• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 yazı gelinleri hazırlıkları (tecrübeli hanımlardan da yardım bekliyoruz)

çok heyecan verici birşey bu..evlilik teklifini alalı 5 ay oldu kaldı 5 ayım ama zaman sanki durdu geçmiyor.benim hiç birşeyim hazır değil biraz paramız var ve evi tuttuktan sonra herşeyi alıp alıp eve koyarız diye konuştuk sadece beyaz eşyaları bu ay alacağız bilmiyorum ne kadar doğru bir karar.insanın evlilik sürecinde sanki beyni duruyor gözü kararıyor neye nerden başlayacağını bilemiyor en azından benim öyle.bişey sormak istiyorum anneniz evleneceğinizi öğrendiğinde ilk zamanlar sarsılıp size tepkiler göstermeye başladı mı?benim annem ilk anlar burnumdan getirdi şimdi çok şükür normale döndü işteyken beni arayıp kızım bak şu var kullanılmamış evine koyarsın daha yepyeni falan diyor şaşırtıyor beni.ilk zamanlar çok üzülüyordum..bu gibi şeyler yaşayanınız oldumu acaba ?

hoşgeldiniz kızlar :16:

çok heyecan verici birşey bu..evlilik teklifini alalı 5 ay oldu kaldı 5 ayım ama zaman sanki durdu geçmiyor.benim hiç birşeyim hazır değil biraz paramız var ve evi tuttuktan sonra herşeyi alıp alıp eve koyarız diye konuştuk sadece beyaz eşyaları bu ay alacağız bilmiyorum ne kadar doğru bir karar.insanın evlilik sürecinde sanki beyni duruyor gözü kararıyor neye nerden başlayacağını bilemiyor en azından benim öyle.bişey sormak istiyorum anneniz evleneceğinizi öğrendiğinde ilk zamanlar sarsılıp size tepkiler göstermeye başladı mı?benim annem ilk anlar burnumdan getirdi şimdi çok şükür normale döndü işteyken beni arayıp kızım bak şu var kullanılmamış evine koyarsın daha yepyeni falan diyor şaşırtıyor beni.ilk zamanlar çok üzülüyordum..bu gibi şeyler yaşayanınız oldumu acaba ?

zaman bana da geçmiyor :17:
benim annem mutlu olmuştu. ailemden uzakta yalnız yaşıyordum, aklımız sende kalmıycak artık demişti. dünden razıymış :)

Benim annem babam da bir enteresan doğrusu.

Babam mesela normalde hiç bu tarz şeyler konuşmazdı. Kayınvalidemler Ankara'ya bize gelmişlerdi, düğün tarihini konuşmak istemişlerdi, babam yorum bile yapmamıştı hiç. Sonra düğün tarihi belli oldu,daha 9 ay var. Ama şimdiden kınaya kim gelir,kim gider,kimi nerede yatırırız,evi nereden tutarız diye konuşup duruyor. Babamın iki kelimesinden birisi düğün olmuş yani.

Annem de daha şimdiden siz balayındayken biz senin mutfak alışverişini yapar koyarız evine falan diyor.

Benim annem de çok mutlu olmuştu. Tabi damadını çook sevdiği için daha bi mutlu oldu. ama düğün yaklaştıkça sürekli ağlıyo kıyamammm:50::50::5:

Benim de ailem bi garip düğünle ilgili hiç bir şey sormuyorlar, ilgilenmiyolar ben onlardan fikir almasam düğün lafı açılmayacak bile üstelik sadece 5 ay kaldı ve hiç bir şey hazır değil. Gerçi bu durum beni pek etkilemiyo fakat, iş alışveriş ve erkek kız tarafına gelince herkes ayrı telden çalıyo ve ben arada kalıyorum işte bu yüzden de çok geriliyorum. Annemlerin dediğini yaparsam kayınvalidemler çok ama çok zor durumda kalacak, diğer türlü de ailem hep bana kızacak dediğini yaptıramıyosun ezdiriyosun kendini die :(

Benim de ailem bi garip düğünle ilgili hiç bir şey sormuyorlar, ilgilenmiyolar ben onlardan fikir almasam düğün lafı açılmayacak bile üstelik sadece 5 ay kaldı ve hiç bir şey hazır değil. Gerçi bu durum beni pek etkilemiyo fakat, iş alışveriş ve erkek kız tarafına gelince herkes ayrı telden çalıyo ve ben arada kalıyorum işte bu yüzden de çok geriliyorum. Annemlerin dediğini yaparsam kayınvalidemler çok ama çok zor durumda kalacak, diğer türlü de ailem hep bana kızacak dediğini yaptıramıyosun ezdiriyosun kendini die :(

aynı sorunları yaşamaktan çok korkuyorum iki arada kalmak çok zor inşallah hayırlısı olur cümlemizin hakkında.varya en iyisi herşeyi eşinle beraber yapıp dizicen ondan sonra herkese biz herşeyi hallettik buyurun bu bizim evimiz diyicen gerçi biz yaşımızı başımızı almış insanlarız kimseyi karıştırmamayı düşünüyoruz ama illa müdahale olacaktır hayırlısı.

