- 1 Aralık 2013
- 2.416
- 1.355
- 248
ben bebek çalışmalarına başladım :)
sigarayı bırakalı 1 yıl oldu çok şükür.
kadın doğum uzmanına gittim muayene için , bir sorun olmadığını hemen hamile kalacağımı söyledi.umarım öyle olur:)
folik asite başladım aralık ayında.
ilk bebeğim olduğu için biraz heyecanlıyım mama , biberon , ek gıda ne varsa araştırıyorum kafayı yicem yakındır
Ne tatli telaslar:)siz calismalara baslayip oyle arastiriyorsunuz.ben de icraat yok ama ben de arastirirken cok mutlu oluyorum:)hayirli haberlerinizi duyalim insallah:)
bende oyleyım ya dızgınlemeye calısıyorum o heyecanı.nasıp olursa ilk cocuk canım=)
1.5yildir evliyim canim.ya dershaneye gitmeseydim dusunurdum hemen.ama o yogunlukta cesaret edemiyorum kiii..ozel saglik sigortasi butun hastanelerde muayene icin mi gecerli
anlasmalı hastanelerde gecerlı canım ama artık cogu yerde anlasmalı ozel sıgortalar ılehayırlı zamanda olsun ıns canım Rabbım bılır hayırlı zamanını
Merhabalar=) Kendıme tam anlamıyla uygun bı topık bulamadım aslında suan gebelık calısmam yok cunku,gebelık oncesı calısmadayım yaklasık 6 ay sonrasında bebek planlıyoruz (6 ay beklememın sebeplerı var ) ve bu surecte hazırlanmayı dusunuyorum gerek bazı tahlıller,gerek diş kontrolleri,gerek kılo vermek gibi =)) varmı peki benım gibi yaza bebiş için hazırlanan .Ben ilk sıgarayı bırakmakla başladım hazırlık işine =) beslenmemıde duzene sokmaya basladım hatta ve bırazda kılo verme calısmalarına :) umarım bi başıma kalmam bu topikte =))
Biri bana mi seslendi:))biz de insallah yaza dusunuyoruz ve dusuncesi bile heyecanlandiriyor.temmuzda kpss var dershaneye gidiyorum +lazer epilasyona gittigim icin o da bitsin birkac seans kaldi+demir eksikligim var ciddi sekilde+ufak bir dis dolgusu lazim.bunlari halletmeye basladim:)Allah hepimiz icin hayirlisini versin insallah:)
Kızlar bende bu yaz için gebelik düşünenlerdenim, Mayıs ayı itibariyle doğum kontrol hapını bırakacağım. Doktorumla da konuştum öncesinde testlerimi yaptıracağım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah
Ozaman hosgeldin aramizaa:)) bende dk hapini biraktim canim ama mayistan sonra hemen bebek istiyorsan doktor bebek dusubdugunun 3 ay önce sinden bırakmayi soyluyor yumurtaligin hapsiz dönemede alismasi icin dk hapini birakir birakmaz hamile kalanlarda dusuk riski olabiliyor oyuzden 3 ay oncesinden birakmayi ve eslerin korunmasini öneriyoruz bu 3 aylik donemde seninde bilgin olsun benim doktorum boyle soylemisti.ki bende erken birakmani oneririm biraktim ve duzensizlik yaşıyorum suan sende artu olark vakit kaybetmemis olursun hemde
Eşim beni ikna etme aşamasında
Ama benim korkularım var. Senin gibi ben de hazırlık dönemindeyim şuan. Kontroller, tahlilller, bilgiler vs vs
Naapsam bilemiyorum :)
En güzelini yapiyorsun canim inceden arastirmakla bende basladim muayene mi oldum regl oluncada hormon tahlili fln yaptiricam sigarayi birakalida oluyor biraz ins yaza hamile oluruZ arkadaslar
İşte bizim sorunumuz da bu, eşim lazeri bırak diyo. Bitmesini beklemek istemiyo :) Boşuna para vermiş olcam.
