• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kızlar badenin aşırı gazı var, hiç uyuyamıyo gazdan. Gaz için ilaç dışında neler yapıyorsunuz?
Sinirlerim çok bozuk, bebeğim sürekli acıdan kıvranıyo :KK43:
Cnm kimyon tuz gibi her yemeğine dök her gün 1 bardak çörekotu kaynat iç birde acı elma yağı bebeğin ayağına sürülüyor bende bunlar işe yaradı yağı sürmedim bile birde sen yediklerine dikkat et ben çok sevmeme rağmen portakal mandalina haftada 1-2 tane ancak yiyorum mesela

Lohusa depresyonuna girmişsın meltemcim bizim 40ımız çıkacak ben yeni yeni kendime geliyorum bu ilkinden zor geciyor annen falan yanındaysa şanslısın bahara doğru eşinle kaçamaklar yapâbilirsin ama artık 3 kişilik cekirdek bir aile oldunuz canım genellikle boş zamanlarınızda bundan sonra önceliğiniz çocuğunuz olacak onu gezdirmek eğlendirmek için mekan arayışına gireceksiniz o da apayrı bir zevk :KK66::KK66:
Annem ve ablalarim, özellikle büyük ablam sürekli yanmdalar ama benm aklim hala daha şunun şurasında gecen haftada, eşimle sahile gttk, basbasa kahvalti yaptik, aksam eve geldk sarilip uzandk film izledik, şimdi bunlarin hçbirini yapamıycam gibi geliyo.
Bi de bebek gaz sancisindan uyumayıp sürekli ağlayınca iyice cıldırma noktasina geliyorum, bebeğimi aci cekerken gormek de bi o kadar ciğerimi parcaliyo Hepsi bi arayagelince de psikolojm bozuldu :(

Walla her yolu deniyorum meltem ama ne fayda o gaz çıkacak... 3 . İlacı aldım vermeyi bile canım istemiyor fayda etmeyeceğini biliyorum artık yediklerime de dikkat etmeyi bıraktım çünkü ben aç kaldığımla kalıyorum
Ne yaparsan yap olacagı varsa gaz engellenemiyor diyosun yani :(

Annem ve ablalarim, özellikle büyük ablam sürekli yanmdalar ama benm aklim hala daha şunun şurasında gecen haftada, eşimle sahile gttk, basbasa kahvalti yaptik, aksam eve geldk sarilip uzandk film izledik, şimdi bunlarin hçbirini yapamıycam gibi geliyo.
Bi de bebek gaz sancisindan uyumayıp sürekli ağlayınca iyice cıldırma noktasina geliyorum, bebeğimi aci cekerken gormek de bi o kadar ciğerimi parcaliyo Hepsi bi arayagelince de psikolojm bozuldu :KK43:
meltemcim lohusa psikolojisi fen dayan canım hormonlar normale indimi sen raha edersin bebeğede alışma eversiinde sanırım biraz öyle oluyor zamanla evdekiler g,tt,mi hayatına nasıl düzen verdiğini kendin göreceksin sadece sabret ve bolca dinlen bu süreçte ve negatif insanlardan uzak dur

Evet ikinci bebegim. Büyük 3 buçuk yaşında. Büyük oğlum uykuyu hiç sevmedi. Gündüz uykusunu 1 buçuk yaşında bıraktı. Ondan önce de günde en çok bi buçuk saat uyurdu. Geceleri de saat başı uyanirdi. Hareketli bi çocuktu. Akşama kadar pestilim çıkardı. Hiç bitmeyecek sanıyodum hep böyle devam edecek saniyodum. Meğer ne çabuk geçiyomus. Bi kaç ay sonra iyi kötü uyku düzeni tutacak kendine. Sonra yemek falan derken senden daha bağımsız hale gelecek. Şimdi kış günü zaten günler kısa çabuk geçiyo. 3 aylık olduğunda alışverişe bile çıkabileceksin bebeğinle :) biz 4 aylıkken tatile gitmiştik. 4 gün falan. Şimdi diyorum ki geçirdiğim en güzel tatilmiş. En huzurlu en mutlu tatilmis. Keşke daha uzun kalsaymisiz. 1 yaşından sonra geceleri daha uzun uyuyacak. Biz bebek uyuduktan sonra mısır patlatıp film izlerdik. Sonrası su gibi geçiyo zaten. Hergün yeni bi bebek uyanan göreceksin inşallah.

