• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
kızlar bizde dertler derya oldu.. dün aylık kontrol için doktordaydık. sarılık yine yükseldi 12.6 oldu. uzayan sarılık dedi dr.oysa geçmişti. altında yatan sebepler araştırılmalı dedi. kan idrar tahlili, röntgen, ultrason,, derken çocuk helak oldu. bitmeyen gaz sorunu anlamsız huzursuzluk.uyku bana haram. hadi uyuyamıyorum bari çocukcağıza bi yararım olsa nerdee yırtıyo kendini. kollarım kopuyo artık taşıyamıyorumda neredeyse 5 kilo oldu.. pışpış bile zor beşikte durmuyo. mecbur yanımıza yatırıyorum ki en azından arada 5dk falan bende dalıyorum. ama komşu teyze anne babayla çocuğun yatması çook günah dedi. var mı böle bişi yaa.. zaten duymadığım saçma şey kalmadı lohusalıkta. psikolojim alt üst oldu. gece wc ye bile giderken eşimi uyandırıyorum öle bi korkuttular ki saçmalıklarıyla..
Gecmiş olsun cnm. Milletin her dediğine takılma. Nie haram olsun aranda yatması. Hiç öyle bişey duymadım. Nie korkutuolar ki Allah Allah.Bn dua niyetine felak ve nası bile sürekli okuyorum. Oku sen de kimsenin ne dediğine de takılma fazla

kızlar bizde dertler derya oldu.. dün aylık kontrol için doktordaydık. sarılık yine yükseldi 12.6 oldu. uzayan sarılık dedi dr.oysa geçmişti. altında yatan sebepler araştırılmalı dedi. kan idrar tahlili, röntgen, ultrason,, derken çocuk helak oldu. bitmeyen gaz sorunu anlamsız huzursuzluk.uyku bana haram. hadi uyuyamıyorum bari çocukcağıza bi yararım olsa nerdee yırtıyo kendini. kollarım kopuyo artık taşıyamıyorumda neredeyse 5 kilo oldu.. pışpış bile zor beşikte durmuyo. mecbur yanımıza yatırıyorum ki en azından arada 5dk falan bende dalıyorum. ama komşu teyze anne babayla çocuğun yatması çook günah dedi. var mı böle bişi yaa.. zaten duymadığım saçma şey kalmadı lohusalıkta. psikolojim alt üst oldu. gece wc ye bile giderken eşimi uyandırıyorum öle bi korkuttular ki saçmalıklarıyla..
Yok be ne günahı... Ama yanında yatırmanin sakıncasi, Allah korusun, bebeğin ezilme ya da boğulma ihtimali...

Başka dertlerimiz de var canım .. Bebek anne karnında başını döndürememiş. Boynunun sag tarafı içine çökük gibiydi bir kulağı da incecik yaprak gibi yapışıktı.. Şimdi o çökük yer doldu . Kulağıda diğer kulağına yakınlaştı büyklük olarak.. Başını saga döndüremiyormuş şimdi fizik tedaviye götürüyoru her gün.. Boyun filmi temiz çıktı. 2 hafta fizik görecek. Doktor tekrar bakacak
Çok geçmiş olsun canım. Hiç haberim olmadı. Allah şifa versin. Küçücük bebeğe fizik tedavi mi oluyormuş? İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

biz birbirimize yapışalı çok oldu kucaktan yatağa koyduğumda çığlık atıyor geri alınca huzurla doluyor yüzü
ya birde iki gündür beni görünce gülmeye başladı mutlu oluyor ya bildiğin o kadar güzel i ne güzel gülüyor bebekler off içimin yağları eriyor
Canım senin bebeğin kaç günlük oldu?

Canım bence sarılık yok doktorum bana 14 ve ustu olursa sorun olur dedi banada alkarısı bilmem neler neler dediler ama bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı doğumdan oncede ne zaman dogacak söyle böyle diyen çok oldu ama ne bana bakan nede çoçuklarıma bakan oldu.boşver duyma akıl veren çok olurda......

Canım çok geçmiş olsun. Başkalarının dediklerini de hiç kafana takma. İçinden nasıl geliyorsa öyle yap.

Çok geçmiş olsun canım. Hiç haberim olmadı. Allah şifa versin. Küçücük bebeğe fizik tedavi mi oluyormuş? İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Sagol canım boyun egzersizi gibi birşey günde on dakika yapıyorlar aglıyor bitene kadar . Sabahın soğuğunda yollara düşüyoruz 15 seans ta geçer dediler bakalım
Canım senin bebeğin kaç günlük oldu?

Canım bence sarılık yok doktorum bana 14 ve ustu olursa sorun olur dedi banada alkarısı bilmem neler neler dediler ama bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı doğumdan oncede ne zaman dogacak söyle böyle diyen çok oldu ama ne bana bakan nede çoçuklarıma bakan oldu.boşver duyma akıl veren çok olurda......
yenidoğan sarılığında 17 ye kadar önemsemiyorlardı. çok şükür o zamanda en fazla 12.5 olduk. ve geçti. ama 3. haftadan sonra tekrar sararmaya başladı özelikle gözler. 4. hafta dün bitti ve artık yenidoğan sarılığı değil dedi dr. altında başka sebep olabilirmiş. ve tahlil sonucunda normal olması gereken değer 28-29 günlük bebeklerde 5.5 ve altında olmalıymış yazıyor.
diğer konuda evet akıl veren çok iş gören yok..

