• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Hemen kuzu sen gel ben sana sofrayı donatırım:KK19:

bende düğünümüzün falan olduğunu curlygirl curlygirl söyleyince hatırladım şu nişandan sonra sülalem rahat moduna geçtim

incir reçelini kaymakla çok severim ımmmm tebirkler:kk77::kk77:
Ayyy çok güzel oluyor öyle evet kesinlikle evlendiğimizde kavanozlara reçel marmelat ev yoğurdu domates biber rendesi bezelye turşu tarhana yapıp koymak lazım annem yaparken öğrendim sağolsun hevesliydimhep izlerdim mutfak konusunda iyikide meraklı olmuşum bilmediğim birşeyide yapsam tutturyorum hiç ziyan etmedim bu zamana kadar

haha barbinin eşyalarıyla mutfağımda oynuyorum diyor:KK70::KK70::KK70:
demekki kafalar ordan çizikmiş barbiem benimde olmadı hiç bitane kardeşimin vardı o da barbienin ayağını ısırarak kopramıştı bende attım :KK70::KK70:
Hahaha ısırarak koparmışmıydı offf :D :D :D
Ay benim de ablamın kıvırcık saçlı bi bebeği vardı şeker kız candy di adı tabii :D
Hep kabusum olurdu o benim kafası kopmuş havada uçuyordu üstüme üstüme geliyordu o kafa bak yine korktum şuan :D
Ayrıca mutfağı neden pembe yaptığımı çocukluğuma inerek bulmuştum bundan bir kaç ay önce, herşeyin sorumlusu annem! :D

Ayyy çok güzel oluyor öyle evet kesinlikle evlendiğimizde kavanozlara reçel marmelat ev yoğurdu domates biber rendesi bezelye turşu tarhana yapıp koymak lazım annem yaparken öğrendim sağolsun hevesliydimhep izlerdim mutfak konusunda iyikide meraklı olmuşum bilmediğim birşeyide yapsam tutturyorum hiç ziyan etmedim bu zamana kadar
o kadar detaylı uğraşabileceğimi sanmıyorum onlar annemden sağolsun:KK70::KK70:

Hahaha ısırarak koparmışmıydı offf :KK70: :KK70: :KK70:
Ay benim de ablamın kıvırcık saçlı bi bebeği vardı şeker kız candy di adı tabii :KK70:
Hep kabusum olurdu o benim kafası kopmuş havada uçuyordu üstüme üstüme geliyordu o kafa bak yine korktum şuan :KK70:
Ayrıca mutfağı neden pembe yaptığımı çocukluğuma inerek bulmuştum bundan bir kaç ay önce, herşeyin sorumlusu annem! :KK70:
yani bende sevmezdim o koca saçlı bebekleri :KK70::KK70:
kısacası no bebek:KK70::KK70:
annendir eminim senin pembe sevgin değildir o

Ay çok heyecanlı ilk kez tarif veriyorum :p
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Aldığı kadar un (meşhur kulak memesi kıvamını yakalamamız lazım)

Bunlar hamur malzemeleri, önce margarin eritiliyor, ılınınca içine yumurta pudra şekeri eklenip bi karıştırılıyor, un vanilya kabartma tozu ve tuz da eklenip yoğuruluyor. Bu arada bana bu şeker miktarı az geldiği için ben üzerine biraz daha pudra şekeri ilave etmiştim çiğ hamur tadabiliyorsan tadına bakıp karar verebilirsin :KK70: Hamur kıvama gelince iki parçaya bölüp birini buzdolabı kısmında diğerini dondurucu kısmında soğumaya bırak.

Elma harcı için
4 büyük elma
4 yemek kaşığı şeker
3 çay kaşığı tarçın ( Bundan biraz az da koyabilirsin çok tarçın sevmezseniz)
Elmaları soyup rendeleyip üzerine şeker ilave edip arada karıştırarak önce orta, sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu saldığı sıralarda tarçını ilave edip, sonra suyunu çekip marmelat kıvamına gelmesini bekliyoruz. Suyunu çekince onu da soğumaya bırakıyoruz.

Buzdolabında soğuyan hamuru yağlanmış tart kalıbının tabanına yaklaşık 6,7mmlik bi kalınlıkta yayıyoruz. Kenar kısımları da dolacak tabi kabın. Sonra ılık harcı içine yaydırıyoruz. Üzerine de buzluktan çıkardığımız hamuru rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruzz :kk77:
ımmmm ne güzelll :) :KK72:

hem incir deyince çocukluk anılarım aklıma geliyor ben inciri çok severim babam gececiymiş o gün annemde yazık yalnız benimle başbaşa gece 00:00 da başlamısım ağlamaya zincir zincir(incir) annem kızım nerden bulayım sana inciri falan diyomuş ama susmamışım amcamı aramış gecenin körü adam çıkmış almış gelmiş
Hadi yaa küçük tırtıl seni zincir zincir diye diye allahım ne anılarımız var küçüklüğümüze dair ya bir insek kimbilir kimimiz neler yaptık ben çok sessizmişim ağlamazmışım uslu olmama ragmen odayı yakmışım evi su bastırmışım sabah evden gelinliğimi giyerek ananeme kaçmışım ve bunları yaparken 3-4 yasındayım düşünün daha neler neler allahım gülüyorum hepsine bu arada detayı kaçırmamış olmanız gerekitki gelinlik sevdam o yaşlardan taa geliyor evden kaçmamın sebebi de gelinliğimi alıcaklarmış diye giyip kaçmışımne ağlamıştım hiç unutmam