Ama 1 yas bana cok uzak geliyo, 1 yasına kadar uyku sorunu olursa çatlarim ben :(
Peki gaz sancisi be zaman bitecek Ablamn bebegininki 17. Haftada tık die kesilmş

Bunun için cay karışımları var canım rezene anason kimyon tohumu vs oluyo içinde hem sürre artırıyormuş bi dene istersen ? Çok geçmiş olsun bu arada inşallah düzelir tez elden. Dikişlerin nasıl peki? Bende dikişlerden cekiyorum bir de hala sütüm bollasmadi gözlerinde sarılık başladı mama veriyorum arada hic istemeyerek inşallah bugünlerde atlatacağız.
Sütüm maşallah yeteri kadar car canm, dikişlerim de 6. Günde baya toparlandi, su amda hareketimi cok sınırlamıyo, soğuk su ile o bolgeyı yıkamak beni baya rahatlatiyo aysecim.
Süt için humana stell teave komposto baya içtim.

Cnim ablam bana dedi gazi oluyosa kimyonu kaynat o suyu ic dedi baya iyi geliyomus sutten cocuga geciyomus ben denemedim daha gaz sorunu olmadi bizimkinin ama kimyon aklinda bulunsun

Bana da yemeklerine dok ye demişlerdi, ben de hem yemege dokeyim hem de cayını yapayim bakalim

Cnm kimyon tuz gibi her yemeğine dök her gün 1 bardak çörekotu kaynat iç birde acı elma yağı bebeğin ayağına sürülüyor bende bunlar işe yaradı yağı sürmedim bile birde sen yediklerine dikkat et ben çok sevmeme rağmen portakal mandalina haftada 1-2 tane ancak yiyorum mesela
Tamam canm, bunlari da deneyeyım sağolasin

meltemcim lohusa psikolojisi fen dayan canım hormonlar normale indimi sen raha edersin bebeğede alışma eversiinde sanırım biraz öyle oluyor zamanla evdekiler g,tt,mi hayatına nasıl düzen verdiğini kendin göreceksin sadece sabret ve bolca dinlen bu süreçte ve negatif insanlardan uzak dur

Etrafimda kımse negatf değil, herkes destek, seni yalnz brakmycaz, hersey duZelecek diolar ama ben gecmş hayatımi düsünmeden edemiyorum.

Aynisi sizlere de oldumu, bebekli hayat sizi korkuttu mu??

remya remya Ayşem gecmiş olsun, şimdi duydum ameliyat oldugunu. Bi önce toparlan da bebişinle ilgilen inşallah, allah şifani versin tatlm

Ne guzel maşallah sana cnm, ben alişamadm bebege :KK43: bunları hıssetmek cok kotu blyrm ama elmde dgl hissedyrm
Canım emin ol ki bu günleri ve bu psikolojiyi atlatacaksın. Biraz sabır. Elinde olmadığını hepimiz biliyoruz. Az çok benzer şeyler yaşıyoruz. Yeter ki moralimizi bozmayalım. Bu yazdıklarımızın normal bir süreç olduğunu bilip bununla başa çıkalım. Ne güzel seni seven ve sana destek olan eşin var. Hatta ablan da sanırım sana yardımcı. Herkes bu kadar şanslı değil. ;)

sermin tam doğum yaptığım döneme denk gelmiş kusura bakma bu yüzden göremedim
başın sağolsun mekanı cennet olsun bende babamı kaybettim nasıl bir acı olduğunu çok iyi biliyorum ama dirayetli olmak lazım sanırım senin için zor bir süreç olmuş gerçekten allah sabır versin
Sağol canım mekanları cennet olsun insan basına gelmeden o acıyı anlamıyor benim bir tarafım gitti sanki babamı toprağa verdiğimiz günün birinci haftasında doğum yaptım ne sutum var nede uykumuz

Back
X