İlköğretim Yorum ve Soruları 2015-2016 Çocuğu 1.sınıfı okuyacak velilerin paylaşım alanı :))

Arkadaşlar yardımcı kitap aldınız mı? Öğretmen bize aldırdı ondan harf yapıyorlar. Akıllı damla ile Dino.
Ondan ödev veriyor ama bizim ödevler hep en fazla 2 sayfa fotokopi. Çok vermiyor öyle ama kızım yapmıyor :KK43:
Bazen de tam oturuyoruz yapmak için küçüğüm geliyor. 21 aylık oda.
Ona da kağıt kalem veriyorum ama yaramaz hemen ablasının kağıdını alıp kaçıyor yada çiziyor :KK43:
Bu sefer kavga çıkıyor bende balkona kaçıyorum yiyin birbirinizi diye :KK70:

Eda nazlı cumartesi günü 6 yaşında oldu :KK70:
Sınıfta 2008 li var, 2009 lu var da Ocak doğumlu,Haziran doğumlu falan nazlı Ekim deyince herkes cücüğümüz diyor :KK70:
Devlete gidiyor, özel gibi ama yaa 4 sene olmuş açılalı.
Yemekhane si var. Öğretmen bayan diye gittik o gelmemiş erkek bir öğretmen var ve iyiki de var. 29 yıllık öğretmenmiş bana gibi davranıyor.
Eda nazlı anlatıyor anne öğretmen çok eğlenceli hiç kızmıyor bize diyor.
Bugün l harfine geçtiler
Ödev sıkıntı bizde cute :KK43:
Hiç yapmak istemiyor.
Etütü kendi öğretmenimiz veriyor bizim. 1. Sınıf diye hafta da 2 gün var. Bir günü satranç öğreniyorlar öğretmenimiz ayrıca satranç eğitmeni. Bir günü de ders yapıyorlar.
Okul tam gün. Sabah 8.35 te servis geliyor akşam da 15.20 de evde oluyor.
Hafta sonu sürekli zaman geçmiyor anne okulu özledim ben diyor :KK70:
sınıfta baya buyuklerde varmıs acıkcası
bızımkı 2010 subat dogum lu ekımlıden korkanlar bıze gelsın :KK70:
ege ozele gıdıyor zaten bana kalsa gıtmeyecektıde şansmı dıyım kadermı dıyım ne dıyım bılmıyorum.
bızım yemekhanemız yok beslenme koyuyoruz yanı belkıde var ama haberımız yok.
bızım ogretmenımız bayan
3. hafta 2 harfe gectıler e ve l 2 hafta kaldık sımdıda a gecıyoruz bakalım.
etutte odevlerı bıtırıyordur dıcem ama 2 gunmus oda dımı? etut oldugunda kacta cıkıyor
odev cok verıyormu ogretmen?

Arkadaşlar yardımcı kitap aldınız mı? Öğretmen bize aldırdı ondan harf yapıyorlar. Akıllı damla ile Dino.
Ondan ödev veriyor ama bizim ödevler hep en fazla 2 sayfa fotokopi. Çok vermiyor öyle ama kızım yapmıyor :KK43:
Ona da kağıt kalem veriyorum ama yaramaz hemen ablasının kağıdını alıp kaçıyor yada çiziyor :KK43:
bız uygun yayınlarını aldık
bızımde karakterımız dıno
oradan odev vermıyor ogretmen guzel yazı ve matematık verıyor
hayat bılgısı kıtabından yapacagımızı yaptık artık sonrası 2. donem bence baya okumalı bısıler cunku
ama yardımcı setın 3 kıtabı okula gıttı bugun el becerısı ev odevı ve bılmem nesı orada kalacakmıs.
a ve t kıtabı yanında gelıp gıdecek suanda
gecen seferde e ve l'den ben her aksam bır ıkı sayfa yaptırmıştım. gecen hafta sonu onu tamamlayın demıs bızım zaten az kalmıstı :KK70:

neden yapmıyor buarada

CuteMom CuteMom ege zorlandı mı peki? Memnumusun gönderdiğine?
Özel e gidecekti demi ege?
Farklı olur tabi devlet özel.
Sabahtan beri sınıf annemiz 2 kere aradı eda yemek yememiş diye.
Sınıfımız 25 kişi. Kontrol etmek kolay oluyor :KK70:
ooo sen bızım sınıfa bak 41 kısıler
memnunum ben
ege kolay uyum sagladı
ama ılk 2 hafta kabus gıbıydı odevlerı bıtıremıyorduk
sımdı kronometre tutuyorum :KK70:

eyvah egeyıde bu sabah babası 11 'de zor kaldırdı valla
cok uyuyor napıcz bılmıyorum
bende okulu aradım 12 dedı ama 13 olmasından dolayı umutluyum bakalım.
buarada morpa kampüsü okul mu onerdı?
sımdı baktımda yıllık 84 tl az para degıl e cokta degıl ama orada ne var ne yok bılmedıgımden dolayı bılemedım bakmaya anlamaya calısıyoum .
dikte calısmasını dogaclama yaptınız dımı ?
sız soyledınız o yaptı
bızde bugun a harfine geciyoruz
bugun bızımde dıkte calısması var okulda dua ettım yolladım yavruma

cute en zor grup "elat" grubuymuş bundan sonrası daha kolay olacakmış doğaçlama yaptık çalışmayı üç harfle cümle çıkarmakta epey zor bir rozette bana takmalı öğretmen :KK70:

morpakampüs yayınlarını yardımcı kitap için okula aldık tüm sınıf öğretmenimizin seçimiydi nete üyeliği düşündüm fakat kullanmaya zamanı yok ki ödev uyku aile saati anca yetişiyor

bir küçükte bende var 16 aylık o yavrum ilgi ister oğlumun ödevleri bekler karı koca ev arkadaşı gibi olduk birimiz küçükle birimiz büyükle ilgileniyoruz :KK70:

cute en zor grup "elat" grubuymuş bundan sonrası daha kolay olacakmış doğaçlama yaptık çalışmayı üç harfle cümle çıkarmakta epey zor bir rozette bana takmalı öğretmen :KK70:

morpakampüs yayınlarını yardımcı kitap için okula aldık tüm sınıf öğretmenimizin seçimiydi nete üyeliği düşündüm fakat kullanmaya zamanı yok ki ödev uyku aile saati anca yetişiyor

bir küçükte bende var 16 aylık o yavrum ilgi ister oğlumun ödevleri bekler karı koca ev arkadaşı gibi olduk birimiz küçükle birimiz büyükle ilgileniyoruz :KK70:
ınt uyelıgını dusunuyorum ama bılmem faydalı olur mu acaba?
elat ne dıyosun :KK70: el ele ıle elle'yı neden bılmıyorum bır bırıne sokuyor
elle 'ye elle dıyor ama el ele yaz derken bazen elle bazen sadece ele yazıyor cocuk. umarım dun epey anlatmaya calıstım umarıma nlamıstır.
buarada a yapımına baktım sabah ne kadar zor o gerı donmelı fılan sızdemı oyle yaptınız?

altını cızdıgım yere gelınce al benden de o kadar valla

ooo sen bızım sınıfa bak 41 kısıler
memnunum ben
ege kolay uyum sagladı
ama ılk 2 hafta kabus gıbıydı odevlerı bıtıremıyorduk
sımdı kronometre tutuyorum :KK70:
Canım hem özel okul hemde sınıf mevcudu 41 mi:KK57:niye öle çok ya. özellerde en fazla 20 25 kişi oluyor diye biliyorum ben. çokmuş bende mevcut..
bizim devlet okulu ama sınıf mevcudumuz 35.. oda sonradan öyle oldu.30 la okula başladık.. öğretmen iyi olunca sonradan başka sınıflardan kaydırıp bize sınıfa vermişler çok sinirlendim:KK34:ama yapacak bişi yok.. neyse bakalım.. Allahtan öğretmenimiz iyi baş ediyor..

