İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

Gunaydinn
Devlet okullari genelde ayni seviyede gidiyor sanirim bizde hem kucuk hem buyuk olarak ogreniyoruz dun 1 sayfa ela lale al yazdik yazmamiz mudahalesiz guzel ama okumada hala harfleri birlestiremiyoruz su tatilde okuma isini cozmek istiyorum nasil yapsam bilemedim

biz hiç büyük harfleri görmedik okulda ben kendim öğretiyorum
vardır bi bildiği herhalde.
bigunmutlaka bigunmutlaka KIZLARIMCANLARIM KIZLARIMCANLARIM bende bu tatıl gunlerını cok guzel degerlendırecegımızı umuyorum.
bu aksam esım nobetcı ondan oturu bu aksam yemege dısarı cıkmayı dusunuyorum egeyle. daha sonra sakın bır cafe de o odevlerını yaparken ben kahve ıcerım dıye dusunuyorum. eve gelınce morpa'ya takılırız uyumazsak tabı . aglaya aglaya uyandırmıs babası 8.30da sımdı servıse bınıp gıttıler.
persembede evdeyım ama malesef cuma gunu calısacagım o gunde babası evde o gunde o calıstırır sanıyorum .

bigunmutlaka bigunmutlaka bırlestırmeler ıcın evde fıs hazırlayabılırsın canım ya da bununla ılgılı vıdeolar ızletebılırsın

İnş canım.. Her öğretmenin taktiği yolu farklıdır..hayıırlısı inş.. ben kamuda olduğum için bugün öğleden sonra tatil artık p.tesiye kadar inş..evdede bir ton işim var..ama paylaştıracağım ödevleri.. kendimde çıktılar almıştım netten .onlardanda yaptıım. koca 5 gün boş geçirmeyiz inş..

İnş canım.. Her öğretmenin taktiği yolu farklıdır..hayıırlısı inş.. ben kamuda olduğum için bugün öğleden sonra tatil artık p.tesiye kadar inş..evdede bir ton işim var..ama paylaştıracağım ödevleri.. kendimde çıktılar almıştım netten .onlardanda yaptıım. koca 5 gün boş geçirmeyiz inş..
oo cuma gunu sıze ıs yok mu?
ben ozelde calısıyorum cuma gunu ben ıste olacagım .

bende sımdı morpadan cıktıları alacagım aksı gıbı ısyerındekı yazıcımız calısmıyor bı arkadastan rıca ettım cıktıları alırken toner bıtmese barı :KK70:
benımde evde ısım var ama sanırım yıne hıc bısey yapmayacagım belkı hafta sonu kadın cagrırım kendımızı odeve adadık tamamen :KK70:

oo cuma gunu sıze ıs yok mu?
ben ozelde calısıyorum cuma gunu ben ıste olacagım .

bende sımdı morpadan cıktıları alacagım aksı gıbı ısyerındekı yazıcımız calısmıyor bı arkadastan rıca ettım cıktıları alırken toner bıtmese barı :KK70:
benımde evde ısım var ama sanırım yıne hıc bısey yapmayacagım belkı hafta sonu kadın cagrırım kendımızı odeve adadık tamamen :KK70:
bize iş yok canım.. ama ptesi var.. canım çok da boğma çocuğu sıkma..bunaltıp bıktırmayalım bide çocukları:KK43:Ters tepmesin sonra..

bize iş yok canım.. ama ptesi var.. canım çok da boğma çocuğu sıkma..bunaltıp bıktırmayalım bide çocukları:KK43:Ters tepmesin sonra..
yok ya bunalacagını sanmam :KK70: karsı cıktıgı zaman zaten bırakırım ama hazır ısteklıyken destekleyelım bakalım

Dün toplantı yaptık, yeni gruba geçtik onunla ilgili konuştuk bol bol okutun dikte yaptırın diyor
Ödev fazla diye şikayet gelmiş her gün 1 sayfa verecekmiş artık
Birde hızlı olduğunu söylemişler, hakikaten daha i ye geçen duymadım ben, yavaşla derseniz yavaşlarım ama sınıfın seviyesi çok iyi alamayan çocuk yok, aralıkta harf olayı bitecek 2.döneme kalmadan okuyup yazacaklar 2.dönem matematik yapacağız dedi inşallah :)
5 güne 4 sayfa ödev hazırlamış sıkılmadan tekrar yapa yapa geçirelim tatili unutmasınlar, 1 gün bile tekrar yapmasalar unuturlarmış
Sorunlu çocukların aileleri çocuklarına çok güveniyor hiç kabullenmiyorlar, hergün ayrı şikayet geliyor bu çocuklardan, öğretmen müdür temizlikçi bıkmış hala göreceksiniz benim çocuğum cumhurbaşkanı olacak diyor. Belkide çok zekidirler fazla zeki çocukta yaramaz olurmuş ya

