• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

Bu arada dün çocukluk arkadaşımın nişanı vardı benim nişan yaptığımsalonu tutmuştu gözlerim doldu o anlara gittim. Sonra hani şu düğün kına birarada olsun konusuna da son noktayı koyduk ve şöyle karar verdik bir gün öncesi kızlar kuzenler bayan akrabalar parti yapacağız eğleneceğiz ertesi gün nikah be sonrasında düğün gibi salona gideceğiz pasta takı merasimi eğlence derken ortaların da hint kostümü kıyafeti giyeceğim kınam yakılacak ve hint dansı gösterim var tek başıma sergiledikten sonra yine benim gibi dansçı olan arkadaşım da salsa ve bachata gösteri yapacak ve gece son bulup kendi evime geçeceğim böyle karar verdik ve dün mekan yerini yine nişan yaptığım mekan ile anlaştım dünde oradaydık ya yukarı çıktık görüştük eski fiyattan yaptı kaporamızı verip sözleşmemizi yaptık hayırlısıyla çok mutluydum karşı tarafın ailesini tek tek arayıp haber verdik. Sıkı durun tarihim 21.05.2015 cumartesi akşamı oldu. Sonra supriz bitmedi eve geldik birde ne göreyim yine çeyizime hediyeler gelmiş arzumun kahve makinesi ve artık yeter dediğim kahve fincanından bir takım daha ve tefalin actifry 1 kaşık ile herşeyi kızartıp pişiren bir yemek uzmanı oda siparişte geliyor resimlerini atamadımilkfırsatta albüme ekleyeceğim yeni cicilerimi
şimdi ben anlayamadım nikahtan sonra mı düğün olacak kına yerine bekarlığa veda mı olacak?
güle güle kullan hayırlı olsun

Tabi ben oklavam olmadığını şuan hatırlamış oldum bu arada hahaha :KK70:

Günaydın kuzu hoşgeldin :)

YEKTA61 YEKTA61 cım bu arada hayırlı olsun kına güzel geçmiş , darısı düğüne inşallah
bir eksik daha :D
Bu arada dün çocukluk arkadaşımın nişanı vardı benim nişan yaptığımsalonu tutmuştu gözlerim doldu o anlara gittim. Sonra hani şu düğün kına birarada olsun konusuna da son noktayı koyduk ve şöyle karar verdik bir gün öncesi kızlar kuzenler bayan akrabalar parti yapacağız eğleneceğiz ertesi gün nikah be sonrasında düğün gibi salona gideceğiz pasta takı merasimi eğlence derken ortaların da hint kostümü kıyafeti giyeceğim kınam yakılacak ve hint dansı gösterim var tek başıma sergiledikten sonra yine benim gibi dansçı olan arkadaşım da salsa ve bachata gösteri yapacak ve gece son bulup kendi evime geçeceğim böyle karar verdik ve dün mekan yerini yine nişan yaptığım mekan ile anlaştım dünde oradaydık ya yukarı çıktık görüştük eski fiyattan yaptı kaporamızı verip sözleşmemizi yaptık hayırlısıyla çok mutluydum karşı tarafın ailesini tek tek arayıp haber verdik. Sıkı durun tarihim 21.05.2015 cumartesi akşamı oldu. Sonra supriz bitmedi eve geldik birde ne göreyim yine çeyizime hediyeler gelmiş arzumun kahve makinesi ve artık yeter dediğim kahve fincanından bir takım daha ve tefalin actifry 1 kaşık ile herşeyi kızartıp pişiren bir yemek uzmanı oda siparişte geliyor resimlerini atamadımilkfırsatta albüme ekleyeceğim yeni cicilerimi
çok güzel çok sevindim senin adına büyük bir yük kalkmıştır üstünden. seninde tarih netleştiğine göre koşturmacan başladı :)

he ya zincir de zincir diye tutturmuşum nitekim aldırmışımda gece malzeme aldık deyince o geldi aklıma
Haha aldıracağından hiç şüphem yok zaten kuzu :KK70:
Benim de onun gibi bir hikayem var. Dayımlar annemler falan kalablık geziyomuşuz. Ben tutturmuşum kucak kucak diye. Dayım almış kucağına yok hala kucak, yengem almış yok annem almış yok. Kim alsa ben hala kucak diye ağlıyorum. Neyse uzun bir çabadan sonra orataya çıkmış aslında mağazada gördüğüm uçağı istediğim :KK70: Almışlar da kurtulmuşlar. Ay uçağım kamyonum falan vardı benim ya kamyonun arka kasasına binip geziyodum evde :KK70: :KK70:
sorma kuzu bitmiyor ısrarla :d

