• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 yazında bebek planlayan arkadaşlar gelin birlikte hazırlanalım =)

ben bebek çalışmalarına başladım :)
sigarayı bırakalı 1 yıl oldu çok şükür.
kadın doğum uzmanına gittim muayene için , bir sorun olmadığını hemen hamile kalacağımı söyledi.umarım öyle olur:)
folik asite başladım aralık ayında.
ilk bebeğim olduğu için biraz heyecanlıyım mama , biberon , ek gıda ne varsa araştırıyorum kafayı yicem yakındır :9:

Ne tatli telaslar:)siz calismalara baslayip oyle arastiriyorsunuz.ben de icraat yok ama ben de arastirirken cok mutlu oluyorum:)hayirli haberlerinizi duyalim insallah:)
 
bende oyleyım ya dızgınlemeye calısıyorum o heyecanı.nasıp olursa ilk cocuk canım=)

Benim ikinci çocuk olmasına rağmen yine de çok heyecanlıyım sanki ilk çocuğummuş gibi. Oğlumun yeni doğmuş resimlerine bakıp duruyorum kendimi onlarla avutuyorum şimdilik :)
 
1.5yildir evliyim canim.ya dershaneye gitmeseydim dusunurdum hemen.ama o yogunlukta cesaret edemiyorum kiii..ozel saglik sigortasi butun hastanelerde muayene icin mi gecerli

anlasmalı hastanelerde gecerlı canım ama artık cogu yerde anlasmalı ozel sıgortalar ıle ;)hayırlı zamanda olsun ıns canım Rabbım bılır hayırlı zamanını ;)
 
Kızlar bende bu yaz için gebelik düşünenlerdenim, Mayıs ayı itibariyle doğum kontrol hapını bırakacağım. Doktorumla da konuştum öncesinde testlerimi yaptıracağım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah :emir_bebek:
 
Merhabalar=) Kendıme tam anlamıyla uygun bı topık bulamadım aslında suan gebelık calısmam yok cunku,gebelık oncesı calısmadayım yaklasık 6 ay sonrasında bebek planlıyoruz (6 ay beklememın sebeplerı var ) ve bu surecte hazırlanmayı dusunuyorum gerek bazı tahlıller,gerek diş kontrolleri,gerek kılo vermek gibi =)) varmı peki benım gibi yaza bebiş için hazırlanan .Ben ilk sıgarayı bırakmakla başladım hazırlık işine =) beslenmemıde duzene sokmaya basladım hatta ve bırazda kılo verme calısmalarına :) umarım bi başıma kalmam bu topikte =))


Eşim beni ikna etme aşamasında :D
Ama benim korkularım var. Senin gibi ben de hazırlık dönemindeyim şuan. Kontroller, tahlilller, bilgiler vs vs :)

Naapsam bilemiyorum :)
 
Biri bana mi seslendi:))biz de insallah yaza dusunuyoruz ve dusuncesi bile heyecanlandiriyor.temmuzda kpss var dershaneye gidiyorum +lazer epilasyona gittigim icin o da bitsin birkac seans kaldi+demir eksikligim var ciddi sekilde+ufak bir dis dolgusu lazim.bunlari halletmeye basladim:)Allah hepimiz icin hayirlisini versin insallah:)

İşte bizim sorunumuz da bu, eşim lazeri bırak diyo. Bitmesini beklemek istemiyo :) Boşuna para vermiş olcam.
 
Kızlar bende bu yaz için gebelik düşünenlerdenim, Mayıs ayı itibariyle doğum kontrol hapını bırakacağım. Doktorumla da konuştum öncesinde testlerimi yaptıracağım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah

Ozaman hosgeldin aramizaa:)) bende dk hapini biraktim canim ama mayistan sonra hemen bebek istiyorsan doktor bebek dusubdugunun 3 ay önce sinden bırakmayi soyluyor yumurtaligin hapsiz dönemede alismasi icin dk hapini birakir birakmaz hamile kalanlarda dusuk riski olabiliyor oyuzden 3 ay oncesinden birakmayi ve eslerin korunmasini öneriyoruz bu 3 aylik donemde seninde bilgin olsun benim doktorum boyle soylemisti.ki bende erken birakmani oneririm biraktim ve duzensizlik yaşıyorum suan sende artu olark vakit kaybetmemis olursun hemde

