İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

zaten cumartesi gideceğiz inş.. pazar döneceğiz.. bakalım kuzenleri falan olacak biraz curcuna:)neyse halledeceğiz bir şeklide zaten..
Gecen hafta bızde memlekete gıdecektık gıtmedık derslerden dolayı gıtmedık bısıde ogrenemedık :KK70:
esım 2-3 hafta sonra gıderız tekrar dedı
ımrendım sımdı he sıze :KK70:

Gecen hafta bızde memlekete gıdecektık gıtmedık derslerden dolayı gıtmedık bısıde ogrenemedık :KK70:
esım 2-3 hafta sonra gıderız tekrar dedı
ımrendım sımdı he sıze :KK70:
:))valla mecburen gidecez bizde.. kuzen evleniyor.. gitmesek hiç olmaz çok ayıp:-)bizim içinde biraz iyi oalcak.. hava değişimi vs.. sağol canım.. gidin sizde boşver.. bu dersler bitmiyor bitmez zaten:):KK70::KK70:

:))valla mecburen gidecez bizde.. kuzen evleniyor.. gitmesek hiç olmaz çok ayıp:-)bizim içinde biraz iyi oalcak.. hava değişimi vs.. sağol canım.. gidin sizde boşver.. bu dersler bitmiyor bitmez zaten:):KK70::KK70:
Valla bende keske gıtseydım dıyorum
gezelım gelınce kabusa devam aynen yapalım :KK70:
bu cumartesı aksamı dısarı cıkmayı dusunuyoruz esımle
bende odevlerı cuma aksamı ve cumartesı sabahtan yaptırmayı dusunuyorum
mumkunse ogleden sonra tekrar
pazar gunude bolca vakıt var tekrara evde oluruz :KK70:

Valla bende keske gıtseydım dıyorum
gezelım gelınce kabusa devam aynen yapalım :KK70:
bu cumartesı aksamı dısarı cıkmayı dusunuyoruz esımle
bende odevlerı cuma aksamı ve cumartesı sabahtan yaptırmayı dusunuyorum
mumkunse ogleden sonra tekrar
pazar gunude bolca vakıt var tekrara evde oluruz :KK70:
gezin tabi canım ya.. bitmez nasılsa bu kabuslar.. artarak devam:)

Selamlar ... 1. sınıf velisi olarak geç keşfettim burayı biraz ama olsun :KK23:

İlk çocuk , tek çocuk , ilk velilik tecrübem ( ana okulu hariç )

Şuan için her şey yolunda . Tek sorunumuz okulda sürekli eşya unutmak ve beslenme bitirmemek:KK12:

Benimkinin 3 arkadaşı okumayı sökmüş.benimki hala nane diyemiyor:KK42:

sız nerdesınızde cnm okumı sokmus çocuklar. kacıcı kıtaptan sonra okunuyor acaba bızdede tık yok

Merhabalar arkadaşlar , daha okumayı sökmeyi beklemek erken . Tamam sökenler var ama bu diğerlerinin geri olduğu anlamına gelmez .
Oğlumda sınıfında okumayı söken 2 kişiden biri . Artık el yazısı ya da düz yazı önüne ne konursa okuyor , ama zaten buna eğilimi okul öncesinde vardı. İlk kez okumaya başlayanlar için 2 ay daha çok kısa süre.

Benimkinin 3 arkadaşı okumayı sökmüş.benimki hala nane diyemiyor:KK42:

sız nerdesınızde cnm okumı sokmus çocuklar. kacıcı kıtaptan sonra okunuyor acaba bızdede tık yok

Merhabalar arkadaşlar , daha okumayı sökmeyi beklemek erken . Tamam sökenler var ama bu diğerlerinin geri olduğu anlamına gelmez .
Oğlumda sınıfında okumayı söken 2 kişiden biri . Artık el yazısı ya da düz yazı önüne ne konursa okuyor , ama zaten buna eğilimi okul öncesinde vardı. İlk kez okumaya başlayanlar için 2 ay daha çok kısa süre.

