• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 yazı gelinleri hazırlıkları (tecrübeli hanımlardan da yardım bekliyoruz)

Ben de 2014 ağustosta evleniyorum. Peki bir şey soracağım. Nikah işlemlerine siz ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? En doğru zaman ne zaman?

selam kızlar...
26 ekimde düğünüm vardı. cok şükür hiç bir problem yaşanmadan oldu bitti :)
nişanlılar,sözlüler,evleneceklere sesleniyorum :)
bir çok eşya almayın,inanın o kadar cok gereksiz alıyoruz ki :)
hiçbir şeyi telaş etmeyin,yavaş yavaş hallolur :)
mutfak halınızı koyu renk tercih edin bnm gibi krem almayın :)
yatak odası takımınızı mümkünse kapaklı alın, evet sürgülü yerden tasarruf ama sistemi bozulunca deli ediyor insanı !
şimdilik aklıma gelenler bu kadar :) siz sordukca ve aklıma geldikçe yazarım :51:

Selam canım, öncelikle hayırlı ugurlu olsun, darısı başımıza inşallah :16:

Ama ya benim mutfağım koyu renk zaten bide halımda koyu olursa içimiz daralmaz mı :61: bende krem halı almayı düşünüyodum açıkçaı mutfağıma :69:

benim şuan en stres oldugum şey koltuk takımı, her tarzı begenmeye başladım napcamı şaşırdım :31: birbirine çok zıt şeyleri begeniyorum ya :31:

Ben de 2014 ağustosta evleniyorum. Peki bir şey soracağım. Nikah işlemlerine siz ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? En doğru zaman ne zaman?

selam canım,
onu bende merak ediyorum ya benim haziranda kısmet olursa düğünüm biz ocak şubat gibi düşünüyoruz acaba erken mi geç mi :26:

Son düzenleme:
tşk ederim cnmm senin de en kısa sürede darısı başına inş :) inanır mısın halı alırken hiç aklıma dahi gelmedi leke olayı :) o an leylasın ve sadece odanın ferahlığını düşünüosun.. yada açık renk alırsan da üzerini mutlaka örtüyle ört.. misafir gelince falan kaldırırsın..

Selamlar kızlar,

Benimde kısmet olursa düğünüm 15 haziranda :16:

Çeyizimin çoğunu hallettim aslında yavaş yavaş almayada devam ediyorum sadece büyükler kaldı beyaz eşya, mobilya fln düğün yerinide tuttuk bi kına yerimiz henüz tutulmadı onda biraz muallaktayız yer bulma konusunda onuda halletcez inşallah Allahın izniyle :16:

Ve ben aslında anladım ki en kolayları bunlarmış asıl zorluk şimdi başlıyor galiba:106:

Aklımda milyonlarca soru işareti var şuan bunlarıda hayırlısıyla hallederiz inşallahh :16:

Mobilyalar:53: koltuk takımı nasıl olmalı klasik mi spor mu L koltuk mu normal takım mı , halılar, perdeler , ev nasıl döşencek,gelinliğim :69:, nikah işlemleri nasıl olcak , davetiye, nikah şekerleri, kına hediyelikleri, balayı yeri :103::111:

oyyy benim bunlar hakkında hiçbi fikrim yok :103:

Siz ne durumdasınız bunları sadece ben mi hissediyorum acaba :69:

her şey hallolur gider canım o kadar stres yapma :) eşyalar için mobilyacıları gezerken beğeniyorsun zaten içlerinden birini. ben köşe takımlarını hiç beğenmezdim ama gittim köşe takıma bayıldım aldım.

selam kızlar...
yatak odası takımınızı mümkünse kapaklı alın, evet sürgülü yerden tasarruf ama sistemi bozulunca deli ediyor insanı !
şimdilik aklıma gelenler bu kadar :) siz sordukca ve aklıma geldikçe yazarım :51:

hayırlı olsun canım :)
çok eşya almayın diye herkes diyor da insan görünce dayanamıyor ki :)
halıya dikkat ederim ama yatak odasını sürgülü aldım. hemen herkes sürgülü tavsiye ediyor, umarım bozulmaz :)

en doğru zaman size göre en doğru neyse o olur canım belli bir zaman dilimi yok ki. mesela benim kuzenim düğünden bir gün önce yaptı nikahı. bir diğeri düğünde yaptı. biz geçen ay yaptık ve düğüne daha 9 ay var :)

Sanırım bahsettiğiniz nikah başvuru işlemleri, nikah işlemlerini, nikah için belirlediğiniz tarihten maksimum 6 ay önce yapabiliyorsunuz.Sebebi ise, nikah işlemleri için istenen sağlık raporlarının 6 ay geçerli olması.