Gecms olsn cnm cok sacma ne alaka gunah bosver kala alma onlri gerci bkma bnde almiyrm diym fkt etkisi altina aliyrlr bu kadinlr bizi ister istemz gideni yolculamickmsm sutum kacarmis sacma sapan seyler vrda suan aklma gelmiyr cocuk ayaklrni kendine cekiyr diye bu cocuk bilmem ne olmus diyrlr Allahimya dengesz gorumcem bn lavabodaykn cocuga limon vermis neyms hickirigi gecsn diye dengeszya kendi annemde yikarken kizimn memesini sıkmıstigittik bska sebeptn doktra azdaha intihap olckmd yavrum bu kadinlr varya ne diyim cnm sen hangi cocuk doktruna gidiyrsn tavsiye edenlcgb doktr varmi

Gecms olsn cnm cok sacma ne alaka gunah bosver kala alma onlri gerci bkma bnde almiyrm diym fkt etkisi altina aliyrlr bu kadinlr bizi ister istemz gideni yolculamickmsm sutum kacarmis sacma sapan seyler vrda suan aklma gelmiyr cocuk ayaklrni kendine cekiyr diye bu cocuk bilmem ne olmus diyrlr Allahimya dengesz gorumcem bn lavabodaykn cocuga limon vermis neyms hickirigi gecsn diye dengeszya kendi annemde yikarken kizimn memesini sıkmıstigittik bska sebeptn doktra azdaha intihap olckmd yavrum bu kadinlr varya ne diyim cnm sen hangi cocuk doktruna gidiyrsn tavsiye edenlcgb doktr varmi
Henuz bizde dr kararlastirmadik tam. Ben sultanciftligindeyim. Burada bi hastaneye gittik aylik kontrol icin. Safaktaki sevde pek sarmadi beni. Bi de uzak kaliyo acil bi durumda.
Oooo ben ilk hafta neler cektim. Kendi annemde dahil olmak uzere. Aksam ezanindan sonra ne ben ne bebek yikanmazmis. Camasirlarim disarda kurutulmazmis. Gelene hosgredin gidene gulegule denmezmis. Odada bile yalniz kalamazmisim. Cocugun basina esimin kiyafetini koyuolardi. Daha neler neleeer. Şiştim.. ve tabii bikacindan etkilendim. Cocuk irkilince neymis ^rahat birakmiolar^ diyom ya daha birsuru. Herkes evden defolsun gitsin diye beklerken simdi gunduz bile tek kalmaya korkar oldum .

Kızlar bebekler 5 _6 . Haftalarinda artık anne karnında olmadiklarinin bilincine varıp anneye daha bağımlı olurmuş diye okumuştum biz bir haftadır yapışık ikiz gibiyiz nerdeyse bütün uykusunu kucağımda ya da memede gecirmek istiyor sizde durumlar nasıl D Dekalpy leylam355 leylam355
Evet cnm bazı günler hiç uyumuyor sürekli meme ve kucak istiyor zombi gibi dolaşıyorum evde hatta normal rutininden farklı sürekli bir emme isteği oluyor. Onun dışında alışsın diye uyudukça yatağına yatırıyorum yanına da bi gece bpyunca koynumda kokum sinen mendili koyuyorum kokumla rahat oluyor.hem salonda ufak beşiği var bütün gün gözümün önünde rahat oluyor. Ama kriz hallerinde imkanı yok yatağa yatmıyo hep kucak hep ilgi istiyo :((

Benimki hala tanimiyor beni,kime gitse uyuyo kimsede aglamiyo,agliyosa susuyo deli olucam,bakinirken tatli tatli konusup seviyorum benim disimdaki heryere bakiyor o cin gozleri.kanguru alicam alissin bana diye bide atletimi koyucam gece yanina kokuma alissin,baska yerde yapamasin.3 gun sonra gorumcemler getir bize birakin gidin gezin demeye,kalsin bizde demeye baslarlar.esim birakalim der kusmesinler diye,zaten beni tanimiyo bide onlara alisirsa kafayi yerim artik.kv yarin gidecekti 1 hafta daha kalacakmis,kizi 1 hafta daha kal demismis.yemin ederim yuzune bakmaya,gulmeye konusmaya korkuyotrum gitmekten vazgecer diye leyla,cok dertliyim
vallahi pınar senin kv bildiğin postu sizin eve sermiş durumda kışı geçirecek sende sen fazla çekingen davranma bebeğinle ilgili asla taviz verme size hata hem sende hadi sen bir şey diyemedin eşinde söylemez se sorun var vallahi pınar beni senin kv çok merak ettim bir ara resim at özelden de göreyim şu hatunu
benim eşimde ağzını açmaz ama dün kendide gördü yapılanı çokk iyi oldu ben dün tepkimi koydum ve bundan sonra da aşırı mesafeli olucam yaptığı hatayı anladı ama yağtığı hatayı analadı maalesef benim için bitti artık yeter mesafemide koydum giderken anladıda

