2014 yazı gelinleri hazırlıkları (tecrübeli hanımlardan da yardım bekliyoruz)

Ben de 2014 ağustosta evleniyorum. Peki bir şey soracağım. Nikah işlemlerine siz ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? En doğru zaman ne zaman?

Selam canım, öncelikle hayırlı ugurlu olsun, darısı başımıza inşallah

Ama ya benim mutfağım koyu renk zaten bide halımda koyu olursa içimiz daralmaz mı bende krem halı almayı düşünüyodum açıkçaı mutfağıma

benim şuan en stres oldugum şey koltuk takımı, her tarzı begenmeye başladım napcamı şaşırdım birbirine çok zıt şeyleri begeniyorum ya

Ben de 2014 ağustosta evleniyorum. Peki bir şey soracağım. Nikah işlemlerine siz ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? En doğru zaman ne zaman?

selam canım,
onu bende merak ediyorum ya benim haziranda kısmet olursa düğünüm biz ocak şubat gibi düşünüyoruz acaba erken mi geç mi :26:

Son düzenleme:
tşk ederim cnmm senin de en kısa sürede darısı başına inş :) inanır mısın halı alırken hiç aklıma dahi gelmedi leke olayı :) o an leylasın ve sadece odanın ferahlığını düşünüosun.. yada açık renk alırsan da üzerini mutlaka örtüyle ört.. misafir gelince falan kaldırırsın..

her şey hallolur gider canım o kadar stres yapma :) eşyalar için mobilyacıları gezerken beğeniyorsun zaten içlerinden birini. ben köşe takımlarını hiç beğenmezdim ama gittim köşe takıma bayıldım aldım.

hayırlı olsun canım :)
çok eşya almayın diye herkes diyor da insan görünce dayanamıyor ki :)
halıya dikkat ederim ama yatak odasını sürgülü aldım. hemen herkes sürgülü tavsiye ediyor, umarım bozulmaz :)

en doğru zaman size göre en doğru neyse o olur canım belli bir zaman dilimi yok ki. mesela benim kuzenim düğünden bir gün önce yaptı nikahı. bir diğeri düğünde yaptı. biz geçen ay yaptık ve düğüne daha 9 ay var :)

Sanırım bahsettiğiniz nikah başvuru işlemleri, nikah işlemlerini, nikah için belirlediğiniz tarihten maksimum 6 ay önce yapabiliyorsunuz.Sebebi ise, nikah işlemleri için istenen sağlık raporlarının 6 ay geçerli olması.

Günaydın, saglikciyim ama sağlık raporunun 6 ay gecerli olduğunu bilmiyordum. Cok tesekkur ederim.

Günaydın, saglikciyim ama sağlık raporunun 6 ay gecerli olduğunu bilmiyordum. Cok tesekkur ederim.

Rica ederim, bizde hangi evraklar gerekli diye aradığımız zaman söylemişlerdi.

bnde seninleyim canım mayıs 3de düğünümüz var inşallah zaten nereden başlayacagımı bilmiordum şimdi üzücü bi şekilde trafik kazasıda gecirdik hastanede yattım yeni cıktım ve kafamı toparlayıp nereden konsantre olacagımı bilemirum burda birbirimize destek olabiliriz die düşündüm bakalım sizlerleyimmm

aklında belli bi model var mı canım, diktirecek misin? Bu arada istanbulda değilsin biliorum ama aklında bulunsun ocak ayının 2 haftasında evlilik fuarı var orada baya seçenekler oluyormuş.

nikah işlemleri için gün almayı sormuştum canım çünkü yazın 1 ay ramazandan dolayı gidiyor ya güne bulabilir miyiz acaba?

yalnız değilsin canım merak etme:) bnm yemek takımım bile yok daha en azından planını yapmışsın o da bir başlangıç üzülme sen:)

kızlar merhaba;

düğün nişan ve kına gecesi için özel süsler yapıyorum..

gelen davetlilere dağıtılacak peçete - bardak - pipet - veya su şişesi üstünde sizin ve eşinizin resmi olsun istermiiniz??

hatta isterseniz kına vey açerezlerin üstüne de yapılabilir..

son yaptığım nişan peçetelik ve bardaklarını paylaşmak istiyorum.. aynı şekilde kına gecesi - bekarlığa veda gibi özel günlerde de buna benzer süsler yapıyorz.. hemde piyasadan çok ucuza va hızlıya :))

özel günleri daha özle kılmak adına :))

aşağıdakiler sadece örnek; sizde foto atın; sizin içinde tasarlayalım...

Eki Görüntüle 852060 Eki Görüntüle 852061

beğendiğim bi model yok canım, nasıl yaptırıcam ne yapıcam hiçbir fikrim yok açıkcası. öğretmenim ben o yüzden o tarihlerde istanbula gitmem imkansız maalesef. 15 tatil girmeden gelinlik bakmak hayal.
nikah işlemleri olduğun yere göre farklılık gösteriyor bildiğim kadarıyla. ben ilçede yaşıyorum, bir günde halletmiştim hatta öğleden sonra kıyabiliriz nikahınızı demişlerdi. büyük bi yerde yaşıyorsan daha çok zaman alır sanırım. belediyeden öğrenebilirsin canım istedikleri belgeleri ne kadar sürede işlemlerin tamamlanacağını falan.