Sanırım bahsettiğiniz nikah başvuru işlemleri, nikah işlemlerini, nikah için belirlediğiniz tarihten maksimum 6 ay önce yapabiliyorsunuz.Sebebi ise, nikah işlemleri için istenen sağlık raporlarının 6 ay geçerli olması.

Günaydın, saglikciyim ama sağlık raporunun 6 ay gecerli olduğunu bilmiyordum. Cok tesekkur ederim.

Selam kızlarrrr =)
2014 yazı benim yazım olacak fakat neye nereden başlamalıyım bilmiyorum diyorsanız yalnız değilsiniz.
kısmetse seneye yaz başı düğünümüz olacak fakat henüz söz nişan olmadı (çok uzun süre sözlü nişanlı kalmamak için bekliyoruz) sizler ne durumdasın hazırlıklar onlar bunlar nasıl yapacaksınız. hep birlikte konuşalım birbimize yardımcı olalım. kimler benimle ?

bnde seninleyim canım mayıs 3de düğünümüz var inşallah zaten nereden başlayacagımı bilmiordum şimdi üzücü bi şekilde trafik kazasıda gecirdik hastanede yattım yeni cıktım ve kafamı toparlayıp nereden konsantre olacagımı bilemirum burda birbirimize destek olabiliriz die düşündüm bakalım sizlerleyimmm:1::nazar:

istediğin kadar sorabilirsin canım :)
ben üç yıldır alıyorum eşyalarımı, aynı senin gibi ev kirası faturalar vs derken yavaş yavaş ancak tamamlayabildim. eşinle beraber de halledebilirsiniz ödersiniz birlikte :)
ben işlerimin çoğunu hallettim hatta hepsini hallettim galiba :) sadece gelinlik işi kaldı. ona da şubat ayında bakıcam. bursadan bakıcam gelinliği o yüzden 15 tatili beklemek zorundayım yoksa şimdiye kadar bakardım :)
sizin düğün ne zaman cnım? 4 5 ay önceden bakıyolar genelde, ama son ana bırakanlar da oluyor. senin stres durumuna da bağlı. ben son ana bırakırsam stresten tüm vücudum şişer :D
gün alma dediğin düğün salonu için mi canım?

aklında belli bi model var mı canım, diktirecek misin? Bu arada istanbulda değilsin biliorum ama aklında bulunsun ocak ayının 2 haftasında evlilik fuarı var orada baya seçenekler oluyormuş.

nikah işlemleri için gün almayı sormuştum canım çünkü yazın 1 ay ramazandan dolayı gidiyor ya güne bulabilir miyiz acaba?

benim düğünüm 23 ağustosta.. günlük ve misafirlik yemek takımım ve çatal kaşıklarım,ütüm,çarşaf ve nevresimlerim,baharatlıklarımı aldım..aralık ayında beyaz eşyaları alıcam boschtan. sonra da yenı yılda mobilyaları alıcaz.gelinlik falan ne zaman bakılır bilemiyorum şubat cok mu erken olur??eksikler cok fazla elimize maaş kalmıyor ki..nasıl tamamlanıcak kara kara düşünüyorum.:18:

yalnız değilsin canım merak etme:) bnm yemek takımım bile yok daha:D en azından planını yapmışsın o da bir başlangıç üzülme sen:)

kızlar merhaba;

düğün nişan ve kına gecesi için özel süsler yapıyorum..

gelen davetlilere dağıtılacak peçete - bardak - pipet - veya su şişesi üstünde sizin ve eşinizin resmi olsun istermiiniz??

hatta isterseniz kına vey açerezlerin üstüne de yapılabilir..

son yaptığım nişan peçetelik ve bardaklarını paylaşmak istiyorum.. aynı şekilde kına gecesi - bekarlığa veda gibi özel günlerde de buna benzer süsler yapıyorz.. hemde piyasadan çok ucuza va hızlıya :))

özel günleri daha özle kılmak adına :))

aşağıdakiler sadece örnek; sizde foto atın; sizin içinde tasarlayalım...