Hahah tüp kamyonundan benim de vardı yaaa çok eğlenceliydi o :KK70: :KK70:
Hiç barbie almadım mesela ben de, gerçi bi barbienin mutfak setini almak istedim annem aldırmamıştı , neyseki şimdi kendi mutfağımda oynuyorum onun eşyalarıyla :KK70: :KK70:

Ayy haha evet kafaların nasıl böyle uyuştuğu ortaya çıkmış oldu hepimiz rahatladık :KK70: :KK70:
o pembeli cicili bicili mutfak yapmanın çocukluktan gelen bir etkisi olduğunu anlamalıydık :D

Saolll kuzum :) keşkeee yıllar önce gelmiştim bir kez :KK51:
o zaman tekrar bekleriz:KK70:

Hadi yaa küçük tırtıl seni zincir zincir diye diye allahım ne anılarımız var küçüklüğümüze dair ya bir insek kimbilir kimimiz neler yaptık ben çok sessizmişim ağlamazmışım uslu olmama ragmen odayı yakmışım evi su bastırmışım sabah evden gelinliğimi giyerek ananeme kaçmışım ve bunları yaparken 3-4 yasındayım düşünün daha neler neler allahım gülüyorum hepsine bu arada detayı kaçırmamış olmanız gerekitki gelinlik sevdam o yaşlardan taa geliyor evden kaçmamın sebebi de gelinliğimi alıcaklarmış diye giyip kaçmışımne ağlamıştım hiç unutmam
uslu olmana rağmen evi yaktıysan korktum yaramaz halinden:KK57:

Haha aldıracağından hiç şüphem yok zaten kuzu :KK70:
Benim de onun gibi bir hikayem var. Dayımlar annemler falan kalablık geziyomuşuz. Ben tutturmuşum kucak kucak diye. Dayım almış kucağına yok hala kucak, yengem almış yok annem almış yok. Kim alsa ben hala kucak diye ağlıyorum. Neyse uzun bir çabadan sonra orataya çıkmış aslında mağazada gördüğüm uçağı istediğim :KK70: Almışlar da kurtulmuşlar. Ay uçağım kamyonum falan vardı benim ya kamyonun arka kasasına binip geziyodum evde :KK70: :KK70:

sorma kuzu bitmiyor ısrarla :d
Hadi yaaa demek sende bir erkek gibi hevesler var benim kuzenimde bebek oynamaz erkek oyuncaklarıyla oynar ve büyüdü lisede şimdi böyle görsen sert bmizahları var kızdan çok erkek arkadaşı var hee yanlış anlaşılmasın sevgiliside var bazen anlattığımda sasırıyolar ama terslik bi durum yok

http://www.nefisyemektarifleri.com/tavada-pratik-su-boregi-yapimi-657456/ al bakalım :) akşammı yapıcaksın bende aldım yufkayı ama yapsammı yapmasam mı bilemiyorum içine peynir bulmam lazım :KK70:
Tişikirleer :)))
Öyle yapmayı düşünüyorum kuzu. Eşim geç geldiği zaman yemek yemek istemiyo pek, ama patatesli börek olursa da asla hayır demeyeceğini biliyorum :D :D
pattesli yaptım güzeldi
Patateslisi biraz pratiklikten çıkıyor ama olsun ben de öyle yapıcam :))

o pembeli cicili bicili mutfak yapmanın çocukluktan gelen bir etkisi olduğunu anlamalıydık :KK70:
Haha tamamen psikolojk bir travmanın eseri :D :D

Hadi yaaa demek sende bir erkek gibi hevesler var benim kuzenimde bebek oynamaz erkek oyuncaklarıyla oynar ve büyüdü lisede şimdi böyle görsen sert bmizahları var kızdan çok erkek arkadaşı var hee yanlış anlaşılmasın sevgiliside var bazen anlattığımda sasırıyolar ama terslik bi durum yok
Haha evet canım öyleydi küçükken. Öyle erkek arkadaşlarla oynamazdım ama çok güzel döverdim mesela onları ilkokulda falan. Birini yakalyıp kafasını 3-5 kere duvara vurmuşluğum var nasıl bir psikopattım acaba :D AMa pişmanmıyım asla, çok uyuz oluyodum kendisine :D :D

şimdi ben anlayamadım nikahtan sonra mı düğün olacak kına yerine bekarlığa veda mı olacak?
güle güle kullan hayırlı olsun
Şimdi arkadaşım şöyle olacak nikahtan bir gün önce normalde kına olurya bende düğünümde kınamı birarada yapacağım ya biz yine nikahtan bir gün önce kına gibi kızkıza bayanlarla veda partisi yapıp eğleneceğiz babamın evinde son gecemi geçireceğim ertesi sabah ise gündüz nikah sonra salon düğün gibi gelinliklerle olucam gecenin sonunda veya ortalarında ise kına gecesi yapılacak ve bitecek

Olabilir evet :) ama peynir daha çabuk oluyo ya kuzu ondan didim
evet peynir kolay kuzu en iyisi çıkışta bir market yap sen

Tişikirleer :)))
Öyle yapmayı düşünüyorum kuzu. Eşim geç geldiği zaman yemek yemek istemiyo pek, ama patatesli börek olursa da asla hayır demeyeceğini biliyorum :KK70: :KK70:

Patateslisi biraz pratiklikten çıkıyor ama olsun ben de öyle yapıcam :))

Haha tamamen psikolojk bir travmanın eseri :KK70: :KK70:
ama kuzu pattesli kaşarlı yaptım yani ikisi karışıncada iyi oluyor patatesli uğraştırıcı ama tercih sebebi

Back