Henuz bizde dr kararlastirmadik tam. Ben sultanciftligindeyim. Burada bi hastaneye gittik aylik kontrol icin. Safaktaki sevde pek sarmadi beni. Bi de uzak kaliyo acil bi durumda.
Oooo ben ilk hafta neler cektim. Kendi annemde dahil olmak uzere. Aksam ezanindan sonra ne ben ne bebek yikanmazmis. Camasirlarim disarda kurutulmazmis. Gelene hosgredin gidene gulegule denmezmis. Odada bile yalniz kalamazmisim. Cocugun basina esimin kiyafetini koyuolardi. Daha neler neleeer. Şiştim.. ve tabii bikacindan etkilendim. Cocuk irkilince neymis ^rahat birakmiolar^ diyom ya daha birsuru. Herkes evden defolsun gitsin diye beklerken simdi gunduz bile tek kalmaya korkar oldum .
40 cikana kadar bekliyrz bizde hayrlisyla cikaydi su 40 im cok bunaldm bnde cocuk uyumuyr huyszlk yapiyr uykuszlktn oluyrm bnde pek beynmedim sevde hanimi grip olduk kizmla ikimz cok kotuyusa maske aldm. Kiza daha fazla gecmesn diye mahvettler gelen giden aslnda kumseyi eve buyur etmicn ufack cocuk hasta oldu

biz birbirimize yapışalı çok oldu kucaktan yatağa koyduğumda çığlık atıyor geri alınca huzurla doluyor yüzü
ya birde iki gündür beni görünce gülmeye başladı mutlu oluyor ya bildiğin o kadar güzel i ne güzel gülüyor bebekler off içimin yağları eriyor
Leylam artık gülmelere başladılar bende eriyorummmm bitiyorumm Allaha şkür bugünleri gördük ne güzel gülüyorlar:nazar:

Kac günlük oldunuz? Yani o günlere kaç günüm var :)
Cnm bence onla ilgisi yok bizim de süt kokusu var ama doğduğundan beri en çok bana alışkın bende sakinleşiyo. kızımı sesime alıştırdım baştan beri konuşuyorum onunla saçma sapan şeyler bile anlattığım oluyor ama hep konuşuyorum ninniler söylüyorum kafamdan uydurma şarkılar söylüyorum kokluyorum.en çok beni tanıyor. Bence sende herhangi bir günü bekleme bebeginle uyanık olduğu vakitleri değerlendir emzirirken göz kontağı kur onunla konuş, ben her gün masaj saati yaptım mesela sende dene hem bebekler masajı çok severmiş. Diyelim susmuyo al omzuna evin içinde dolaşın bi yandan sırtını sıvazla ama hep konuş okşa mırıldan kulağına
Kendini de üzme :(( bebegin sen öyle düşünmesen de en öncelikle senin bebegin ve en çok sana alışkın bence

Kızlar benim kv sürekli bebeği kundak yapmak istiyordu ve yapıyordu. Her agladiginda kundak yapalım rahatlar diyordu. Ben de bebeği agladiginda susturamadigim için mecbur onun dediklerine yaptıklarına göz yumuyordum, yeter ki bebek sussun diye. Dün gündüz baktım bebek her uyudugunda kundaksiz uyudu... kendime güvenim geldi, ben bu çocuğu kundaksiz uyutabilirim dedim. Akşam bebek 8de uyandı emzirdim, uyumadi. Bebek agladikca kv kundak yapalım diyor. Kundak yapmadan uyusa bile çabuk uyaniyor diyor. Ben de 8 de 9 da 10 da 1 saat aralıklarla emzirdim, memeyi hiç reddetmiyor ve emince susuyor :) akşam 11 de bi uyudu bebeğim, sabah 4 te kendim uyandirdim emzirdim, şekeri düşmesin diye. Şimdi yine uyuyor maşallah:nazar: :) bi de oturma odasında uyutuyordum, bugün yatak odamizda uyuduk :) maşallah, hep böyle huzurlu olsa keşke:nazar::nazar::nazar:. Bi de ev dogalgazla gayet sıcak olduğu halde kv bebek üsür diye sürekli bastiriyordu çocuğu ben şimdi çok örtmedim üstünü, ondan da kaynaklanmis olabilir. Ama önceki gecelerde saatlerce sallamazsak uyumuyordu ve sallamayi kesince hemen tekrardan ağlıyordu... Bu gece maşallah iyi uyudu :) ben başardım; bebek benim yontemimle uyudu:KK59: :p:KK54:

Ne gunahi ya.. sen istedigin gibi yap..kimseye bakma
. Yani oyle guzel dusunulmus bir varlik mucizelerle dolu ve anne babasiyla.yatinca gunah olacak. Coo sacmaymis.. Rabbim tam tersi o ilgi veren anneye yakin olmasini niye gunah kilsin.. sonucta cocuk ilk iki sene annesine muhtac ve guvenli baglanma diye birsey var.. bosver sen uzme kendini.. herkes cok biliyor

Back