hoşgeldiniz kızlar :16:

zaman bana da geçmiyor :17:
benim annem mutlu olmuştu. ailemden uzakta yalnız yaşıyordum, aklımız sende kalmıycak artık demişti. dünden razıymış :)

aynen canım benim annemde aynı tepkiyi verdi ben de tek başıma yaşadığım için artık gözüm arkada kalmayacak diyor:) bu zamana kadar bana evlilik lafı etmemişti şimdi dört gözle evleneyim diye bekliyor:)

aynı sorunları yaşamaktan çok korkuyorum iki arada kalmak çok zor inşallah hayırlısı olur cümlemizin hakkında.varya en iyisi herşeyi eşinle beraber yapıp dizicen ondan sonra herkese biz herşeyi hallettik buyurun bu bizim evimiz diyicen gerçi biz yaşımızı başımızı almış insanlarız kimseyi karıştırmamayı düşünüyoruz ama illa müdahale olacaktır hayırlısı.

Ben de öyle düşünüyodum kimseyi karıştırmam derdim zaten 5 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum o yüzden müdahale çok olmaz diye düşündüm ama ailem adetlerimizin farklı olduğunu söyleyince ve eğer yapılmazsa ezileceğimi söyleyince o kadar korktum ki, bunları karşı tarafa söyledik ve iş çığırından çıktı. Bazen ikilemde kalıyorum
1. ailem kötülüğümü istemez diyerek onların dediğini yapmaya çalışıyorum, bu sefer karşı taraf kötü görünüyo gözüme
2. orta yolu bulmaya çalışıyorum ama bu seferde ailem yanlış yapıyomuş hissi uyanıyo bende

çok arada kaldım inşallah sen kalmazsın...

Ben son zamanlarda şu taktiği deniyorum " hiç bir gelişmeden söz etme sadece halletik anneciğim" deme tekniği, iyi gidiyo şimdilik :)

Hepimiz aynı dönemlerin gelinleriyiz inşallah hepimiz çok mutlu oluruz ve hamişler topiğinde mutlu mesut yeniden tolanırız :D ilk dileğim mutluluk olsun ikinciside anne olmayı nasip etsin rabbim hepimize..

Bende çok sabırsızlanıyorum,heycanlanıyorum :16:

Aslına bakarsanız zaman çok çabuk geçiyor ama böle durup bakınca geçmiyor inşallah hayırlısıyla hallederiz işler gözümde çok büyüyor herkes ayrı şehirlerde olduğu için düğün hazırlıkları zor oluyor bugünlerde geççek mi acaba hayırlısıyla:16:

Geçen sene evlenceklerin topiklerine bakardım takvimlerde 6-7 ay fln kalanlar olurdu ne iç geçirirdim benimde olcak mı acaba diye çok şükür nasip oldu inşallah Rabbim bizede ailelerimizede sağlıkla mutlulukla ağzımızın tadıyla bu günleri atlatmamızı nasip eder inşallahh:16::16:

Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguları yaşamayı :16:

benim babam şimdiden daha 9 ay sonraki düğün için acaba kim gelir kim gider,kim nerede yatar, yemek ne yapsak gibi şeyler diyormuş :)

Canim sorma ya :5: öyle bir aileye düstüm ki inanilmaz ya…. Kayinvalidem birde türk edebiyat ögretmeni olacak bana gelince ne örf ne adet kaliyor. Nisanlimi cok seviyorum bu yüzden katlaniyorum…

Kayinvalidem ve peder ayri yasiyorlar 20 senedir. Zamaninda cok cekmis. Kadinin iki cocugu var. bir kiz bir erkek. Kizi almanla evliydi ama ayrildi simdi kendi hayataini yasiyor ayri. Benim nisanlim 28 yasinda ve annesinin yaninda yasiyor. Hic cevreleri ve girdikleri ortam yok. Dört duvar arasinda insan arasina karismadan hayat sürüyorlar. Kadinin surati hep asik! Benden de sanki nefret ediyor. Ilk bayramda ne beni alis verise cikardi ne de hediye aldi. Ikinci bayramda yani en son bayramimizda ne aradi ne sordu… neymis ben nisanlimla kavgaliymisim. Ne alaka? Ama bu yüzden bende aramadim. Kiz ile erkek tarafin görevleri ayridir. 2,5 aydir hic arayip sormazlar. 13.06 nisanlandik…. Simdi ikimiz kendi kendimize dügünümüzü ayarliyoruz. Ne annesi nede babasi arayip böyle böyle yapsinlar dedi. Annem hergün benimle kavga ediyor hergünnn biktim artik… neymis bizi hice sayiyorlar biz kiz tarafi olarak nasil böyle bir durmuma göz yumariz… hic birseyle ilgilenmiyorlar, ama benimle ayni evde oturmayi nasil akillarindan geciriyorlar anlamiyorum… bana böyle tavir yapip bunu benden beklemeleri cok acayip.

Biz evlenince 31.05 da onlar yeniden beraber olacaklar mis… evlendikten sonra, o insanlarla cok az muuhatap olacagim. Bunu da onlar hak etti. Bana karsi böyle tavir yapanlar benden iyilik beklemesinler…

Back