Eki Görüntüle 852060 Eki Görüntüle 852061

aklında belli bi model var mı canım, diktirecek misin? Bu arada istanbulda değilsin biliorum ama aklında bulunsun ocak ayının 2 haftasında evlilik fuarı var orada baya seçenekler oluyormuş.

nikah işlemleri için gün almayı sormuştum canım çünkü yazın 1 ay ramazandan dolayı gidiyor ya güne bulabilir miyiz acaba?

beğendiğim bi model yok canım, nasıl yaptırıcam ne yapıcam hiçbir fikrim yok açıkcası. öğretmenim ben o yüzden o tarihlerde istanbula gitmem imkansız maalesef. 15 tatil girmeden gelinlik bakmak hayal.
nikah işlemleri olduğun yere göre farklılık gösteriyor bildiğim kadarıyla. ben ilçede yaşıyorum, bir günde halletmiştim hatta öğleden sonra kıyabiliriz nikahınızı demişlerdi. büyük bi yerde yaşıyorsan daha çok zaman alır sanırım. belediyeden öğrenebilirsin canım istedikleri belgeleri ne kadar sürede işlemlerin tamamlanacağını falan.

her şey hallolur gider canım o kadar stres yapma :) eşyalar için mobilyacıları gezerken beğeniyorsun zaten içlerinden birini. ben köşe takımlarını hiç beğenmezdim ama gittim köşe takıma bayıldım aldım.

ay inşallah ya hayırlısıyla hallolur inşallahh :16:

bende begeniyorum köşe takımı ama oturma odası için düşünüyorum :44:

salonumuz için ne henüz bişey düşünemedim hergün farklı bişey düşünüyorum :1: Nişanlım şehirdışında olduğu için geldiğinde gezmek için sınırlı vaktimiz olcak ondan ben şimdiden ufaktan ufağa bakıyorum :31:

buarada maşallah siz baya erken halletmişsiniz işleri eşyayı falan almışsınız ne güzel hayırlı olsun buarada :16::34:

Son düzenleme:
annesiyle daha tanışmadık canım, ben çok geriliyorum da bu konuda cesartet edemiyorum. ama askerden döndükten sonra kaçışım yok sanırım artık :47::47: problem benm sevgilimde aslında, pat die sölenir mi kadına nurdan istemiyor die hey allahımmm.. kızdım bagırdım çağırdım ama olduktan sonra çaresi yokki bunun..

annesi de alınmış tabi de yine de uslubu ne bileim biraz tuhaf geldi bana.. oğluna kıyamadı heralde, gaza getiriyo gibi, dizginleri ver eline aferin demeler falan.. allahtan sevgilim gaza gelmemiş bu konuda, ben hala senin arkandayım dio. bi geleyim tanışırsın annemle konuşuruz, karddşmde destek olur zaten bize hallederiz, karışamaz dio ama işte gerildim çok. kendimi doldurmak da istemiyorum şimdiden.. ayy ne bileyim yaa, bu kaynana olayı garip geliyo galiba bana, alışamadım bi türlü..

valla bnde alışamıorum bi türlü nedense komşu gibi arada bi görüşelim yeter yani gibi gelio :1:

salonumuz için ne henüz bişey düşünemedim hergün farklı bişey düşünüyorum :1: Nişanlım şehirdışında olduğu için geldiğinde gezmek için sınırlı vaktimiz olcak ondan ben şimdiden ufaktan ufağa bakıyorum :31:

buarada maşallah siz baya erken halletmişsiniz işleri eşyayı falan almışsınız ne güzel hayırlı olsun buarada :16::34:

Ben de salon için değil de oturma odası için köşe takimi düşünüyorum. Henüz alıcı gözüyle bakmadım ama enza mobilyada güzel köşe takımları var.

inşallah canım
ben de bütün eşyalara tek başıma bakmak zorunda kaldım, birlikte bakmak için hiç vaktimiz yoktu maalesef
teşekkür ederim canım. benim evim kurulu zaten canım aynı evde oturacağımız için düğün zamanına çok masraf kalsın istemedik aldık her şeyimizi

beğendiğim bi model yok canım, nasıl yaptırıcam ne yapıcam hiçbir fikrim yok açıkcası. öğretmenim ben o yüzden o tarihlerde istanbula gitmem imkansız maalesef. 15 tatil girmeden gelinlik bakmak hayal.
nikah işlemleri olduğun yere göre farklılık gösteriyor bildiğim kadarıyla. ben ilçede yaşıyorum, bir günde halletmiştim hatta öğleden sonra kıyabiliriz nikahınızı demişlerdi. büyük bi yerde yaşıyorsan daha çok zaman alır sanırım. belediyeden öğrenebilirsin canım istedikleri belgeleri ne kadar sürede işlemlerin tamamlanacağını falan.