Eşim beni ikna etme aşamasında :D
Ama benim korkularım var. Senin gibi ben de hazırlık dönemindeyim şuan. Kontroller, tahlilller, bilgiler vs vs
Naapsam bilemiyorum :)

En güzelini yapiyorsun canim inceden arastirmakla bende basladim muayene mi oldum regl oluncada hormon tahlili fln yaptiricam sigarayi birakalida oluyor biraz ins yaza hamile oluruZ arkadaslar;)

İşte bizim sorunumuz da bu, eşim lazeri bırak diyo. Bitmesini beklemek istemiyo :) Boşuna para vermiş olcam.

Ne kadar kaldi ki lazerinize
 
Aslında mayısta hemen hamile kalmayı istemiyorum ağustos eylül gibi gebe kalmak istiyorum bu sebepten de 3 ay önce bırakmak istedim doktorum da onayladı bu fikrimi, ayrıca benim hap kullanma sebebim aslında korunmak değil geçtiğimiz martta çikolata kisti ameliyatı oldum onun için kullanmaya başladım ama hiçbir düzensizlik olayımda olmamıştı hap kullanırken de bi sorun olmadı bıraktığımda umarım düzenim yine aynı olur ve bu gebeliği geciktirmek istemiyorum kistin tekrarlamaması için
 
Kızlar bende bu yaz için gebelik düşünenlerdenim, Mayıs ayı itibariyle doğum kontrol hapını bırakacağım. Doktorumla da konuştum öncesinde testlerimi yaptıracağım. Rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah

Ozaman hosgeldin aramizaa:)) bende dk hapini biraktim canim ama mayistan sonra hemen bebek istiyorsan doktor bebek dusubdugunun 3 ay önce sinden bırakmayi soyluyor yumurtaligin hapsiz dönemede alismasi icin dk hapini birakir birakmaz hamile kalanlarda dusuk riski olabiliyor oyuzden 3 ay oncesinden birakmayi ve eslerin korunmasini öneriyoruz bu 3 aylik donemde seninde bilgin olsun benim doktorum boyle soylemisti.ki bende erken birakmani oneririm biraktim ve duzensizlik yaşıyorum suan sende artu olark vakit kaybetmemis olursun hemde



En güzelini yapiyorsun canim inceden arastirmakla bende basladim muayene mi oldum regl oluncada hormon tahlili fln yaptiricam sigarayi birakalida oluyor biraz ins yaza hamile oluruZ arkadaslar;)



Ne kadar kaldi ki lazerinize

ben 6 seans gittim ama aciya tahammulum olmadigi icin dusuk isinla calisiyorlar. Bikac seansi var sanirim :(
 
İşte bizim sorunumuz da bu, eşim lazeri bırak diyo. Bitmesini beklemek istemiyo :) Boşuna para vermiş olcam.[

slm.seansının son dönemleriyse bırakabilirsin ama çok yeniyse bitmesini beklemeni tavsiye ederim:)Ama çocuk için anne baba olarak hazırsanız ciddi problemler dışında çocuğa pek bir engel yok ya:49:hayırlısı bakalım..yaza dedik daha da erteleyemem ben zannımca:52: :emir_bebek:
 
