- 26 Şubat 2013
- 1.119
- 992
-
- Konu Sahibi _oceanshine_
- #12.401
gözün aydın arkadaşım. rabbim güzel günlerini göstersin inşallah..Kızlarr kontrollerimiz yapıldı fingirdek bi kızımız var kıpır kıpır oynuyoduve bir de ağır abimiz. Erkek için yüzde 99,5 dedi kız için yüzde99. Ama erkeğin pipisini ben bile gördüm:)) ense kalınlıklarımız normal burun kemikleri normal kalp atışları normal hiç bi sorun görülmedi. Biz yine de down sendromu için kromozom testi yaptırmak istedik kan verdik 15 gün içinde sonuçlanıyomuş. Ya çok güzeldi inanamıyorum ve 2 kilo almışım ilk günden bugüne sanırım biraz daha dikkatli olmam lazım çünkü asıl ilk 3 aydan sonra hızlı kilo alınıyomuş.
çok geçmiş olsun canım benim. gittin mi kontrolüne. herşey yolundadır inşşallah. rabbim korusun seni de bebişi de. haberdar et bizleri . epeydir girememiştim. şimdi okuyunca endişelendim.Kuzular benim bugun omrumden 5 yil falan gitti, pembe akintim vardi sabahtan beri ama hep oluyor diye korkmadim cok, sonra tuvalete bir girdim her yer kan...hayatimda hic bu kadar korkmamistimaglaya aglaya doktora kostum, bebek iyi ama kesenin yaninda kanama alani var..dusuk riski olabilir dedi dr, proluton yaptirdi hemen ve yatak istirahati verdi..cmt kontrolum var canlarim nolur dua edin bizim icin..
Gittim kuzucum cok sukur yolunda gibiydi hersey..umarim heep boyle devam eder..sen naptin canim, bebis nasiiil?çok geçmiş olsun canım benim. gittin mi kontrolüne. herşey yolundadır inşşallah. rabbim korusun seni de bebişi de. haberdar et bizleri . epeydir girememiştim. şimdi okuyunca endişelendim.
Canım benim ateslenmemeye dikkat et sirkeli su falan yap bebek için ateş ıyi değil sadecekızlar selam nasılsınız? ben hastayım hem boğazlarım hem de grip gibiyim ateş de var.kötüyüm yani. bol meyve yiyorum tuzlu su gargara yapıyorum. arada bal limon felan. bunun dışında ne yapabilirim?
Kuzum ben dun doktordaydim. Aynen devam ikisinede. Proluton her pazartesi.progestan 200gunde 1defa. Kesmedi benimkini hala.15gun daha devam.simdilik. kanamam falanda olmadi cok sukur.biliyorsun.Kizlar herkes gezmede mi bugun ya neredesiniz? Bir sey daniscam size canlarim, doktorum progestani da prolutonu da keselim komple dedi ama ara ara pembe akintilarim da olurken korkuyorum bir anda kesmeye. Siz ne yaptiniz fistiklar, napsam sizce?
Benimde dis etlerim tahris.olmustu canim. Doktorum karbonatli su kullanabilecegimi soyledi. Ayni rahatsizlik degil ama yinede kullanabilecegin aklimda bulunsun canim. Belki denersin faydasi olurkızlar selam nasılsınız? ben hastayım hem boğazlarım hem de grip gibiyim ateş de var.kötüyüm yani. bol meyve yiyorum tuzlu su gargara yapıyorum. arada bal limon felan. bunun dışında ne yapabilirim?
Bilemedim ben de kuzum, tedirgin oldum. Hatta bu hafta asiri gaz sancilarim oldu dr da plasenta da progesteron uretmeye basladi ondan sindirimin iyice yavasladi, kes progestani dedi ben de ya kanamam olursa dedim o da artik plasenta uretiyor merak etme dedi ama korktum cok kararsizim canimmCanım benim ateslenmemeye dikkat et sirkeli su falan yap bebek için ateş ıyi değil sadece
Ihlamur da başlayabilirsin
Bal ve limona birazda karabiber koyabilirsin
Hemencik geçer inşallah
Happinessss şimdilik devam canim ama pazartesi kontrol var biraktirir mi bilmiyorum
Ben de biraktirirsa korkabilirim
Napsak ki
Mantikli kuzucum bir de benim hem kanama hem de pembe akinti kapasitem dusunulunce igne takviyesine ihtiyacim var gibi geliyor bana daKuzum ben dun doktordaydim. Aynen devam ikisinede. Proluton her pazartesi.progestan 200gunde 1defa. Kesmedi benimkini hala.15gun daha devam.simdilik. kanamam falanda olmadi cok sukur.biliyorsun.
Olmazsa araliklarla prolutona devam et. Mesela.benim gibi haftada bir. Sonucta o daha etkili. Yinede bilemiyorum ama
Canim benim coook gecmis olsun.. Ates varsa mutlaka parol al, gunde 4 taneye kadar izin var, ates bebek icin daha tehlikeli ilactan..bol c vitamini al, kivi cok iyi. Bir de zencefil, bal, tarcin, karabiberli sicak su cok iyi geliyor. Son olarak da burnun tikanirsa burun bandi kullan, onlar da cok iyi aciyor tikanikligi..kızlar selam nasılsınız? ben hastayım hem boğazlarım hem de grip gibiyim ateş de var.kötüyüm yani. bol meyve yiyorum tuzlu su gargara yapıyorum. arada bal limon felan. bunun dışında ne yapabilirim?
Tedbirli olmakta fayda var ozaman canimm .benim birdahaki gidisimde bile.kesse tam 17.jaftam bitince kesmis olacak Ben tam haftam dolunca gidiyorum cunku doktora. Ve bana sadece tedbir.amacli kullandiriyor. Progestandan dolayi yasadigim kahve leke harici bi sikintim olmadi allahin izniyleMantikli kuzucum bir de benim hem kanama hem de pembe akinti kapasitem dusunulunce igne takviyesine ihtiyacim var gibi geliyor bana da
Çok güzel açıklamış doktorun canım:)Bilemedim ben de kuzum, tedirgin oldum. Hatta bu hafta asiri gaz sancilarim oldu dr da plasenta da progesteron uretmeye basladi ondan sindirimin iyice yavasladi, kes progestani dedi ben de ya kanamam olursa dedim o da artik plasenta uretiyor merak etme dedi ama korktum cok kararsizim canimm
Gozun aydin tatlım Kurtulmussun ilaçlardanbugün itibariyle tüm ilaçları bıraktırdı tüp bebek doktorum. önümüz hafta ya da bir sonraki hafta ayrıntılı ultrasona girmemi tavsiye etti.bir de kızlar ikili test konusunda ne düşünüyorsunuz ben kararsızım?
Gozun aydin tatlım Kurtulmussun ilaçlardan
Ayrıntıliya nezaman git diyecek bende merak ediyorum canım çünki baya heycanlı bişey :)
İkizlerde ikili test yapılmıyor ama yaptirsa da yaptırmazdim ben çünki yanlış çıkan bir sürü insan var stres oluyor insanlar boş yere
Ama tercih canım bu sen belki bu testleri yaptirinca daha rahat hissedeceksin kendini
Nasıl rahat hissedeceksen öyle yap bence