uc gunluktuk yatarken ve kilosuna baktilar kilo alacagina dort yuz gram vermis daha yeni dogum kilosunu asti. Sutumun az geldigini bilerek arada memeden ciktiginda agliyosa mamada verdim ama son zamanda hastaliktan aglamadigi icin yetiyor heralde diye vermiyodum. Bu yuzden iyice zayiflamis olmali simdiki mevzum sutumu arttirmak humana iciyorum dereotu yiyorum biraz artma var sanirim ama hala bi sagimda iki gogusten 50 - 75 ml ancak sagiyorum baska yapabilcegim bisey var mi ?

Selam kizlar ne zamandir giremiyorum. Oglumu halsizlik ve meme tutmadigi icin doktora goturmustum kaninda enfeksiyon cikti ve hastaneye yatirdilar. Bir haftadir yatiyoruz en az on gum yaticaksinzi dediler daha on uc gunluktuk yatarken ve kilosuna baktilar kilo alacagina dort yuz gram vermis daha yeni dogum kilosunu asti. Sutumun az geldigini bilerek arada memeden ciktiginda agliyosa mamada verdim ama son zamanda hastaliktan aglamadigi icin yetiyor heralde diye vermiyodum. Bu yuzden iyice zayiflamis olmali simdiki mevzum sutumu arttirmak humana iciyorum dereotu yiyorum biraz artma var sanirim ama hala bi sagimda iki gogusten 50 - 75 ml ancak sagiyorum baska yapabilcegim bisey var mi ?
Canim sütün yetmiyor değil. Bebekler ilk 2 haftalarinda kilo kaybederler zaten, çünkü dogduklarinda ödemleri oluyor. Çok geçmiş olsun bebisine. Sen emzirmeye devam et...

Mama da verme. Mama verdikçe bebeğin seni emdiği miktar azalır ve bu sefer gerçekten sütün azalır. Madem hastanedesiniz, oradaki çocuk doktorları ile bu kilo durumunu konuş, benim dediklerimi diyeceklerdir... için rahat etsin

Back