acabaaa buradakı kızlar nasıllarrrr...uzun olmus yazmayalııı :(
 
hadi topiği bir de ben güncelliyim. ben de yaza değilde mayıs en geç haziran gibi hamile kalmak istiyorum. aslında annelik işini becerebilir miyim pek bilmiyorum ancak 30 yaşıma geldim artık daha geç olmadan olması gerekiyor gibi. eşim de istemiyordu bu zamana kadar. bu yaz 3 sene olacak evliliğimize. ben ona zaman zaman hatırlatıyordum bak karar verince hemen pat diye olmayacak öncesinde ilaç felan içicem daha dokuz ay onu beklemesi var bir de sanki hemen pat diye mi olacak belki bekletecek diye. yine sordum başlayım mı hapa diye nihayet onay verdi eşim :D benim de geçen hastanede işim vardı bi de kadın doğumdan da randevu aldım ultrasonum smearimm normal çıktı. tiroid eksikliğim var yıllardır düzenli ilaç içiyorum şimdi normal seviyelerde yanlız doktordan hiç memnun kalmadım önümüzdeki aylarda gebelik düşünüyorum tiroid eksikliğim var diyorum hiç oralı olup da bi doğru düzgün ilgilenmiyor kan testi istemiyor. güç bela bir tiroit testi kopardım doktordan neyse ki tiroit prolaktin de normal çıktı. ben de iki gündür folik asite başladım. benim zaten folik asitim normal sanki her hamile kalan folik asit bi içiyor diye fazla abartmıcam üç ay felan kullanmıcam bir ay kullanıp çalışmalara başlamayı düşünüyorum sonra nasip olurda hamile olursam da zatn ilk üç ay da folik asit içilmesi lazım mş devam ederim o zaman diye düşünüyorum. hadi bakalım herkes için hayırlısı olsun inş.
 
ben çalışmalara başladım kızlar ama hapı yarıda bıraktım diye çekilme kanaması yaşıyorum şuan :)
 
merhaba arkadaşlar, biz de haziran temmuz gibi denemelere başlamayı düşünüyoruz. 2,5 yıllık evliyiz, aslında geçen sene bebek düşünüyorduk ama geçen yıl bu zamanlar, bronşektazi hastası olduğum için ağır bir akciğer enfeksiyonu geçirdim ve sonrasında sol akciğerim tamamen alındı. tedavi süreci falan derken sonunda toparladım kendimi çok şükür. geçen ay bi kadın doğumcuya gitmiştim rahimde ve yumurtalıklarda hamileliğe engel bir sıkıntı olmadığını söyledi ama diğer kan tahlillerini falan yaptırmadım henüz. şimdi kendime bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) bulmam gerekiyor tek akciğerim olduğu için hamilelik sürecim sıkı takip altında olacak sanırım. inşallah hayırlısıyla bebek sahibi olabiliriz.
bu arada bu ay hamile kalmış olmaktan da korkuyorum, bir kazaya kurban gitmiş olabilirim :26: heyecanla adet tarihimi bekliyorum 8 nisan gibi adet olmam gerekiyor. iki gündür kasığımda bir ağrı var normalde bu dönemlerde ağrım olmazdı oturup kalkarken de batma oluyor bi de bacağıma vuruyor bazen kasığımdaki ağrı. bu bi hamilelik belirtisi olabilir mi acaba tecrübeli arkadaşlar bi yorum yapın :53:
 
hadi topiği bir de ben güncelliyim. ben de yaza değilde mayıs en geç haziran gibi hamile kalmak istiyorum. aslında annelik işini becerebilir miyim pek bilmiyorum ancak 30 yaşıma geldim artık daha geç olmadan olması gerekiyor gibi. eşim de istemiyordu bu zamana kadar. bu yaz 3 sene olacak evliliğimize. ben ona zaman zaman hatırlatıyordum bak karar verince hemen pat diye olmayacak öncesinde ilaç felan içicem daha dokuz ay onu beklemesi var bir de sanki hemen pat diye mi olacak belki bekletecek diye. yine sordum başlayım mı hapa diye nihayet onay verdi eşim :D benim de geçen hastanede işim vardı bi de kadın doğumdan da randevu aldım ultrasonum smearimm normal çıktı. tiroid eksikliğim var yıllardır düzenli ilaç içiyorum şimdi normal seviyelerde yanlız doktordan hiç memnun kalmadım önümüzdeki aylarda gebelik düşünüyorum tiroid eksikliğim var diyorum hiç oralı olup da bi doğru düzgün ilgilenmiyor kan testi istemiyor. güç bela bir tiroit testi kopardım doktordan neyse ki tiroit prolaktin de normal çıktı. ben de iki gündür folik asite başladım. benim zaten folik asitim normal sanki her hamile kalan folik asit bi içiyor diye fazla abartmıcam üç ay felan kullanmıcam bir ay kullanıp çalışmalara başlamayı düşünüyorum sonra nasip olurda hamile olursam da zatn ilk üç ay da folik asit içilmesi lazım mş devam ederim o zaman diye düşünüyorum. hadi bakalım herkes için hayırlısı olsun inş.

