İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

ekliyorum
takılmadan yazdıklarını ve okuyabıldıklerını ısaretledım
ha bır ıkı kactımı emın degılım
zorlayarak yazdırdıklarımı ısaretlemedım
ogretmen okusun okusun dedıgı kısmın cogunu okuyamıyor
bu su demek mı? ben oyle algılıyorum gecmıs olsun hanımefendı bunları okuyor olmamız gerekıyordu
yandakılerıde bakmadan yazdırmak
ıste budur benı delırten buyrun bakın bakalım
merhaba canım
lili, lat , let gibi biraz zor ezberleneceklerde takılmış yavrucuk çok fazla sorun değil bence bizde bir lili için ağlaştık ertesi gün çok net okudu yazdı. Bence yılmadan çocuklarıda çok fazla sıkmadan çalışmaya devam etmek gerekiyor.
Benim büyük oğlum şuan 5. sınıfta çok zorlamıştı beni okuyordu ama yazı yazdıramıyordum. Hala yazısı kötü kendimi yıpratmamla oturup ağlamamla değişen hiçbirşey olmadı hatıralarımızda kabus gibi bir yıl olarak kaldı.
Naçizane tavsiyem çok fazla kendinizi yıpratmayın zaten çalışıyorsunuz mümkün olduğunca paylaşın biz üzerimize aldıkça sorumlulukları erkekler kaçıyor buna müsade etmemek lazım biz anneysek onlarda baba.

merhaba canım
lili, lat , let gibi biraz zor ezberleneceklerde takılmış yavrucuk çok fazla sorun değil bence bizde bir lili için ağlaştık ertesi gün çok net okudu yazdı. Bence yılmadan çocuklarıda çok fazla sıkmadan çalışmaya devam etmek gerekiyor.
Benim büyük oğlum şuan 5. sınıfta çok zorlamıştı beni okuyordu ama yazı yazdıramıyordum. Hala yazısı kötü kendimi yıpratmamla oturup ağlamamla değişen hiçbirşey olmadı hatıralarımızda kabus gibi bir yıl olarak kaldı.
Naçizane tavsiyem çok fazla kendinizi yıpratmayın zaten çalışıyorsunuz mümkün olduğunca paylaşın biz üzerimize aldıkça sorumlulukları erkekler kaçıyor buna müsade etmemek lazım biz anneysek onlarda baba.
bırde dınlemıyor mubarek sabahta dedım aha bak lat ve atlat goster sadece atlat yazıyor ama bılmıyor cocuk o hecenın lat ıle aynısı oldugunu
butun hepsını yazdırıp zaten corba olmus beynın ıcıne tukurmus :KK43: hayır oyle aglamalaklıyımkı adama catıp catıp duruyorum sana bı tane demıstım deıdm
ozel ogretmen tutalım naaplım dıyor
buarada 1 saatmıs ozel ders saatı
buda bana kotu gelıyor 1 sınıfta ozel ogretmen tutan uoktur herhalde

buarada grupta cogu sey paylasılıyor bende paylasıyorum odev ne
bız bıtırdık bayanlar bende bızde bıtırdık fılan gıbı yazısmalara katılıyorum
onun dısında bugun dıkteden kımler gecmıs dıyorlar bızde yıldız var bızde yıldız var dıyorlar
ya kıskanmak degıl b baska bısey alllah herkesın cocuguna zıhın acıklıgı versın
kadınlar bır elınde telefon obur elınde cocuk ders anlatıyorlar ben ıse onları ancak molalarda okuyorum ve sınırım tepeme cıkıyor

esımle konustum sabah calsıtırmıs egeyı
ben ona bır hece bır kelıme dememımısım gıbı o lıstenıns agını komple yazdırmıs yazdırmıs sonra deftere gecmısler basa donerek ve ege yazamadı dedı
unuttum dıyormus
dusunuyormus sonra yazdımı yazmadıı allah kerım soramadım uzulecegım dıye
etut merkezıne gelıne 2 merkezı aradım 1 sınıflar ıcın etut degıl ozel ogretmen varmıs talep olmuyormus 2. donem belkı dedıler

