- 30 Ağustos 2012
- 2.760
- 304
- 363
Merhaba kizlar bende yeni daha 2 hafta önce evlilik teklifi aldim 6 yillik sevgilimdi ama insan cok farkli oluyomus asiri heyecanlandimhaftaya isteme falan olucak nasil stresliyim allahim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
günaydın kızlar
bugün çok kötüyüm ya. ailem yaırn nişanlımın ailesine eşyaları vericekler...
ben gıkımı cıkartıpda bişi diyemiyorum.
cumartesi eve gittim annemle cok fena tartıştık. sonra annem bayıldı
3 cumartesi resmen burnumdan geliodu zaten....
annem sinir krizi gecirdi. falan. babam geldi babam sakinleştirmeye calıştı.
nişanlımda nikah kıyalım diyo. yada 2-3 ay içinde evlenelim diyo. güzelde.
kısa dönem askerligi var. karma karışıgım ya
Ahh ne kadar güzel maşallah :) Rabbim ayirmasin. Nasil suprizli birseymiydi evlilik teklifi? Ben bi defa aldin ama tam olamadi maalesef :) o yuDen daha kapsamli daha suprizli birşey yapacakmis beklemedeyim bakalim :):):)
Canim ailen sevdiğini biliyor demi? Çok zor bir durumdasin allah yardimcin olsun inşallah. Annemle oturup konusmayi denemek yararli olmuyorsa babanla dene. Bu tarz konularda daha anlayisli olabiliyorlar babalar bazen. Ama söyleyeceğim şeyler azicik korkutsun onlari kacarim deme ama kacsam daha mi iyi ben seviyor anlasiyorum adimda cikacak nisan atti falan diye soyle belki anlarlar. Birde niye bu kadar diretiyor ailen nisan atma konusunda canım özel değilse eğer sorabilir miyim?
Benim sevgilim benden 14 yas büyük yetmedi bir evlilik atlatmis 1 de çocuğu var eski esi hayatta v.s. ben tüm bu olumsuzluklara rağmen cevremi ikna etmeyi aliatirmayi basardim. Ama bu durumlarda bile boyle nisan atma v.s. denilmedi yani istemeye gelinecek daha ama annemler hep isteme olup biter ve seni verdikten sonra v..... A yaptigimiz arastirmalar sorgular istekler biter diyor hep sende durum ilginç hem vermişler seni üstelik elegune karsi nişan yapilmis bile niye diretiyorlar ki?
Merhaba kizlar bende yeni daha 2 hafta önce evlilik teklifi aldim 6 yillik sevgilimdi ama insan cok farkli oluyomus asiri heyecanlandimhaftaya isteme falan olucak nasil stresliyim allahim
günaydın kızlar
bugün çok kötüyüm ya. ailem yaırn nişanlımın ailesine eşyaları vericekler...
ben gıkımı cıkartıpda bişi diyemiyorum.
cumartesi eve gittim annemle cok fena tartıştık. sonra annem bayıldı
3 cumartesi resmen burnumdan geliodu zaten....
annem sinir krizi gecirdi. falan. babam geldi babam sakinleştirmeye calıştı.
nişanlımda nikah kıyalım diyo. yada 2-3 ay içinde evlenelim diyo. güzelde.
kısa dönem askerligi var. karma karışıgım ya
Tatlım senin adına çok üzüldümm.
Anlayabiliyorum seni ama annen abartmış gerçekten.Önemli olan senin isteklerin.Yok yengene surat atmışmış hoşlanmayabilir yengenin gelmesine gerek yoktu hatta diğerlerininde deseydin annene biz nişanlımla beraber alışveriş yapıcaz die .Sanırım annen bahaneler buluyorlar tek sorunlarımı bumu yani nişanlını istememelerinin sebebi ne bahaneleri başka neler? Bana sanki seni düşündükleri başka biyer var gibi geldi?
beni düşündüğü kimse yok şükür.
ailesinin öyle elleri boş gelmesi falan baya zoruna gidio.
ben aklı başında iş güç sahibi kız veriyorum. onlar bizi önemsemeyipde nasıl öyle gelirler diyo işte.
nişanlımda ailem evet o konuda eksik geldi oturup konuşalım eksikler giderilir diyo.
annem bu kezde işte carşıda bana yüz astın artık bi evi altınla döşeseniz yine gözümde yok diyo.
cevresindeki sacma insanalrada anlatıo. nişanlı evi öyle olurmu.öyle gelinirmi. atın gitsin demeler vs.
nişanlımın beni sevmesinin bana deger vermesinin hiç önemi yok.
ailesiyle dört duvar da yaşıcam. nişanlımla degil aileiyle evleniyorum nitekim...