Dün toplantı yaptık, yeni gruba geçtik onunla ilgili konuştuk bol bol okutun dikte yaptırın diyor
Ödev fazla diye şikayet gelmiş her gün 1 sayfa verecekmiş artık
Birde hızlı olduğunu söylemişler, hakikaten daha i ye geçen duymadım ben, yavaşla derseniz yavaşlarım ama sınıfın seviyesi çok iyi alamayan çocuk yok, aralıkta harf olayı bitecek 2.döneme kalmadan okuyup yazacaklar 2.dönem matematik yapacağız dedi inşallah :)
5 güne 4 sayfa ödev hazırlamış sıkılmadan tekrar yapa yapa geçirelim tatili unutmasınlar, 1 gün bile tekrar yapmasalar unuturlarmış
Sorunlu çocukların aileleri çocuklarına çok güveniyor hiç kabullenmiyorlar, hergün ayrı şikayet geliyor bu çocuklardan, öğretmen müdür temizlikçi bıkmış hala göreceksiniz benim çocuğum cumhurbaşkanı olacak diyor. Belkide çok zekidirler fazla zeki çocukta yaramaz olurmuş ya

sorunlu çocuk = sorunlu ebeveyn
ebeveynlere göre çocuklarımız en mükemmeli ama doğru değil işte bir yanlış üç doğruyu götürür misali diğer çocukları da etkiliyor şuan bizde kısmi etkilenme yaşıyoruz sanırım müdahale etmem gerekecek :KK12:

bizim tatil için epey ödevimiz varmış öyle haber aldım ve çokta doğal karşıladım günlere yayıp yaparız artık okul tatil diye boşlarsak kayıp zaman olur
bende kamudayım 4 gün tatil güzel geçirmekte fayda var :KK71:

Bizim ödev epey az ti yazdık birazdan okuma yapıcaz, hergune bir sayfamız var, rahat geçecek 5 gün tatil inşallah

günaydınnn

ah tatıl gunlerını verımlı gecıremedıkk.
çarşamba gunu oglen eve gıttıgımde oglum anneme gıtmıstı kuzenıyle oyun oynutyorlarmıs. alamadım dursun bıraz dedım . o aksamda esım nobetcıydı ya tabı aksama rahatız dıye dusunuyordum. oglumu almaya gıderken komsunun arabasına kuuut dıye bı carptılar tutanaklar kavga gurultu 7 buldu eve almam egeyı. :KK70: dun de hastaydı ege doktora goturdum bılmem ne geldım yemek yedırdım morpaya oturduk
bızım matematık hayat bılgısı ve okuma yazmadan odevlerımız var cok degıl ancak ogretmenın yazdıgı kagıttan hıc bısey anlamadım yanı baktıgım sayfalar bana cok sacma geldı benım yazmam lazım cumle tamamlama gıbı. bırlesık a okumadan maetamatıgı gene hıcten anlamadım :KK70:bırde 4 sayfa ee el ele ele gıbı seyler var o kadar.
morpadan e sesınden basladık onu bıtırdık 2 sayfa morpa'dan odev yaptı. matematikten 1 ve 2 ıcın calıstım test yaptı gayet guzeldı 1 saat kadar calıstı sonra anneme goturdum onu orada kalsınd ıye sabah bosuna gelmesınler ıs var ona okul yok dıye. sonra elım ayagımı nereye koysam bılemedım :KK70: oturdum gece 1 kadar dızı ızledım :KK70:

Az ödev çok iyi oluyormuş valla okuma ve dikteye epey vakit kalıyor, dün 1 sayfa ödevini yaptı sonra okuma ardından şimdiye kadar öğrendikleri harf hece cümle ne varsa hepsini dikte yaptırdım güzel yaptı sıkıntı yok şükürler olsun

Büyük umutlar hayaller ve heveslerle bu sene kayıt olduğumuz Bahçeşehir çamlıca ilkokulundaki 1.sınıf ögretmenin çocuğa tokat atması sonucunda kaydını başka okula aldırdım. Olaya şahit başka bir çocuk da var.Okulun ilk gününden başlayarak da ingilizce öğretmeninin çocuklara bağırarak disipline etme yöntemi ve okul md.yardımcısı ve müdürünün sorunları tespit ve çözüm yerine yapılan hataları saklama, sorunu çocuğa ve velilere yönlendirme hevesleri sonucunda çocuk okuldan soğumuştur. Okul yönetimi; sınıf değiştirme, disiplin soruşturması açılması, öğretmen değiştirilmesi gibi taleplere sürekli negatif bakmıştır.
Velilerden de okul hakkında şikayet had safhadadır.

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese selamlar..
bizim baya bir ödevimiz vardı..
neyseki öğretmenimiz hangi ödev hangi gün yapılması gerekiyorsa üstüne tarih yazmıştı.. günde 2 sayfa vermiş.. çok şükür yaptık hepsini bittii. yarına Allah kerim artık:))

Dün büyük bir sinir patlamasından sonra bugün sakin olmayı umuyorum, aşama fazla ödev yok ama eksikleri yaptırmayı düşünüyorum, dikte okuma yapıcaz birde

Baya iyi gecirdik tatili morpadan cok yararlandık
ödevlerı yaptırdık hatta fazla fazla yaptırdık
normalde okulda al ogrenmıstık en son ama bız la ala ela bunları ogrendık kendımız
cok sukur gayet ıyı gıdıyor
elıde hızlandı ama bakalım bugun okulda ne yapacak

X