merhabalarrr =) Allah en kısa zamanda nasıp eder ıns dedıgınız gıbı 3 ay hap ıcın sonra calısmaya baslamaya gerek yok 1 ayda ıcılıp baslanda oluyor hatta hamıle kalıp baslayanlarda var hamılelık ılk 3 ayındada devam edılıyor folık asıte.Bende folık asıte basladım artık 3 ay kullanıp oyle calısmalara baslayacagım ben nasıpse bende temmuz ayında hamıle kalmak ıstıyorum =)
 
ben çalışmalara başladım kızlar ama hapı yarıda bıraktım diye çekilme kanaması yaşıyorum şuan :)

hadı hayırlısı hayırlı haberlerını alalım ıns =) cekılme kanaması kısa surede bıter cok uzun surmez meraketme ;)ama doktorlar hapı bıraktıktan 3 ay sonra bebek calısmasına baslanması gerektıgını soyluyorlar saglıklı bır gebelık olması ıcın aklında olsun canım
 
merhaba arkadaşlar, biz de haziran temmuz gibi denemelere başlamayı düşünüyoruz. 2,5 yıllık evliyiz, aslında geçen sene bebek düşünüyorduk ama geçen yıl bu zamanlar, bronşektazi hastası olduğum için ağır bir akciğer enfeksiyonu geçirdim ve sonrasında sol akciğerim tamamen alındı. tedavi süreci falan derken sonunda toparladım kendimi çok şükür. geçen ay bi kadın doğumcuya gitmiştim rahimde ve yumurtalıklarda hamileliğe engel bir sıkıntı olmadığını söyledi ama diğer kan tahlillerini falan yaptırmadım henüz. şimdi kendime bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) bulmam gerekiyor tek akciğerim olduğu için hamilelik sürecim sıkı takip altında olacak sanırım. inşallah hayırlısıyla bebek sahibi olabiliriz.
bu arada bu ay hamile kalmış olmaktan da korkuyorum, bir kazaya kurban gitmiş olabilirim :26: heyecanla adet tarihimi bekliyorum 8 nisan gibi adet olmam gerekiyor. iki gündür kasığımda bir ağrı var normalde bu dönemlerde ağrım olmazdı oturup kalkarken de batma oluyor bi de bacağıma vuruyor bazen kasığımdaki ağrı. bu bi hamilelik belirtisi olabilir mi acaba tecrübeli arkadaşlar bi yorum yapın :53:

merhabalarr cok gecmıs olsun ,dedıgınız gıbı takıp altında olmalı hamılelıgınız cunku ılerleyen zamanlarda Allah korusun solunum sıkıntısı yasamayın.Rabbım hayırlı zamanda nasıp etsınn szie ve isteyen herkeseee :) bende temmuz ayında hamıle kalmak ıstıyorum nasıpse , suan sız hamıle degılsenız belkıde aynı zamanlarda kalırız kısmet =))
 
benim de kızım var ağustosto 3 yaşında olacak..muhakkak 2. çocuk istiyoruz..ama zamanına karar veremiyoruz..çevremizdeki herkes arayı çok açmamamız gerektiğini söylüyor..ara açılınca hem çocuklar anlaamıyormuş hem de kendin sil baştan aynı şeyleri yaşıyormussun daha zor oluyormuş...eşim de hemen olsun istiyor..kızım çok zor bi cocuk bebekliğinden beri mahvetti bizi uyku sorunlarıyla..şimdi ikinci de öyle olursa diye çok korkuyorum bilemiyorum..bu arada belki şu an bile hamile olabilirim. tam riskli günde oldu çünkü...14 15 i gibi regl olmam lazım bakalım ne olacak...bu arada 27 yaşımdayım...bi de çalışıyorum..şimdi kızım kreşe gidiyor. kızım bir yaşında olana kadar çalişmamiştim.şimdi ikinci olursa ne yapacağım bilmiyorum..aileler de uzakta..artık dönüşümlü gelip bakacaklar heralde iznim bitene kadar...ayyy heyecanlandım şimdi yaaaa minnak bi bebiş=)))bide korkum kızım acaba kötü etkilenir mi? kıskanır mı onun üzülmesini istemiyorum canım benim oooo
 
Back