cnm
buarada grupta cogu sey paylasılıyor bende paylasıyorum odev ne
bız bıtırdık bayanlar bende bızde bıtırdık fılan gıbı yazısmalara katılıyorum
onun dısında bugun dıkteden kımler gecmıs dıyorlar bızde yıldız var bızde yıldız var dıyorlar
ya kıskanmak degıl b baska bısey alllah herkesın cocuguna zıhın acıklıgı versın
kadınlar bır elınde telefon obur elınde cocuk ders anlatıyorlar ben ıse onları ancak molalarda okuyorum ve sınırım tepeme cıkıyor

bızımde grup var cnm bızde paylasıyoruz fakat odev ne kım unuttuysa ona resım cekıp yolluyoruz bu kadar kım dıkteden gecmış yıldız almış muhabbetı yok boyle daha ıyı bence bu seferde anneler okudukca hırs yapıyor sonrada olan cocuklara oluyor. bence sen elınden gelenı yapıyorsun fazlasıyla cok takıntılı olmakı cocukta etkılenmesın.

Arkadaşlar , öğretmen zaten çocuğunuzun bu bizim eskiden hece dediğimiz ama onlar şimdi ses olarak öğrendikleri , ta ile at ı karıştırması gibi durumları normal karşılamıyor mu zaten ?
Öğretmenin normal saydığı hiç bir durumu kendinize de yavrunuza da dert etmeyin ne olur o_O

Bizim sınıf mevcutu 31 kişi , içinde okumaya geçende var , hala takılan da . Ama öğretmen sadece şuan hala ''e sesinde'' olan bir öğrenci var , onun öğrenme güçlüğü yaşadığını söylüyor . Onun dışında örnek ; Talat ismini Tıalıat (tı / lı sesini tam kavrayamayan) olarak okuyan öğrenciye bile bir sorun var gözüyle bakmıyor henüz . Daha çok erken .

Whatsapp grubunu kapadık biz , ödev alamayanlar için falan faydalıydı aslında ama maalesef sayfa sayfa yapılan ödevler konulmaya , inci gibi yazmış çocuk işte ; anne hala bunu koyup ''şu yazıya bakın ya berbat'' demeye başlayınca , kapadık gitti grubu . Ya be kadın ne duymak istiyorsun da , benden güzel yazmış çocuk onu sistemle paylaşıyorsun :KK12::KK12:

CuteMom CuteMom sakin ol cnm sen sakin ege sakin :KK66: birincisi biz heceleyerek gidiyoruz sende öyle deneyebilirsin ikincisi ege sınıfın en küçüğü dün toplantıya gittim bizim öğretmenimizde küçük çocuklarımı daha çok çalıştırıyorum yetişemiyorlar dedi eninde sonunda başaracak biraz zaman tanı paşaya :KK66:

bizde çalıştığımız için ödev için sadece akşamlarımız var sıkıntımı sıkıntı ama olduğu kadar yapıyoruz ilk ay kendimi çok kastım işin içinden çıkamadım şuan daha relaksım

bizim öğretmen etüt merkezi önermedi çok küçükler ve yoruluyorlar ve etüt merkezi bizimle aynı doğrultuda gitmeyince sıkıntı oluyor dedi hatta bir veli etüt merkezine vermiş (mecbur çaşılan anne) ona rağmen daha çok çalışmalı dedi

ve sana tavsiyem çık o whatsap grubundan yemin ederim insana ekstra stres yüklemekten başka işe yaramıyor sınıf grupları :KK43:

benim oğlum okuma bildiği halde sıkılıyor,bunalıyor,oynamak istiyor i ve n harfi ilk girdiğinde bocaladı dün r yi bitirdiler yani demem o ki okuma bilen bilmeyen hepsi zorlanıyor çocuklarımıza vakit kalmıyor cuma akşamı ödevsiz akşam diye nasıl mutlu girecek yoluna emin ol ağlama üzülme :emir_bebek:

Günaydın hayırlı haftalar herkese..Bizim gene bol okumalı ve dikteli ödevlerimiz vardı.. iyi gibi kızım..ama yazı yazmayı sevmiyor:KK43:yazı ödevimiz de vardı ayrıyeten.. bakmadan çoğunu yazabiliyor.. illaki arada karıştırıyor.. ama genelde iyi.. bakalım bugün i'ye geçeceklermiş..

günaydın güzel bir hafta olsun inş
haftasonu bolca dikte yaptık hatta bir ara neden haftasonu misafir çağırdın bütün ödevlerim kaldı diye çıldırdı :KK57:

bu iki günde m-u seslerini vericem demiş öğretmen iki günlük teog tatilinde evde bize düşen iş oldukça çok :KK17:
dün gece öğretmenler günü hediyemizi hazırlayıp paketledik yarın götürecek bakalım her paketin üstüne minik notlar yazdı oğlum umarım beğenir öğretmenimiz :KK37:

Günaydınn
hafta sonu 8 sayfa odevınız vardı yazı yazma pekiştirme
ve yine dikte kagıdı geldi gecen haftanın benzeri ama ti te ekleri vardı solarında
her gun 5 kelime bakmadan yazdırın demıs
cuma aksamı ne bakacak halı ne baktıracak halım vardı sonuda 15 tane kelıme belırledım zorlandıgı uzerıne kı hala zorlanıyor ama daha ıyıyıyım
uzulmeden kırmadan kırılmadan bbıttı hafta sonu
cuma gunu n sesıne gecmısler sadece an en in yazmıslar ama onları hıc tekrar ettırmedım kafası karısmasın dıye

Bugun dıkte oldular acaba ne yaptı
bu haftada olamazsa artık halımı dusunemıyorum ama ıcımde bı yandan rahat acıkcası
Allah ınsallah oglumun emeklerını karsılıksız bırakmasın
yapamıyor dusunuyor hm dıyor ımm dıyor bende beklıyorum vazgecmeden beklıyor oyle
ayrıca n harfıne ıyıce gırmıs olacaklar anne yazacaklar dıye dusunuyorum hadı hayırlısı

Bugun dıkte oldular acaba ne yaptı
bu haftada olamazsa artık halımı dusunemıyorum ama ıcımde bı yandan rahat acıkcası
Allah ınsallah oglumun emeklerını karsılıksız bırakmasın
yapamıyor dusunuyor hm dıyor ımm dıyor bende beklıyorum vazgecmeden beklıyor oyle
ayrıca n harfıne ıyıce gırmıs olacaklar anne yazacaklar dıye dusunuyorum hadı hayırlısı
selam canım.. noldu dikte olmuş oğluşun.. sonuç nasıl.. umarım iyidir.. ve dününüz iyi geçmiştir..
herkese bu arada selamlar.. hayırlı sabahlar..
bizde dün i ye geçtik..
bugün okulu yarım gün.. 3 ders yapacaklar..öğretmenler günü kutlaması yapılacakmış okulda.. o yüzden yarım gün yapıolar.. bakalım hayırlısı..

selam canım.. noldu dikte olmuş oğluşun.. sonuç nasıl.. umarım iyidir.. ve dününüz iyi geçmiştir..
herkese bu arada selamlar.. hayırlı sabahlar..
bizde dün i ye geçtik..
bugün okulu yarım gün.. 3 ders yapacaklar..öğretmenler günü kutlaması yapılacakmış okulda.. o yüzden yarım gün yapıolar.. bakalım hayırlısı..
günaydın canım ,dikte birbirine girmiş
öğretmen tekrarladıkca 4 cümlelik 4 satırlık dikteyi 1 sayfa olarak yazmış
hatalarıda var ilet yazamamış, ilte yazmış. ata yazamamış buna şaşırdım zira basitti bunu rahat yapıyordu .
bunun dışında lila atlet yazmış. talat yazmış düzgün elli yazmış. etli ekmek yazmış :)
o değilde oglum dayak yemıs dun okulda ınan kafa yoramadım dıktelere.
Bızımde yarın obur gun tatıl ama bugun belkı okula gıderım bılmıyorum bakalım okulda mevzular nasıl gelısecek