Haydi geçelim o halde :KK70: :KK70:
Ay çok heyecanlı ilk kez tarif veriyorum :P
1 paket margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz
Aldığı kadar un (meşhur kulak memesi kıvamını yakalamamız lazım)

Bunlar hamur malzemeleri, önce margarin eritiliyor, ılınınca içine yumurta pudra şekeri eklenip bi karıştırılıyor, un vanilya kabartma tozu ve tuz da eklenip yoğuruluyor. Bu arada bana bu şeker miktarı az geldiği için ben üzerine biraz daha pudra şekeri ilave etmiştim çiğ hamur tadabiliyorsan tadına bakıp karar verebilirsin :D Hamur kıvama gelince iki parçaya bölüp birini buzdolabı kısmında diğerini dondurucu kısmında soğumaya bırak.

Elma harcı için
4 büyük elma
4 yemek kaşığı şeker
3 çay kaşığı tarçın ( Bundan biraz az da koyabilirsin çok tarçın sevmezseniz)
Elmaları soyup rendeleyip üzerine şeker ilave edip arada karıştırarak önce orta, sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu saldığı sıralarda tarçını ilave edip, sonra suyunu çekip marmelat kıvamına gelmesini bekliyoruz. Suyunu çekince onu da soğumaya bırakıyoruz.

Buzdolabında soğuyan hamuru yağlanmış tart kalıbının tabanına yaklaşık 6,7mmlik bi kalınlıkta yayıyoruz. Kenar kısımları da dolacak tabi kabın. Sonra ılık harcı içine yaydırıyoruz. Üzerine de buzluktan çıkardığımız hamuru rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruzz :kk77:

Benim de onun gibi bir hikayem var. Dayımlar annemler falan kalablık geziyomuşuz. Ben tutturmuşum kucak kucak diye. Dayım almış kucağına yok hala kucak, yengem almış yok annem almış yok. Kim alsa ben hala kucak diye ağlıyorum. Neyse uzun bir çabadan sonra orataya çıkmış aslında mağazada gördüğüm uçağı istediğim :KK70: Almışlar da kurtulmuşlar. Ay uçağım kamyonum falan vardı benim ya kamyonun arka kasasına binip geziyodum evde :KK70: :KK70:

sorma kuzu bitmiyor ısrarla :d
buda süpermiş hahah kucak kucak:KK70::KK70:
benimde öyle kamyon arabada tüp kamyonum vardı ki bebeklerden korkardım:KK70:

Canım hayırlı olsun problem çözülmüş oldu demek ki böylece :)

Ay çok heyecanlı ilk kez tarif veriyorum :p
1 paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz

Bunlar hamur malzemeleri, önce margarin eritiliyor, ılınınca içine yumurta pudra şekeri eklenip bi karıştırılıyor, un vanilya kabartma tozu ve tuz da eklenip yoğuruluyor. Bu arada bana bu şeker miktarı az geldiği için ben üzerine biraz daha pudra şekeri ilave etmiştim çiğ hamur tadabiliyorsan tadına bakıp karar verebilirsin :KK70: Hamur kıvama gelince iki parçaya bölüp birini buzdolabı kısmında diğerini dondurucu kısmında soğumaya bırak.

Elma harcı için
4 büyük elma
4 yemek kaşığı şeker
Elmaları soyup rendeleyip üzerine şeker ilave edip arada karıştırarak önce orta, sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Suyunu saldığı sıralarda tarçını ilave edip, sonra suyunu çekip marmelat kıvamına gelmesini bekliyoruz. Suyunu çekince onu da soğumaya bırakıyoruz.