çok saol canım öğrendim:) başvurduğun tarihten itibaren 6 ay ya da 3 ay(bulunduğun belediyeye göre değişiyor.) içersinde evlenmen gerekiyormuş.

Peki canım gelinliği 15 tatilde alıcaksın ya yaza kadar kilo alıp verme durumun olmaz mı?

çok saol canım öğrendim:) başvurduğun tarihten itibaren 6 ay ya da 3 ay(bulunduğun belediyeye göre değişiyor.) içersinde evlenmen gerekiyormuş.

Peki canım gelinliği 15 tatilde alıcaksın ya yaza kadar kilo alıp verme durumun olmaz mı?

ne zaman yapmaya karar verdiniz canım :)

15 tatilde bakıcam canım ama alıp almama konusu gelinlikçilere bağlı. temmuz ayında yaparız derlerse almam temmuza bırakırım, modeli beğenirim sadece. yoğun olur vs yapamayız 1 ayda derlerse 15 tatilde yaptırırım mecburen. kilo almam ama strese girersem erir biterim o zaman da naparım hiçbi fikrim yok :52:

Son düzenleme:
merhaba, birkaç sayfa okuyunca yalnız olmadığımı anladım, mutlu oldum:16: biz de ağustos-eylül gibi düşünüyoruz ve tam gün belli olmadığı için bön bön bakıyor insanlar kendimi garip hissediyordum ama yalnız değilmişiz:1:

kızlar burda aldığım eşyaları paylaşmıştım. çelik tencere olarak da korkmazın eva hiper setini almıştım görselini de koymuştum buraya. kullanmaya başladım ben tencerelerimi ama hiç memnun kalmadım. alacak olanlara fikir olsun.
tencereler çok güzel, estetik olarak da harika ama kulpları ocağa çok yakın. beyaz kulplu almıştım ben. şu an küçük olan iki tenceresinin kulpu yandı maalesef :( ne kadar kısık ateşte kullansam da engel olamadım.
bir de beyaz kısmı bi yerlere değince soyuluyor, kutusundan çıkardığımda kenarlara değen yerleri hafif soyulmuştu.
görselini yine paylaşayım sizinle

Eki Görüntüle 845128

tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkürler, çkb takımında korkmaz düşünüyordum eksik tencereler için de bakacaktım buna dikkat ederim!

ben de çalşıyorum canım ama anca ev kirası fatular derken para kalmıyor dediğin gibi ufak ufak alıyorum bişiler ama yaza kadar yetiştirebilirm inş. bu zaman kadar kendimde evlenme potansiyeli görmediğim için önceden bi hazırlıığım da olmadı hayırlısı her şeyin gönüller bir olsun Allah sağlık versin de olduğu kadar artık. Peki gelinlik bakmaya fln başladın mı ben nisan mayıs gibi düşünüyorum çok mu geç olur. Bi de gün alma işi nasıl oluyor en erken ne zaman alabiliryorsun. çok sordum galiba:18:
koyu renk yaptığım bölüm aynı ben:27: gün alma her yıl için ocak'ta başlıyor diye biliyorum belediye için ama yanlış da biliyor olabilirim:17:

benim düğünüm 23 ağustosta.. günlük ve misafirlik yemek takımım ve çatal kaşıklarım,ütüm,çarşaf ve nevresimlerim,baharatlıklarımı aldım..aralık ayında beyaz eşyaları alıcam boschtan. sonra da yenı yılda mobilyaları alıcaz.gelinlik falan ne zaman bakılır bilemiyorum şubat cok mu erken olur??eksikler cok fazla elimize maaş kalmıyor ki..nasıl tamamlanıcak kara kara düşünüyorum.:18:
insan sık sık strese giriyor bu dönemde, ama eğer adetler, mahalle, akraba baskısı gibi durumlarınız yoksa gündelik olarak en çok neye ihtyiacınız varsa onlara yönelerek eksikleri tamamlamaya çalışmak ve ucunda ölüm yok ya diye düşünmek lazım. düşünmemiz lazım ama ben de başaramıyorum ama başarmam lazım yoksa çok sıkıntılı dönem olacak bu.