ay inşallah ya hayırlısıyla hallolur inşallahh

bende begeniyorum köşe takımı ama oturma odası için düşünüyorum :44:

salonumuz için ne henüz bişey düşünemedim hergün farklı bişey düşünüyorum Nişanlım şehirdışında olduğu için geldiğinde gezmek için sınırlı vaktimiz olcak ondan ben şimdiden ufaktan ufağa bakıyorum

buarada maşallah siz baya erken halletmişsiniz işleri eşyayı falan almışsınız ne güzel hayırlı olsun buarada

Son düzenleme:

valla bnde alışamıorum bi türlü nedense komşu gibi arada bi görüşelim yeter yani gibi gelio

Ben de salon için değil de oturma odası için köşe takimi düşünüyorum. Henüz alıcı gözüyle bakmadım ama enza mobilyada güzel köşe takımları var.

inşallah canım
ben de bütün eşyalara tek başıma bakmak zorunda kaldım, birlikte bakmak için hiç vaktimiz yoktu maalesef
teşekkür ederim canım. benim evim kurulu zaten canım aynı evde oturacağımız için düğün zamanına çok masraf kalsın istemedik aldık her şeyimizi

çok saol canım öğrendim:) başvurduğun tarihten itibaren 6 ay ya da 3 ay(bulunduğun belediyeye göre değişiyor.) içersinde evlenmen gerekiyormuş.

Peki canım gelinliği 15 tatilde alıcaksın ya yaza kadar kilo alıp verme durumun olmaz mı?

ne zaman yapmaya karar verdiniz canım :)

15 tatilde bakıcam canım ama alıp almama konusu gelinlikçilere bağlı. temmuz ayında yaparız derlerse almam temmuza bırakırım, modeli beğenirim sadece. yoğun olur vs yapamayız 1 ayda derlerse 15 tatilde yaptırırım mecburen. kilo almam ama strese girersem erir biterim o zaman da naparım hiçbi fikrim yok

Son düzenleme:
merhaba, birkaç sayfa okuyunca yalnız olmadığımı anladım, mutlu oldum biz de ağustos-eylül gibi düşünüyoruz ve tam gün belli olmadığı için bön bön bakıyor insanlar kendimi garip hissediyordum ama yalnız değilmişiz

tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkürler, çkb takımında korkmaz düşünüyordum eksik tencereler için de bakacaktım buna dikkat ederim!

koyu renk yaptığım bölüm aynı ben gün alma her yıl için ocak'ta başlıyor diye biliyorum belediye için ama yanlış da biliyor olabilirim

insan sık sık strese giriyor bu dönemde, ama eğer adetler, mahalle, akraba baskısı gibi durumlarınız yoksa gündelik olarak en çok neye ihtyiacınız varsa onlara yönelerek eksikleri tamamlamaya çalışmak ve ucunda ölüm yok ya diye düşünmek lazım. düşünmemiz lazım ama ben de başaramıyorum ama başarmam lazım yoksa çok sıkıntılı dönem olacak bu.

ben de evin renklerini bilemediğimden ne mutfak ne banyo için etkilenecek şeyleri alamıyorum. e halı/klim de daha mobilya bile belli değil, belki de daha iyi böyle zamanla düşünerek almış oluruz hem temizlik rahat olur

çok tatlı yazmışsın mobilya tarzı tamamen nişanlın ve senin tarzına bağlı, bizim spor olacak mesela. eviniz belliyse salon ve odaların şekline göre mobilya seçiminizi yaparsınız ama şimdiye kadarki alışkanlıklarınız da önemli. L koltukla rahat eder misiniz diye konuştunuz mu? bunları konuşunca kriterleriniz belli olur sıkma canını. halı/perde için mobilyanız belli olduktan sonra seçim yapılır bildiğim ama kumaş türü ya da halı için marka araştırmanı tavsiye ederim şimdiden, en son renk model kalsın. eve zaten büyük eşyaları getirdiklerinden sonra ittire ittire şekil verirsiniz ama baştan karar verirseniz mobilyacılara istediğiniz yere koydurursunuz. ufak teffeği yerleştirmek en eğlencelisi ama kasma kendini sonradan neresi rahat gelirse zaten değiştireceksin yerlerini.

gelinlik ve balayı en zorlanılacak konular geliyor bana da, davetiye-nikah şekeri fikir araştırması yaparsın en son seçimi kalır. bu arada nikah şekeri yerine artık daha faydalı şeylere de yöneliyor insanlar, LÖSEV'in sanırım koku keseleri ya da TEMA vakfının ağaç dime sertifikaları vb çok daha anlamlı ve kalıcı şeyler olabilir.

özellikle yatak odası uyarısı için çok teşekkürler, lütfen bizi uyarmaya devam edin ya da tavsiyede bulunmaya

daha bi hareketlilik yok canım:) bn de üstüne gitmek istemiyorum fazla ama içten içede bozuluyorum sonra son dakika ayağımı bi pabuca sokakcak. yazın tam düğün sezonu ya canım gelinlikçilerde çok yoğun oluyor son bir ay az bi zaman sanki. vakko ocak-şubat gibi 3 4 günlüğüne %50 indirime giriyor aslında bulunduğun yerde varsa bakabilirsin.

Bi de kahvaltı takımı aldın mı ben bir türlü desen beğenemedim içime sinen bişi olmadı:s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…