Buzdolabında soğuyan hamuru yağlanmış tart kalıbının tabanına yaklaşık 6,7mmlik bi kalınlıkta yayıyoruz. Kenar kısımları da dolacak tabi kabın. Sonra ılık harcı içine yaydırıyoruz. Üzerine de buzluktan çıkardığımız hamuru rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruzz :kk77:
ya of reva mı bu şimdi ayıptır günahtır canım çok istedi akşam yapayım bari:kk77::kk77::kk77:

Ay biliyo musun benim de arabalarım vardı yaa :D Hatta babam takla atan bi arabayla sürpriz yapmıştı bana ne severdim :D

Haydi geçelim o halde :KK70: :KK70:

Aaa olur mu tebrikler canım sana da bolcaaa :) Reçel yapmışsın , bir de gecenin o vaktinde malzemele alarak. Eline sağlık :)
Çok sevindirik oldum :KK36:görseniz gözlerim çipil çipil oldu. Gecenin bir yarısında gittik evet normal bizimkiler göndermezdi beni o saatte ama sanırım nişanlıma kendimi göstermeme müsade ettiler teşekkür ederim :KK6:

ya of reva mı bu şimdi ayıptır günahtır canım çok istedi akşam yapayım bari:kk77::kk77::kk77:
Wuu yaşasın herkes turtacı olucakk :KK49: Bak üstü kapalı halini yapacaksan da o margarini eritme, oda sıcaklığında yumuşatıp öyle koy, o zaman hamur pürüzsüz oluyor, oklavayla açılıyor. Hatta ben akşamdan örnek koyayım bi tane :D

Çok sevindim gerçekten, gönlüne göre olmuş her şey..:KK68::KK68:

Ay çok heyecanlı ilk kez tarif veriyorum :p
1 paket margarin
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tutam tuz

Bunlar hamur malzemeleri, önce margarin eritiliyor, ılınınca içine yumurta pudra şekeri eklenip bi karıştırılıyor, un vanilya kabartma tozu ve tuz da eklenip yoğuruluyor. Bu arada bana bu şeker miktarı az geldiği için ben üzerine biraz daha pudra şekeri ilave etmiştim çiğ hamur tadabiliyorsan tadına bakıp karar verebilirsin :KK70: Hamur kıvama gelince iki parçaya bölüp birini buzdolabı kısmında diğerini dondurucu kısmında soğumaya bırak.

Elma harcı için
4 büyük elma
4 yemek kaşığı şeker

Ay kuzucum sağol yaaa bayıldım ben bu tarife nasıl da profesyonel bir anlatım bu :D Ayrıca hamuru çiğ haliyle daha bi severim tadına bakmadan geçebileceğimi sanmıyorum :D Bir de6,7 mmlik kalınlıkta olması gerekiyor demek o kısım beni benden aldı şuan hahaha :D Canım da çok fena çekti. Bir de ben küçük boy olanından aldırmıştım o borcamı ona olur di mi bu tarif ya.

Wuu yaşasın herkes turtacı olucakk :KK49: Bak üstü kapalı halini yapacaksan da o margarini eritme, oda sıcaklığında yumuşatıp öyle koy, o zaman hamur pürüzsüz oluyor, oklavayla açılıyor. Hatta ben akşamdan örnek koyayım bi tane :KK70:
resmen hatun incelikleriyle veriyor sen neyöişssin be @Conchiglia örtmenim cevher var bu öğrencide

buda süpermiş hahah kucak kucak:KK70::KK70:
benimde öyle kamyon arabada tüp kamyonum vardı ki bebeklerden korkardım:KK70:
Hahah tüp kamyonundan benim de vardı yaaa çok eğlenceliydi o :D :D
Hiç barbie almadım mesela ben de, gerçi bi barbienin mutfak setini almak istedim annem aldırmamıştı , neyseki şimdi kendi mutfağımda oynuyorum onun eşyalarıyla :D :D

Ay biliyo musun benim de arabalarım vardı yaa :KK70: Hatta babam takla atan bi arabayla sürpriz yapmıştı bana ne severdim :KK70:
Ayy haha evet kafaların nasıl böyle uyuştuğu ortaya çıkmış oldu hepimiz rahatladık :D :D

Hahah tüp kamyonundan benim de vardı yaaa çok eğlenceliydi o :KK70: :KK70:
Hiç barbie almadım mesela ben de, gerçi bi barbienin mutfak setini almak istedim annem aldırmamıştı , neyseki şimdi kendi mutfağımda oynuyorum onun eşyalarıyla :KK70: :KK70:

Ayy haha evet kafaların nasıl böyle uyuştuğu ortaya çıkmış oldu hepimiz rahatladık :KK70: :KK70:
haha barbinin eşyalarıyla mutfağımda oynuyorum diyor:KK70::KK70::KK70:
demekki kafalar ordan çizikmiş barbiem benimde olmadı hiç bitane kardeşimin vardı o da barbienin ayağını ısırarak kopramıştı bende attım :KK70::KK70:

Çok sevindimm daha iyi olmuş böylelikle düğün içinde kalmaz canım :)

Back