Canim onlar gelmeden once nasil gelekim ne alinir ne getirelim vs gibi sana danismadilarmi.Mesela bizimkilerde ayni erkek arkadasimin tarafi pek boyle seylerden anlamazlar bunlar ince isler ama ben onden hazirlik yapiyorum erkek arkadasimi tembihliyorum mesela sen hic bisey sormadinmi
nişanlım burda olmadıgı için ailesine müdahele edemedim.
bi kez söyledim oda ailesine söyledi gelirken 4 tane yazma getirmişler. paketsiz özensiz.
annemde onu güzel bi dille şimdiki gencler böyle şeyleri begenmez vs. demiş. şöyle daha renkli cıvıl olsun gibi söylemiş.
bu kezde annem bişi begenmio oldu...
kendisi burda olsadı zaten. böyle şeylere asla müsade etmezdi biliyorum.
Ailesinin gidip gelirken eksik gelmeleri vs. annem ince düşünen bi kadın.
tek kızım benim. deger vermiyolar.vs. diye düşünüo bi anne olarak
baştan beri ailem istemiyodu. ben diretmiştim.annem kızım seviyo diye nişanı yapmıştık.(tabi ömrümden ömür gitmişti yine)
ailesinin tavrından dolayı annem istemiyo işte. nişan bohcası için alışverişe gittik.
nişanlım.nişanlımın annesi.ben benim annem gidicez diye biz anlaşmıştık.
dayımın eşide geldi. annem onuda getirdi. nişanlıma diyemedim ben tabi.
carşıda görünce şok oldu. oda yüzünü astı. nişandan sonra ilk carşıda görüşmüş oldular.
annemde bana yüzünü nasıl asar. ben kız annesiyim. sana cok deger verse ben ne yaparsam yapayım bana öyle yapmaması lazım dedi.
üstüne 4 ay sonra buraya gelio biz eve yemege davet edicektik. sevgililer günü hemde. edemedik babamın işleri yogun eve gec geliodu.
bi gün sonra caya cagırmada olmadı. annem cagıramazmış caya. onlar aramalılarmış... sanki ben görücü usulu evleniyorum.
annemin haklı oldugu yerlerde var. ama eşya getirmediler. kızıma deger vermediler diye nişan atılmazki...
atıo işte. ben evlenirsem nişanlımın annesi benim evime ayak bastırtmazmış annemi. nişanlım beni hiç göstermezmiş...
taş devrindemiyiz biz...
Amin canim tesekkur ederim :):)Amin canim hepimiz icin :) hic beklemiyordum açıkçası biz liseden beri çıkıyoruz daha üniversite bitmedi askerlik falan duruyo ama artik yüzük olsun istemisseninkide inşallah tam gonlune gore olur :)
beni düşündüğü kimse yok şükür.
ailesinin öyle elleri boş gelmesi falan baya zoruna gidio.
ben aklı başında iş güç sahibi kız veriyorum. onlar bizi önemsemeyipde nasıl öyle gelirler diyo işte.
nişanlımda ailem evet o konuda eksik geldi oturup konuşalım eksikler giderilir diyo.
annem bu kezde işte carşıda bana yüz astın artık bi evi altınla döşeseniz yine gözümde yok diyo.
cevresindeki sacma insanalrada anlatıo. nişanlı evi öyle olurmu.öyle gelinirmi. atın gitsin demeler vs.
nişanlımın beni sevmesinin bana deger vermesinin hiç önemi yok.
ailesiyle dört duvar da yaşıcam. nişanlımla degil aileiyle evleniyorum nitekim...
Anladım tatlım anladığım kadarıyla kayınvalidende biraz özensiz gibi ama üzülen sensin sen yine kızısın küçükte değilsin annende nie bu şekilde davranıyor çocuktan beter annenin yaptığı davranışlar bayılmalar felan böyle şeymi olur düzgün konuşursun.Ayılıp bayılmayla bağırıp çağırmayla gönül kırılmayla olumsuzluklar düzelecekmi?Bir kızı var ne olursa olsun arkamızda olmaları lazım nie bu şekilde davranıyor bu aileler gerekli gereksiz yere herşey güzel olacakken insanı strese sokuyolar. Bu eleştiri alışkanlığı bizde çok insan bi kendine bakmalı önce
Canimcim valla usin zor ama acikcasi sanki bana abarti isteksizlik vaskasina vermeyi düşünüyorlar diye izlenim verdi. Kaynanan özensizmis birazcik hakikaten ama bunun için düzen bozulmaz annen fazla çocukluk yapmis. Aile ile evlenmiyorsun ama ailede sevdiginle beraber sana hediye ediliyor bir ömür sevdiginle konuş ailesini arayip net bir şekilde soylesin özensizliği kaldirsinlar. Gidip gelmiyorlar belki ama telefon internet denilen birşey var srnle bi konustursun annemle sicak bi sohbet etsinler.