Ne kadar kaldi ki lazerinize
Kızlar bende bu yaz için gebelik düşünenlerdenim, Mayıs ayı itibariyle doğum kontrol hapını bırakacağım. Doktorumla da konuştum öncesinde testlerimi yaptıracağım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah
Ozaman hosgeldin aramizaa:)) bende dk hapini biraktim canim ama mayistan sonra hemen bebek istiyorsan doktor bebek dusubdugunun 3 ay önce sinden bırakmayi soyluyor yumurtaligin hapsiz dönemede alismasi icin dk hapini birakir birakmaz hamile kalanlarda dusuk riski olabiliyor oyuzden 3 ay oncesinden birakmayi ve eslerin korunmasini öneriyoruz bu 3 aylik donemde seninde bilgin olsun benim doktorum boyle soylemisti.ki bende erken birakmani oneririm biraktim ve duzensizlik yaşıyorum suan sende artu olark vakit kaybetmemis olursun hemde
En güzelini yapiyorsun canim inceden arastirmakla bende basladim muayene mi oldum regl oluncada hormon tahlili fln yaptiricam sigarayi birakalida oluyor biraz ins yaza hamile oluruZ arkadaslar
Ne kadar kaldi ki lazerinize
ben 6 seans gittim ama aciya tahammulum olmadigi icin dusuk isinla calisiyorlar. Bikac seansi var sanirim
İşte bizim sorunumuz da bu, eşim lazeri bırak diyo. Bitmesini beklemek istemiyo :) Boşuna para vermiş olcam.[
slm.seansının son dönemleriyse bırakabilirsin ama çok yeniyse bitmesini beklemeni tavsiye ederim:)Ama çocuk için anne baba olarak hazırsanız ciddi problemler dışında çocuğa pek bir engel yok yahayırlısı bakalım..yaza dedik daha da erteleyemem ben zannımca
hadi topiği bir de ben güncelliyim. ben de yaza değilde mayıs en geç haziran gibi hamile kalmak istiyorum. aslında annelik işini becerebilir miyim pek bilmiyorum ancak 30 yaşıma geldim artık daha geç olmadan olması gerekiyor gibi. eşim de istemiyordu bu zamana kadar. bu yaz 3 sene olacak evliliğimize. ben ona zaman zaman hatırlatıyordum bak karar verince hemen pat diye olmayacak öncesinde ilaç felan içicem daha dokuz ay onu beklemesi var bir de sanki hemen pat diye mi olacak belki bekletecek diye. yine sordum başlayım mı hapa diye nihayet onay verdi eşimbenim de geçen hastanede işim vardı bi de kadın doğumdan da randevu aldım ultrasonum smearimm normal çıktı. tiroid eksikliğim var yıllardır düzenli ilaç içiyorum şimdi normal seviyelerde yanlız doktordan hiç memnun kalmadım önümüzdeki aylarda gebelik düşünüyorum tiroid eksikliğim var diyorum hiç oralı olup da bi doğru düzgün ilgilenmiyor kan testi istemiyor. güç bela bir tiroit testi kopardım doktordan neyse ki tiroit prolaktin de normal çıktı. ben de iki gündür folik asite başladım. benim zaten folik asitim normal sanki her hamile kalan folik asit bi içiyor diye fazla abartmıcam üç ay felan kullanmıcam bir ay kullanıp çalışmalara başlamayı düşünüyorum sonra nasip olurda hamile olursam da zatn ilk üç ay da folik asit içilmesi lazım mş devam ederim o zaman diye düşünüyorum. hadi bakalım herkes için hayırlısı olsun inş.
ben çalışmalara başladım kızlar ama hapı yarıda bıraktım diye çekilme kanaması yaşıyorum şuan :)
merhaba arkadaşlar, biz de haziran temmuz gibi denemelere başlamayı düşünüyoruz. 2,5 yıllık evliyiz, aslında geçen sene bebek düşünüyorduk ama geçen yıl bu zamanlar, bronşektazi hastası olduğum için ağır bir akciğer enfeksiyonu geçirdim ve sonrasında sol akciğerim tamamen alındı. tedavi süreci falan derken sonunda toparladım kendimi çok şükür. geçen ay bi kadın doğumcuya gitmiştim rahimde ve yumurtalıklarda hamileliğe engel bir sıkıntı olmadığını söyledi ama diğer kan tahlillerini falan yaptırmadım henüz. şimdi kendime bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) bulmam gerekiyor tek akciğerim olduğu için hamilelik sürecim sıkı takip altında olacak sanırım. inşallah hayırlısıyla bebek sahibi olabiliriz.
bu arada bu ay hamile kalmış olmaktan da korkuyorum, bir kazaya kurban gitmiş olabilirim :26: heyecanla adet tarihimi bekliyorum 8 nisan gibi adet olmam gerekiyor. iki gündür kasığımda bir ağrı var normalde bu dönemlerde ağrım olmazdı oturup kalkarken de batma oluyor bi de bacağıma vuruyor bazen kasığımdaki ağrı. bu bi hamilelik belirtisi olabilir mi acaba tecrübeli arkadaşlar bi yorum yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?