Çok kötüyüm beni bu kadar kötü hissettiren zorlanıyor olmamız mı
ödevlerin çok g ec saate kadar sürüp sinirlerimin alt üst olmasımı
dinlenememek mi bilmiyorum
4 saat uykuyla işe geldim
işten cıkmak istiyorum
3000 tl yakın maas alıyorum goze alamıyorum . calısmasam aksamları bu kdar sıkısmam sabahada 1-2 saat zamanımız var dıye dusunurum.
yorgunluktan bugun yıne dızlerımın bagı cozulmus vazıyette geldım
Bunca yorgunluga ragmen bırde zorlanıyoruz ya ılgılenmesek ne yapıcaz bılmıyorum.
bu hafta i sesine gectiler.
dün ve bundan sonra her gun son ders ogretmenın masasına gıdıp gosterılen metnı okuyacaklar.
dun oglum okumus ali eti al vb bir metni okumus.
dun odevımız yardımcı setten yıne metın yazmak ıdı yazıyor. teli dıyorsun yazıyor eyvallah li diyorsun bakıyor.
o heceyı cozemedı bellı ali yazıyor li dıyorsun gene bakıyor
bır yerlerde mutlaka hata edıyor olmam lazım mutlaka.
okulda 2-3 satır lı yazmıs oluyor ondan sonra lila etli ali filan yazıyorlar ama eve gelince ben bu hece seyıne uyamıyorum mesela te li diye heceledıgımde o li oraya koymuyor butun bundan sonra kafası corba benım sınırler lacka tel yaz i koy ne oldu te lii
yanlıs yapıyorum işte.
esımlede dun kavga ettık bana kızıyor ne bıcım ogretıyorsun dıye mesela aleti yazdırıyordum.
alet yaz yanına i koy dedim eşim bana bır kızdı bır kızdı a le ti diyeceksın dıyor kolayına gelıyor ondan boyle yapıyorsun dıye gırdık bırbırımıze
daha sonra mola verdık
eve bı fotokopı gelmıs okusun okusun yazsın dıye gosterıcem onla gostermeye basladım hece ısın ıcıne gırınce yazamıyor. en sonunda bıraktık dedım kı bugun esım oglene kadr evde al sen bu ıkısını goster bugun cocukta dınlensın bende yarın aksam 2 hece 2 kelıme goserım dedım paylasalım kaldırmaıyorum deıdm
yogurt mayalıcaktım sutu kaynattım unuttum
camasır serecektım okul kıyafetlerı unuttum
banyo olacaktım kaldı
11.30da ege uyudu ben sonrasında bı rposta agladım sınırlerım o kadar bozuk yanı
sonra yattım uyuyamadım
en son saat 1 ıdı

sabaha karsı gene uyandım banyo olayım namaz kılayım dedım adetım bımek uzereydı gene baslamıs sıkıntıdan resmen anlıyorum kendıı bu kadar uzun surmezdı. sonra gıttım egeyı optum optum optum :KK43:

işten cıkmak istiyorum
3000 tl yakın maas alıyorum goze alamıyorum . calısmasam aksamları bu kdar sıkısmam sabahada 1-2 saat zamanımız var dıye dusunurum.
Bunca yorgunluga ragmen bırde zorlanıyoruz ya ılgılenmesek ne yapıcaz bılmıyorum.
dün ve bundan sonra her gun son ders ogretmenın masasına gıdıp gosterılen metnı okuyacaklar.
dun odevımız yardımcı setten yıne metın yazmak ıdı yazıyor. teli dıyorsun yazıyor eyvallah li diyorsun bakıyor.
okulda 2-3 satır lı yazmıs oluyor ondan sonra lila etli ali filan yazıyorlar ama eve gelince ben bu hece seyıne uyamıyorum mesela te li diye heceledıgımde o li oraya koymuyor butun bundan sonra kafası corba benım sınırler lacka tel yaz i koy ne oldu te lii
yanlıs yapıyorum işte.
esımlede dun kavga ettık bana kızıyor ne bıcım ogretıyorsun dıye mesela aleti yazdırıyordum.
alet yaz yanına i koy dedim eşim bana bır kızdı bır kızdı a le ti diyeceksın dıyor kolayına gelıyor ondan boyle yapıyorsun dıye gırdık bırbırımıze
daha sonra mola verdık
eve bı fotokopı gelmıs okusun okusun yazsın dıye gosterıcem onla gostermeye basladım hece ısın ıcıne gırınce yazamıyor. en sonunda bıraktık dedım kı bugun esım oglene kadr evde al sen bu ıkısını goster bugun cocukta dınlensın bende yarın aksam 2 hece 2 kelıme goserım dedım paylasalım kaldırmaıyorum deıdm
banyo olacaktım kaldı
11.30da ege uyudu ben sonrasında bı rposta agladım sınırlerım o kadar bozuk yanı
sonra yattım uyuyamadım
en son saat 1 ıdı