Allah herkese kolaylık versin kızlar.benimde düğünümde kısmetse 4 mayısta.mutfak için gereken herşeyi çok şükür biraz annemin desteğiyle biraz kendim çalısarak aldım.para briktirip almak yerine alıp ödemek daha mantıklı gelmiştir bana nedense. kirada oturacağımız için çok teferruatlı şeyler almıyorum. mutfağımda salonumda renk cümbüşü olmasın diye :1:
herkesin bu dönemde Allah yardımcısı olsun...

ben de evin renklerini bilemediğimden ne mutfak ne banyo için etkilenecek şeyleri alamıyorum. e halı/klim de daha mobilya bile belli değil, belki de daha iyi böyle zamanla düşünerek almış oluruz hem temizlik rahat olur:1:

Selamlar kızlar,

Benimde kısmet olursa düğünüm 15 haziranda :16:

Çeyizimin çoğunu hallettim aslında yavaş yavaş almayada devam ediyorum sadece büyükler kaldı beyaz eşya, mobilya fln düğün yerinide tuttuk bi kına yerimiz henüz tutulmadı onda biraz muallaktayız yer bulma konusunda onuda halletcez inşallah Allahın izniyle :16:

Ve ben aslında anladım ki en kolayları bunlarmış asıl zorluk şimdi başlıyor galiba:106:

Aklımda milyonlarca soru işareti var şuan bunlarıda hayırlısıyla hallederiz inşallahh :16:

Mobilyalar:53: koltuk takımı nasıl olmalı klasik mi spor mu L koltuk mu normal takım mı , halılar, perdeler , ev nasıl döşencek,gelinliğim :69:, nikah işlemleri nasıl olcak , davetiye, nikah şekerleri, kına hediyelikleri, balayı yeri :103::111:
oyyy benim bunlar hakkında hiçbi fikrim yok :103:
Siz ne durumdasınız bunları sadece ben mi hissediyorum acaba :69:

çok tatlı yazmışsın :16: mobilya tarzı tamamen nişanlın ve senin tarzına bağlı, bizim spor olacak mesela. eviniz belliyse salon ve odaların şekline göre mobilya seçiminizi yaparsınız ama şimdiye kadarki alışkanlıklarınız da önemli. L koltukla rahat eder misiniz diye konuştunuz mu? bunları konuşunca kriterleriniz belli olur sıkma canını. halı/perde için mobilyanız belli olduktan sonra seçim yapılır bildiğim ama kumaş türü ya da halı için marka araştırmanı tavsiye ederim şimdiden, en son renk model kalsın. eve zaten büyük eşyaları getirdiklerinden sonra ittire ittire şekil verirsiniz ama baştan karar verirseniz mobilyacılara istediğiniz yere koydurursunuz. ufak teffeği yerleştirmek en eğlencelisi ama kasma kendini sonradan neresi rahat gelirse zaten değiştireceksin yerlerini.

gelinlik ve balayı en zorlanılacak konular geliyor bana da, davetiye-nikah şekeri fikir araştırması yaparsın en son seçimi kalır. bu arada nikah şekeri yerine artık daha faydalı şeylere de yöneliyor insanlar, LÖSEV'in sanırım koku keseleri ya da TEMA vakfının ağaç dime sertifikaları vb çok daha anlamlı ve kalıcı şeyler olabilir.

selam kızlar...

özellikle yatak odası uyarısı için çok teşekkürler, lütfen bizi uyarmaya devam edin ya da tavsiyede bulunmaya:16:

ne zaman yapmaya karar verdiniz canım :)

15 tatilde bakıcam canım ama alıp almama konusu gelinlikçilere bağlı. temmuz ayında yaparız derlerse almam temmuza bırakırım, modeli beğenirim sadece. yoğun olur vs yapamayız 1 ayda derlerse 15 tatilde yaptırırım mecburen. kilo almam ama strese girersem erir biterim o zaman da naparım hiçbi fikrim yok :52:

daha bi hareketlilik yok canım:) bn de üstüne gitmek istemiyorum fazla ama içten içede bozuluyorum sonra son dakika ayağımı bi pabuca sokakcak. yazın tam düğün sezonu ya canım gelinlikçilerde çok yoğun oluyor son bir ay az bi zaman sanki. vakko ocak-şubat gibi 3 4 günlüğüne %50 indirime giriyor aslında bulunduğun yerde varsa bakabilirsin.

Bi de kahvaltı takımı aldın mı ben bir türlü desen beğenemedim içime sinen bişi olmadı:s

Back