ınt uyelıgını dusunuyorum ama bılmem faydalı olur mu acaba?
elat ne dıyosun :KK70: el ele ıle elle'yı neden bılmıyorum bır bırıne sokuyor
elle 'ye elle dıyor ama el ele yaz derken bazen elle bazen sadece ele yazıyor cocuk. umarım dun epey anlatmaya calıstım umarıma nlamıstır.
buarada a yapımına baktım sabah ne kadar zor o gerı donmelı fılan sızdemı oyle yaptınız?

altını cızdıgım yere gelınce al benden de o kadar valla

"elat" ilk grup harflerde cutem şimdi sıra "inor " grubunda a gerçekten zor cık yukarı döndür in aşağı :KK62:

bu durumda bol bol okutacaksın elle el ele ve ele yi ayırabilsin sözcük tombala oyunu düzenleyebilirsin faceden okuma yazma oyunları sayfasında var :KK66:

"elat" ilk grup harflerde cutem şimdi sıra "inor " grubunda a gerçekten zor cık yukarı döndür in aşağı :KK62:

bu durumda bol bol okutacaksın elle el ele ve ele yi ayırabilsin sözcük tombala oyunu düzenleyebilirsin faceden okuma yazma oyunları sayfasında var :KK66:
ay harıka ne guzel onerıler bunlar hemen bakmam lazım
elat grubu bıttı sızın masallah ne kadar hızlı gıttınız
anca dank ettı bana bılıyormusun :KK70:
tombala oyununda el ele'yı aynı kagıdamı yazsak sence?

Canım hem özel okul hemde sınıf mevcudu 41 mi:KK57:niye öle çok ya. özellerde en fazla 20 25 kişi oluyor diye biliyorum ben. çokmuş bende mevcut..
bizim devlet okulu ama sınıf mevcudumuz 35.. oda sonradan öyle oldu.30 la okula başladık.. öğretmen iyi olunca sonradan başka sınıflardan kaydırıp bize sınıfa vermişler çok sinirlendim:KK34:ama yapacak bişi yok.. neyse bakalım.. Allahtan öğretmenimiz iyi baş ediyor..
yoook yok devlet okulu :KK70: ozelmı demısım kafam nasıl karısıksa

ay harıka ne guzel onerıler bunlar hemen bakmam lazım
elat grubu bıttı sızın masallah ne kadar hızlı gıttınız
anca dank ettı bana bılıyormusun :KK70:
tombala oyununda el ele'yı aynı kagıdamı yazsak sence?

özellilke aynı kağıda yaz ki onu ayırabilsin sonra tekrarlarsın kartonları hatta boşlukta bırak ki yeni heceler geldikçe ekleriz

haftasonu hepsi birinci sınıfa giden arkadaşları kahvaltıya gelecek bende tombala hazırlamayı düşünüyorum hem oynasınlar hem tekrar etsinler :KK66:

özellilke aynı kağıda yaz ki onu ayırabilsin sonra tekrarlarsın kartonları hatta boşlukta bırak ki yeni heceler geldikçe ekleriz

haftasonu hepsi birinci sınıfa giden arkadaşları kahvaltıya gelecek bende tombala hazırlamayı düşünüyorum hem oynasınlar hem tekrar etsinler :KK66:
şunun orneklerıne bı bakayım netten ayol :KK70:
kafam durdu suanda
bende mantar pano alcaktım bızım dedemız kırtasıyecı oradaya hecemı kelımemı ne bu ogrendıklerı bılmıyorum ama orayada ıgneneyebılırız aslında

yoook yok devlet okulu :KK70: ozelmı demısım kafam nasıl karısıksa
bende diyorum nasıl özel bu kadar kalabalık:):KK70:
kızlar ben eğitimhane diye bi site var oradan ödev çıktısı alıyorum.. mesela bugün l ye geçecekler diye l harfi ile ilgili çıktılar aldım.. yazım ses hissetme resimli vs. çok iyi oluyor.. onları da yaptırıyorum.. ödev az olunca..:)

bende diyorum nasıl özel bu kadar kalabalık:):KK70:
kızlar ben eğitimhane diye bi site var oradan ödev çıktısı alıyorum.. mesela bugün l ye geçecekler diye l harfi ile ilgili çıktılar aldım.. yazım ses hissetme resimli vs. çok iyi oluyor.. onları da yaptırıyorum.. ödev az olunca..:)
bende aynen ama bazı yazıları el yazısı cıkmıyor sınır oluyorum :KK70:
tomba bılmem nesı ındırdım sımdı :KK70:

Merhabalar
3 sayfa ödevimiz oldu nur topu gibi :KK48:
1 tanede okuldan kalmış ettimi 4 :KK49:haydi bana kolay gelsin neyse ki cümleymiş çabuk yazar diye ümit ediyorum

Bu arada yarın toplantımız varmış yine, yeni gruba geçicekmişiz, birleştirmeyi anlatacak sanırım,
Sınıfımızda 3 tane yaramaz çocuk var (böyle demekte çok hoşuma gitmiyor aslında) hergün bir vukuatları var,biride kaymakamın oğlu, sınıfı hababam sınıfına çeviriyorlar ödev yapmak yok ders dinlemek yok gırgır şamata alıyor başını gidiyor, bugün sularını yerlere boşaltmışlar berbat olmuş heryer, Allah sabır versin öğretmene çok zor yaa

Merhabalar
3 sayfa ödevimiz oldu nur topu gibi :KK48:
1 tanede okuldan kalmış ettimi 4 :KK49:haydi bana kolay gelsin neyse ki cümleymiş çabuk yazar diye ümit ediyorum

Bu arada yarın toplantımız varmış yine, yeni gruba geçicekmişiz, birleştirmeyi anlatacak sanırım,
Sınıfımızda 3 tane yaramaz çocuk var (böyle demekte çok hoşuma gitmiyor aslında) hergün bir vukuatları var,biride kaymakamın oğlu, sınıfı hababam sınıfına çeviriyorlar ödev yapmak yok ders dinlemek yok gırgır şamata alıyor başını gidiyor, bugün sularını yerlere boşaltmışlar berbat olmuş heryer, Allah sabır versin öğretmene çok zor yaa

var maalesef her sınıfta daha uyanık ve daha hareketli çocuk var bazen pişman oluyorum çocuğa bu derece kuralcı vs olmayı aşıladığım için bazı durumlarda ses çıkarmayı da aşılamak lazım geçen bir arkadaşı ısırmış :KK62:

Ayy ne kadar guzel bi paylasim alani olmus cok faydali oldu valla benimde kizim 1 e basladi bizde e,l,a harflerini ogrendik daha..yazarken rahat yaziyoda harfleri birlestirip okuyamiyo mesela ela diye okuyacak ya elıa diye teker teker okuyo birlestirip okuyamiyor varmidir tavsiyeniz kizlar

günaydın kızlar
dün akşam ödevimiz 1 sayfa 9 ,yardımcı setlerden 1 sayfa a yazdık. ben bırde defterıne 1.5 sayfa kadar a yazdırdım basta bıraz zorlandı ama sonradan kıvırdı ısı. okuma yaptık. bu ne dedım dun tombala ıcın hazırladıgım fıslerı kullandım el bu ne dıyorum yanına a koyuyorum a bunu oku el bunu onu a ella ela dıye duzeltıyorum bende.

onun dısında dun aksam kahveye komsumu cagırmıstım bundan oturu odev uzadı ama uzamaması gereken bır odevdı basıttı ve azdı fakat sorun degıldı. bugun odev lıstesı dagıtılacakmıs onumuzdekı gunler ııcn

günaydınnn dün öğle çok ödev vardı ki benim bile beynim eror verdi nihayetinde büyük küçük t harfini bir günde bitirmişler şimdiye dek günlere ayırıyordu öğretmen tatiller arttıkça tempoda artıyor sanırım :KK43:

sorumluluğunu biliyor gece 12de olsa bu ödev bitecek diyor , dün ödev yapıyordu kulağında bişey vardı yavaşça aldım anammmm bir tepki " benim bedenime izinsiz dokunamazsın " tabi ben mest öyle mutlu oldum ki özür diledim haklı olduğunu benim yanlış yaptığımı vs anlattım (tabi biraz utandım da çocuk öyle haklı ki boş bulundum ve süreklide bu konuyu tembihleyen benim )

X