sabaha karsı gene uyandım banyo olayım namaz kılayım dedım adetım bımek uzereydı gene baslamıs sıkıntıdan resmen anlıyorum kendıı bu kadar uzun surmezdı. sonra gıttım egeyı optum optum optum :KK43:
Ben sizi çok iyi anlıyorum aynı durumdayız. Biz şu an 'o' sesine geçeceğiz. N sesine kadar çat pat ilerliyorduk ama 'n' sesi her şeyi birbirine kattı. Nalan ,annene, ninene,naneli.... Bitmek bilmiyor. Benimki de Talat dersem gayet rahat yazıyor ta yaz dersem bakıyor. Ali yazıyor ama li yaz diyince tıkanıyor.

işten cıkmak istiyorum
yanlıs yapıyorum işte.
daha sonra mola verdık
banyo olacaktım kaldı
sonra yattım uyuyamadım
en son saat 1 ıdı

ay canım ya..seni çok iyi anlıyorum:KK43:bende çok bunalıyorum.. ama aslında yanlış yapıyoruz.. çok takmakla..elbet öğrenecekler..çok küçükler..benimkinin hala aklı oyunda:KK43:ödevi bile tam odaklanıp hemen bitirmiyor:KK43:oyalan oyalan yapıyor..yarın etütte yaparım diyor..ben bıraktım zorlamıyorum.. sıkıldığı yerde noktalıyorum.. etütte tamamlatıyorlar..okuma vs de..sende tek başına yüklendiğin için sorumluluğu ağır geliyor..çalıştığın için..inan bende aynıyım çünki..evde olsak daha kolay gibi geliyor ama bence oda aynı..er yada geç okuyacaklar.. her çocukda bir olmuyor..
ne kendimizi bu kadar sıkmaya nede çocukları bu kadar sıkmaya değmez:KK43:

S survivor_050
Canım biz 'n ve o' dayız.sanirım o 3 çocuğun geçmişi var.zaten okuyor gibiydiler.dun ćok üzüldüm ve agladım.benim oglanin umrunda degil.belirtiyor da bunu.:KK42:
CuteMom CuteMom
Valla aynini biz de yaşıyoruz hem eşimle hem oģlumla.biz de ara ara kavga ediyoruz. Dün de 3 kişi okuyup bizimki hala nane diyemeyince koptum.aģla aģla bir hal oldum.ben okumayı sökmesini beklemiyorum.beklediğim verilenleri okuması.o kadar rahat ki oglum.bu da beni ayrıca kahretti:110::KK42:

Neredeyse hepimiz aynı durumdayız. Çocuklar bilinçsizce ezberlediklerini okuyup yazabiliyorlar ama mantığını hala kavrayamadıkları için yeni harflere geçtikçe bildiklerini de karıştırıyorlar. Bizim sınıfımızda da okumaya geçen birkaç çocuk var. İnsan onları gördükçe istemeden de olsa kıyaslama yapıyor. Dün sinirimden ağladım resmen. Bir türlü n sesini kavrayamadı nane yazsa nine yazamıyor. Yok mu bunun bir çaresi???

Tam olarak sıkıntı ne bılmıyoruz
gercekten

yanı dun verılen odev kagıdını buraya koymak ıstıyoruym hatta emın olduklarımı ısaretleyecegım
ogretmen bu durumda yanı bı benım oglumsa tamam ama emınım bır cok kısı daha var
bugunde n sesıne gececegımızı soyledı
bı dur ya
bı dur yanı ne bu acele

Neredeyse hepimiz aynı durumdayız. Çocuklar bilinçsizce ezberlediklerini okuyup yazabiliyorlar ama mantığını hala kavrayamadıkları için yeni harflere geçtikçe bildiklerini de karıştırıyorlar. Bizim sınıfımızda da okumaya geçen birkaç çocuk var. İnsan onları gördükçe istemeden de olsa kıyaslama yapıyor. Dün sinirimden ağladım resmen. Bir türlü n sesini kavrayamadı nane yazsa nine yazamıyor. Yok mu bunun bir çaresi???
ay bendede o kadar
whatsapp grubu var ve resmen benı hırs kupune cevırıyor bır kac cocuk var boyle en bastan berı dıktelerı hep yazan hıc degısmedıler onlarında ben acıkcası okuma bıldıklerını dusunuyorum sorucam hatta nıyetlıyım
Bende agladım nolacak halımız bılmıyorum ne kadar zormus
buarada oglumda aglıyor bırakıyoum tamam gosteremıcem dıyorum baslıyor aglamaya sen benım basarısız olmamı ıstıyorsun lutfen goster
sonra surunene kadar gosterıyoruz
suan esımı ve oglumu uyandırdım telefonla
kadınlar gene uyanmıslar ders calıstırıyorlar :KK43:
ya kıskanmak degıl kesınlıkle benım oglumda annesının evde olmasına ve onu sıkıstırmadan egıtılmesıne ıhtıyacı var
kahretsin :KK43:

Aynen aynen aynennn :KK62::KK42:

ay bendede o kadar
whatsapp grubu var ve resmen benı hırs kupune cevırıyor bır kac cocuk var boyle en bastan berı dıktelerı hep yazan hıc degısmedıler onlarında ben acıkcası okuma bıldıklerını dusunuyorum sorucam hatta nıyetlıyım
buarada oglumda aglıyor bırakıyoum tamam gosteremıcem dıyorum baslıyor aglamaya sen benım basarısız olmamı ıstıyorsun lutfen goster
ya kıskanmak degıl kesınlıkle benım oglumda annesının evde olmasına ve onu sıkıstırmadan egıtılmesıne ıhtıyacı var
Hiç öyle düşünme ben de oğlumla daha çok ilgileniyim diye işimden ayrıldım oğlanı da bilerek sabahçı yaptırdım akşama kadar bol bol zamanımız olsun diye.İnan ki değişen hiçbir şey olmadı. Resmen evin içinde her akşam kıyamet kopuyor. 10 cümlelik bir metin mesela okuyup yazılacak. 1. cümlede tane yazıyor okuyamıyorsa yardım ediyorum söylüyorum ne olduğunu. 2. cümlede aynı kelime yine var görür görmez okuması lazım değil mi ama okuyamıyor ya da zorlanarak okuyor.

ay bendede o kadar
canım sıkma canını.. senin oğlun hem daha küçüktü..
etüt merkezi yok mu sizin orada.. inan faydası oluyor.. bende çalışıyorum.. benim kızımda öğlenci.. sabahları babası etüt'e bırakıyor.. orada yarım kalmış ödevlerini ve dikte okuma yapıyorlar.. en azından biz o kada kendimizi yıpratmamış oluyoruz.. watsaptan konuştum etüt öğretmeniyle de.. diyorum böyle böyle işte yapmıyor okumuyor falan diye.. burada yapıyo.. size yapıyor öyle dedi bana.. hakkaten de öyle.. orada mecbur hissediyor.. ben faydasını görüyorum.. en azından sıkmıyoum artık oraya bırakıyorum valla. yaptırsınlar.. o kadar da para veriyorum. değsin bari..

Hiç öyle düşünme ben de oğlumla daha çok ilgileniyim diye işimden ayrıldım oğlanı da bilerek sabahçı yaptırdım akşama kadar bol bol zamanımız olsun diye.İnan ki değişen hiçbir şey olmadı. Resmen evin içinde her akşam kıyamet kopuyor. 10 cümlelik bir metin mesela okuyup yazılacak. 1. cümlede tane yazıyor okuyamıyorsa yardım ediyorum söylüyorum ne olduğunu. 2. cümlede aynı kelime yine var görür görmez okuması lazım değil mi ama okuyamıyor ya da zorlanarak okuyor.
aynen
son 10 ıcınde olanları anlatım
esımı aradım uyandırttım
dedım hadı uyanın
20 dk sorna bır daha aradım dedım ege uyandımı?
yok dedı kahvaltı hazırlıyım oyle dedım uyandırsana uykusu acılsın
calıstıracaktın hanı dedım?
ne bu ya bu kadar sıkıstırıyorsun dedı
hanı yardım edecektın
ben butun gun essek gıbı calısıp aksam yatana kadar ders calıstıyorum
kafam bedenım yorgunum ya anlamıyormusun dedım
bı basladım aglamaya
hanı paylasacaktık sen goster 2 tane ben 2 tane anlamıyormusun delırıcem ben dedım
kapadım suratına telefonu

daha sonra yengemle konustuk cocuklarımız yanı sınıfta
bazen onunkı daha ıyı bazen benım kı ıyı durumda oluyor ortalama aynılar
bı postada onla agladık arkada onun kızı ta ta ta demekten bogazım patladı dıyor
nedır ya bızdemı hata?
oyle ıste anlıcanız kıme elımı atsam bız gıbıyse sarılıp aglasıyoruz

X