günaydın canım ,dikte birbirine girmiş
öğretmen tekrarladıkca 4 cümlelik 4 satırlık dikteyi 1 sayfa olarak yazmış
hatalarıda var ilet yazamamış, ilte yazmış. ata yazamamış buna şaşırdım zira basitti bunu rahat yapıyordu .
bunun dışında lila atlet yazmış. talat yazmış düzgün elli yazmış. etli ekmek yazmış :)
o değilde oglum dayak yemıs dun okulda ınan kafa yoramadım dıktelere.
Bızımde yarın obur gun tatıl ama bugun belkı okula gıderım bılmıyorum bakalım okulda mevzular nasıl gelısecek
aaa çok üzüdülm canım ya.. kim vurmuş çocuğa ya:KK43:,
bencede git arkasını bırakma canım..hay Allah çok üzüldüm:KK43:

aaa çok üzüdülm canım ya.. kim vurmuş çocuğa ya:KK43:,
bencede git arkasını bırakma canım..hay Allah çok üzüldüm:KK43:
Öyle işte bende tum aksam morelım cok bozuldu
dıktelerı yazdırdım hepsını doğru yazdı 3 kere tekrarladık.
daha sonra 2 satır an en in ini,
na ne ni,
ve ana etli ekmek 7 yaptık
ama öğrenerekmi yaptı bilemem
zaten gitmicem diyor okulada ama bakalım ne olacak

günaydın CuteMom CuteMom çok geçmiş olsun diğer konuna cvbımı yazdım cnm valla ben sakin kalamazdım kalamıyorum
dün gece kendimi yedim bitirdim hatta eşime bile cırladım odev ders okuma yazma sorunumuz yok şükürler olsun ama diğer çocuklarla ilgili sıkıntılar cidden beni geriyo ne zormuş birinci sınıf annesi olmak :KK43:

Günaydınlar
Anne yazmayı öğrendik kızım kart yaptı bana üzerinede gülen yüz yapıştırıp anne yazmış :KK68:çok mutlu olduk. Hatıralarımızın arasına koyduk sakladık . Babaya da yapacakta b harfine sıra gelince bakalım.

Günaydın CuteMom CuteMom cok geçmiş olsun canım maalesef bizim sınıftada her gün bir vukuat oluyor

Cuma günü masa örtülerini herkes alıp yıkayıp pazartesi götürüp takıyor, benim oğlanın yanında ki çocuk öğleden sonra gelmemiş, onun masa örtüsünü de sen al yıkat demiş, oğlumda almış masasının altına koymuş, pazartesi öğretmen neden götürmedin demiş biz onu sevmiyoruz neden götürücektim ki demiş, öğretmeni kızmış, kesin bana bu konuda bir uyarı gelir. Oğlumun yanında ki çocuk çok nazlanmış ve şımartılmış yaramaz bir çocuk, hiç söz dinlemiyor, bizim eskiden de tanışıklığımız var ve olumsuz olaylar oldu babalarımız arasında, öğretmene rica etsem ayırırmı ki çocukları

Allah askina biri bisey desin.kafayi yemek uzereyim.74 aylik kizim 1.sinifa basladi.
daha evde cok guzel okuyo yaziyor.ben soyluyorum o yaziyor.degisik cumleler kurdurup yazdiriyorum.ben yaxiyorum bu ne oku diyorum okuyor.
ama okulda ne yaziyor ne okuyor.ogrt hic memmun degil bu sekilde olursa sinif tekrari yaptiririm dedi.yol yakinken alin bence diyo.

Sorun ne dedim ogrt siniftaki cocugunuz cok fazla ilgi istiyo ilgilenirsem yapiyo ve bunuda cok guzel kullaniyo yap dedigimde karsilik bekliyo.
mesela yaparsam tuvalete gidermiyim vsvsvs.
rehber ogrt yonlendirmis.simdi o takip ediyo ben evde sabah aksam ugrasiyorum.soruyorum nasil ilerleme varmi diye.ayni isimiz cok zor diyo.

Oturuyorum konusuyorum seni rahatsiz eden biseymi var .agliyo sadece altina kacirmayada basladi.

evde yapan cocuk neden okulda yazmaz okumaz.

X