Carsi meselesine gelince büyüklerin gelmesini anlarimda yengen fazlaluk acikcasi heleki habersiz olarak gelmesi ayip. Surat ben olsam bende asarim. Annen buna neden takilmiski? Sonuçta istediklerini almadilarmi yani? Annenin tek kizisin maşallah bende evin en küçüğü sülalenin tek üniversite okuyanıyim babasiz büyüdüm v.s. beni alacak olan insabda insan en nihayetinde bir suru olumsuzluklara rağmen çok şükür sevgimiz herşeyin üstünde. Ben degerliyim ama beni alacak olan insanda bi insan sonuçta. Sen evin tek kizisin ama sevholinde afedersin yer yetim serseri değil ya. Adam seni seviyor mu seviyor iyi anlasiyor musun anlasiyorsun gerisini ne takiyorlar ya. Zamaninda annemle babam evlendiğinde 2 tabak 1 tencere 1 yatak 1 yastik 1 yorgan varmis ceyizlerinde eminim Sizinkiler de çok ahim sahim evlilik yasamamistir o dönemlerde. Bunu yapmalari saçma degilmi dünya üzerinde aşktan daha yüce ne var ki heleki iki insan böylesine seviyorken.....
Annem kaynana ya. kaynanaya surat asamazmış nişanlım.
anlatamıyorum. annem ilk sözlenicegimiz dönemde nişanlıma saygısızca bi laf etti.
ailesine hemde ona ragmen bi saygısızlık etmedi.
carşıda tavır yaptı diye olan bize oluo. her iki aileninde eksikleri var.
bunlar oturulup konuşulup hallolcak şeyler ama. annem yanaşmıo... nişanı atmayı kafaya koydu ya...
bugün yapmasa 1 ay sonra yapıcak. etrafında cok dolduruluşuna gelio.
3-4 ay içinde nişanlanıp evlenen arkadaşım var. kaynanası hiç annesi evinde ziyaret etmemişti. 1 kez gitmiş hatta
ondada bi yazma bi patik. götürmüş. aramadı bile dügün hazırlıklarında.
benim kaynanam arıo. bu hafta arıyolar gelelim diye annemin işi var yok gelmeyin.
böyle kac kez gelemediler...
cok kötü örneklerde var ama işte anlatamıyosun. herkes senin düşüncen gibi olamaz.
degiştirmek bizim elimizde. nişanlımla iyi anlaştıgımıda bilio oysa.
ve nişanlım ortaokuldan beri hep şehir dışında ailesinden uzak. yeri gelir söyler hep ailem yoktur benim diye.
ailesizliğe en kücük yaşlarda alışmış cünkü
Üzüldüm canim yabenzer bur durum benimde var ama sağolsun aileme ailesi gibi bakiyor çok şükür. Keşke annenlerde böyle alip bagrina bassalar di da onlari ailesi olarak gorseydi. Ailenle oturup konusman zor anladigim kadariyla ama basarman lazim.
annem güzel adımlar atsaydı oglum diyip...
nişanlım annesini aramaz annemi arardı. bundan cok eminim...
annemle oturup konuşamıyoruz. illa kendini haklı cıkarıcak bişiler buluo
hep kendi penceresinden bakıo. kız evi naz evi diye bakıo.
naz yapmanında bi adabı bi uslubu var... yada bende şurda haksızım demio.
hep onlarınki...
2 hafta üst üste aradılar. müsaitseniz diye. annem müsait degilim dedi.
allah yardımcım olsun
Ah canim ya hakikaten allah yardimcin olsun ama sen dediğimi bi dene babamla konuş yada annene laf işletecek söz dinleyecek baskasi varsa onunla konuş mutlaka. Kacsam gizli gizli nikah kiysam daha mi iyi sizi karsima almak istemiyorum ama biraz saygi istiyorum yasim küçük çocuk değil size gire cahil olabilirim ama mutluyum birakinda hataysa hatami mutluluksa mutluluğumu kendim yasayayim de.
Canım bence annenle bidaha konuşmalısın sende çekinik kalıyorsun.Küçük değilsin 26 yaşındasın.Annene nişanlınla onların değil senin yaşayacağını anlatmalısın.Senin çocuk değil yetişkin bir birey olduğunu kabul etmelerini söyle.Birde senin bu evliliği istediğini eğer ilerde dedikleri gibi haklı olsalarda sen şikayetçi olsan dahi bunu senin yaşayacağını dile getir.
konuştum... denedim onuda...
ailesiyle evlenmiyorum. ben o adamla evleniyorum diyorum.
ailesine düşer evlendikten sonra. sevgi evlenince bitio vs.ler. başlıo...
herşeye bi kulp var.
30 yaşındaki adam anneye düşermi? evlendikten sonra siz söyleyin.
çok geriye gidip okuyamadım detayları, problemleri, ama anladığım kadarıyla annesi sorun çıkaran birisin sen de
ne istiyorlar ki ben anlamıyorum yaaaa
resmen bencillik yapıyorlar, bi de üstüne "senin iyiliğin içi"n etiketini yapıştırmıyolar mı, nasıl uyuz oluyorum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?